.Την απόδοση ευθυνών για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ ζητά η Νέα Δημοκρατία


Οι ευθύνες όποιου παρενέβη και αλλοίωσε το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ είναι «βαρύτατες» τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία.

«Με αφορμή τη διαπίστωση από τη Δικαιοσύνη ότι η αυθεντική "Λίστα Λαγκάρντ" διαφέρει από εκείνη που είχε παραδοθεί προ διμήνου στις αρμόδιες αρχές, εγείρει σοβαρότατα ερωτήματα που πρέπει άμεσα και πειστικά να απαντηθούν.

 Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν τα αποκρυβέντα ονόματα είναι συγγενείς πολιτικού προσώπου που παρέλαβε και διαχειρίστηκε τη λίστα αυτή» σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση και προσθέτει:

«Οι ευθύνες όποιου παρενέβη και αλλοίωσε το περιεχόμενο της λίστας είναι βαρύτατες.

Η αλήθεια πρέπει να έρθει άμεσα στο φως, όπως άμεση πρέπει να είναι και η απόδοση ευθυνών σε όποιον ανήκουν».

.Διαγραφή του Γ. Παπακωνσταντίνου από το ΠαΣοΚ



Τη διαγραφή του Γ. Παπακωνσταντίνου από το ΠαΣοΚ ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου του κόμματος. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι προκύπτει τεράστιο ζήτημα ευθύνης του πρώην υπουργού Οικονομικών, ενώ καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγνώμη για τις «συκοφαντίες προς το ΠΑΣΟΚ», που -όπως αναφέρει- «πέφτουν στο κενό».
Από το Γραφείο Τύπου του ΠαΣοΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Είναι λυπηρό ότι σύμφωνα με την έρευνα της εισαγγελίας προκύπτουν σαφείς ενδείξεις ότι υπήρξε αλλοίωση της λίστας, όσον αφορά συγγενικά πρόσωπα του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Προκύπτει συνεπώς προφανές και τεράστιο ζήτημα ευθύνης του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, καθώς ήταν αυτός που χειρίστηκε το θέμα με τον χειρότερο δυνατό τρόπο και επιπλέον μετά από δυο χρόνια δήλωσε ότι έχασε το πρωτότυπο CD.
Είναι σαφές ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν ανήκει πλέον στο ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ ζητεί να κινηθούν όλες εκείνες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής θα οδηγήσουν, με τον πιο πρόσφορο τρόπο, στην απόδοση όλων των ευθυνών.
Μετά τις εξελίξεις αυτές είναι εμφανές ότι όχι μόνο πέφτει στο κενό η επιχείρηση συκοφάντησης και στοχοποίησης του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και ότι οι εμπνευστές και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του.
Πρέπει ίσως να ξαναθυμίσουμε στο ΣΥΡΙΖΑ ότι η έρευνα αυτή κατέστη δυνατή μετά από την άμεση αντίδραση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να θέσει στην διάθεση των αρχών το άτυπο αντίγραφο που είχε διατηρηθεί άθικτο στο γραφείο του, όταν άλλοι έλεγαν ότι έχασαν το πρωτότυπο CD και άλλοι ότι δεν διατήρησαν το υλικό στο αρχείο της αρμόδιας υπηρεσίας. 
Πρέπει επίσης να υπενθυμίσουμε – γιατί παραδόξως κάποιοι το λησμονούν αυτό – ότι το αντίγραφο αυτό προερχόταν από το ΣΔΟΕ που ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ως τότε υπουργό οικονομικών, δυο μήνες μετά την διαβίβαση του υλικού στο ΣΔΟΕ και μετά την αξιολόγηση του από αυτό.
Εκκρεμεί επίσης – το ερώτημα που αφορά την ”πηγή” που ενώ δήλωσε στη Βουλή και τη δικαιοσύνη ότι δεν διαθέτει τη ”λίστα” τη διοχέτευσε προς δημοσίευση σε συγκεκριμένο έντυπο με την ενθουσιώδη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή είναι η άκρη του νήματος για την αποκάλυψη όλης της ιστορίας που χρησιμοποιήθηκε ως μοχλός φθοράς και επίθεσης κατά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Το εθνικό συμφέρον απαιτεί την αλήθεια για όλα και για όλους. Δεν έχει πια κανείς περιθώριο για μικροκομματικά τεχνάσματα, παιχνίδια συνωμοσίας και σκόπιμες συγχύσεις ως προς τη στάση συγκεκριμένων προσώπων».
Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ
Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη διαγραφή Παπακωνσταντίνου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση
«Η ετεροχρονισμένη απομάκρυνση του κ. Παπακωνσταντίνου δεν αναιρεί τις προσωπικές ευθύνες του κ. Βενιζέλου, αλλά και συνολικά του ΠΑΣΟΚ, για την προσπάθεια συγκάλυψης και απόκρυψης της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ.
Και το κυριότερο. Είναι αδιανόητο, αυτοί που ευθύνονται για την όλη υπόθεση, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω.

.ΣΥΡΙΖΑ: «Οδυνηρή η πραγματικότητα για όσους συγκάλυψαν τη λίστα Λαγκάρντ»


«Πολιτικές ευθύνες σε όσους χειρίστηκαν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, με πρώτους τον Παπακωνσταντίνου και τον Βενιζέλο, αλλά και σε όσους συγκάλυψαν, προσπάθησαν να κωλυσιεργήσουν» καταλόγισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, περιλαμβάνοντας στους δεύτερους τη Νέα Δημοκρατία.

Σε συνέντευξη του στο «Κόκκινο 105,5», ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «είναι ενδεικτική του πανικού και του πλεονάζοντος θράσους που διακατέχει τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ».

«Η πραγματικότητα είναι οδυνηρή για όσους προσπαθούν να συγκαλύψουν τα πράγματα. Είτε το θέλουν κάποιοι είτε δεν το θέλουν, πρέπει να αποδοθούν ευθύνες» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «απαίτηση του μεγαλύτερου κομματιού της ελληνικής κοινωνίας είναι να αποδοθούν οι ευθύνες».

Ερωτηθείς για τις αποκαλύψεις στον ΕΟΤ, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «η σημερινή κυβέρνηση του μνημονίου αποτελεί την ουρά του δικομματικού συστήματος» και «γι΄αυτό, πολλά απ' όσα λέγονται σε σχέση με τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας από τους πρωταγωνιστές που τα δημιούργησαν είναι άκρως υποκριτικά».

Βλέπουμε ότι με έναν τελείως ηθελημένα πρόχειρο τρόπο, έναν τρόπο που δίνει ευκαιρίες για να παρουσιάζονται τέτοιου είδους φαινόμενα σαν αυτά στον ΕΟΤ, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, 
διάφορα πρόσωπα, διορισμένα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, να έχουν τη δυνατότητα, με μπλοκ επιταγών που βρέθηκαν στις τσέπες τους, άγνωστο πώς, να μπορούν να διεκδικούν χρήματα σε βάρος του ελληνικού δημοσίου. 

«Είναι οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις που γέννησαν τη διαφθορά τις προηγούμενες δεκαετίες και, σήμερα, υλοποιούν την πιο άγρια πολιτική που γνώρισε η χώρα μας, τουλάχιστον μετά την μεταπολίτευση» δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.