.Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ρόδος


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί από το απόγευμα το νησί της Ρόδου, λόγω μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στη δασική περιοχή μεταξύ του Αγίου Σίλα και της κοιλάδας των Πεταλούδων.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 2 μετά το μεσημέρι και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αποτελεί έργο εμπρηστών. Τις προηγούμενες μέρες, άλλες 4 φορές είχαν προσπαθήσει άγνωστοι να βάλουν φωτιά στην ίδια δασική περιοχή.

Μέχρι αυτή την ώρα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, υπολογίζεται ότι έχουν καεί 2.000 στρέμματα δάσους και στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες προσπαθούν να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς.

Με το πρώτο φως της ημέρας, οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης στη Ρόδο θα ενισχυθούν με οχήματα που θα στείλει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενώ σημαντική αναμένεται να είναι η βοήθεια και από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

.«Δε δίνω λευκή επιταγή στο Σαμαρά»


«Οι περιστάσεις απαιτούν να πάμε στην αυριανή συνάντηση όχι για να συζητήσουμε το πακέτο των μέτρων ούτε τα επιμέρους σημεία του, όπως η εφεδρεία και τα ειδικά μισθολόγια, αλλά για να κάνουμε μια συζήτηση για την εθνική στρατηγική» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. 

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την πρόθεσή του να στηρίξει το έργο του Αντώνη Σαμαρά ωστόσο όπως είπε δε δίνει «λευκή επιταγή» προσθέτοντας πως αυτό που προέχει είναι να αποκατασταθεί η θέση της Ελλάδας: «έχουμε διανύσει τα 2/3 προς την έξοδο της διαδρομής του προγράμματος, έχουμε κάνει σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές. 

Τώρα πρέπει να σταματήσει η συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, γιατί εμποδίζεται η ανάπτυξη που θα μας βοηθήσει να διανύσουμε το τελευταίο 1/3 της αναπροσαρμογής του προγράμματος της Ελλάδας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε οτι εάν δεν σταματήσει η συζήτηση για ενδεχόμενη έξοδο από την ευρωζώνη «δεν θα διασφαλιστεί το ευρώ, δεν θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ρευστότητας που έχει η ευρωζώνη συνολικά». «Οι ευρωπαίοι εταίροι μας και οι Γερμανοί φίλοι μας ούτε μας έχουν χαρίσει τίποτα ούτε χάνουν τίποτα. 


Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να χάσουν λεφτά, μόνο με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ». Ας σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε με έμφαση ότι η χώρα δε μπορεί να οδηγηθεί σε κυβερνητική κρίση, αλλά -όπως είπε- 

«αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί ο κ. Σαμαράς να συμπεριφέρεται ως πρωθυπουργός μιας μονοκομματικής κυβέρνησης. Η χώρα θα κυβερνηθεί όπως θέλησε ο λαός με τη συνεργασία τριών κομμάτων και με τον ΠΑΣΟΚ να συμμετέχει όχι παθητικά και από απόσταση».

Ο κ. Βενιζέλος έστειλε μήνυμα και στην κοινοβουλευτική του ομάδα λέγοντας: «Δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για ψευτοομαδοποιήσεις», ενώ παράλληλα όπως συνηθίζει αναφέρθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας: «Ποια είναι η στρατηγική του; Το απόλυτο αδιέξοδο».

.Σούπερ Λίγκα: «Ναι» στην αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος


Την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ, με αύξηση των ομάδων από 16 σε 18 από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας στη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του. Με τον τρόπο αυτό, γίνεται ουσιαστικά δεκτό το αίτημα της Φούτμπολ Λιγκ και «ανοίγει» ο δρόμος για την επιστροφή του Ηρακλή, του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στο φετινό πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, το οποίο θα διεξαχθεί πιθανότατα με 21 ομάδες.

Αυτό που δεν έχει αποφασιστεί είναι ο τρόπος που θα γίνει η αναδιάρθρωση, αν δηλαδή θα πέσουν τρεις ομάδες φέτος από τη Σούπερ Λίγκα και θα ανέβουν πέντε (όπως έχει επίσημα ζητήσει η Φούτμπολ Λιγκ) ή αν θα υποβιβαστούν δύο και θα προβιβαστούν τέσσερις.

.Η καταιγίδα "Ισαάκ" μετατράπηκε σε τυφώνα και προσεγγίζει τον Κόλπο του Μεξικού


Η τροπική καταιγίδα Ισαάκ ενισχύθηκε σε ένταση και πλέον κατηγοριοποιείται ως τυφώνας Κατηγορίας 1 ενόσω προσεγγίζει στις βορινές ακτές του Κόλπου του Μεξικού, τονίζει σε νεότερη ανακοίνωσή του το Αμερικανικό Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC).

«Οι αναφορές από το ειδικό αεροσκάφος παρατήρησης τυφώνων της Πολεμικής Αεροπορίας υποδεικνύουν ότι η ανώτερη ένταση των ανέμων που σχετίζονται με τον Ισαάκ έχει ενισχυθεί στα 120 χλμ. την ώρα», ανέφερε το NHC.

.ΕΟΠΠΥ: Θα εξοφλούνται πρώτα όσα φαρμακεία εκτελούν συνταγές


Σκληραίνει τη στάση του ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) απέναντι στους φαρμακοποιούς. Όπως ανακοινώθηκε, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού πήρε την απόφαση να εξοφλεί κατά προτεραιότητα τα φαρμακεία που εξακολουθούν να εκτελούν συνταγές για ασφαλισμένους του.
Μάλιστα, το Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, εξουσιοδότησε τον πρόεδρο, Γεράσιμο Βουδούρη, να καταργεί το προσάρτημα της συλλογικής σύμβασης για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό 

Σύλλογο (ΠΦΣ) που αφορά στη λειτουργία διανεμητικών λογαριασμών των συλλόγων που κάνουν αναστολή πίστωσης και για όσο χρόνο διαρκεί αυτή. Με αυτό τον τρόπο δίνεται ακόμη και η δυνατότητα ατομικής υποβολής των λογαριασμών συνταγών των φαρμακείων και ατομικής πληρωμής τους.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΕΟΠΥΥ αναφέρει ότι όλοι οι σύλλογοι που έχουν διανεμητικό λογαριασμό έχουν εξοφληθεί για το μήνα Μάιο του 2012. «Ως εκ τούτου-σημειώνει- δεν έχουν ούτε ηθικό ούτε νομικό δικαίωμα για να προβούν σε κινητοποιήσεις που αφορούν σε εξόφληση οφειλών και ταλαιπωρία των ασφαλισμένων».

Για τις συνταγές του Ιουνίου η προθεσμία πληρωμής δεν έχει εκπνεύσει ακόμη, αναφέρει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, ενώ σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα είσπραξης των εισφορών-πόρων του ΕΟΠΥΥ από τα εντασσόμενα ταμεία, υπάρχει η πρόβλεψη για αποπληρωμή τους μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

H απόφαση του ΕΟΠΥΥ, πάντως, ενδέχεται να προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ των φαρμακοποιών, δεδομένου και του κλίματος που επικράτησε στη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, 

καθώς υπήρξαν Σύλλογοι που θεωρούσαν ότι έπρεπε να δοθεί πίστωση χρόνου στον ΕΟΠΥΥ, τουλάχιστον έως τα μέσα Σεπτεμβρίου και όχι να προχωρήσουν σε αναστολή χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει από 1η Σεπτεμβρίου, όπως τελικά αποφασίστηκε.

.Περαιτέρω μείωση της χρηματοδότησης επιχειρήσεων και νοικοκυριών τον Ιούλιο


Περαιτέρω μείωση εμφάνισε η χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών από τις τράπεζες τον Ιούλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι χορηγήσεις των τραπεζών στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας κατέγραψαν φέτος τον Ιούλιο μείωση κατά 4,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012. Τον Ιούνιο ο ετήσιος ρυθμός χρηματοδότησης εμφάνισε μικρότερη μείωση κατά 4,3%. 

Έτσι στο τέλος Ιουλίου το συνολικό χρέος επιχειρήσεων και νοικοκυριών προς τις τράπεζες υποχώρησε στα 234,3 δισ.ευρώ από 254,2 δισ. ευρώ που ήταν πριν από ένα χρόνο ακριβώς.
Η χρηματοδότηση προς τις επιχειρήσεις εμφάνισε μείωση κατά 5,3% τον Ιούλιο έναντι μείωσης 4,1% τον Ιούνιο.

Το χρέος των νοικοκυριών σε στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια μειώθηκε στο τέλος Ιουλίου στα 108,4 δισ.ευρώ με αποτέλεσμα ο ετήσιος ρυθμός χρηματοδότησης τους να διαμορφωθεί το -4,3% από -4,4% που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

.Α. Σαμαράς: Δίνουμε μάχη για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ


Δίνουμε μια μάχη για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος της εξόδου της χώρας από το ευρώ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την ενημέρωση που έκανε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα ταξίδια του σε Βερολίνο και Παρίσι.
«Δίνεται η μάχη για να ενισχυθεί η διαπραγματευτική θέση της χώρας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, 

«για να φέρουμε», όπως χαρακτηριστικά είπε, «αυτό που έχουμε υποσχεθεί και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, την ανάκαμψη».
Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ακόμη ότι «το λόμπι της δραχμής έχασε έναν αποφασιστικό γύρο» και κατέληξε: «έχουμε ακόμα πολλή δουλεία μπροστά μας».

.Πειρατές κατέλαβαν ελληνικό πετρελαιοφόρο στα ανοικτά του Τόγκο


Πειρατές κατέλαβαν σήμερα ένα ελληνικό πετρελαιοφόρο στα ανοικτά του Τόγκο, ανακοίνωσε το Διεθνές Γραφείο Ναυτιλίας (BMI).
Το πλοίο, το οποίο φέρει σημαία της νήσου Μαν και μεταφέρει ντίζελ, έχει πλήρωμα 24 ναυτικούς. Οι πειρατές το κατέλαβαν σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων στα ανοικτά του Λομέ, της πρωτεύουσας του Τόγκο, σύμφωνα με το BMI. Είναι το δεύτερο επεισόδιο αυτού του τύπου που σημειώνεται μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες στον κόλπο της Γουϊνέας.

.Συζητά την επιμήκυνση η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών


Πρόθυμη να συζητήσει μια επιμήκυνση του χρόνου υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, αν χρειάζεται περισσότερος χρόνος για τον σκοπό αυτό, δηλώνει η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, σε σημερινή της συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα «Die Presse» (Ντι Πρέσε), αποκλείοντας, όμως, κάθε συζήτηση για επιπλέον χρήματα.

Συγχρόνως, επισημαίνει πως μια αποπομπή της Ελλάδας από την ευρωζώνη μπορεί να ζητείται εύκολα σε συζητήσεις καφενείου, θα απέβαινε όμως σε βάρος των φορολογούμενων. 

Για το λόγο αυτό και υπάρχει η βούληση να διατηρηθεί η ενότητα της ευρωζώνης και να εξαναγκασθούν οι προβληματικές χώρες σε υλοποίηση των μεταρρυθμίσεών τους, λέει η κ. Φέκτερ.

Απαντώντας σε ερώτηση, κατά πόσον είναι αναγκαίο ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, η κ. Φέκτερ παρατηρεί πως δεν είναι δυνατό να αναιρούνται κάθε τρεις μήνες τα σχέδια και, για το λόγο αυτό, θα ζητηθεί επιτακτικά από την Ελλάδα η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που προβλέπονται στο δεύτερο πακέτο.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.