.Εγκαίνια του Χριστουγεννιάτικου χωριού Σας περιμένουμε και τις υπόλοιπες μέρες να γιορτάσουμε παρέα!!


Ένα Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην καρδιά της πόλης μας !
Τραινάκια, μάγοι, ταχυδαχτυλουργοί,νεράϊδες, ξωτικά ,πάγκοι με ζαχαρωτά, ακόμα και ο ίδιος ο Άι- Βασίλης, αυτοπροσώπως, σας περιμένουν από 29 Νοεμβρίου 2013 έως 12 Ιανουαρίου 2014 στην πλατεία Αλεξανδρή(Γαρδένια).
Σαράντα μέρες γιορτής, με καθημερινό πρόγραμμα και πολλές εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο! 


Παράλληλες εκδηλώσεις θα γίνονται στο Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη» και στο Κινηματοθέατρο «ΑΛΕΚΑ» . Θέατρο για παιδιά, αφηγήσεις παραμυθιών,συναυλίες και πολλά διαδραστικά παιχνίδια.
Γιατί ο Άγιος Βασίλης ήρθε φέτος νωρίς, φορτωμένος με «δώρα» για μικρούς και μεγάλους.





Σήμερα στα εγκαίνια του Χριστουγεννιάτικου χωριού μας!Σας περιμένουμε και τις υπόλοιπες μέρες να γιορτάσουμε παρέα!!

.ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Άλλη μια νέα δημοτική παράταξη δημιουργήθηκε στο Δήμο μας έτοιμη να διεκδικήσει την ψήφο των δημοτών και δεν είναι άλλη από αυτή του υποψήφιου Δήμαρχου Ζωγράφου Θεόδωρου Μετικαρίδη ο οποίος παρουσίασε το σήμα της παράταξής του "ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ γιατί εδώ ...ζω" και όπως ο ίδιος πρόσφατα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα μας έχει δηλώσει, η παράταξη του θα είναι μια καθαρά αυτοδιοικητική, πέρα από σημαίες κομμάτων και επιρροές. 
Στόχος του θα είναι η εφαρμογή ενός προγράμματος, που θα βελτιώνει την καθημερινότητα του συνδημότη με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά. * *Ιδιαίτερη προ... περισσότερα »

.Η νέα Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Σοφία Πανδή.

Σύντροφοι, Δεν υπάρχει ούτε εύκολος ούτε ευχάριστος τρόπος να εκφράσω όλα αυτά που αισθάνομαι. Η πορεία που επέλεξε μια ηγετική κάστα μέσα στο ΠΑΣΟΚ, τα τελευταία χρόνια, μας έχει φέρει στα όρια της σχιζοφρένειας. Από τη μία έχουμε τα πιστεύω μας, τις αρχές της 3ης Σεπτεμβρίου, πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε το Σοσιαλιστικό μας κίνημα και από την άλλη καλούμαστε να απολογηθούμε για τα νεοφιλελεύθερα εγκλήματα των κυβερνόντων, για τα οποία ποτέ δεν ρωτηθήκαμε. 
Το κίνημα που θεμελίωσε στην Ελλάδα το Κοινωνικό Κράτος και την Κοινωνική Δικαιοσύνη έρχεται σήμερα και αποδομεί πλήρως κά... περισσότερα »

.Διάφορα ηρωικά και... πένθιμα

Ενθυμούμαι τον περασμένο Αύγουστο την κυβέρνηση να προετοιμάζεται πυρετωδώς με εντολή Σαμαρά, ώστε να είναι έτοιμη τον Σεπτέμβριο, για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα! Αυτή τη φορά, θα «ήσαν όλα έτοιμα» σύμφωνα με τις κυβερνητικές διαρροές, ώστε να αποφευχθούν οι συνήθεις, πολιτικά ψυχοφθόρες, διελκυστίνδες...

Οταν άρχισαν οι διαπραγματεύσεις και εμφανίστηκαν πάλι τα προβλήματα, άρχισε ένα αντιτροϊκανικό κυβερνητικό μπαράζ (όπου πρωτοστατούσαν οι εν Ελλάδι συνήθως υποστηρικτές της), που συνοδεύτηκε με την «έξοδο από το μνημόνιο», την απομάκρυνση της τρόικας, την «πολιτική διαπραγμάτευση» και διάφορους αντίστοιχους λεονταρισμούς... 

Μετά οι τόνοι έπεσαν κάπως, με στόχο να υπάρξει συμφωνία πριν το Εurogroup, ενώ «κρεμάστηκε στα μανταλάκια» ο... τεχνοκράτης αξιωματούχος των Βρυξελλών που προέβλεψε ότι πρώτα θα κάνει τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του και μετά θα γίνει η συμφωνία τρόικας - Αθηνών! 

Μεσολάβησε και η συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ, όπου επενδύθηκαν ελπίδες θετικής παρέμβασης, αλλά τελικώς, επί του πρακτέου, τίποτα... Κοντεύουν τα Χριστούγεννα κι ακόμα το... «άγριο παζάρι» με την τρόικα συνεχίζεται, αδιάκοπα! 

Η «σκληρή γραμμή» των δανειστών εξακολουθεί και, απ' ό,τι όλα δείχνουν, μέχρι στιγμής, ο «συμβιβασμός» θα γίνει περισσότερο στο «έδαφος» των απαιτήσεων της τρόικας, παρά στο «έδαφος» των επιδιώξεων της ελληνικής κυβέρνησης. Ωραία είναι τα διάφορα... «ηρωικά», αλλά δεν αρκούν και δεν είναι αποτελεσματικά.

Το συμπέρασμα; Πρώτον, ο συνολικός πολιτικο-επικοινωνιακός χειρισμός της κυβέρνησης ήταν λάθος και εξελίχθη εις βάρος της. Δεύτερον, οι τροϊκανοί έχουν δίκιο όταν επικαλούνται μη υλοποίηση προαπαιτουμένων και δεσμεύσεων. Και τρίτον, η κυβέρνηση από την άλλη, πολύ σωστά αντιδρά και υποστηρίζει ότι μια σειρά απαιτήσεων της τρόικας ξεπερνούν τα όρια αντοχής της κοινωνίας και της κυβέρνησης... 

Η ουσία πάντως του αδιεξόδου βρίσκεται αφενός στην εξακολούθηση ενός κακού «προγράμματος» δημοσιονομικής προσαρμογής χωρίς να 'χουν προηγηθεί σοβαρές διαρθρωτικές αλλαγές και αφετέρου στην αδυναμία της κυβέρνησης να προωθήσει ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό εθνικό σχέδιο, πέντε χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης...

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ > ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

.ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ 12,3 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ!!!

Γερμανός ηλικίας 54 ετών, νόμιμος εκπρόσωπος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας, συνελήφθη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 12.355.458,86 ευρώ! Στη Μεταμόρφωση οι... 
αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 50χρονο για χρέη 260.526,09 ευρώ και στο Χαλάνδρι έναν 60χρονο για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 148.763,11 ευρώ.

Στη Νέα Ερυθραία συνελήφθη μια 34χρονη για χρέη 120.465,17 ευρώ, ενώ στην Καισαριανή συνελήφθη ένας 43χρονος για χρέη 105.924 ευρώ και στην Αρτέμιδα ένας 68χρονος για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 105.826,48 ευρώ.
Παράλληλα, στο Μαρούσι συνελήφθη και ένας 49χρονος,ι για χρέη 54.102,53 ευρώ.
Πηγή: ethnos.gr

.ΕΛΣΤΑΤ : ΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

Σοκαριστικά και ταυτόχρονα αποκαλυπτικά για τις κοινωνικές πληγές που έχει προκαλέσει η κρίση και οι πολιτικές σκληρής λιτότητας είναι τα ευρήματα έρευνας της ΕΛΣΤΑΤ, που καταγράφει δραματική... 
επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης του πληθυσμού στην πενταετία 2008-2012.

Το 20% των Ελλήνων στερούνται βασικά αγαθά (πχ γεύμα με κρέας ή κοτόπουλο) και υπηρεσίες. Το 26,7% δεν μπορεί να έχει ικανοποιητική θέρμανση. Τρομακτικά είναι δε τα αντίστοιχα ποσοστά όταν εξειδικεύονται στον φτωχό πληθυσμό.

Ενδεικτικό ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στη έκτη χειρότερη θέση στην ΕΕ. Την ξεπερνούν μόνο η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Λεττονία, η Ουγγαρία και η Λιθουανία.

Δεδομένου όμως ότι η έρευνα βασίζεται στα εισοδήματα του 2011, μάλλον οι χώρες που βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα είναι σήμερα πολύ λιγότερες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έτους 2013, με περίοδο αναφοράς εισοδήματος το έτος 2012, θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο του 2014.

.KATEBAΖΕΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα είδηση που αφορά κυρίως το ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει σήμερα το Fimotro. Σύμφωνα με απόλυτα ακριβείς πληροφορίες, ο Γ. Παναγιωτακόπουλος πήρε σήμερα την απόφαση να... κατεβάσει δικό του κόμμα στις Ευρωεκλογές επενδύοντας στην χαλαρότητα της ψήφου και στη διάθεση των ψηφοφόρων να τιμωρήσουν το ΠΑΣΟΚ.


Ο Γ. Παναγιωτακόπουλος έχει προφανώς διαβεβαιώσεις από Παπανδρεϊκά στελέχη ότι θα τον στηρίξουν με μαζικές μετακινήσεις ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ. 

Εάν συμβεί αυτό, τότε το ΠΑΣΟΚ θα κινδυνεύσει σοβαρά να μην εκλέξει ούτε έναν Ευρωβουλευτή καθώς στην Ελλάδα τα κόμματα πρέπει να περάσουν το 4,5%. Με τα σημερινά δεδομένα το ποσοστό αυτό θεωρείται πολύ υψηλό για το ΠΑΣΟΚ. Χαμός...

.Μολότοφ στο Α.Τ Εξαρχείων

Επίθεση στο Α.Τ Εξαρχείων πραγματοποίησε γύρω στις 8 το βράδυ της Παρασκευής ομάδα 30 κουκουλοφόρων, περίπου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι κουκουλοφόρου πέταξαν κατά του αστυνομικού τμήματος βόμβες μολότοφ και η διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται σε μόνιμη περιπολία στην περιοχή απάντησε με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

.Προσέγγιση κυβέρνησης - τρόικας στο θέμα των πλειστηριασμών

 Σημαντική προσέγγιση φαίνεται ότι έχει υπάρξει μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των επικεφαλής της τρόικας σχετικά με το θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και από την κυβέρνηση εκφράζεται αισιοδοξία για συμφωνία πριν από την αναχώρηση της τρόικας στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό παράγοντα, ήδη έχει υπάρξει συμφωνία σε τρία από τα τέσσερα σημεία των διαπραγματεύσεων. 

Ειδικότερα, η τρόικα δέχεται να παραμείνει εν ισχύ ο «νόμος Κατσέλη», να υπάρξει μια ενδιάμεση περίοδος ενός έτους για την προστασία της α΄ κατοικίας (και όχι για το σύνολο της ακίνητης περιουσίας) και να ισχύσει από την 1/1/2015 ο εξωδικαστικός συμβιβασμός κατά το «ιρλανδικό μοντέλο».

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για το 4ο σημείο, το οποίο, πάντως, είναι και το δυσκολότερο. Συγκεκριμένα, πρέπει να καθοριστούν τα κριτήρια (περιουσιακά, εισοδηματικά, κ.λπ.), βάσει των οποίων θα προστατεύεται η α΄ κατοικία. 

Με την τρόικα να ζητεί πολύ αυστηρά κριτήρια και την κυβέρνηση να εμμένει ότι στο καθεστώς προστασίας πρέπει να ενταχθεί μεγαλύτερος αριθμός δανειοληπτών. 

.Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Βολής Κρήτης η πρώτη δοκιμαστική βολή των S300


Με απόλυτη επιτυχία, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Βολής Κρήτης στα Χανιά, η πρώτη δοκιμαστική βολή του αντιαεροπορικού οπλικού συστήματος S300. Στις 11:58, εβλήθη με επιτυχία ο στόχος, ένα μικρό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που βρισκόταν σε απόσταση 30 χιλιόμετρων.

Τη βολή παρακολούθησε ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Κύπριος ομόλογός του, Φώτης Φωτίου, σύσσωμη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, αντιπροσωπείες ξένων αποστολών που βρίσκονται στην Ελλάδα και Έλληνες βουλευτές.

Την ικανοποίησή του για την επιτυχία της βολής εξέφρασε ο κ. Αβραμόπουλος.

.ΠΟΜΙΔΑ: Ληξιαρχική πράξη θανάτου της ακίνητης περιουσίας ο νέος φόρος


Ληξιαρχική πράξη θανάτου της αστικής ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας χαρακτηρίζει η ΠΟΜΙΔΑ το νομοσχέδιο «για τον (κατ' ευφημισμό) «ενιαίο» φόρο ακινήτων που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, το οποίο θα μείνει στην ιστορία ως η χαριστική βολή στη μεσαία τάξη της χώρας, τους ιδιοκτήτες ακινήτων, την οικοδομή και την κτηματαγορά».

«Κατά παράβαση του Συντάγματος και της κοινής λογικής, αλλά και σε αντίθεση με τις αρχικές εξαγγελίες, επιβάλλεται διπλός ληστρικός φόρος σε εκατοντάδες χιλιάδες κατόχους αστικών ακινήτων προκειμένου να απαλλαγεί η εκλογική πελατεία της επαρχίας. 

Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε δε ότι το σύνολο των φορολογικών επιβαρύνσεων στα ακίνητα υπολογίζονται με βάση εικονικές αντικειμενικές αξίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ.

.Μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ για την Ελλάδα

«Σήμερα, υπάρχει μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Μπορνόζης, πρόεδρος της εταιρείας Capital Link, η οποία την ερχόμενη Τρίτη διοργανώνει το 15ο ετήσιο επενδυτικό φόρουμ της στο Μετροπόλιταν Κλαμπ του Μανχάταν, με θέμα: «Η εποχή της ευκαιρίας».

Ο κ. Μπορνόζης τόνισε επίσης ότι «η προσωπική ανάμειξη του πρωθυπουργού ήταν οπωσδήποτε καταλυτική για την προώθηση των προσπαθειών, με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα».

Στην ερώτηση αν βλέπει διαφορά στον τρόπο αντιμετώπισης της χώρας μας από τη Γουόλ Στριτ και τους επενδυτικούς κύκλους των Ηνωμένων Πολιτειών, σε σχέση με πέρυσι, ο κ. Μπορνόζης ανέφερε: «υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα αυτή την στιγμή. 

Παρά τις τελευταίες διακυμάνσεις που υπάρχουν, η κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά και περνάει το μήνυμα στους επενδυτές ότι υπάρχουν επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες.

.«Μανιώδης αλκοολικός» ο Τζέιμς Μποντ

Μια πρωτότυπη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό British Medical Journal ( BMJ) και την οποία υπογράφουν τρεις γιατροί «αποκάλυψε» την αληθινή φύση του μυστικού πράκτορα 007. 

Οι μελετητές «ερεύνησαν» τα μυθιστορήματα του Ίαν Φλέμινγκ και εντόπισαν ότι με 92 μονάδες αλκοόλ την εβδομάδα, κατά μέσο όρο, ο Τζέιμς Μποντ είναι ένας μανιώδης αλκοολικός. 

Με εξαίρεση τις ημέρες όπου ο Τζέιμς Μποντ είναι κρατούμενος, νοσηλεύεται ή αναρρώνει από κάποια επικίνδυνη αποστολή του, όπου οι ερευνητές υποθέτουν ότι δεν πίνει, ο πράκτορας "προσλαμβάνει" κατά μέσο όρο 92 μονάδες οινοπνευματωδών ανά εβδομάδα οι οποίες μεταφράζονται σε 736 γραμμάρια αλκοόλ ανά επτά ημέρες. 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει θέσει ως όριο τα 210 γραμμάρια την εβδομάδα ( 3 ποτήρια κρασί την ημέρα). Πέρα από αυτήν την κατανάλωση η χρήση αλκοόλ θεωρείται υπερβολική . Γίνεται «υψηλού κινδύνου» στα 280 γραμμάρια και «επιβλαβής» πάνω από τα 420 γραμμάρια

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.