.«Είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα»

Ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης κατά την τελετή παραλαβής παράδοσης του υπουργείου Οικονομικών τόνισε πως το μήνυμά τους είναι η «ανακούφιση της ελληνικής οικογένειας», ωστόσο δήμωσε ότι θα συνεχίσει το έργο του προκατόχου του χωρίς να αλλάξει την φιλοσοφία. Ο απερχόμενος υπουργός Γιάννης Στουρνάρας, κάνοντας έναν απολογισμό του έργου του, σημείωσε, πως χρειάστηκε να πάρει μέτρα που κανένας δεν θα ήθελε να πάρει, σημειώνοντας πως τα δημοσιονομικά αποτελέσματα είναι παρακαταθήκες που μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον. «Είμαι σίγουρος ότι ο Γκίκας θα φυ...περισσότερα »

.«Προτεραιότητά μας είναι η αποκατάσταση των αδικιών»

«Καλωσορίζω τα νέα μέλη της κυβέρνησης στο δύσκολο έργο που έχουν μπροστά τους. Η θεμελιώδης στόχευση της κυβέρνησης είναι να βγει η χώρα από την κρίση, ενώ βασιζόμαστε στην κινητοποίηση όλων των παραγωγικών τάξεων της χώρας. το δημοσιονομικό πλαίσιο είναι σαφές. Το πρωτογενές πλεόνασμα μετατρέπεται σε κοινωνικό μέρισμα. Το δημόσιο χρέος έχει ήδη κουρευτεί, με τις δικές μας ενέργειες.

Στόχος είναι τώρα η επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους, όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός. Ας μην ξεχνάμε ότι αυτό το δημόσιο χρέος έχει ήδη κουρευτεί χάρη στις δικές μας προσπάθειες σε όρους καθαρής παρούσας αξίας κατά 180 δισεκατομμύρια ευρώ. 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο κούρεμα στον κόσμο ιστορικά. Κατά περίπου 80% του ΑΕΠ. Αυτό που τώρα έχουμε να κάνουμε, μπορεί να γίνει και θα γίνει με παραμετρικές αλλαγές, όπως λέμε, σε σχέση με τις λήξεις, σε σχέση με τα επιτόκια, αυτές όμως οι παραμετρικές αλλαγές συνιστούν πρακτικά μείωση χωρίς να ανοίγουν περιττά μέτωπα με Κοινοβούλια και λαούς μέσα στην Ευρώπη.

Μετά από τόσες θυσίες και επιτεύγματα αλλάξαμε φάση με την έξοδο στις αγορές. Η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο και στόχος μας πλέον είναι η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας. 

Προτεραιότητά μας είναι η αποκατάσταση των αδικιών και να ξαναενώσουμε το έθνος, κόντρα σε αυτούς που επενδύουν στην πόλωση και τον διχασμό», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.