.Βολές Βενιζέλου κατά Ν.Δ. και ΔΗΜΑΡ

Θέμα «συνολικής αξιολόγησης της λειτουργίας της κυβέρνησης και των προσώπων», καθώς επίσης και της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, θα θέσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη σύσκεψη των τριών αρχηγών, που στηρίζουν την κυβέρνηση, την ερχόμενη Δευτέρα, όπως τόνισε στην κεντρική εισήγησή του στη εν εξελίξει συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία της κυβέρνησης στους 12 μήνες ζωής της, παρά τα θετικά σημεία, εκτοξεύοντας βολές τόσο κατά της Ν.Δ. όσο και κατά της Δημοκρατικής Αριστεράς.
  
Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τη Ν.Δ. πως «νομίζει ότι η κυβέρνηση είναι μονοκομματική» και τη ΔΗΜΑΡ πως «θέλει να μετέχει στη νομή της εξουσίας, αποφεύγοντας τις πιο δύσκολες στιγμές τα βάρη των αποφάσεων».

Υποστήριξε επίσης ότι «οι τεκμηριωμένες προτάσεις προκαλούν συχνά ενόχληση στη Ν.Δ., με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις», ενώ έκανε λόγο και για «παιδαριώδη προσπάθεια οικειοποίηση των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ».

«Συνεργαζόμαστε με τη ΝΔ αλλά δεν ταυτιζόμαστε», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εκφράζοντας επίσης την άποψη ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει σχέδιο Β, διαφορετικό από αυτό που εφαρμόζεται.

Αναφερόμενος στη διαφωνία για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε πως «επέβαλε να συναντηθούν οι τρεις αρχηγοί». Όπως είπε, η συνάντηση της Δευτέρας θα έχει ως αντικείμενο τη συνολική αξιολόγηση της λειτουργίας της κυβέρνησης. «Δεν αντιλαμβανόμαστε ότι μια κυβέρνηση συνεργασίας λειτουργεί με άλλους όρους;», διερωτήθηκε μεταξύ άλλων.

Μιλώντας γενικότερα για την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρωζώνη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι το μεγάλο ερώτημα είναι ποιος αποφασίζει για ποιόν στην Ευρωζώνη προσθέτοντας ότι αυτό που κυριαρχεί στην Ευρωζώνη είναι ο φόβος. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε, επίσης, ότι η Ελλάδα εφαρμόζει μια στρατηγική που απαντά στην ανάγκη να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να θωρακιστεί σε σχέση με την κρίση ενώ παραδέχθηκε ότι δεν θα κάναμε ποτέ μόνοι μας αυτές τις δημοσιονομικές επιλογές που υπαγορεύτηκαν από την ανάγκη να επιβιώσει η χώρα καθώς δεν μπορείς να πας πουθενά με πρωτογενές έλλειμμα 12,5%.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η επιτυχία της κυβέρνησης μπορεί να διασφαλιστεί εάν εφαρμοστούν αυτά τα οποία λέει το κόμμα και πως χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία. 

«Δεν ανεχόμαστε μια ανιστόρητη, κουτοπόνηρη και άδικη κατανομή του κόστους και του οφέλους σε σχέση με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και της χώρας» είπε, αφήνοντας αιχμές για τη στάση που είχαν τηρήσει ΝΔ και ΔΗΜΑΡ επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και του Λουκά Παπαδήμου.

.Μπροστά ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 2,8% υπέρ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Αlco για το «Πρώτο Θέμα» στην αναγωγή επί των εγκύρων.

Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 24,9% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ 22,1%, Χρυσή Αυγή 11%, ΠΑΣΟΚ 5,8%, Αν. Έλληνες 5,2%, ΚΚΕ 5,1%, ΔΗΜΑΡ 4,1%, Νέα Ελλάδα (Λοβέρδος)2,2%, Σχέδιο Β (Αλαβάνος)2%, Οικολόγοι -Πράσινοι 1,6%, άλλο κόμμα 6% και αναποφάσιστοι 10%.

Το προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου είναι 2,4%, ενώ στο ερώτημα ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό το 36% των ερωτηθέντων απαντά τον κ. Σαμαρά, ο οποίος βρίσκεται 14 μονάδες μπροστά από τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο προτιμά το 22%. 

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Ελλάδας, το 36% της κοινής γνώμης πιστεύει ότι αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα από την υπάρχουσα κυβέρνηση, ενώ μόνο ένα 18% εμπιστεύεται ένα κυβερνητικό σχήμα υπό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, το 52% των ερωτηθέντων έναντι 35% τάσσεται υπέρ ενός νέου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου., ενώ στην ερώτηση αν επιθυμούν να αυτοδιαλυθούν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ το 33% τάσσεται υπέρ με το 23% να διαφωνεί. 

.Αποτελεί κόκκινο πανί σε κάθε συνέδριο ή συγκέντρωση

Persona non grata θεωρείται από όλο και περισσότερους στην Ευρώπη ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, καθώς πληθαίνουν τα κρούσματα έντονης αποδοκιμασίας προς το πρόσωπό του, λόγω των αποφάσεων που έλαβε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του.

Το πιο πρόσφατο τέτοιο κρούσμα ήταν η συλλογή υπογραφών από κίνημα Ελλήνων της Σκωτίας, ενάντια στην παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στην πόλη για το συνέδριο TEDGlobal, οι οποίοι ζητούν να φύγει το όνομά του από τη λίστα των ομιλητών.

Κι αν αυτή ήταν μία μάλλον «ελαφριά» περίπτωση, τι θα γίνει αν ο «πόλεμος» κατά του πρώην πρωθυπουργού πάρει άλλες μορφές, πιο ακτιβιστικές και πιο δυναμικές; Όπως επισημαίνει σε σχετικό της άρθρο η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», 

πολλοί είναι πλέον εκείνοι που εκτιμούν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ταυτισμένος, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, με τις χειρότερες στιγμές της κρίσης, και άρα ενδεχομένως όλα αυτά να είναι απλά η σπίθα που μόλις άναψε.

Εξάλλου, ο κατάλογος των περιοχών όπου ο Γ. Παπανδρέου έχει αποδοκιμαστεί όλο και μεγαλώνει. Πριν το Εδιμβούργο θυμόμαστε τις αποδοκιμασίες από φοιτητές στο Βερολίνο και την Κωνσταντινούπολη, τη θεατρική παράσταση που ανέβηκε στο Παρίσι και τον παρουσίαζε με ειρωνική ματιά, και φυσικά τις έντονες αποδοκιμασίες των οποίων γίνεται αποδέκτης σχεδόν σε κάθε περιοχή της Ελλάδας όπου πηγαίνει.

Στην πραγματικότητα, οι μόνοι «σύμμαχοι» του Γιώργου Παπανδρέου είναι οι ακαδημαϊκοί που τον προσκαλούν να μιλήσει για την ελληνική κρίση και τα προσκείμενα σε αυτόν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που όλοι θυμόμαστε πόσο θερμά τον υποδέχθηκαν στο πρόσφατο συνέδριο της παράταξης...

.Γίνεται… ΑΕΚ το Ελληνικό

Το «σπίτι» της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι ο τομέας που… φορτσάρει ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Από την ενδυνάμωση της επιχειρηματικής ομάδας που θα το στηρίξει, ως τις επαφές για τη χρηματοδότηση και φυσικά την επίσκεψη στο Τορίνο για να ξεναγηθεί στο (πρότυπο όπως το έχει στο μυαλό του) γήπεδο της Γιουβέντους. 

Παράλληλα με όλα αυτά όμως ο Μελισσανίδης δουλεύει στο φουλ και την προσωρινή έδρα της νέας ΑΕΚ. Και οι κινήσεις του δείχνουν πως το κάνει με το ίδιο μεράκι και την ίδια… αλλεργία σε προχειροδουλειές. 

Παρά την πρόταση που είχε κάνει λοιπόν στο ΟΑΚΑ για παραχώρηση 9.000 καθισμάτων απ’ το κολυμβητήριο που θα χρησιμοποιούνταν στο γήπεδο του Ελληνικού (μια συμφωνία που θα ευνοούσε και τις δυο πλευρές) η κακή κατάσταση που διαπιστώθηκε ότι βρίσκονται εκείνα και η πρόθεσή του να μην αρκεστεί η ΑΕΚ σε «μπαλώματα» οδήγησε σε μια απόφαση που θα λήξει μια και καλή το θέμα:

Παρήγγειλε, έτσι, 22.000 καινούργια καθίσματα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες -όχι μόνο των λυόμενων εξεδρών που επίσης έχουν παραγγελθεί ώστε ν’ αυξηθεί η χωρητικότητα- αλλά ν’ αντικατασταθούν και τα ήδη υπάρχοντα καρεκλάκια στο γήπεδο. 

Δεδομένου λοιπόν ότι αυτά θα είναι φυσικά σε κιτρινόμαυρο χρώμα (αλλά και ότι έχουν δοθεί ήδη εντολές για διαμόρφωση του γηπέδου με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται απολύτως ξεκάθαρο ποιος παίζει εκεί και τι αντιπροσωπεύει) το Ελληνικό θα είναι όσο πιο… ΑΕΚ γίνεται τη διετία που θα χρειαστεί μέχρι να επιστρέψει η «Ένωση» στο κανονικό της «σπίτι».

.Τουρκικό πολεμικό πλοίο παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα

Για άλλη μία φορά τουρκικό πολεμικό πλοίο παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

   Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, αυτή τη φορά ήταν η τουρκική πυραυλάκατος ΑΤΑΚ που προερχόμενη από το λιμάνι της Σμύρνης εισήλθε στις 7 το πρωί σε εθνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Μυκόνου και Νάξου. 

Στη συνέχεια, κινήθηκε με δυτική πορεία μεταξύ  Σίφνου και  Σερίφου, με βόρεια, βόρειο-ανατολική πορεία μεταξύ Κέας και Κύθνου και στις 14:25 εξήλθε  από τα εθνικά χωρικά ύδατα.

   Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησαν το εν λόγω πολεμικό πλοίο καθ' όλη την διάρκεια του πλου του.
 
Το τουρκικό πλοίο πιθανώς συμμετέχει σε τουρκική άσκηση που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Αιγαίο.

.Η ανεργία στον νότο «αφυπνίζει» τη Γερμανία

Επιστολή του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς τον συνάδελφό του, υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, στην οποία ζητεί την ανάληψη κοινής δράσης ώστε οι χώρες που βρίσκονται σε κρίση να υποστηριχθούν και διμερώς σε θέματα ανάπτυξης μέσω της κρατικής γερμανικής τράπεζας επενδύσεων KfW, αποκαλύπτει στην αυριανή έκδοση του το περιοδικό "Der Spiegel".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο Βερολίνο διαπιστώνεται μεταστροφή, καθώς "η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απομακρύνεται από την πολιτική λιτότητας στη Νότια Ευρώπη και με νέα δισεκατομμύρια για τις υπό κρίση χώρες η καγκελάριος και ο Υπουργός Οικονομικών θέλουν να τονώσουν την ανάπτυξη". 

Γίνεται ακόμη λόγος για σταδιακή αλλαγή πλεύσης, ακόμη και για έναν "διαφορετικό" Σόιμπλε, ο οποίος εμφανίστηκε στην πρόσφατη συνάντηση με τον πορτογάλο ομόλογό του "να παίζει τον ρόλο του πολιτικού που τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης".


Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ακόμη ότι αυτό που κινητοποίησε την γερμανική κυβέρνηση είναι τα υψηλά ποσοστά ανεργίας.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.