.Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ζωγράφου




Στις 13 Απρίλη θα γίνει εκδήλωση στην πλατεία Ελευθερίας στο Γουδή για την συλλογή τροφίμων, ρούχων και φαρμάκων!!!!
Όσοι μπορούν να βοηθήσουν είτε με την προσφορά τους είτε με την εθελοντική τους εργασία είναι ευπρόσδεκτοί!!!

.«Πάγος» η Τρόικα στη συνάντηση με τον Στουρνάρα - Ρώτησαν, άκουσαν, έφυγαν


Σε απολύτως τυπικό και εν πολλοίς παγωμένο κλίμα διεξήχθη η πρώτη συνάντηση της Τρόικα με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σήμερα το απόγευμα.

Επί περίπου 3 ώρες οι εκπρόσωποι των δανειστών Πολ 
Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ άκουγαν την ελληνική πλευρά να εκθέτει τις απόψεις της επί όλων των ζητημάτων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, χωρίς ουσιαστικά να τοποθετηθούν πάνω σε κανένα από τα ζητήματα ή να ανοίξουν τα χαρτιά τους σε σχέση με τις προθέσεις και τα αιτήματά τους.

«Ανοιξαν όλα τα ζητήματα, αλλά δεν έκλεισε κανένα» είπε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών στο iefimerida.gr. 
Θα ξανασυναντηθούμε σύντομα, συμπλήρωσε, αλλά δεν διευκρίνισε αν ήδη ορίστηκε η επόμενη συνάντηση ή αν θα πρέπει να προηγηθεί η μελέτη των στοιχείων που τους δόθηκαν και συνεννόηση με τους προϊσταμένους τους σε Ουάσινγκτον, Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη.

Η συνάντηση ξεκίνησε στις 3.30 μ.μ. και ολοκληρώθηκε περίπου στις 6.30 μ.μ. Οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται θεωρούνται κρίσιμες προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που είχε προκύψει στις 13 Μαρτίου και να απεγκλωβιστεί η τακτική δόση των 2,8 δισ. ευρώ που έπρεπε να μας έχει δοθεί από τις αρχές Μαρτίου, αλλά και τα τελευταία 6 δισ. ευρώ για τα οποία ως προαπαιτούμενο θεωρείται η θετική έκθεση αξιολόγησης.

Παρά την αισιοδοξία την οποία εκφράζουν δημοσίως τα μέλη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης το ζήτημα είναι ότι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ προβλέπουν για το τέλος του 2013 μια τρύπα που στην καλύτερη περίπτωση θα είναι ένα δισ. και στη χειρότερη περίπου 2,5 δισ. 

Για δε τη διετία, έως το τέλος του 2014, προβλέπουν έλλειμμα της τάξης των 3,2 δισ. που πρέπει να καλυφθεί με ισοδύναμα μέτρα, με βάση και τα όσα έχει υπογράψει η Ελλάδα στο Μνημόνιο.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ομολογούσαν σήμερα το πρωί ότι το θέμα του φόρου των ακινήτων είναι τελικά μια παρωνυχίδα για την Τρόικα καθώς κατά τη δική τους άποψη αυτά που προηγούνται είναι το έλλειμμα στα δημοσιονομικά (έσοδα και ασφαλιστικές εισφορές) και οι αποχωρήσεις υπαλλήλων από το δημόσιο τομέα.

Από τη δική του πλευρά, ο κ. Στουρνάρας θα επιχειρήσει να πείσει τους εκπροσώπους των δανειστών Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες οριζόντιες περικοπές, γνωρίζοντας ότι η Τρόικα είναι πιθανό να προτείνει νέες μειώσεις για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό.

Παράλληλα και ενώ κανείς δεν γνωρίζει ποιες είναι οι τελικές προθέσεις της Τρόικα στο θέμα της συγχώνευσης της Εθνικής με τη Eurobank, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να καταδείξει την ανάγκη σταθερότητας στο τραπεζικό σύστημα, ειδικά μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο, επισημαίνοντας τον κίνδυνο αφελληνισμού βασικών πυλώνων του.

Η προεργασία που έχει γίνει
Η Τρόικα προσερχόμενη στο υπουργείο Οικονομικών για την τελική διαπραγμάτευση έχει στα χέρια της -της έχουν αποσταλεί μέσω email- τις προτάσεις της κυβέρνησης για το θέμα της κινητικότητας και των υποχρεωτικών αποχωρήσεων στο Δημόσιο, ώστε να καλυφθεί το διαρθρωτικό ορόσημο (milestone) που δεν τηρήθηκε και διατηρεί σε εκκρεμότητα τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ του Μαρτίου.

Εκτός από αυτό εκκρεμεί πλέον και η έγκριση της νέας (τελευταίας) δόσης των 6 δισ. ευρώ η οποία εξαρτάται από τη συνολική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας για το α' τρίμηνο του 2013 και δεν αναμένεται να εγκριθεί από το Eurogroup της Ιρλανδίας στις 12 Απριλίου, όπως υπολόγιζε αρχικά η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα
Η αποστολή της Τρόικα στην Αθήνα δεν έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα όσον αφορά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές, δήλωσε την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί.

«Σε αυτού του είδους τις αποστολές δεν υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, γιατί γνωρίζουμε ότι χρειάζεται χρόνος για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ολιβιέ Μπαγί.

Ομως, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών τονίζουν την ανάγκη να μην υπάρξει νέο θρίλερ στην διαπραγμάτευση με την Τρόικα και θέλουν σε κάθε περίπτωση να αποφύγουν μια νέα εμπλοκή.

Με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα το υπουργείο Οικονομιών προσδοκά θετικό κλείσιμο των διαπραγματεύσεων ως τις 15 Απριλίου και έγκριση της δόσης των 6 δισ. ευρώ, ενδεχομένως με τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα

.Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Βενιζέλου στην προανακριτική


Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ.

Το κλίμα της αποψινής συνεδρίασης ήταν ήρεμο, αντίθετα από τις εντάσεις, τους λεκτικούς διαξιφισμούς και τις απαξιωτικές εκφράσεις που χαρακτήρισαν την πρωινή συνεδρίαση.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου σε δηλώσεις της απόψε, έκανε λόγο για «τεχνητή ένταση και μεθόδευση προκειμένου να μην εξεταστεί ο κ. Βενιζέλος και να μην απαντήσει επί της ουσίας στις ερωτήσεις», προσθέτοντας ότι η «υπόθαλψη έχει και ποινικό ενδιαφέρον».

Στην κατάθεση του, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε, μεταξύ άλλων, ότι παρέλαβε το αντίγραφο του cd της λίστας Λαγκάρντ από τον Ιωάννη Διώτη στις αρχές Αυγούστου και όχι στις 8 Ιουλίου όπως ισχυρίστηκε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ. 

Παράλληλα επέμεινε πως δεν γνώριζε ότι δεν υπήρχε αντίγραφο, τονίζοντας ότι θεωρούσε ότι η έρευνα προχωρούσε κανονικά.

.Ιω. Στουρνάρας: Δύσκολα τα πράγματα


«Τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά, είναι δύσκολα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, για τις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας, σε ομιλία του κατά την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Γ. Πρετεντέρη. 

Μετά την απογευματινή συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών, ο υπουργός Οικονομικών είχε δηλώσει ότι «δεν θα κλείσει τίποτα, εάν δεν κλείσουν όλα» προσθέτοντας ότι «έχει δουλειά ακόμη».

  Ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε ότι «με την τρόικα ανοίξαμε όλη τη "γκάμα" των θεμάτων, δημοσιονομικά, τράπεζες, διαρθρωτικά και προγραμματίσαμε τις συναντήσεις των επομένων ημερών».

   Σημειώνεται ότι, οι επικεφαλής της τρόικας αποδοκιμάστηκαν έντονα από ομάδα πολιτών κατά την αποχώρησή τους από το υπουργείο Οικονομικών.

.Πρόταση μομφής της Χρυσής Αυγής κατά του Χρ. Μαρκογιαννάκη


Την πρόταση μομφής της Χρυσής Αυγής κατά του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, παρουσίασε στην Ολομέλεια της Βουλής ο εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Παππάς, προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη. 
Υποστηρίζοντας πως ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης «απαγόρευσε την κατάθεση ερωτήσεων από τον συναγωνιστή Ηλία Κασιδιάρη», ο κ. Παππάς υποστήριξε πως «ο κ. Βενιζέλος, μέσα στην αίθουσα αυτή, αλλά και στα μέσα ενημέρωσης, βρίσκεται στο απυρόβλητο»- και κατηγόρησε τη συμπολίτευση πως προστατεύει τους κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Παπανδρέου και Βενιζέλο: 

«Προστατεύετε ενόχους, πλαστογράφους, κλέφτες, απατεώνες. Για ΄μας αυτοί οι άνθρωποι είναι ένοχοι στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Να κάνει υπομονή ο λαός. Με υπομονή και αγώνα θα έρθει η ώρα της δικαίωσης, η ώρα της δικαιοσύνης», δήλωσε ο κ. Παππάς. 

«Οι ποινές στον κ. Κασιδιάρη δεν δόθηκαν, επειδή κάποιοι φοβούνται τις «φοβερές» ερωτήσεις της Χρυσής Αυγής, η οποία διατηρεί το δικαίωμά της να στείλει άλλον βουλευτή στην Επιτροπή», απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης (ΝΔ). 

«Ο κ. Κασιδιάρης δεν είχε πάρει καθόλου τον λόγο, ούτε έκανε ερωτήσεις στον κ. Βενιζέλο, αλλά προχώρησε σε απίστευτα υβριστικούς χαρακτηρισμούς προς τον κ. Βενιζέλο κι άλλα μέλη της Επιτροπής, πέταξε ένα ποτήρι και έσπασε το μικρόφωνο. Και γι' αυτό η Επιτροπή τού επέβαλλε συγκεκριμένα μέτρα και καταδίκασε αυτήν τη συμπεριφορά.  

Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα στα Πρακτικά- και είναι πάρα πολύ κρίμα που δεν υπήρχε κάμερα, για να δουν οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής τι κάνουν οι βουλευτές τους στη Βουλή», απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, παρατηρώντας πως «η Δημοκρατία δεν φοβάται τους χρυσαυγίτες και τους τραμπουκισμούς τους».

.Στο μικροσκόπιο οι off shore ελληνικών συμφερόντων


Το υπουργείο Οικονομικών θα εξετάσει προσεκτικά τα στοιχεία της έρευνας της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων για τις υπεράκτιες εταιρείες (Off Shore) και θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες αν προκύψουν ενδείξεις για παράνομες δραστηριότητες, αναφέρει σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.

Η παγκόσμια έρευνα, το πρώτο μέρος της οποίας δημοσίευσαν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ», αφορά στην επεξεργασία 2,5 εκατομμυρίων μυστικών αρχείων για υπεράκτιες εταιρείες που αποκτήθηκαν από τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων και αποτελούν τη μεγαλύτερη συλλογή παρόμοιων στοιχείων σχετικά με τη δράση των Off Shore και τους πραγματικούς ιδιοκτήτες τους.

Οι περισσότερες από τις εταιρείες ελληνικού ενδιαφέροντος που περιλαμβάνονται σ' αυτά τα μυστικά αρχεία έχουν έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους στην Καραϊβική. 

Εντοπίστηκαν συνολικά 107 εταιρείες ελληνικών συμφερόντων, ενώ μόλις τέσσερις από αυτές είναι εγγεγραμμένες στα φορολογικά μητρώα, όπως απαιτείται στην περίπτωση που οι εταιρείες αυτές ασκούν οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα ή έχουν στην κατοχή τους περιουσιακά στοιχεία. Δηλαδή για τις 103 Off Shore οι ελληνικές αρχές δεν διαθέτουν κανένα στοιχείο. 

Παράλληλα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, δύο από τις Off Shore ελληνικών συμφερόντων χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά και ανακαίνιση του γνωστού σκάφους "Christina 0" που ανήκε κάποτε στον Αριστοτέλη Ωνάση, ενώ άλλες υπεράκτιες έχουν σχέση με εταιρείες αμυντικού υλικού που είχαν αναλάβει κρατικές συμβάσεις, και με στελέχη που σχετίζονταν με αγοραπωλησίες ομολόγων.

.Δύο νεαροί Παλαιστίνιοι νεκροί από πυρά ισραηλινών στη Δυτική όχθη


Δύο παλαιστίνιοι έφηβοι, ηλικίας 16 και 17 ετών, σκοτώθηκαν χθες βράδυ από πυρά του ισραηλινού στρατού κοντά στην Τουλκάρεμ στη βόρεια Δυτική Όχθη, ανακοίνωσαν πηγές των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

Το πτώμα ενός δεύτερου εφήβου βρέθηκε νωρίς το πρωί σήμερα το πρωί κοντά σε ισραηλινό στρατιωτικό φυλάκιο. 
Νωρίτερα το βράδυ της Τετάρτης ένας άλλος Παλαιστίνιος είχε σκοτωθεί στην ίδια τοποθεσία, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και αξιωματούχους των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας. 
Ένας τρίτος Παλαιστίνιος τραυματίστηκε σε ανταλλαγές πυρών τη νύχτα. 

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε τον εντοπισμό ενός πτώματος σήμερα το πρωί. 

Το πρώτο θύμα, ο 16χρονος Αμερ Νάσαρ, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι όταν ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον μιας ομάδας Παλαιστινίων που πετούσαν πέτρες προς το οδόφραγμα του ισραηλινού στρατού, διευκρίνισαν οι παλαιστινιακές πηγές. Το πτώμα του περισυνελέγη χθες βράδυ. 

Το δεύτερο θύμα βρέθηκε σήμερα το πρωί. Πρόκειται για τον 17χρονο Νάτζι Μπαλμπίσι, εξάδελφο του Αμερ Νάσαρ.

Η αναζωπύρωση της βίας σημειώνεται ενώ η ασταθής κατάσταση στα Παλαιστινιακά Εδάφη γίνεται όλο και πιο τεταμένη, παραπέμποντας στο κλίμα που επικρατούσε στην πρώτη και τη δεύτερη ιντιφάντα.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.