.Πλεονασματικοί ή ισοσκελισμένοι οι προϋπολογισμοί των ΟΤΑ, διαφορετικά θα καταλογίζονται ευθύνες

 Ισοσκελισμένους ή πλεονασματικούς προϋπολογισμούς οφείλουν να έχουν οι δήμοι και οι περιφέρειες, κατά την κατάρτιση των προϋπολογισμών του 2015, σύμφωνα με τις οδηγίες του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.
                
Σύμφωνα με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού, «η δημοσιονομική θέση των ΟΤΑ πρέπει να είναι ισοσκελισμένη ή πλεονασματική» και «το σύνολο των δαπανών, μη συμπεριλαμβανομένων των χρεολυσίων, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το σύνολο των εσόδων αφαιρουμένων των εσόδων από δάνεια».

               Σε περίπτωση που διαπιστωθούν μεγαλύτερες δαπάνες από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις, προκύπτει καταλογισμός για τα όργανα που έχουν εγκρίνει ή συμπράξει στις δαπάνες. 

Όπως αναφέρεται, «σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχουν αναληφθεί υποχρεώσεις και πραγματοποιηθεί δαπάνες καθ' υπέρβαση των εγγεγραμμένων πιστώσεων του προϋπολογισμού, τα ποσά που αναλογούν στο ύψος αυτών καταλογίζονται σε βάρος των οργάνων που ενέκριναν ή συνέπραξαν στην εκτέλεση της δαπάνης».

.Δέκα Παλαιστίνιοι νεκροί σήμερα, στους 1.374 ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ισραηλινής επιχείρησης

Τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας στοίχισαν τη ζωή σε άλλους 10 Παλαιστίνιους μέχρι στιγμής σήμερα, αυξάνοντας στους 1.374 τον αριθμό των νεκρών στον θύλακα σε 24 ημέρες εχθροπραξιών, σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας εκεί.

Αεροπορικές επιδρομές είχαν αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να σκοτωθούν στην Ντέιρ αλ Μπάλαχ, στο κεντρικό τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα που ελέγχουν οι ισλαμιστές της Χαμάς, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας Άσραφ αλ Κούντρα. 

Δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους μία γυναίκα, σκοτώθηκαν σε επιδρομές στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ενώ έξι Παλαιστίνιοι, περιλαμβανομένης ακόμη μιας γυναίκας, σκοτώθηκαν σε πλήγματα στη Χαν Γιούνες, στο νότιο τμήμα του θύλακα, διευκρίνισε ο ίδιος. 

Τρεις Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους ένας δημοσιογράφος, υπέκυψαν εξάλλου στα τραύματα που είχαν υποστεί τις προηγούμενες ημέρες, πρόσθεσε ο Κούντρα. Εξάλλου 15 Παλαιστίνιοι οι οποίοι είχαν προσφύγει σε ένα σχολείο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας τραυματίστηκαν σε επίθεση της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας σε ένα τέμενος που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Τα πλήγματα αυτά σημειώθηκαν την επομένη μιας από τις πιο αιματηρές ημέρες της σύγκρουσης που ξέσπασε την 8η Ιουλίου, με τουλάχιστον 119 νεκρούς σε μια σειρά πληγμάτων και βομβαρδισμών στον μικροσκοπικό θύλακα ανάμεσα στο Ισραήλ και στην Αίγυπτο, ο οποίος τελεί υπό ισραηλινό αποκλεισμό από το 2006.

.Αντίστροφη μέτρηση για την τρίτη χρεοκοπία της Αργεντινής

Χωρίς την επίτευξη συμφωνίας έληξαν οι συνομιλίες, στη Νέα Υόρκη, για τη ρύθμιση του χρέους της Αργεντινής μεταξύ αντιπροσωπείας της χώρας υπό τον υπουργό της των Οικονομικών Αξελ Κισίλοφ και των πιστωτών.

Ένα έσχατο σχέδιο για την εξαγορά από εμπορικές τράπεζες της Αργεντινής του μη εξυπηρετούμενου χρέους που διατηρούν τα hedge funds προκειμένου να αποφευχθεί μια χρεοκοπία κατέρρευσε σήμερα, δήλωσαν ανώτερο στέλεχος του τραπεζικού τομέα και μια δεύτερη πηγή της χρηματοπιστωτικής αγοράς.

«Όλα κατέρρευσαν» δήλωσε το ανώτερο στέλεχος του τραπεζικού τομέα.

Ο Αμερικανός δικαστικός διαμεσολαβητής Ντάνιελ Πόλακ έκανε λόγο για επικείμενη πτώχευση της Αργεντινής.
 Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poors υποβάθμισε το κρατικό αξιόχρεο της Αργεντινής, που βρισκόταν στη βαθμίδα CCC-, στην κατηγορία SD, δηλαδή «επιλεκτική χρεοκοπία» υποδεικνύοντας ότι η Αργεντινή αθέτησε ορισμένες από τις υποχρεώσεις της όσον αφορά το ξένο συνάλλαγμα.

.Διπλό πρόκρισης για τον Ατρόμητο στη Βοσνία

Με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Europa League είναι ο Ατρόμητος. Οι Περιστεριώτες, παρότι δεν πάτησαν γκάζι στην Βοσνία, ήταν απόλυτα εύστοχοι και πήραν τη νίκη με σκορ 2-1 απέναντι στην Σαράγεβο.

Ο Φυντανίδης άνοιξε το σκορ στο 11’ για την ομάδα του Παράσχου, που στάθηκε άτυχη καθώς στο 26’ δέχθηκε την ισοφάριση έπειτα από σουτ του Πουτζιγκάτσα, που κόντραρε σε δύο παίκτες. 

Οι Βόσνιοι ξεθάρρεψαν πίστεψαν πως θα έκαναν την ζημιά, όμως ο Ατρόμητος ήταν αυτός που χαμογέλασε στο τέλος. Ο Βαγγέλης Νάστος με ψύχραιμο πλασέ στο 75’ έκανε το 2-1 και χάρισε τη νίκη και το ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

Έτσι, πλέον τα πράγματα εξαρτώνται μόνο από τα πόδια της ομάδας του Περιστερίου, που την επόμενη Πέμπτη καλείται να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης στην έδρα της.

.Σε εξέλιξη η επιχείρηση μεταφοράς Ελλήνων πολιτών από τη Λιβύη

Η φρεγάτα «Σαλαμίς» κατέπλευσε ανοικτά της Τρίπολης της Λιβύης για τη μεταφορά Ελλήνων πολιτών, καθώς και πολιτών άλλων χωρών, λόγω της έκρυθμης κατάστασης στην περιοχή.

Η πρώτη φάση της επιχείρησης, σύμφωνα με πληροφορίες, που αφορούσε τη μεταφορά των Ελλήνων πολιτών από την πρεσβεία στο λιμάνι ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση επιβίβασης στη φρεγάτα, η οποία δεν γίνεται με φουσκωτά πλωτά μέσα που ήταν το αρχικό σχέδιο, αλλά με τη βοήθεια πλωτού μέσου του Λιβυκού Ναυτικού, για να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Αναμένεται να μεταφερθούν περίπου 90 Έλληνες πολίτες, μεταξύ των οποίων τα 7 μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής, 13 Κύπριοι, 12 Βρετανοί, 79 Κινέζοι, 1 Ρωσίδα και 1 Αλβανός.

Όταν ολοκληρωθεί η επιβίβαση στη φρεγάτα, θα αναχωρήσει για την Ελλάδα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.