.Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή


Χωρίς την παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης διεξάγεται η ονομαστική ψηφοφορία που είχαν ζητήσει ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες επί της ένστασης αντισυνταγματικότητας που είχαν καταθέσει επί του πολυνομοσχεδίου.

Είχε προηγηθεί θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για το μεγάλο χρονικό περιθώριο που δόθηκε από το προεδρείο προκειμένου να διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία. Παράλληλα, κατηγόρησαν την κυβέρνηση για προσπάθεια να υφαρπάξει την ψήφο των βουλευτών.

Τόσο ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης, κατηγόρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ για κοινοβουλευτικούς τακτικισμούς, αλλά και ότι δεν σέβονται την αρχή της δεδηλωμένης.

.Στο ενιαίο μισθολόγιο και οι υπάλληλοι της Βουλής


Κανονικά θα ισχύσουν τα νέα μέτρα και για τους υπαλλήλους της Βουλής, όπως διευκρινίστηκε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο, με μία τροπολογία της τελευταίας στιγμή που αποφάσισε ο υπουργός οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Πρόσφατα, το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την αντισυνταγματικότητα των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις είχε αποκαλύψει ότι οι υπάλληλοι της Βουλής εξαιρούνταν από τα νέα μέτρα.

Άμεση ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η αντίδραση των υπαλλήλων της Βουλής, που ζήτησαν αμέσως την απόσυρση της τροπολογίας, ενώ αρνούνται και να την πρωτοκολλήσουν, ώστε να μην μπορεί να ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο.

.ΕΣΕΕ: "Χαριστική βολή τα μέτρα για την αγορά, το εμπόριο και την κοινωνία"


"Χαριστική βολή για την αγορά, το εμπόριο και την κοινωνία", χαρακτηρίζει ο πρόεδρος ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο.

"Εκτός από την κατάσταση στην αγορά, αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο είναι η έλλειψη μιας συλλογικής αφήγησης για το μέλλον της χώρας μας, στην οποία μάλιστα να συμπεριλαμβάνεται η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα", προσθέτει και προσθέτει:

"Το ελληνικό εμπόριο, συναισθανόμενο τον ιδιαίτερο ρόλο που υπηρετεί στην ελληνική κοινωνική και οικονομική δομή, αντιτίθεται στη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και με το ρόλο του κοινωνικού εταίρου καλεί τους κυβερνητικούς εταίρους σε έναν ευρύ και άμεσο διάλογο για έναν ρεαλιστικό επαναπροσδιορισμό της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας".

.Χαρούμενη η Ευρώπη για τη νίκη Ομπάμα


Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ συνεχάρη τον Μπαράκ Ομπάμα για την επανεκλογή του στο Λευκό Οίκο χαιρετίζοντας τη "ξεκάθαρη επιλογή" των Αμερικανών για μια "ανοιχτή και αλληλέγγυα Αμερική, δεσμευμένη πλήρως στη διεθνή σκηνή και με πλήρη συνείδηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας: όπως η ειρήνη, η οικονομία, το περιβάλλον".

"Είμαι πεπεισμένος ότι στη διάρκεια της νέας σας θητείας θα ενισχύσουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας για να ενθαρρύνουμε την ανάκαμψη της οικονομίας στις χώρες μας, για την καταπολέμηση της ανεργίας και την εξεύρεση λύσεων στις κρίσεις που μας απειλούν, κυρίως στη Μέση Ανατολή", αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Στη Γερμανία η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ συνεχάρη τον Μπαράκ Ομπάμα χαιρετίζοντας την καλή συνεργασία τους για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και προσκαλώντας τον στο Βερολίνο.

"Σας συγχαίρω θερμά για την επανεκλογή σας. Συνεργαστήκαμε στενά και φιλικά τα τελευταία χρόνια. Αναγνωρίζω ιδιαιτέρως την αξία που είχαν οι πολλές συνομιλίες μας, κυρίως για να ξεπεραστεί η παγκόσμια χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, αλλά και τις ειρηνευτικές προσπάθειες στο Αφγανιστάν, στον έλεγχο του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος. 

Προσβλέπω στη συνεργασία μας ώστε οι χώρες μας να διευθετήσουν μείζονες προκλήσεις στην εξωτερική πολιτική και την οικονομία που αντιμετωπίζουν ως φίλες και συμμαχικές χώρες", τονίζει.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε δήλωσε ότι υπολογίζει εκ νέου στην καλή συνεργασία με τις ΗΠΑ, μετά την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα.

Και ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι δήλωσε πως είναι "πολύ χαρούμενος" για την επανεκλογή του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
"Είμαι πολύ χαρούμενος για την επανεκλογή του προέδρου Ομπάμα" έγραψε στα ολλανδικά ο Βαν Ρομπάι στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ δήλωσε πως είναι ευκολότερο να συνεργάζεται κανείς με έναν αμερικανό πρόεδρο στη διάρκεια της δεύτερης θητείας του γιατί είναι λιγότερο απορροφημένος με τα εθνικά θέματα.

"Στη διάρκεια της δεύτερης θητείας τους, οι αμερικανοι πρόεδροι έχουν την τάση να ανακαλύπτουν την ευρωπαϊκή ταυτότητα και έχουμε αναγκη, ΗΠΑ και Ευρώπη, να βρισκόμαστε κοντά και να συνεργαζόμαστε στενά", τόνισε ο Γιούνκερ.

Ο βέλγος πρωθυπουργός Ελιο Ντι Ρούπο συνεχάρη τον Ομπάμα για τη νίκη του την οποία χαρακτήρισε ως ένα "ενθαρρυντικό σημάδι για το μέλλον των ΗΠΑ, όλου του κόσμου, αλλά και το δικό μας".
"Οι Αμερικανοί ψήφισαν για με Αμερική περισσότερο δίκαιη και ανεκτική", πρόσθεσε.

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους για την εκλογική νίκη του Μπαράκ Ομπάμα στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, εκφράζουν σε σημερινές δηλώσεις τους στη Βιένη, ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ και ο ομοσπονδιακός καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.