ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΤΑΣ...ΜΑΖΙ ΦΥΤΕΨΑΜΕ...


.Τέσσερα νέα προγράμματα για 35.000 ωφελούμενους ξεκινά ο ΟΑΕΔ

Τέσσερα νέα προγράμματα επιδοτούμενης απασχόλησης και κατάρτισης, πρόκειται να τεθούν σύντομα σε εφαρμογή από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ). Τα προγράμματα ανακοινώθηκαν από τον διοικητή του Οργανισμού Θεόδωρο Αμπατζόγλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 4ου Forum Εργασίας του ΟΑΕΔ, το ερχόμενο Σάββατο. Τα νέα προγράμματα είναι συνολικού κόστους 100.000.000 ευρώ, και απευθύνονται σε 35.000 ωφελούμενους.

Εξάλλου, το 4ο Forum Εργασίας πραγματοποιείται το Σάββατο, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254 στον Ταύρο. Κατά τη διάρκεια του Forum Εργασίας, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα λάβουν μέσω προσωπικών συνεντεύξεων εξατομικευμένη υποστήριξη για αναζήτηση εργασίας και να πάρουν εξειδικευμένες συμβουλές, για τη σωστή σύνταξη βιογραφικού σημειώματος, και τη διαμόρφωση του επαγγελματικού τους προφίλ. 

Το Forum θα διεξαχθεί από τις 09.00 έως τις 18.00 στον «Ελληνικό Κόσμο» Πειραιώς 254 στον Ταύρο, με τη συμμετοχή 40 μεγάλων εταιρειών, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΑΕΔ οι συμμετέχοντες αναμένεται να ξεπεράσουν τις 5.000. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού www.oaed.gr. 

.Όλι Ρεν: Ισχύουν οι δεσμεύσεις του Eurogroup για το χρέος

Ανοδική είναι η πορεία για την Ελλάδα, επισημαίνει ο πρώην επίτροπος για τα δημοσιονομικά και υποψήφιος των Φιλελευθέρων, Όλι Ρεν.
«Η Ελλάδα δεν έχει, έως τώρα, ζητήσει περαιτέρω βοήθεια. Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι στην ημερήσια διάταξη. Η οικονομία αναπτύσσεται και πάλι και η Αθήνα μπόρεσε να εκδώσει με επιτυχία κρατικά ομόλογα. Η πορεία είναι ανοδική» αναφέρει ο κ. Ρεν σε συνέντευξη που παραχωρεί από κοινού με τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Γερμανών Φιλελευθέρων, Αλεξάντερ Λάμπσντορφ.

Πάντως, ο πρώην επίτροπος επισημαίνει ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι δεσμεύσεις των υπουργών του Eurogroup από τον Νοέμβριο του 2012 και διευκρινίζει: «Χρειαζόμαστε, όμως, πρώτα μία νέα αποστολή της τρόικας και μία νέα ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους. Έπειτα, θα μπορούσαμε το φθινόπωρο να λάβουμε αποφάσεις σε αυτήν τη βάση». 

Ωστόσο, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν θα υπάρξει νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ο Φινλανδός πολιτικός δηλώνει: «Έχω πάψει να λέω κάτι οριστικό για την Ελλάδα. Η βιωσιμότητα του χρέους είναι αναμφίβολα ένα πρόβλημα. Αλλά είναι, επίσης, σαφές και το εξής: Δηλώσεις για αυτό αποτελούν τόσο τέχνη όσο και επιστήμη, διότι εξαρτώνται πάρα πολύ από ποιον ρυθμό ανάπτυξης θέτει κανείς ως βάση».

Από την πλευρά του, ο κ. Λάμπσντορφ τονίζει ότι πρέπει να διατηρηθεί η πίεση προς την Ελλάδα για μεταρρυθμίσεις και επισημαίνει ότι θεωρεί λανθασμένη την πρόσφατη κριτική για την τρόικα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως και τη συζήτηση για νέα βοήθεια στην παρούσα φάση.

.Αλ. Τσίπρας: Είμαστε εμείς η πραγματική εναλλακτική στην Ευρώπη !!!

«Είμαστε εμείς η πραγματική εναλλακτική στην Ευρώπη της 'Αγγελα Μέρκελ» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην ιταλική έκδοση της ειδησεογραφικής πύλης Huffington Post. «Οι ευρωεκλογές θα μας αναδείξουν πρώτο κόμμα. 

Θα επιβεβαιώσουν, δηλαδή, την δυσαρμονία ανάμεσα στη θέληση του λαού και τις επιλογές της κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει ότι η συνέχιση της λιτότητας, με οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα, θα περιφρονεί τη θέληση του λαού. Θα παραβιάζει ευθέως την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας», τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά το χαρακτηρισμό του «εποικοδομητικού ευρωσκεπτικιστή» που έχουν χρησιμοποιήσει ιταλοί δημοσιογράφοι, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει:
«Δεν στηρίζουμε κανέναν ευρωσκεπτικισμό. Στηρίζουμε μόνον την προοπτική μιας άλλης Ευρώπης».

Αναφερόμενος στην πρώτη πράξη στην οποία θα προβεί αν εκλεγεί πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας τονίζει:

«Πρώτη πράξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η ακύρωση του Μνημονίου και όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - φανερών και κρυφών. 

Από τη μέρα που θα ορκιστεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ισχύει τίποτα απ' όλα όσα έχουν σχέση με τη λιτότητα και περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2015-2018. 

Δεν ισχύουν οι νέες περικοπές στις συντάξεις - κύριες και επικουρικές - οι νέες περικοπές στους μισθούς, η μονιμοποίηση των χαρατσιών, οι απολύσεις 11.000 δημόσιων υπαλλήλων μέχρι το Φεβρουάριο του 2015, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και η επαναφορά του εργοδοτικού λοκ-άουτ».

.H Ν. Κορέα προετοιμάζεται ακόμα και για επανένωση με τη Β. Κορέα

Η Νότια Κορέα προετοιμάζεται για κάθε πολιτικό σενάριο όσον αφορά τη Βόρεια Κορέα, συμπεριλαμβανομένης της προοπτικής της επανένωσης, ωστόσο θα ασκήσει έντονη κριτική εάν η Βόρεια Κορέα διεξάγει περαιτέρω πυρηνικές δοκιμές, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας, Γιουν Μπιούνγκ. 

Ο Γιουν μίλησε στο Διεθνές Ινστιτούτο Ειρήνης στη Νέα Υόρκη, όπου θα προεδρεύσει την Τετάρτη μιας συζήτησης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η Νότια Κορέα κατέχει εκ περιτροπής την προεδρία του Συμβουλίου.

 Ο Γιουν δήλωσε αισιόδοξος για την προοπτική επανένωσης των δύο κρατών, η οποία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί «γρηγορότερα από όσο φανταζόμαστε». Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι? ένα ευνοϊκό κλίμα δημιουργείται για την επανένωση», είπε ο Γιουν σημειώνοντας ότι τόσο η Κίνα όσο και η Ρωσία έχουν δηλώσει δημοσίως πως είναι υπέρ μιας ειρηνικής επανένωσης.

.Στα 4,740 δισ. οι ληξιπρόθεσμες

Στα 4,740 δισ. ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Μάρτιο, έναντι 4,637 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την πορεία των μεγεθών της Γενικής Κυβέρνησης τον Μάρτιο. Σύμφωνα με αυτά από το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, το μεγαλύτερο μέρος, ύψους 2,925 δισ. ευρώ προέρχεται από τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, εκ των οποίων τα 1,886 δισ. ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ.

Τα νοσοκομεία οφείλουν 885 εκατ. ευρώ, ενώ 227 εκατ. ευρώ χρωστούν σε ιδιώτες Λοιπά Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει 461 εκατ. ευρώ, ενώ οι οφειλές των υπουργείων ανέρχονται σε 242 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ανέρχονται σε 459 εκατ. ευρώ.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.