.Θύελλα ενθουσιασμού προκάλεσε στην oμογένεια της Αυστραλίας η πρόκριση της Eθνικής

Θύελλα ενθουσιασμού προκάλεσε στην oμογένεια της Αυστραλίας η νίκη-πρόκριση της εθνικής Ελλάδας στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. Ο αγώνας ξεκίνησε στις έξι τα ξημερώματα (τοπική ώρα) και παρά το ψύχος, που επικρατούσε, δεν ήταν λίγοι οι ομογενείς που συγκεντρώθηκαν στην «ελληνοκρατούμενη» γωνιά του Όκλι για να τον δουν όλοι μαζί. 

Μετά τη νίκη, οι ομογενείς ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς και το γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από τα αυστραλιανά Μέσα Ενημέρωσης που «ετοιμάζονται από τώρα» να καλύψουν την επόμενη αναμέτρηση της Ελλάδας, αυτή τη φορά με την Κόστα Ρίκα, που θα προβληθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας (τοπικός χρόνος).

Για τη νίκη της εθνικής Ελλάδας μίλησε στο πολιτειακό κοινοβούλιο της Βικτόριας και ο ομογενής πρώην υπουργός, φιλελεύθερος βουλευτής Νίκος Κότσιρας, ο οποίος συνεχάρη τους Έλληνες παίκτες για την επιτυχία τους και πρότεινε στην πολιτειακή κυβέρνηση να τοποθετήσει δύο γιγαντιαίες οθόνες στον πεζόδρομο του Eaton Mall στο Όκλι, για να μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ομογενείς να δουν εκεί τον αγώνα και να φτιάξουν «ατμόσφαιρα γηπέδου».

.Ιδρύθηκε η πρώτη νόμιμη λέσχη μαριχουάνας, στην Ουρουγουάη

Η πρώτη νόμιμη λέσχη μαριχουάνας ιδρύθηκε στην Ουρουγουάη μετά από τη νομιμοποίηση της καλλιέργειας και της πώλησης του συγκεκριμένου ναρκωτικού βοτάνου στη χώρα, έγινε γνωστό την Τρίτη. 
Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο, η λέσχη μπορεί να έχει μέχρι 45 μέλη τα οποία μπορούν να καλλιεργούν έως 99 φυτά κάνναβης, δήλωσε η επικεφαλής του συλλόγου Λάουρα Μπλάνκο στην εφημερίδα Ελ Παΐς. Το κόστος εγγραφής θα είναι 300 δολάρια και εγγυάται σε κάθε μέλος 40 γραμμάρια μαριχουάνας ανά μήνα.

Σύμφωνα με το νέο νόμο για τη μαριχουάνα, που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο το ναρκωτικό μπορεί να αγοράζεται στα φαρμακεία από καταγεγραμμένους σε λέσχες καταναλωτές. 
Οι πωλήσεις στα φαρμακεία αναμένεται να ξεκινήσουν προς το τέλος του τρέχοντος έτους. Στους κατοίκους της Ουρουγουάης επίσης, επιτρέπεται να διαθέτουν έως και έξι φυτά κάνναβης. 

Το κάπνισμα μαριχουάνας σε δημόσιους χώρους ή στο χώρο εργασίας δεν επιτρέπεται όπως επίσης απαγορεύεται η χρήση από ανήλικους και αλλοδαπούς. Επιπλέον, σε αυτούς που θα συλλαμβάνονται να οδηγούν υπό την επήρεια μαριχουάνας θα τους αφαιρείται η άδεια οδήγησης.

Η Ουρουγουάη είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που νομιμοποίησε την χρήση κάνναβης με στόχο τη μείωση των δραστηριοτήτων των καρτέλ ναρκωτικών. 

.Επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον του ΟΤΕ για τη Forthnet

 Επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του Ομίλου του ΟΤΕ για τη Forthnet ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ κατά τη διάρκεια της 62ης ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας. Ειδικότερα, κληθείς να σχολιάσει σχετικά σημερινά δημοσιεύματα τόνισε «οι τηλεπικοινωνίες είναι μία δυναμική αγορά που αλλάζει συνεχώς. Προφανώς παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Δε θα κάναμε τη δουλειά μας σωστά εάν δεν διερευνούσαμε και δεν αξιολογούσαμε όλες τις εξελίξεις στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται». 

Και πρόσθεσε «κάνουμε επαφές για να δούμε και να καταλάβουμε τι σημαίνουν οι εξελίξεις αυτές για εμάς αλλά και για την ευρύτερη ελληνική αγορά». Σημειώνεται πως η Forthnet, έχει πλούσιο τηλεοπτικό περιεχόμενο μέσω της Nova καθώς και έχει σημαντικό μερίδιο της αγοράς και στις συνδέσεις ίντερνετ και σταθερής τηλεφωνίας, μέσω του λεγόμενου triple play.

.Φ. Σάντος: Να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία

 Ο αρχικός στόχος επιτεύχθηκε και τώρα η Εθνική Ελλάδας θα παίξει για το «κάτι παραπάνω» στο Μουντιάλ, με τον εκλέκτορα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Φερνάντο Σάντος, να δίνει το... σύνθημα για τη συνέχεια. «Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία» δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Αρακαζού, προειδοποιώντας όμως ενόψει του αγώνα με την Κόστα Ρίκα ότι «θα είναι λάθος αν θεωρήσουμε ότι θα είναι εύκολο» και προσθέτοντας πως «δεν είμαστε άτρωτοι, σίγουρα, αλλά είναι πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα να μας κερδίσει».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.