.Αντ. Σαμαράς: Απαιτούνται δραστικά μέτρα για τη μείωση της ανεργίας

Δραστικά μέτρα με άμεση εφαρμογή για την αντιμετώπιση της ανεργίας, η οποία προκαλεί προβλήματα στην κοινωνική συνοχή ορισμένων χωρών, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.


«Η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη είναι η ανεργία και κυρίως η ανεργία των νέων» δήλωσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας: 

«Σε χώρες όπως η Ελλάδα η ανεργία έχει εκτιναχθεί στα ύψη προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην κοινωνική συνοχή. Πρέπει να σκεφτούμε δημιουργικά και να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις και δραστικά μέτρα με άμεση εφαρμογή».
Η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και η ενίσχυση της ρευστότητας είναι τα κεντρικά θέματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

.Θετικά βλέπει τη δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης για την ευρωζώνη η Α. Μέρκελ

Τη δημιουργία ενός ταμείου αλληλεγγύης για την Ευρωζώνη πρότεινε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, το οποίο ωστόσο, όπως διευκρίνισε, θα μπορούσε να λειτουργήσει μόνον εφόσον έχει προηγουμένως επιτευχθεί καλύτερος συντονισμός της οικονομικής πολιτικής.

Μετά την εναρμόνιση της οικονομικής πολιτικής, θα μπορούσε να προωθηθεί και η ανάπτυξη της οικονομίας, τόνισε η καγκελάριος στην καθιερωμένη ενημέρωση του γερμανικού ομοσπονδιακού κοινοβουλίου πριν από τα Ευρωπαϊκά Συμβούλια.

.Μπαρόζο: Πολιτική συμφωνία για τον επόμενο επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ

Οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία για τον επόμενο επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Η συμφωνία αυτή πρέπει τώρα να εγκριθεί από μια αυξημένη πλειοψηφία των 754 βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προειδοποίησε ο Σουλτς προσθέτοτνας ότι περιμένει ότι θα δοθεί γι' αυτό μεγάλη μάχη.

Ο Σουλτς δήλωσε πως θα ζητήσει να τεθεί ο προϋλπόλογισμός προς ψήφιση στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα. 

Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν σ' ένα σχέδιο δαπανών για την περίοδο 2014-2020 στη σύνοδο κορυφής τους το Φεβρουάριο. Όμως η επικύρωσή του είχε εμποδιστεί από το κοινοβούλιο, το οποίο πρέπει να συναινέσει για να τεθεί σε ισχύ οποιαδήποτε συμφωνία.

Την ανάγκη να επιτευχθεί άμεσα συμφωνία σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το διάστημα 2014-2020 τόνισε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ σε ομιλία της στην Μπούντεσταγκ, προειδοποιώντας ότι εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία ως το τέλος του καλοκαιριού, χιλιάδες άνθρωποι θα χάσουν την δουλειά τους.

.Αδ. Γεωργιάδης: Οι συγχωνεύσεις δεν θα οδηγήσουν σε απολύσεις

 Τη διαβεβαίωση ότι οι όποιες συγχωνεύσεις γίνουν στον τομέα ευθύνης του, θα γίνουν με τρόπο που δεν θα επιφέρει απολύσεις, παρέσχε ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί στη Βουλή.

Ο νέος υπουργός Υγείας είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Ιωάννη Γκιόκα για το ενδεχόμενο συγχώνευσης του ΚΕΘΕΑ με τον ΟΚΑΝΑ. 

Ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι στο υπουργείο δεν υπάρχει σχέδιο για τη συγχώνευση του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ και υπογράμμισε ότι το υπουργείο δεν πρόκειται να αφήσει απροστάτευτους αυτούς τους ανθρώπους.

Αναφέρθηκε όμως γενικότερα στις συγχωνεύσεις με τις οποίες το υπουργείο Υγείας, θα συνεισφέρει στην κινητικότητα και ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι θα καλύψουν κενά σε άλλες θέσεις χωρίς όμως γίνουν απολύσεις.

.Έρχονται οι υπολογιστές που αντιλαμβάνονται το ανθρώπινο συναίσθημα

Αυτά που μέχρι πριν από λίγα χρόνια φάνταζαν ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας γίνονται πραγματικότητα, καθώς οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές μπορούν πλέον να αναγνωρίζουν τα ανθρώπινα συναισθήματα. Σήμερα, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής μπορεί να "αντιληφθεί" το άγχος από την εφίδρωση του δέρματος, τη διάθεση από τον τρόπο που δακτυλογραφεί κανείς, τη φυσική κατάσταση του ανθρώπου από τον τρόπο που κινείται μέσα σε έναν χώρο, ενώ υπάρχει ακόμη και φωτογραφική μηχανή που "αρνείται" να φωτογραφίσει, αν ο φωτογραφιζόμενος δεν χαμογελάσει!

Η συναισθηματική υπολογιστική είναι το πεδίο της επιστήμης των υπολογιστών που είτε αφορά τον συναισθηματικό μας κόσμο είτε προκύπτει από αυτόν ή τον επηρεάζει σκόπιμα. 

Η συναισθηματική υπολογιστική αποτελεί αντικείμενο της ερευνητικής ομάδας του έργου "Σθένος", με εταίρους το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ. 

Το έργο αποσκοπεί στην ανάπτυξη ανθρωποκεντρικών υπολογιστών, οι οποίοι μπορούν να κατανοήσουν την κατάσταση του ανθρώπου, χρησιμοποιώντας οπτικοακουστικά και βιολογικά σήματα και να αλληλεπιδράσουν μαζί τους, χρησιμοποιώντας κυρίως συνθετική οπτικοακουστική πληροφορία.

"Απώτερος στόχος είναι να κάνουμε τους υπολογιστές πιο ανθρωποκεντρικούς, δηλαδή να καταλαβαίνουν το ανθρώπινο συναίσθημα" εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ Παναγιώτης Μπαμίδης.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.