.Ποιος δεν είναι ειλικρινής;

Ο Σωτήρης Βαλντέν εγκαλεί τους 58 για ανειλικρίνεια. Ας το ψάξουμε, γιατί η κατηγορία είναι σοβαρή. Η ανειλικρίνεια έγκειται στην απόκρυψη από μέρους μας της προφανούς -κατά Βαλντέν- επιδίωξής μας να «διασώσουμε εν όψει ευρωεκλογών το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου και να ανατρέψουμε την πολιτική και τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ». ο ενδιαφέρον είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα, εκ του αποτελέσματος, θα δικαιωθεί στους φόβους του. 
Αυτό όμως θα συμβεί ανεξαρτήτως των προθέσεων των 58, επειδή αφενός το ΠΑΣΟΚ επιδεικνύει αντανακλαστικά αυτοσυντήρησης, αφ ʼ ετέρου, ο Φ. Κουβέλης, ακολουθώντας τη γραμμή Β...περισσότερα »

.Ξεκίνησαν οι κρίσιμες συνομιλίες με την τρόικα

Με «άγνωστο Χ» το προσδιοριζόμενο από την τρόικα ύψος του δημοσιονομικού κενού για το 2014 και τα πρόσθετα μέτρα που θα απαιτηθούν για την κάλυψή του, ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) ενώ απών είναι ο Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ). Χαρακτηριστικό των συνεχών αυξομειώσεων του ύψους του «κενού», είναι το γεγονός ότι αίφνης χθες το απόγευμα, παράγοντες του οικονομικού επιτελείου ανέφεραν ότι ενημερώθηκαν από την τρόικα πως το δημοσιονομικό κενό ανήλθε σε 2,9 δισ. ευρώ. Λίγο αργότερα, όμως, ο εκπρόσωπος του επιτρόπου... περισσότερα »

.Προθεσμία για τις απολογίες τους πήραν οι έξι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του ταμείου των ναυτικών

Προθεσμία για να απολογηθούν αύριο και μεθαύριο ζήτησαν και έλαβαν από τον ανακριτή, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς κρατικών λειτουργών, οι έξι κατηγορούμενοι στην υπόθεση απάτης στο ταμείο των ναυτικών Οίκος του Ναύτου. 

Οι κατηγορούμενοι, με πρωταγωνιστές δύο υπαλλήλους του ταμείου, φέρονται να επιχείρησαν μέσω πλαστών παραστατικών και τη βοήθεια ιδιοκτήτη κλινικής, ο οποίος και τους κατήγγειλε, να εισπράξουν ποσό περίπου ενός εκατομμυρίων ευρώ για δήθεν υπηρεσίες προς ασφαλισμένους του Οίκου του Ναύτου. 

Μετά την επ΄αυτοφώρω σύλληψή τους, τη στιγμή που πήραν από τον ιδιοκτήτη της κλινικής ποσό 205 χιλιάδων ευρώ, ασκήθηκε εναντίον τους ποινική δίωξη για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης σε βάρος του Δημοσίου και πλαστογραφίας.

Στο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος των κατηγορουμένων γίνεται λόγος για «μεθόδευση» καθώς το επίμαχο ποσό που θέλησαν να πάρουν οι κατηγορούμενοι με τα πλαστά παραστατικά προερχόταν από χρήματα του ταμείου που προορίζονταν για ληξιπρόθεσμες οφειλές. 

.Π. Σκουρλέτης: «Ο πρωθυπουργός είναι σε ένα σταυροδρόμι, αλλά όποιον δρόμο και αν διαλέξει είναι αδιέξοδος»

«Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι, αλλά όποιον δρόμο και αν διαλέξει είναι αδιέξοδος: Είτε είναι ο δρόμος της λήψης νέων μέτρων είτε της προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία, η οποία τελικά θα ισοδυναμεί με την παράδοση της εξουσίας» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Χαρακτηρίζει τη συνέντευξη του πρωθυπουργού «μνημείο διχαστικού λόγου, που στέλνει ένα λάθος μήνυμα στην κοινωνία» και προσθέτει: «Θα περίμενε κανείς από τον πρωθυπουργό να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και όχι να υιοθετήσει γι άλλη μια φορά και να παρουσιάσει την ανυπόστατη θεωρία των δύο άκρων, η οποία τελικά τι άλλο κάνει από το να υπονομεύει τον τρόπο της δημοκρατικής αντιπαράθεσης, που πρέπει να υπάρχει σε μια σύγχρονη Δημοκρατία».  

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, που άρχισαν σήμερα με τα μέλη της τρόικας, ο κ. Σκουρλέτης υποστηρίζει ότι «ούτε στο παρελθόν ούτε και τώρα έχει υπάρξει κάποια διαπραγμάτευση» και αναρωτιέται: «Τι διαπραγμάτευση είναι αυτή που δεν αμφισβητεί τη λογική του μνημονίου, όταν δεν τραβάει μια κόκκινη γραμμή και να πει ως εδώ και μη παρέκει;».

Ερωτηθείς για τη θέση που διατύπωσε ο κ. Τσίπρας στο Τέξας, ότι μια έξοδος από το ευρώ θα ήταν καταστροφή, ενώ παλαιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι «το ευρώ δεν είναι φετίχ», ο κ. Σκουρλέτης απαντά:«Όλες οι αναλύσεις μας για τον χαρακτήρα της κρίσης δεν κοιτάζουν με ένα εθνοκεντρικό χαρακτήρα τα πράγματα, αλλά εμπεριέχουν την εκτίμηση ότι το πεδίο πάλης είναι η ενωμένη Ευρώπη».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός για τον κ. Βενιζέλο, τονίζει: «Είδαμε μια χωρίς προηγούμενο στάση αλληλεγγύης και κάλυψης προς τον κ. Βενιζέλο. Πρόκειται προφανώς για την αλληλεγγύη των κατεργαρέων. Κάτι ξέρουν και κάτι κρύβουν ο ένας για τον άλλο».

.Αύριο η επίσημη παρουσίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ

Το έργο της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, που θα υλοποιηθεί με πόρους της Περιφέρειας Αττικής ύψους 20 εκατoμμυρίων ευρώ, συζητήθηκε σήμερα σε συνάντηση που είχαν στην Περιφέρεια Αττικής, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης  Σγουρός, ο επιχειρηματίας και ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Κωνσταντίνος Κοτσάτος, το μέλος της «Δικέφαλος 1924» Πέτρος Παππάς και ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Ανδριόπουλος. 

Ο κ. Μελισσανίδης χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη συνεισφορά της Περιφέρειας Αττικής στην ανακατασκευή του γηπέδου. Είπε ότι η προμελέτη του έργου θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας στη Γ.Γ. Αθλητισμού, ενώ αύριο θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του γηπέδου.

Ο περιφερειάρχης Αττικής σημείωσε ότι το εγχείρημα είναι δύσκολο για τους ανθρώπους της ΑΕΚ και ότι το γήπεδο θα εξυπηρετεί 5- 6 δήμους και περισσότερους από 500.000 κατοίκους.

.Αργεντινή: Βρέθηκαν 1.500 απόρρητα έγγραφα από την περίοδο της δικτατορίας

Απόρρητα έγγραφα από την περίοδο της δικτατορικής διακυβέρνησης της Αργεντινής (1976-1983) βρέθηκαν μέσα σε μία εγκαταλελειμμένη πτέρυγα του αρχηγείου της Αεροπορίας στο Μπουένος Άιρες, όπως ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας της χώρας.

Σε αυτά περιλαμβάνονται κυβερνητικά σχέδια για μέχρι το 2000 και πολλές "μαύρες λίστες" με τα ονόματα διανοούμενων και καλλιτεχνών, ανακοίνωσε ο Αγκουστίν Ρόσι.
 Τα έγγραφα περιλαμβάνουν και οδηγίες για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να διαψεύσει τις διεθνείς καταγγελίες περί απαγωγών αντιφρονούντων. Στα έγγραφα καταγράφονται και οι συνεισφορές της ένωσης τραπεζών στην στρατιωτική κυβέρνηση.

.«Οι επτά Κυριακές είναι υπεραρκετές» εκτιμούν οι περισσότερες Περιφέρειες

Τα πρώτα δείγματα από την υιοθέτηση του μέτρου της λειτουργίας των καταστημάτων περισσότερες Κυριακές τον χρόνο - και μάλιστα από μεγάλες περιφέρειες της χώρας - δείχνουν ότι οι επτά Κυριακές που προβλέπονται από τη νομοθεσία είναι, κατά την άποψη των τοπικών παραγόντων, αρκετές.
Τόσο στην Αθήνα, όσο και στον Πειραιά, οι αντιπεριφερειάρχες μετά από διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς, αποφάσισαν σε πρώτη φάση να περιοριστούν στις επτά Κυριακές που ήδη προβλέπονται και συγκεκριμένα την πρώτη Κυριακή κάθε εκπτωτικής περιόδου, δυο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα και την Κυριακή των Βαΐων.

Την πλήρη αντίθεσή τους στη λειτουργία των καταστημάτων περισσότερες από επτά Κυριακές μέσα στον χρόνο, εξέφρασαν και η αντιπεριφέρεια Ζακύνθου και οι εκπρόσωποι των φορέων κατά την τελευταία συνάντησή τους.

Επίσης, καμία επιπλέον Κυριακή δεν θα είναι ανοικτά ούτε τα καταστήματα στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας σύμφωνα με τη σχετική απόφαση.

Οι φορείς της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τρεις επιπλέον Κυριακές, πέραν των επτά. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.