.Ομπάμα και Μέρκελ κρίνουν ότι η Ρωσία προχωρά σε μια «επικίνδυνη κλιμάκωση»

 Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ έκριναν σε τηλεφωνική τους συνδιάλεξη ότι η Ρωσία προχωρεί σε μια «επικίνδυνη κλιμάκωση» στην Ουκρανία, συγκεντρώνοντας  μια ισχυρή στρατιωτική δύναμη στα σύνορα των δύο χωρών και στέλνοντας χωρίς τη συναίνεση του Κιέβου  αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια σε πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την «ανησυχία» τους για τον σημαντικό αριθμό των ρώσων στρατιωτικών που συγκεντρώνονται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, για την παρουσία ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία και τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού στο ουκρανικό έδαφος. 

Τα στοιχεία αυτά σηματοδοτούν «μια επικίνδυνη κλιμάκωση», σημείωσαν οι Ομπάμα και Μέρκελ, επιμένοντας στη «σημασία που έχει μια διμερής εκεχειρία που θα συνοδεύεται από το κλείσιμο των συνόρων και τον αποτελεσματικό έλεγχο των συνόρων» της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

.Α. Λοβέρδος: Αισιοδοξία για ευρύτερο σχήμα της Κεντροαριστεράς

 Η Νέα Ελλάδα, το κόμμα που ιδρύσαμε, δεν διαλύεται. Είναι συνιστώσα της ΕΛΙΑΣ και συμμετέχει στις διαδικασίες του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης, δηλώνει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.
Για τη δημιουργία ενός ευρύτερου σχήματος της Κεντροαριστεράς με συνιστώσες αλά ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λοβέρδος υπογραμμίζει πως αυτό είναι ένα ενδεχόμενο και θα εξαρτηθεί, από τη στάση της ΔΗΜΑΡ ή των στελεχών της, εκφράζοντας πάντως αισιοδοξία πως θα δημιουργηθεί ευρύτερο σχήμα της Κεντροαριστεράς.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος απαντώντας στην ερώτηση αν θα βρεθούν οι 180 για την εκλογή Προέδρου ή θα πάμε σε πρόωρες εκλογές αναφέρει πως «αν επιτευχθεί η εξομάλυνση του προγράμματος 
(π.χ. οι ρυθμίσεις των οφειλών, η απάλειψη των απολύσεων στο δημόσιο τομέα και η μη νομοθέτηση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα), μπορεί να έχουμε προεδρικές πλειοψηφίες δύο ειδών: μια Κεντροαριστερή, αλλά και μια Κεντροδεξιά. Ο νοών νοείτω»

.Αυστηρό μήνυμα Ποροσένκο

Η Ουκρανία δεν είναι διατεθειμένη να θυσιάσει την εδαφική της κυριαρχία, επεσήμανε ο Ουκρανός Πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, υπογραμμίζοντας ότι συζητήσεις για την ειρήνευση στην Ανατολική Ουκρανία μπορούν να ξεκινήσουν μόνο όταν ξένοι μισθοφόροι και ένοπλοι αποσχιστές εγκαταλείψουν τη χώρα. 
Την ίδια ώρα η Άγκελα Μέρκελ που επισκέπτεται το Κίεβο κάλεσε τη Ρωσία να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων εναντίον της Μόσχας.
Υπέρ της ομοσπονδιοποίησης της Ουκρανίας τάχθηκε στο μεταξύ ο αντικαγκελάριας και Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με συνέντευξή του στην γερμανική «Βελτ αμ Ζόνταγ».

.Στρατηγικό βάθος...εσωτερικού!

Ο Νταβούτογλου διάδοχος του Ερντογάν στην πρωθυπουργία είναι ένα σαφές μήνυμα για τις νέες εσωτερικές ισορροπίες της Τουρκίας. *Πρώτα* από όλα σε θεσμικό επίπεδο ο Νταβούτογλου θα είναι ένας εκτελεστικός διεκπεραιωτής μιας ντε φάκτο παντοδύναμης προεδρίας με υπερεξουσίες που δεν θα περιμένουν τη νομιμοποίησή τους από συνταγματική μεταρρύθμιση. 

Χωρίς ερείσματα στον κομματικό μηχανισμό, ο νέος πρωθυπουργός θα είναι επί της ουσίας ένας πανίσχυρος γενικός γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας. *Κατά δεύτερο* λόγο ο θεωρητικός του Στρατηγικού Βάθους που μάλλον ζημίες παρά κέρδη σ...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.