.Για την ελπίδα, ρε γαμώτο Tvxs Σχόλιο

*Στέλιος Κούλογλου* 

Το Σαλίνα, είναι ένα από τα νησιά του Αιόλου στην Σικελία, εκατοντάδες χιλιόμετρα από την Αθήνα. Αλλά η σκέψη πολλών από όσους συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, το οποίο διοργανώνουν κάθε χρόνο οι περίφημοι αδελφοί Ταβιάνι, είναι αλλού. 

Είμαι ο μόνος Έλληνας που βρέθηκα στο νησί, με ευκαιρία την ειδική,τιμητική προβολή της «Νονάς» στο Φεστιβάλ: όμως η συζήτηση είναι για την Ελλάδα και τις σημερινές εκλογές. Δεν είμαστε ο μοναδικός λαός που βράζει στο ζουμί του. Ακόμη και οι Ιταλοί, που φημίζονται για την εξωστρεφή τους κουλτούρα και την προσήλωση τους στην ...περισσότερα »

.Κρίσιμη εβδομάδα για κυβέρνηση και οικονομία! Επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων και… κοινωνική «έκρηξη»

*Σε μια πολύ κρίσιμη εβδομάδα εισέρχεται η ελληνική κυβέρνηση, η οποία τώρα πρέπει να τρέξει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests των ελληνικών τραπεζών και την ψήφιση του νόμου για την ανακεφαλαιοποίησή τους.* 

Βέβαια, το σημαντικότερο θέμα που θα πρέπει να κλείσει είναι αυτό των «κόκκινων» δανείων και των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, αφού οι διαφορές των δυο πλευρών είναι μεγάλες, καθώς η μεν ελληνική πρόταση «καλύπτει» σχεδόν το 74% των ιδιοκτητών πρώτης κατοικίας, ενώ εκείνη των δανειστών μόλις το 20%. Μέσα στην εβδομάδα η...περισσότερα »

.Βενιζέλος: Κινδυνεύουμε να φτάσουμε σε στασιμοχρεοκοπία

«Η κατάσταση στην οποία κινδυνεύουμε να έρθουμε σε λίγο, είναι -θα χρησιμοποιήσω έναν νεολογισμό- θα είναι μια κατάσταση "στασιμοχρεοκοπίας". Δηλαδή δεν θα είναι τυπική χρεοκοπία, δεν θα είναι όμως και η ανάκτηση του εδάφους. 

Δεν θα είναι η αλλαγή του κλίματος», αναφέρει o Eυάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα liberal. Εκτιμά δε ότι η Ευρώπη δεν θα κάνει την επιλογή να επαναφέρει το σενάριο του Grexit, διότι, όπως σημειώνει «δεν θέλει να δει μια Ελλάδα να γίνεται τριτοκοσμική μέσα στο ευρωπαϊκό έδαφος, δεν θέλει να δει μια Ελλάδα σε ανθρωπιστική κρίση, πραγματική α...περισσότερα »

.«Φουντώνουν» τα σενάρια για βόμβα στο ρωσικό αεροσκάφος

Εντείνονται σήμερα οι φόβοι πως η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά μπορεί να οφείλεται σε έκρηξη βόμβας. Το Airbus A321 κόπηκε στα δύο λίγο μετά την απογείωσή του από το αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ με τα συντρίμμια του να σκορπίζονται σε μεγάλη ακτίνα στο Σινά. Όλοι οι 224 επιβαίνοντες βρήκαν τραγικό θάνατο. 

Ο Alexander Neradko, επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αεροπορίας της Ρωσίας επιβεβαίωσε πως το αεροσκάφος διερράγη σε μεγάλο ύψος πάνω από απομακρυσμένη περιοχή όπου διεξάγονται μάχες ανάμεσα σε αιγυπτιακές δυνάμεις και μαχητές του ISIS αλλά και της Αλ Κάιντα... περισσότερα »

.Καυτός Νοέμβρης για την κυβέρνηση

Σε έναν εξαιρετικά κομβικής σημασίας μήνα, το Νοέμβριο, μπαίνει η χώρα και από σήμερα η κυβέρνηση, έχοντας ουσιαστικά κλείσει το θέμα των τραπεζών, τρέχει εν μέσω κινητοποιήσεων να κλείσει την αξιολόγηση, ψηφίζοντας και το δεύτερο δύσκολο πακέτο προαπαιτούμενων, ενώ ταυτόχρονα μένουν ανοιχτά θέματα από το πρώτο πακέτο. 

Μέσα στην εβδομάδα, ακόμα και αύριο, η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει αποφάσεις για το θέμα με τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση προκειμένου να εκταμιευτεί η υποδόση των 2 δισ. ευρώ στη συνεδρίαση του Eurogroup την προσεχή Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου. Για την ώρα όλα τα ενδεχόμενα εί... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.