.Για ποιο άλλο λόγο είναι σημαντική η Ελλάδα για την Ευρωζώνη


«Η κρίση στην Ελλάδα προκαλεί φόβο για αστάθεια στα Βαλκάνια», είναι ο τίτλος με τον οποίο επιγράφει άρθρο της η Handelsblatt. «Οι ευρωλαϊκιστές ξεχνούν στη συζήτηση που γίνεται για την Ελλάδα μια αποφασιστική παράμετρο, ισχυρίζονται ειδικοί σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Η χώρα είναι ένα ανάχωμα ενάντια στους τρομοκράτες και απέναντι στον κίνδυνο της εξάπλωσης διενέξεων», αναφέρει σήμερα η Deutsche Welle, σε μια επισκόπηση των γερμανικών δημοσιευμάτων για τη χώρα μας.

Η εφημερίδα σημειώνει λίγο παρακάτω: «Για τους ειδικούς στη Χριστιανική Ένωση αλλά και στους Σοσιαλδημοκράτες, δεν τίθεται θέμα αν η Ελλάδα θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να παραμείνει στην ευρωζώνη – κυρίως για λόγους πολιτικής ασφάλειας.

 Η Ελλάδα δεν είναι μόνο ως μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ένα σημαντικό κομμάτι της ευρωπαϊκής ενότητας», δήλωσε στην Handelsblatt Online ο Φίλιπ Μισφέλντερ, εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής της Χριστιανικής Ένωσης στο γερμανικό κοινοβούλιο. 

«Χάρη στη γεωγραφική θέση της στην Νοτιανατολική Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο για την περιφερειακή σταθερότητα». 

Η χώρα είναι ακόμα ένας σημαντικός παράγοντας για τις σχέσεις με τις βαλκανικές χώρες και την Τουρκία καθώς και για το ζήτημα της Κύπρου, υπογράμμισε ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός. Ο στρατηγικός ρόλος της Ελλάδας παραμένει ως εκ τούτου σημαντικός για την Γερμανία.
«Τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία απειλούνται με κατάρρευση» επιγράφει ρεπορτάζ του το Spiegel. 

«Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα απειλεί την ιατρική περίθαλψη του πληθυσμού. Πολλά ασφαλιστικά ταμεία απειλούνται με κατάρρευση. Γιατροί και φαρμακοποιοί ασκούν πιέσεις στα ασφαλιστικά ταμεία και περιθάλπουν τους ασθενείς μόνο όταν αυτοί πληρώνουν μετρητοίς».

Πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ φιλοξενεί η Hannoversche Allgemeine Zeitung, με τίτλο «Ο Σόιμπλε διαπιστώνει επιτυχίες στην ακολουθούμενη γραμμή λιτότητας στην Ευρωζώνη» και υπότιτλο «Η κατάσταση στις χώρες με κρίση παρουσιάζει σαφή βελτίωση».

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών , η οικονομία στην Ισπανία και την Ελλάδα έχει καταστεί ανταγωνιστικότερη, ενώ το μισθολογικό κόστος έχει μειωθεί κατά 5%. 

Γι’ αυτό – όπως τόνισε – ο ίδιος απορρίπτει την «κοινή ανάληψη των χρεών» με ευρωομόλογα ή τη μαζική αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ: «Κάτι τέτοιο οδηγεί την Ευρώπη σε λάθος κατεύθυνση. Έτσι θα εξέλιπε κάθε κίνητρο για υπέρβαση της κρίσης μέσω μιας σταθερής δημοσιονομικής πολιτικής».

.11 χρόνια από την ημέρα-μηδέν της αμερικανικής Ιστορίας


Δύο μεγάλα κομμάτια από τα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων, του κτιρίου που σαν σήμερα πριν από 11 χρόνια δέχτηκε την πιο καθοριστική ίσως επίθεση της σύγχρονης Ιστορίας μας, με συνέπειες που υφίστανται οι ΗΠΑ και ολόκληρος ο κόσμος μέχρι σήμερα, «χάσκουν» μπροστά στη θέα του skyline στο Νιου Τζέρσι. 

Το μνημείο αυτό, όπως και το ίδιο το ground zero, το μέχρι πριν μια δεκαετία περίπου World Trade Cente, έγινε σήμερα επίκεντρο μνήμης και συγκίνησης, με συγγενείς των θυμάτων αλλά και απλούς πολίτες να αφήνουν λουλούδια ή να περνούν για μια στιγμή για να θυμηθούν την ημέρα που άλλαξε την αμερικανική Ιστορία. 

.Α. Λοβέρδος: Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο ένα σχέδιο αντιμετώπισης της ύφεσης


«Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο για να υπάρξει εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της ύφεσης», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.
Αποσαφήνισε δε τη θέση του λέγοντας ότι «εγώ στηρίζω την κυβέρνηση, θα ψηφίσω στη Βουλή, ήμουν, είμαι και θα είμαι παράγοντας σταθερότητας».
«Στην πολιτική δεν είμαι για να περιφέρομαι σε εκδηλώσεις», δήλωσε σχετικά με την απουσία του από την επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ και σε ερώτηση για το αν θα ιδρύσει νέο κόμμα, ανέφερε ότι για τις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες δεν υπάρχει για τίποτα άλλο εκτός από τη στήριξη της χώρας.

Όμως, συμπλήρωσε, «μιλώ για λίγες εβδομάδες, γιατί η κοινωνία δεν έχει χρόνο, ώστε οι κυβερνήσεις να κάνουν τον κύκλο τους».

Ο Α. Λοβέρδος παρατήρησε, πάντως, ότι «οι πολίτες οδηγούνται και προς ακραίες λύσεις, που κινούνται και προς αριστερά άκρα και προς τα δεξιά άκρα. Χάνεται η ουσία αυτού που η χώρα χρειάζεται. 

Καλύπτει το κενό ένας λόγος που κατ' ουσία δεν λέει τίποτα, ένας λόγος διαμαρτυρίας. Δεν μπορείς να τον εξοβελίσεις όταν κι εσύ δεν κάνεις τίποτα. Η αδράνεια και η φλυαρία δεν λένε τίποτα. Παραδίδουν τη χώρα στα κόμματα των άκρων, που δεν οδηγούν πουθενά».

Σχετικά με τη στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη ως προς την τρικομματική κυβέρνηση, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε πως «το θέμα δεν είναι πώς συμμετέχεις, δεν είναι ψευδοθεσμικό το θέμα της χώρας».

.«Τζήμερε, είσαι φιγουρατζής επιπόλαιος και άσχετος»


Άγρια κόντρα ανάμεσα στον Θάνο Τζήμερο και τον Θ. Πάγκαλο ξέσπασε μέσω Twitter. Ο Θ.Τζήμερος στο tweet που αναρτήθηκε χθες έγραψε: «Να μην ξεχνάμε: Ποιοι ήταν μάρτυρες υπεράσπισης στην παρέα των καταχραστών της Παντείου που έφαγαν ισόβια; Πάγκαλος, Κουβέλη Λοβέρδος».
Ο Θ.Πάγκαλος είδε σήμερα το σχόλιο και απάντησε σε έντονο ύφος: «Τζήμερε, είσαι φιγουρατζής επιπόλαιος και άσχετος, Τζήμερε, φτάνει πια η φιγούρα και η επιπολαιότητα».

.Οι Έλληνες δεν... «πνίγουν τον πόνο τους» στο κρασί


Οι Έλληνες φαίνεται ότι παρά την κρίση, δεν «πνίγουν τον πόνο τους» στο κρασί...
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας κλαδικής μελέτης της ICAP η κατανάλωση οίνου έχει μειωθεί κατά 2,9% την τελευταία πενταετία στη χώρα μας, ενώ την ίδια ώρα η παραγωγή σημειώνει συνεχή υποχώρηση τα τελευταία τρία χρόνια. 
Σημειώνεται ότι η προηγούμενη πενταετία (περίοδοι 2001-2002 έως και 2005-2006), η εγχώρια παραγωγή κινήθηκε γενικά ανοδικά, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 3,75%. Ωστόσο, την τελευταία πενταετία (περίοδοι 2006-2007 έως 2010-2011) η παραγωγή έπεσε με μέσο ετήσιο ρυθμό μείωσης -6,7%.

Όπως σημειώνει μάλιστα η αναφορά, αν και το κρασί είναι παραδοσιακά συνδεδεμένο με τη διατροφή και την κουλτούρα των Ελλήνων, η αρνητική οικονομική συγκυρία, πέραν της υποχώρησης της ζήτησης, ευνοεί την υποκατάσταση των εμφιαλωμένων κρασιών από το χύμα κρασί, η ζήτηση του οποίου έχει αυξηθεί σημαντικά την τελευταία διετία.

Ωστόσο, θετικά είναι τα στοιχεία για την κάλυψη της ζήτησης από την εγχώρια παραγωγή, γεγονός που διαμορφώνει σε χαμηλά επίπεδα το βαθμό εισαγωγικής διείσδυσης, 

ο οποίος κυμάνθηκε μεταξύ 4,5% και 5% την τελευταία διετία. Πάντως, παρατηρείται ανάκαμψη στις εξαγωγές οίνου, με το βαθμό εξαγωγικής επίδοσης να ανέρχεται σε 12,3% για την τελευταία οινική περίοδο (2010/2011).

.Ο Κακλαμάνης ζητεί σύγκληση της ΚΟ της ΝΔ


Τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, προκειμένου να ενημερωθεί για τα νέα μέτρα, θα ζητήσει με επιστολή του ο βουλευτής του κόμματος Νικήτας Κακλαμάνης, όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. 
Σε ό,τι αφορά τη στάση του δήλωσε: «Εγώ είμαι παλιός κοινοβουλευτικός, και λεονταρισμούς δημοσίως, τους οποίους μετά βάζω στην τσέπη, δεν τους έκανα και ούτε τους κάνω ποτέ».
Αναφερόμενος στα θέματα που αφορούν το τομέα της υγείας, είπε πως έχει παραδώσει στον αρμόδιο υπουργό Ανδρ. Λυκουρέντζο και στον υπουργό Οικονομικών Ιωαν. Στουρνάρα, μια εργασία, που είχε τελειώσει τον Ιανουάριο του 2005, 
και «ήταν η πλήρης καταγραφή όλης της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου Υγείας, η οποία με εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομικών τότε ανήρχετο, με εμπορικές αξίες, σε 3,5 δισ. ευρώ». 

.Παπούλιας: Ο λαός έφτασε στα όρια του


«Ο ελληνικός λαός έχει φτάσει στα όριά του. Και είναι θαυμαστή και η υπομονή του και η γενναιότητα να αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο,τον πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά.«Δεχόμασταν μέχρι τώρα ένα ανελέητο μαστίγωμα. 

Νομίζω ότι αρκετά πληρώσαμε για τα λάθη μας. Πρέπει να καταλάβει η Ευρώπη ότι πρέπει να βοηθηθεί η Ελλάδα αλλά και η Ισπανία κι η Πορτογαλία κι η Ιταλία, να ξεπεράσουμε την οικονομική κρίση»,
 πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στέλνοντας μήνυμα προς τους Ευρωπαίος εταίρους, ενώ τόνισε ότι μεγάλη μας ανησυχία είναι  να μην εξελιχθεί η οικονομική κρίση σε κρίση της Δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών».

.Η χώρα μας θα φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις


«Ο κ. Ντράγκι αναγνώρισε την πρόοδο που έχει συντελεστεί στη χώρα μας, σήμερα έγινε ένα πρώτο βήμα για μια πιο στενή και παραγωγική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμάρας, μετά τη συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι στη Φρανκφούρτη.
 Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη στήριξη του στις πρωτοβουλίες Ντράγκι για να δοθεί σταθερότητα στη νομισματική ένωση, διέξοδος στην κρίση χρέους και να σταματήσουν οι επιθέσεις των κερδοσκόπων.
 Παράλληλα, διαβεβαίωσε εκ νέου ότι η χώρα μας θα φανεί συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και θα  επιταχύνει την ανάκαμψη της οικονομίας.
Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μ. Ντράγκι διήρκεσε 35 λεπτά, και είχε στόχο να διερευνήσει την δυνατότητα να διακρατήσει η ΕΚΤ έως το 2020 τα ελληνικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της και λήγουν από το 2013 έως το 2015, προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό για αυτό το διάστημα

.Καταβολή απόδοσης προνομιούχων μετοχών από τράπεζες στο Δημόσιο


Αποδεκτή έκαναν γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με την υποχρέωση των πιστωτικών ιδρυμάτων να καταβάλουν στο Ελληνικό Δημόσιο ετήσια σταθερή απόδοση των προνομιούχων μετοχών, 

που εκδίδονται για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ανώνυμων τραπεζικών εταιρειών και αναλαμβάνονται από το Δημόσιο, σε ποσοστό 10% επί του εισφερόμενου κεφαλαίου.

Με την αποδοχή της ανωτέρω γνωμοδότησης επιβεβαιώνεται η υποχρέωση καταβολής στο Δημόσιο Ταμείο των σχετικών χρηματικών ποσών από τα πιστωτικά ιδρύματα.

.Οι Αμερικανοί θρηνούν τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου, έντεκα χρόνια μετά


Έντεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον. Έντεκα χρόνια από εκείνη την ηλιόλουστη Τρίτη της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, την ημέρα που άλλαξε την Αμερική και τον κόσμο, όπως υποστήριξαν προσωπικότητες διεθνούς κύρους.
Έντεκα χρόνια μετά, στο "σημείο μηδέν" του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στο Μανχάταν ορθώνεται ο "Πύργος της Ελευθερίας".

 Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες του στις αρχές του 2014, αναμένεται να είναι το υψηλότερο κτίριο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έντεκα χρόνια μετά, ο Οσάμα μπιν Λάντεν δεν είναι ζωντανός, αλλά το ερώτημα παραμένει το ίδιο, όπως υποστηρίζουν αρκετοί αναλυτές: "Μετά από δυο πολέμους (Αφγανιστάν και Ιράκ) και τον "μακροχρόνιο πόλεμο" κατά της τρομοκρατίας, είναι σήμερα πιο ασφαλείς οι ΗΠΑ;

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας στο συνέδριο του Δημοκρατικού κόμματος την περασμένη Πέμπτη, υποστήριξε ότι "οι ΗΠΑ είναι τώρα πιο δυνατές, 
πιο ασφαλείς και πιο αξιοσέβαστες", τονίζοντας πως "σήμερα, κανένας Αμερικανός δεν πολεμά στο Ιράκ, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν δεν αποτελεί πλέον απειλή για τη χώρα μας και έχουμε οδηγήσει την Αλ Κάιντα στο δρόμο της ήττας".

Στo Εθνικό Μνημείο, που δημιουργήθηκε στο χώρο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το οποίο εγκαινιάστηκε πέρσι από τον πρόεδρο Ομπάμα και τον πρώην πρόεδρο Τζορτζ Μπους, θα πραγματοποιηθεί σήμερα η καθιερωμένη τελετή.

Το Μνημείο περιλαμβάνει δυο τεχνητές λίμνες στην περίμετρο των οποίων είναι χαραγμένα τα ονόματα εκείνων που χάθηκαν κατά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 
στους δίδυμους πύργους και τα ονόματα των θυμάτων από τη βομβιστική επίθεση του 1993, περιέχοντας συνολικά 2.983 ονοματεπώνυμα. Ανάμεσα στα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου υπήρχαν και 36 άτομα ελληνικής καταγωγής.

Οι δύο λίμνες εκτείνονται στο σημείο που βρίσκονταν τα θεμέλια των δύο πύργων, είναι φτιαγμένες από σκούρο γρανίτη και διαθέτουν τους μεγαλύτερους τεχνητούς καταρράκτες στη Βόρεια Αμερική.
 Επίσης, εκατοντάδες δέντρα βρίσκονται στα μονοπάτια που οδηγούν προς τις δυο λίμνες, ενώ στον ίδιο χώρο κατασκευάζεται Μουσείο. 

Σύμφωνα με τις αρχές της Νέας Υόρκης, από την περσινή μέχρι τη φετινή μαύρη επέτειο εκτιμάται ότι οι επισκέπτες στο χώρο του Μνημείου ξεπέρασαν τα 4,5 εκατομμύρια.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.