.Αντ. Σαμαράς: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πύλη της Κίνας στην Ευρώπη

 «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η πύλη της Κίνας στην Ευρώπη και η αρχή ενός ευρωπαϊκού διαδρόμου από και προς την Ευρώπη και την Άπω Ανατολή» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στις κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντηση, που είχε, με τον πρωθυπουργό της Κίνας, Λι Κετσιάνγκ, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα.

Σημείωσε ότι με τον κ. Λι είχε συζήτηση που κάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων στο διεθνές και διμερές επίπεδο. Εξέφρασε δε την εκτίμησή του για τη στήριξη της Κίνας στα τελευταία δύσκολα χρόνια, που η Ελλάδα δοκιμαζόταν από την κρίση. 

Είπε ακόμη ο κ. Σαμαράς: «Η Ελλάδα ξεπερνά την ύφεση και επιστρέφει στις χρηματαγορές, ενώ επανακτά την θέση της στην Ευρώπη και τον κόσμο. Επίσης, εξετάσαμε συνολικά τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας - Κίνας που από το 2006 μέχρι σήμερα έχει κάνει βήματα προόδου. 

Ο διμερής πολιτικός διάλογος θα ενισχυθεί με επαφές των υπουργών και της πολιτικής ηγεσίας με συγκεκριμένη ατζέντα και συγκεκριμένα βήματα. Μεγάλο τμήμα των συνομιλιών αφιερώθηκε στις εμπορικές και οικονομικές συνεργασίες. Χαίρομαι για την εκτίμηση της κινεζικής ηγεσίας στη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας. 

Αύριο θα επισκεφθούμε τις εγκαταστάσεις της Cosco και θα ανταλλάξουμε απόψεις για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση. Η διασύνδεση του Πειραιά με το σιδηροδρομικό δίκτυο θα εξελιχθεί σε σημαντικό διαμετακομιστικό κόμβο μεταξύ Ευρώπης και Άπω Ανατολής. Έχουμε ήδη ολοκληρώσει τις πρώτες σημαντικές συμφωνίες και συζητούμε για νέες και μεγαλύτερες. 

Με τον φίλο Κινέζο πρωθυπουργό ανταλλάξαμε ιδέες για την περαιτέρω ανάπτυξη του διμερούς εμπορίου. Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει δυναμικό για την τόνωση των εμπορικών συναλλαγών. Εφέτος προσδοκούμε 20 εκατομμύρια τουρίστες, ένα καινούργιο ρεκόρ, και απάντησε ότι "θα κοιτάξουμε, η δική μας αύξηση να είναι με έναν ρυθμό μετριοπαθή, διαφορετικά εδώ θα υπάρξει πρόβλημα με ενάμισι δισ. κινέζους"».

.Μ. Χρυσοχοΐδης: Σε ενάμιση χρόνο από σήμερα θα ολοκληρωθεί η Ιονία Οδός

Το έργο της Ιονίας Οδού θα ολοκληρωθεί σε ενάμισι χρόνο από σήμερα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το εργοτάξιό της στην περιοχή της Πέρδικας των Ιωαννίνων, από όπου ξεκίνησε την περιοδεία του στον υπό κατασκευή οδικό άξονα.

«Οι παραχωρησιακές συμβάσεις, ο τρόπος δηλαδή ο καινούργιος με τον οποίο κατασκευάζεται το έργο αυτό που είναι συγχρηματοδότηση είναι προφανές ότι δεν σηκώνει αναβολές, καθυστερήσεις, ασυνέπειες. Το έργο θα δοθεί του χρόνου, τον Δεκέμβριο» πρόσθεσε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, ο υπουργός κάλεσε όλους να συνεργαστούν και τόνισε ότι «όλοι πρέπει να εργαστούμε η αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια, οι υπηρεσίες του δημοσίου, οι ιδιώτες, ούτως ώστε κάθε μέρα να προάγουμε την κατασκευή των δρόμων. Διαφορετικά, εάν εμποδίζουμε την κατασκευή των έργων, αυτό είναι εις βάρος μας».

.Η Moody' s αξιολογεί θετικά την πορεία της οικονομίας και των τραπεζών στην Ελλάδα

Θετικά αξιολογεί ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τόσο αναφορικά με τις καλύτερες από τους στόχους δημοσιονομικές επιδόσεις όσο και με την ανάκαμψή της, ενώ θετική είναι η αξιολόγησή του και για την πορεία των ελληνικών τραπεζών.

Σε έκθεσή του, ο οίκος αναθεωρεί στο 0,4% από 0% την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας εφέτος και θεωρεί θετικό ως προς την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας (credit positive) το γεγονός ότι στο διάστημα Ιανουαρίου- Μαΐου 2014 καταγράφηκε πρωτογενές πλεόνασμα 711 εκατ. ευρώ, έναντι 208 εκατ. ευρώ που ήταν ο στόχος. 

Θεωρεί, επίσης, credit positive το γεγονός ότι η χρηματοδότηση των τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ελλάδος μειώθηκε τον Μάιο στα 50,7 δισ. ευρώ- κατά 18,2% σε σχέση με τον Απρίλιο και κατά 40,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ο οίκος σημειώνει, ότι αν και η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο στη δημοσιονομική προσαρμογή τα δύο τελευταία χρόνια, το αποτέλεσμα του φετινού πρώτου πενταμήνου θεωρείται credit positive, 
επειδή η καλύτερη απόδοση σε σχέση με τους στόχους καταγράφηκε παρά το δύσκολο πολιτικό περιβάλλον, εν μέσω της διεξαγωγής των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών. 
Η υπεραπόδοση έρχεται ως αποτέλεσμα της καλύτερης φορολογικής διοίκησης και του ελέγχου των δαπανών, σημειώνει ο οίκος. 

.Δωρεάν WiFi σε 4.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» η πρόσκληση για το «Εθνικό Δίκτυο Σημείων Ασύρματης Πρόσβασης στο Διαδίκτυο WiFi Hotspots» με την οποία καλούνται οι δυνητικοί φορείς του έργου να υποβάλλουν τις σχετικές πράξεις προκειμένου το συγκεκριμένο έργο να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι στα 25 εκατομμύρια ευρώ, αντί των 15 που είχε παρουσιαστεί αρχικά.

Με την υλοποίηση του έργου, αφού πρώτα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και δημιουργηθεί δίκτυο σημείων, όλοι οι πολίτες θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε 4.000 υπαίθριους ή και κλειστούς δημόσιους χώρους σε όλη την επικράτεια, όπως πλατείες, πεζόδρομοι, παιδικές χαρές, δημοτικές βιβλιοθήκες, μουσεία κλπ.   
Οι πολίτες θα μπορούν να συνδέονται για χρονικό διάστημα 30 λεπτών, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης για εσωτερικούς χώρους, και σε απόσταση 100 μέτρων για τα εξωτερικά σημεία. 
Κάθε σημείο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα. 

Τέλος, Wi-fi θα διαθέτουν τους επόμενους μήνες και τα λεωφορεία και τρόλει, όλοι οι σταθμοί του μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου (σήμερα διαθέτουν επτά) και στάσεις του τραμ.

.«H ΔΗΜΑΡ έχει φύγει...από τον εαυτό της»

«Φεύγω; Όχι... νομίζω η ΔΗΜΑΡ έχει φύγει. Από τον εαυτό της. Έχει κάνει μια κωλοτούμπα. Έχει κηρύξει στρατιωτική συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει συρρικνωθεί σε πολύ μικρότερο μέγεθος όχι από τα ιδρυτικά μέλη της, αλλά από πολύ λιγότερα ακόμα» δήλωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός στον ραδιοσταθμό Βήμα, απαντώντας στο ερώτημα εάν θα φύγει από το κόμμα. Ανέφερε ότι «δεν θα πάω στην Κεντρική Επιτροπή. Σε δύο, δεν πήγα. 

Στις υπόλοιπες 30 και που πήγα και τα έλεγα, πού με γράφανε; Και εμένα, και άλλους 30; ...Δεν θα συμμετάσχω στις κομματικές διεργασίες ενός πράγματος που το θεωρώ νεκρό. Λυπάμαι πολύ. Δεν έχω (λόγο ύπαρξης). Αφού η ΔΗΜΑΡ αναχώρησε για άλλα μέρη, δεν συμμετέχω στις κομματικές διεργασίες. Μπορεί κάτι να αλλάξει. Μπορεί να μην είμαι και εγώ μόνο που θα φύγω. Μπορεί να είναι πολλοί περισσότεροι».

Πρόσθεσε πως «από εκεί που δεν μιλάγαμε με κανέναν, τώρα μιλάμε με όλους, αλλά με την προϋπόθεση ότι όλοι μετά θα πάμε με τον ΣΥΡΙΖΑ... Αυτό είναι ηλίθιο στρατηγικό σχέδιο... Να πω ότι εγώ, μαζί με τον Κουβέλη, τον Μαργαρίτη, τον Χατζησωκράτη και τον Αμοιρίδη ή τον Παν-Παν και όλους τους άλλους θα παραμείνουμε για να πάμε μετά με τον Σκουρλέτη στα γουναράδικα και με τον Κουρουμπλή ή τη Σακοράφα και τον Μητρόπουλο ή τον Ρινάλντι, αυτό το σχέδιο δεν με περιλαμβάνει».

.Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πλαστών εγγυητικών επιταγών

Κύκλωμα έκδοσης πλαστών εγγυητικών επιστολών εξαρθρώθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα μετά από καταγγελία του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη.

Οι υπηρεσίες του υπουργείου διαπίστωσαν ότι στο πλαίσιο της υποβολής προτάσεων ένταξης επιχειρηματικών σχεδίων στον αναπτυξιακό νόμο εκδίδονταν πλαστές εγγυητικές επιστολές, καταρχήν για λογαριασμό γραφείων του εξωτερικού και εν συνεχεία για λογαριασμό μεγάλων τραπεζών κυρίως από την Αγγλία, στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Οι εγγυητικές επιστολές-μαϊμού αφορούσαν συνολικές επενδύσεις περίπου 70 εκατ. ευρώ και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ύψους 18 εκατ. ευρώ. 

Ωστόσο, η ακριβής εικόνα είναι συγκεχυμένη καθώς ένα από τα γραφεία που φέρονται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση έχει εκδώσει εγγυητικές ύψους 30 εκατ. ευρώ. Πλήρης ενημέρωση επί του θέματος θα γίνει από την ΕΛΑΣ, όπως επισημαίνουν πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης.

Όπως δήλωσε πριν λίγο ο κ. Μηταράκης, οι υπηρεσίες του υπουργείου συνέβαλαν στην εξάρθρωση του κυκλώματος και δεν έχει συμμετοχή σε αυτό υπάλληλος του υπουργείου, ενώ η πρώτη καταγγελία, από τον υφυπουργό, είχε γίνει στον οικονομικό εισαγγελέα τον Δεκέμβριο και προστίθενται στοιχεία σε αυτήν μέχρι και πρόσφατα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.