.Παραδοχή-σοκ αξιωματούχου του ΥΠΟΙΚ: Αφού πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις... χρήματα τέλος!

Στην αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων ταμειακών αποθεμάτων, που ανέρχονται συνολικά στα 2 δισ. ευρώ, θα πρέπει να προχωρήσει η Αθήνα προκειμένου να πληρώσει μισθούς και συντάξεις στα τέλη του μήνα, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το Reuters.* 

Το υπουργείο Οικονομικών, από την πλευρά του, διέψευσε όσα μεταδίδει το Reuters: «Σημερινά δημοσιεύματα ειδησεογραφικών πρακτορείων που αναφέρονται στα ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου θεωρούνται ανυπόστατα και διαψεύδονται με κατηγορηματικό τρόπο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε το απόγευμα τ... περισσότερα »

.Νέα παρέμβαση πρέσβη ΗΠΑ: Εχθρική ενέργεια η απελευθέρωση Σ. Ξηρού

*Σκληρό τελεσίγραφο προς την ελληνική κυβέρνηση να μην ολοκληρώσει τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου που θα επιτρέψει στον Σάββα Ξηρό να εκτίσει «κατ’ οίκον» το υπόλοιπο της ποινής του, απέστειλε με δήλωσή του ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντέιβιντ Πιρς.* 

Μαλιστα, ο διπλωματικός αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα ερωτηθείς αν η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να απελευθερωθεί ο Σάββας Ξηρός θα μπορούσε να επηρεάσει την στήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης απάντησε: «Ευχόμαστε στην Ελλάδα τα πράγματα να πάνε καλά. Θέλουμε η Ελλάδ... περισσότερα »

,Πρωτοφανής ενέργεια! Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου “άρπαξαν” τα διαθέσιμα των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ

*Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την υποχρεωτική μεταφορά διαθεσίμων όλων των φορέων του δημοσίου και των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

* Ωστόσο, εξαιρούνται από την υποχρέωση αυτή τα διαθέσιμα που επαρκούν για 15 ημέρες. Επίσης, εθελοντική είναι η μεταφορά των διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων. 

Επιπλέον, εξαιρούνται από την ΠΝΠ οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, οι θυγατρικές τους καθώς και για όσες εταιρείες έχει αποφασιστεί η έναρξη διαδικασιών αποκρατικοποίησης δια της εισαγωγής μετοχών τους σε οργανωμένη αγορά (Παρ. 5, Αρθο... περισσότερα »

.ΠΑΣΟΚ: Πραξικοπηματική ενέργεια η ΠΝΠ – Δείχνει το αυταρχικό της πρόσωπο η κυβέρνηση

Ως «πραξικοπηματική ενέργεια» και «δήμευση» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ, την απόφαση της κυβέρνησης να υποχρεώσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων του δημοσίου. 

Η Χ. Τρικούπη υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έχει αναδρομική ισχύ καθώς και ότι η ρύθμιση με την οποία συμπεριλαμβάνει και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι αντισυνταγματική. 

Το ΠΑΣΟΚ επικρίνει την κυβέρνηση εξάλλου, ότι «χρησιμοποιούν ανερυθρίαστα τη μέθοδο της ΠΝΠ που κατήγγειλαν πάντοτε ως αντικοινοβουλευτική και αντιδημοκρατική και καλούσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην υπογράφει».... περισσότερα »

.Συνεχίζεται σήμερα και αύριο η συνεδρίαση του Brussels Group

Συνεχίζεται σήμερα και αύριο η συνεδρίαση του Brussels Group στο Παρίσι, ενώ συνεδρίαζε και καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όπως δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται τόσο σε πολιτικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο, επισημαίνοντας πως τις τελευταίες ημέρες οι ρυθμοί έχουν ενταθεί.

Όπως είπε ο Μ. Σχοινάς οι συζητήσεις προχωρούν ενόψει του άτυπου Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στη Ρίγα της Λετονίας στις 24 Απριλίου, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα έχουν την ευκαιρία να αποτιμήσουν την κατάσταση.

.Από σήμερα οι αιτήσεις για τις παροχές κατά της ανθρωπιστικής κρίσης

 Ξεκινά από σήμερα η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των δικαιούχων για τις παροχές του νόμου σε σχέση με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. 

 Συγκεκριμένα, οι πολίτες που πληρούν τις προϋποθέσεις μπορούν να κάνουν αιτήσεις για:
1) τη δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος και δωρεάν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας
2) επίδομα ενοικίου και 
3) επιδότηση σίτισης

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, είτε μόνοι τους, είτε σε ένα ΚΕΠ, αν δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο. Η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Μαΐου 2015.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.