.Χριστουγεννιάτικες Εορταστικές Εκδηλώσεις 2012 ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Ο Δήμαρχος Ζωγράφου κ. Κωνσταντίνος Καλλίρης στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων Εορταστικών Εκδηλώσεων 2012 με τίτλο «Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά μένουμε στην πόλη μας!» σας προσκαλεί στις ακόλουθες εκδηλώσεις:

22/12/2012
Πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια)
11:00
·              Μουσική εκδήλωση από το Δημοτικό Ωδείο του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού
·              Τραγούδια και χοροί σε swing ρυθμούς
·              Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και παιχνίδια από το Χριστουγεννιάτικο Συνεργαστήρι
·              Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από το Τμήμα Ζωγραφικής του ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού
·              Άγιος Βασίλης, face painting και μπαλονοκατασκευές από την ομάδα παιδικών εκδηλώσεων «Αμπάρτζαλοι»
Κεράσματα από ζαχαροπλαστεία της περιοχής

Πλατεία Τερζάκη
11:00
·              Swing, Jazz μελωδίες και Rock συναυλία από Ωδείο Ζωγράφου ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΣ
·              Άγιος Βασίλης, face painting, μπαλονοκατασκευές και διαδραστικά παιχνίδια από την ομάδα παιδικών εκδηλώσεων «Αμπάρτζαλοι»
Κεράσματα από ζαχαροπλαστεία της περιοχής

24/12/2012
11:00
·              Χριστουγεννιάτικες μελωδίες στις πλατείες της πόλης μας από:
·              Κουïντέτο Χάλκινων Πνευστών της «ΑΣΟΝ»
·              Κουαρτέτο Χάλκινων Πνευστόν «PHALANX BRASS»
·              Κουαρτέτο Σαξοφώνων «ΣΥΝΩΔΗ»
·              Κάλαντα από 10μελή μπάντα

29/12/2012
Πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια)
19:00 Έντεχνο και λαïκό γλέντι από 5μελές συγκρότημα

31/12/2012
11:00
·              Πρωτοχρονιάτικες μελωδίες στις πλατείες της πόλης μας από:
·              Κουïντέτο Χάλκινων Πνευστών της «ΑΣΟΝ»
·              Κουαρτέτο Χάλκινων Πνευστόν «PHALANX BRASS»
·              Κουαρτέτο Σαξοφώνων «ΣΥΝΩΔΗ»

.Σταδιακή αποπληρωμή οφειλών


Σήμερα αναμένεται να καταβληθούν στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων τα 300 εκατομμύρια ευρώ, για την αποπληρωμή 1.200 εφάπαξ, καθώς καθώς και για τις οφειλές 42 Δήμων. 
Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την ευρεία σύσκεψη που είχε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. 

Μέχρι το τέλος του έτους θα δοθούν συνολικά αλλά 700 δισ. ως επιστροφή ΦΠΑ και χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ για παρόχους Υγείας και φαρμακοποιούς. 

.Τσίπρας: Υπάρχει εναλλακτικός δρόμος


Με τον υπουργό των Εξωτερικών της Αργεντινής Έκτορ Μάρκος Τίμερμαν ξεκίνησαν οι συναντήσεις της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μπουένος Άιρες, δεύτερο σταθμό της περιοδείας τους στην Λατινική Αμερική.

Η εμπειρία της Αργεντινής, από το 2003 και μετά, στην κατεύθυνση ανοικοδόμησης μίας κατεστραμμένης οικονομίας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης, στην οποία επισημάνθηκε η πρόθεση της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων Αθηνών - Μπουένος Άιρες, σε όλα τα επίπεδα. 

«Να θυμάστε πάντα ότι υπάρχει εναλλακτικός δρόμος. Κι ότι κανείς δεν μπορεί να κάνει για τους Έλληνες, ό,τι δεν μπορούν να κάνουν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους», τόνισε ο Ε. Μ. Τίμερμαν, ο δε επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε λέγοντας ότι «για μας, αυτός ο εναλλακτικός δρόμος, είναι ο δρόμος της αξιοπρέπειας».

."Υποχρεωμένος" να ηγηθεί της κεντροδεξιάς δηλώνει ο Μπερλουσκόνι


«Ο Μάριο Μόντι δεν θεώρησε ότι έπρεπε να μου κάνει ούτε ένα τηλεφώνημα. Είμαι και πάλι υποχρεωμένος να αναλάβω επικεφαλής των μετριοπαθών δυνάμεων», είπε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξή του προς την δημόσια ραδιοφωνία της RAI, αναφερόμενος στον τεχνοκράτη πρωθυπουργό.

Ο Μπερλουσκόνι πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση τεχνοκρατών κράτησε παθητική στάση απέναντι στα αιτήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως της "γερμανικής" Ευρωπαϊκής Ένωσης και της βορείου Ευρώπης. Αυτό λένε, άλλωστε, και πολλοί (κάτοχοι) βραβείων Νόμπελ».

«Σέβομαι κι εκτιμώ ιδιαίτερα της γυναίκες κι ελπίζω στα ψηφοδέλτιά μας να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε παρουσία του ευγενούς φύλου που να ξεπερνά το 33% των υποψηφίων», υποστήριξε ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης.
 
Αργά το απόγευμα (18:00 τοπική ώρα, 19:00 ώρα Ελλάδας) η βουλή αναμένεται να ψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013 και κατόπιν ο Μάριο Μόντι θα μεταβεί, εκτός απροόπτου στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο για να υποβάλει την παραίτησή του.

.Πλαφόν στα ξύλα που κόβουν οι πολίτες από τα δάση, ζητά το ΥΠΕΚΑ


Να μπει πλαφόν στις ποσότητες καυσόξυλων που θα επιτρέπεται να κόβουν οι πολίτες από τα δάση, ζητεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με εγκύκλιο προς τις δασικές αρχές, προκειμένου να προστατευθούν τα δάση αλλά και να δοθεί η δυνατότητα εξυπηρέτησης όσο το δυνατόν περισσότερων δικαιούχων.

Το ΥΠΕΚΑ ζητεί, επίσης, να τεθούν κανόνες ως προς το είδος της ξυλείας και τα σημεία που θα επιτρέπεται η υλοτομία, ώστε να μπορεί να γίνεται έλεγχος, καθώς και να περιοριστούν οι δικαιούχοι στους μόνιμους κατοίκους ορεινών οικισμών.

Επικαλείται δε, συνεχή γραπτά και προφορικά αιτήματα πολιτών από όλη τη χώρα, λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, που έχει σαν αποτέλεσμα αυξημένες ανάγκες σε καυσόξυλα των κατοίκων ορεινών οικισμών, για την κάλυψη των ατομικών τους αναγκών.

Η στροφή των καταναλωτών σε παραδοσιακές μεθόδους θέρμανσης παρατηρείται όχι μόνο στην Περιφέρεια αλλά και στα αστικά κέντρα, όπου η ζήτηση για καυσόξυλα έχει αυξηθεί κατακόρυφα, λόγω των υψηλών τιμών του πετρελαίου θέρμανσης.

.«Δεν θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα, εάν εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα»


Αποκλείει με κατηγορηματικό τρόπο ο πρωθυπουργός τα σενάρια περί ανασχηματισμού και πρόωρων εκλογών. 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Παραπολιτικά", ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρει: «Θα πρότεινα αυτές τις δύο έννοιες - "ανασχηματισμός" και "πρόωρες εκλογές"- να τις αποφεύγουμε για αρκετό διάστημα. Για το καλό όλων μας. Για να μπορέσει να κυβερνηθεί σωστά ο τόπος. 'Αρα για το καλό της χώρας πρωτίστως...»

Υπογραμμίζει πως στην περίπτωση που τηρηθεί το πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα τότε δεν θα επιβληθούν επιπρόσθετα μέτρα. «Όπως έχω πει πολλές φορές ως τώρα, δεν θα ληφθούν πρόσθετα επώδυνα μέτρα, εφ' όσον εμείς εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα, δηλαδή κυρίως τις διαρθρωτικές αλλαγές. 

Αυτό σημαίνει ότι, αν υπάρξει από δω και μπρος πρόβλημα που δεν οφείλεται σε μας - μια πανευρωπαϊκή ύφεση, για παράδειγμα - και η Ελλάδα εφαρμόζει στο μεταξύ τα "συμφωνηθέντα", δεν θα μας επιβληθούν νέα επώδυνα μέτρα, που έτσι κι αλλιώς δεν τα αντέχει η οικονομία μας», επισημαίνει.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρεται στο εθνικό φορολογικό σύστημα που θα ακολουθήσει μετά την ψήφιση του "μίνι" φορολογικού που ήδη συζητείται στη Βουλή και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ.
«Ήδη με αυτά τα μέτρα κερδίζουν το 80% και πλέον μισθωτών και συνταξιούχων, και το 60% και πλέον των οικογενειών με παιδιά. Φυσικά, τα υψηλότερα εισοδήματα χάνουν σε σχέση με το παρελθόν. 

Αλλά κάνουμε ανακατανομή των φορολογικών βαρών από τους πιο ισχυρούς στους πιο αδύναμους. Το φορολογικό μας νομοσχέδιο κινείται ήδη και προς τις τέσσερις αυτές κατευθύνσεις. Και για να τα πετύχουμε όλα αυτά, θα χρειαστεί κάποιος χρόνος και προσεκτικά βήματα. Αλλά και τολμηρά βήματα. Και σχεδιασμός... Μένουν να γίνουν ακόμα πολλά. Που αφορούν τον ΦΠΑ, για παράδειγμα. 

Η μείωση του ΦΠΑ, με προτεραιότητα της εστίαση, παραμένει διακηρυγμένος στόχος μας. Αλλά θα χρειαστεί να σταθεροποιήσουμε τα δημόσια έσοδα πρώτα. Και φυσικά η σταθεροποίηση του φορο-συλλεκτικού μηχανισμού, που είναι η επόμενη μεγάλη προτεραιότητά μας. Και ήδη ξεκινάμε και σε αυτό» υπογραμμίζει.

.Η Standard and Poor's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου


Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's (S&P) υποβάθμισε σήμερα για τρίτη φορά από τον Αύγουστο την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου μειώνοντάς την κατά δύο βαθμίδες, από το "B" στο "CCC+".

Σύμφωνα με την S&P, η κατάσταση στη χώρα "επιδεινώθηκε περαιτέρω μετά την τελευταία υποβάθμιση τον Οκτώβριο" ενώ "η χρηματοπιστωτική πίεση εντάθηκε" και "η αβεβαιότητα παραμένει όσον αφορά τους όρους κάθε επίσημης υποστήριξης εν αναμονή των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν το Φεβρουάριο του 2013", επισημαίνεται στην ανακοίνωση του οίκου αξιολόγησης.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.