.Αυξάνονται οι συντελεστές ΦΠΑ προκειμένου να πειστούν οι δανειστές - Δεν αποσύρεται η κατάργηση της έκπτωσης στα νησιά

Τρεις σελίδες, στις οποίες περιγράφονται οι αναθεωρημένοι δημοσιονομικοί στόχοι για τα επόμενα χρόνια, τα μέτρα και η απόδοσή τους, και άλλες τρεις στις οποίες προτείνονται οι τρόποι για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό του 2016 χωρίς νέο δάνειο συνιστούν τη νέα ελληνική πρόταση προς τους θεσμούς.*

 Στο πρώτο κομμάτι και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ προτείνονται περισσότερα του ενός σενάρια για τις αλλαγές, αλλά χωρίς να αποσύρεται το σχέδιο για κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά. Η ελληνική πλευρά επιμένει σε τρεις συντελεστές με τον χαμηλότερο στο 6% - 6,5%, τον μεσ... περισσότερα »

.Αρθρο Λαπαβίτσα στον Guardian: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεχθεί τις προτάσεις αυτοκτονεί, μαζί του και όλη η Ελλάδα

Σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση αποδεχθεί τις προτάσεις των πιστωτών οδηγεί την Ελλάδα σε αυτοκτονία, ενώ αυτοκτονεί και η ίδια η χώρα, υποστηρίζει σε άρθρο του στον «Guardian» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας. 

Ο κ. Λαπαβίτσας χαρακτηρίζει ως ανεφάρμοστες τις προτάσεις των πιστωτών, υποστηρίζοντας ότι αναπαράγουν την αποτυχημένη λιτότητα των προηγούμενων χρόνων, καλούν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα που πλήττουν εκ νέου τα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού, ενώ δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. 
«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεχθεί μία τέτοια συμφω... περισσότερα »

.Η Αθήνα δείχνει να υποχωρεί στους δανειστές - Αυξάνει πάλι τον ΦΠΑ

Το πιο κρίσιμο 24ωρο της διαπραγμάτευσης φαίνεται πως βιώνει η ελληνική κυβέρνηση έπειτα από την κατάθεση της νέας πρότασης προς τους Θεσμούς, από τους οποίους αναμένονται απαντήσεις. 

Το σκληρό πόκερ συνεχίζεται τις τελευταίες ώρες με έναν πόλεμο διαρροών και... αιχμών εκατέρωθεν, ενώ, η Αθήνα περιμένει επισήμως γραπτή απάντηση από Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ. 

*Νέα πρόταση από την Αθήνα με σαφείς υποχωρήσεις στον ΦΠΑ* Την ίδια ώρα στο φως της δημοσιότητας έρχονται σημεία από την πρόταση της Αθήνας, όπου διαφαίνεται ότι η κυβέρνηση κάνει πίσω στο ζήτημα των συντελεστών του ΦΠΑ. Ειδικότερα:... περισσότερα »

.Βαρουφάκης: Δεν υποχωρούν οι δανειστές, είμαστε σε πόλεμο

Με αφορμή την παρουσία του στο Βερολίνο για την έκτακτη συνάντησή του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Γιάνης Βαρουφάκης παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα «Tagesspiegel». Σε αυτήν παραδέχεται πως η ελληνική πλευρά έχει ξεπεράσει πολλές από τις κόκκινες γραμμές της, έτσι ώστε να προσεγγίσει την πλευρά των δανειστών. 

Από την άλλη, όμως, αναφέρει πως ανάλογες κινήσεις δεν έχει κάνει η άλλη πλευρά με αποτέλεσμα να οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις σε «πόλεμο». Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως δεν διαπραγματευόμαστε με τη Γερμανία και με τους εταίρους μας ... περισσότερα »

.Άμεση επαναφορά των εργασιακών συμβάσεων ζητούν 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Να φέρει άμεσα η κυβέρνηση στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επαναφορά των εργασιακών συμβάσεων και τον κατώτατο μισθό ζητούν 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή τους προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Παναγιώτη Σκουρλέτη, τον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Στρατούλη και τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά. 

« Παρακαλούμε όπως κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την επαναφορά των ΣΣΕ και του κ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.