.Γ. Βρούτσης: Εθνικός στόχος η αποπληρωμή των εφάπαξ του Δημοσίου εντός του 2013


Ως «εθνικό στόχο» χαρακτήρισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, την αποπληρωμή 40.000 ληξιπρόθεσμων εφάπαξ στους δικαιούχους και την απορρόφηση εντός του 2013 του ποσού των 1,2 δισ. ευρώ που έχει διασφαλιστεί με τη δανειακή σύμβαση. Μετά τη σημερινή του συνάντηση με το προεδρείο της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, πρόσθεσε ότι ζήτησε για τον σκοπό αυτόν τη συνδρομή και της ΑΔΕΔΥ.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε, ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι πληρωμές ενώ επιταχύνονται διαδικασίες ώστε να αυξηθεί η ταχύτητα της απονομής των εφάπαξ στους δικαιούχους. 

.Ικανοποιημένος για την πορεία της ρωσικής οικονομίας ο Πούτιν


Την ικανοποίησή του για την πορεία της ρωσικής οικονομίας, η οποία διατήρησε ένα επίπεδο βιώσιμης ανάπτυξης παρά τη δύσκολη διεθνή συγκυρία, εξέφρασε σήμερα ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την έναρξη της ετήσιας συνέντευξη Τύπου, η οποία μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση.

  
"Τα αποτελέσματα είναι καλά", τόνισε ο ρώσος πρόεδρος παρουσιάζοντας την οικονομική κατάσταση της Ρωσίας.
Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι το ΑΕΠ σημείωσε αύξηση κατά 3,7% στο διάστημα από τον Ιανουάριο ως τον Οκτώβριο παρά τη δύσκολη διεθνή συγκυρία, με ύφεση στις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης και με την επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας.

 
Ο Πούτιν εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τη μείωση του ποσοστού ανεργίας στο 5,4% το Νοέμβριο, έναντι 6,6% στις αρχές του έτους, "ένας καλός δείκτης" και "ένας από τους καλύτερους των αναπτυγμένων οικονομιών".

  
"Αυτό είναι αποτέλεσμα του έργου της κυβέρνησης", υπογράμμισε.

  
Η κυβέρνηση υπολογίζει για το 2012 μια οικονομική ανάπτυξη της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ, μετά το 4,3% του 2011, ενώ το ΔΝΤ περιμένει μια επέκταση κατά περίπου 3,75% στο διάστημα 2012-2013.

Ο ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η ύφεση στην ερωζώνη αποτέλεσε εμπόδιο για την οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας και ότι η φτωχή σοδειά έπληξε την οικονομία κατά το τρίτο και τέταρτο τετράμηνο, αυξάνοντας τον πληθωρισμό σε πάνω από 6%.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.