.ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ...


Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό έχει προγραμματιστεί για τις επόμενες μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου. Η σύσκεψη θα γίνει πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη.

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που στηρίζουν...
την κυβέρνηση θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το πακέτο των μέτρων ύψους 11,5 δις ευρώ. 

Στη σύσκεψη θα παρουσιαστούν τα μέτρα και οι πολιτικοί αρχηγοί θα αποφασίσουν για τους κεντρικούς άξονες, προκειμένου στη συνέχεια, αν συμφωνήσουν, να παρουσιαστούν όλα αυτά στην Τρόικα.

.Γ. Στουρνάρας: Μάξιμουμ στα 15 δισ. ευρώ το χρηματοδοτικό κενό


Στα  15 δισ. ευρώ θα διαμορφθωθούν οι επιπλέον χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας στην περίπτωση που λάβει διετή επιμήκυνση για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων, δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας.

«Το χρηματοδοτικό κενό που το υπολογίζουμε σε 13 - 15 δισ. ευρώ, το οποίο θα δημιουργηθεί αν πάρουμε τη διετή παράταση. Είναι δυνατό να καλυφθεί στα πλαίσια του υφιστάμενου προγράμματος», ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.

Σημειώνεται πως δημοσιεύματα τοποθετούσαν το χρηματοδοτικό κενό ακόμη και στα 30 δισ. ευρώ.
Δεν υπάρχει σκέψη αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους ξεκαθαρίζει το υπουργείο Οικονομικών

Στην διευκρίνηση ότι δεν υπάρχει σκέψη αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους και τέτοιος όρος δεν εμπεριέχεται στο περιεχόμενο της απάντησης που έδωσε στη Βουλή ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, καθώς, όπως αναφέρεται, σε μερίδα του ηλεκτρονικού Τύπου αναγράφεται ότι, στην απάντηση που έδωσε ο κ. Σταϊκούρας σε ερώτηση βουλευτή, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

.Αλλάζει όνομα στο Τηλεάστυ και βάζει στο στόχαστρο τους πάντες


Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αλλάζει όνομα στο Τηλεάστυ και τα βάζει με το πολιτικό και εκδοτικό σύστημα. 

Το κανάλι του προέδρου του ΛΑΟΣ θα εκπέμπει από την 1η Οκτωβρίου με το όνομα ΑΡΤ (Άστυ-Ραδιοτηλεόραση) και απογαλακτίζεται πλήρως από το κόμμα: μετατρέπεται σε έναν παρεμβατικό τηλεοπτικό σταθμό, που φιλοδοξεί να μην αφήσει κανέναν στο απυρόβλητο. 

Αιχμή του δόρατος του νέου προγράμματος θα είναι το «Ανατρεπτικό Δελτίο», που θα προβάλλεται κάθε εβδομάδα, από τη Δευτέρα ως την Πέμπτη, από τις 22:30 ως τα μεσάνυχτα. 

Παρουσιαστής και διαμορφωτής του δελτίου θα είναι ο αδελφός του, Σπύρος Καρατζαφέρης. 

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης θα εμφανίζεται από τις 15:30 ως τις 17:00 και θα συνδυάζει σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα, την οποία θα… επενδύει με τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου. 

«Τώρα που τα πράγματα έχουν αλλάξει στην πολιτική και στον εκδοτικό τομέα, θα είμαστε παρόντες», διαμηνύει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. 

.Σύσκεψη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ


Η καλύτερη παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου, η άμεση συγκρότηση ομάδων σχεδιασμού από τους εισηγητές για κάθε τομέα ευθύνης και η εξειδίκευση θεματικά ή και γεωγραφικά του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, απασχόλησαν τη σύσκεψη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

Όπως ξεκαθαρίστηκε κανένα νομοσχέδιο δεν πρόκειται να περάσει από τη βουλή, εάν πριν κατατεθεί δεν έχει ενημερωθεί ο εισηγητής του κατά περίπτωση ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ. 

.Απεργιακή θύελλα


«Παραλύει» την Τετάρτη η χώρα λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά του νέου πακέτου οδυνηρών μέτρων. Συμμετέχουν οι Ομοσπονδίες Βενζινοπωλών και Πρατηριούχων, ΟΤΟΕ, δημόσιοι υπάλληλοι σε εφορίες, πολεοδομίες, Τοπική Αυτοδιοίκηση και ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, έμποροι, δικηγόροι, μηχανικοί, και τραπεζοϋπάλληλοι. 
Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ θα κυκλοφορήσουν το ΜΕΤΡΟ, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, 6πμ με 12 τα μεσάνυχτα το τραμ.  Ακινητοποιημένα τα τρένα σε ΟΣΕ και Προαστιακό. Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια.
Τα συνδικάτα καλούν τους εργαζομένους σε συλλαλητήριο στις 11:00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10:30 στην Ομόνοια.
Με τρίωρη στάση εργασίας θα συμμετάσχουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, στην πανελλαδική πανεργατική απεργία που έχουν εξαγγείλει για αύριο ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. 
Έτσι, από τις 10 πρωί έως τη μία μετά το μεσημέρι δεν θα εξυπηρετηθεί καμία πτήση εντός του ελληνικού εναέριου χώρου, γεγονός που σημαίνει ότι οι αεροπορικές εταιρίες θα πρέπει να τροποποιήσουν αναλόγως το πτητικό τους πρόγραμμα.
Στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των ηθοποιών μαζί με τα υπόλοιπα καλλιτεχνικά σωματεία και την ΠΟΘΑ, έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, ζητώντας την κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας που θα καταλήξει στο Σύνταγμα. 
Κατά τη διάρκεια της πορείας θα υπάρχουν μουσικά και θεατρικά δρώμενα. Στάση εργασίας, 11πμ με 3μμ, έχει εξαγγείλει η ΕΣΗΕΑ.
Έως τις 20 Οκτωβρίου θα απέχουν από τα καθήκοντά τους  δικαστές και  εισαγγελείς. 48ωρη απεργία Πέμπτη και Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν οι τελωνειακοί Υπάλληλοι.

Νέες κινητοποιήσεις χθες των Ομοσπονδιών καθηγητών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος στις 6 το απόγευμα για να διαμαρτυρηθούν για τις σχεδιαζόμενες περικοπές των μηνιαίων αποδοχών τους και την συστηματική υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων μέσω του Τακτικού Προϋπολογισμού και των Δημοσίων Επενδύσεων. 

.Χρ. Σταϊκούρας: Δεν υπάρχει σκέψη αναδιάρθρωσης του χρέους


Δεν υπάρχει σκέψη αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους και τέτοιος όρος δεν εμπεριέχεται στο περιεχόμενο της απάντησης που έδωσε στη Βουλή, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. 

Αυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, καθώς, όπως αναφέρεται, σε μερίδα του ηλεκτρονικού Τύπου αναγράφεται ότι, στην απάντηση που έδωσε ο κ. Σταϊκούρας σε ερώτηση βουλευτή, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

.Αισιόδοξος ο Ντράγκι για την πορεία της Ευρωζώνης


«Έχουμε μια σειρά από λόγους προκειμένου να είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της Ευρωζώνης», δήλωσε ο Πρόεδρος της ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στο συνέδριο του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων στο Βερολίνο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα μέτρα που λαμβάνει η ΕΚΤ θα οικοδομήσουν «γέφυρα» προς ένα καλύτερο μέλλον και ότι η Ευρωζώνη θα επιστρέψει το 2013 σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. 

Μετά την συνάντηση που είχε νωρίτερα με την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ ο κ. Ντράγκι, αναφερόμενος στις πρόσφατες αποφάσεις της ΕΚΤ για απεριόριστη αγορά ομολόγων από τις υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης, 

εξήγησε ότι ελήφθησαν προκειμένου να αντιμετωπιστούν «οι ανυπόστατοι φόβοι για την Ευρωζώνη, οι οποίες επηρέαζαν την ικανότητά μας να εγγυηθούμε σταθερότητα των τιμών» και τόνισε ότι τώρα πρέπει πλέον να αναλάβουν δράση οι ίδιες οι κυβερνήσεις. 

«Το χειρότερο από όλα, σε ό,τι αφορά την σταθερότητα, είναι σίγουρα η αδράνεια», δήλωσε χαρακτηριστικά, αιτιολογώντας τις αποφάσεις της Τράπεζας.

Εξέφρασε δε την βεβαιότητα ότι τα κράτη-μέλη θα συμφωνήσουν τελικά στην καλύτερη επιλογή για κεντρική τραπεζική εποπτεία στην Ευρώπη.

.«Σκοταδιστικό φαινόμενο η δίωξη της σάτιρας», αναφέρει το ΚΚΕ


«Το ΚΚΕ δεν συμφωνεί με την προσβολή των θρησκευτικών πεποιθήσεων. Ωστόσο είναι απαράδεκτο, αντιδραστικό και σκοταδιστικό φαινόμενο η δίωξη της σάτιρας, πόσο μάλλον όταν στηλιτεύει τη θρησκοληψία, το διαδεδομένο φαινόμενο εκμετάλλευσης της πίστης και την εξαπάτηση των θρησκευόμενων» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφορικά με τη σύλληψη 27χρονου χρήστη του Facebook.

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι η σύλληψη του νεαρού πρέπει να καταδικαστεί από τη νεολαία και τον λαό και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση έχει την ευθύνη γι' αυτή την τρομοκρατική δίωξη που πρέπει να σταματήσει αμέσως».

.Ξεκινά η απογραφή και στους συνταξιούχους του ΟΓΑ


Στην καθολική απογραφή -με τη διαδικασία της φυσικής παρουσίας- όλων των συνταξιούχων και επιδοματούχων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), προχωρά το υπουργείο Εργασίας, με απόφαση του υπουργού, Γ. Βρούτση. 

Η διαδικασία της απογραφής, που γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, θα ξεκινήσει από 1η Οκτωβρίου και θα λήξει στις 30 Νοεμβρίου, ενώ οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν σύντομα, με εγκύκλιο που θα εκδώσει ο ΟΓΑ.

.«Η προστασία της θρησκευτικής και εθνικής ταυτότητας δεν είναι ζήτημα ποινικό», τονίζει η Φ. Γεννηματά


«O σεβασμός της χριστιανικής και κάθε άλλης γνωστής θρησκείας είναι βασικό στοιχείο μιας σύγχρονης ανοιχτής κοινωνίας. Άλλο όμως σεβασμός και άλλο ποινικές διώξεις», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, σχετικά με τη σύλληψη του 27χρονου με την κατηγορία της καθύβρισης. 

Η κ. Γεννηματά, αφού αναφέρει ότι ο συλληφθείς θα μπορούσε απλά να σκεφτεί ότι η πράξη του προσβάλλει πολλούς συνανθρώπους του, υπογραμμίζει πως «από το σημείο αυτό, μέχρι του να οδηγείται ένας 27χρονος στα δικαστήρια και μάλιστα με απίστευτη ταχύτητα, υπάρχει ένα χάσμα», που «δεν μπορεί να ανοίγει με προτροπές της Χρυσής Αυγής».

«Μπορεί να κλείσει μέσα από ψύχραιμες ενέργειες της Πολιτείας, αλλά και της Εκκλησίας, που παλεύει διαρκώς κατά του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας», συνεχίζει η κ. Γεννηματά και τονίζει ότι «η προστασία της θρησκευτικής και εθνικής ταυτότητας δεν είναι ζήτημα ποινικό».

Η κ. Γεννηματά είπε ακόμη ότι «αυτά που μας ενοχλούν όταν τα βλέπουμε να γίνονται σε άλλες χώρες, δεν χρειάζεται να συμβαίνουν στην Ελλάδα». 

.Σε τακτική δικάσιμο παραπέμφθηκε o ...«Γέροντας Παστίτσιος»


Σε τακτική δίκη παραπέμφθηκε 27χρονος χρήστης του διαδικτύου, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για «κακόβουλη βλασφημία και καθύβριση θρησκευμάτων, μέσω του Facebook», γεγονός που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις τόσο στο ίντερνετ, όσο και από πλευράς του πολιτικού κόσμου.

Ο 27χρονος, ο οποίος είναι υπάλληλος ιχθυοτροφείου, δημοσίευσε, μέσω της γνωστής σελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook, παραποιημένες φωτογραφίες του Γέροντα Παϊσίου, τον οποίο αποκαλούσε «Γέροντα Παστίτσιο», καθώς και άλλα σχόλια σχετικά με τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό.

Για το θέμα αυτό υπέβαλε ερώτηση στη Βουλή, την περασμένη Τρίτη, 18/9/2012, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, είχε ήδη κινηθεί η σχετική διαδικασία από τις Αρχές, πολύ νωρίτερα.

.Ομπάμα ή Ρόμνεϊ; Στις μισές πολιτείες ψηφίζουν ήδη


Για τους ψηφοφόρους στις μισές αμερικανικές πολιτείες οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου έχουν ήδη ανοίξει, σε ορισμένες εδώ και αρκετές εβδομάδες, την ίδια ώρα που  Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ προετοιμάζονται για την πρώτη τους τηλεοπτική αντιπαράθεση στις 3 Οκτωβρίου. 

Οι ψηφοφόροι που δεν μπορούν να απουσιάσουν από την εργασία τους την ημέρα των εκλογών ή προτιμούν να κάνουν κάτι άλλο, δεν χρειάζεται να δικαιολογηθούν: στις περισσότερες πολιτείες όλος ο κόσμος μπορεί να ψηφίζει τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. 

Το 2008, περίπου το 30% των ψηφοφόρων είχε ψηφίσει πριν από την ημέρα των εκλογών, είτε πηγαίνοντας σε εκλογικά τμήματα ή με επιστολική ψήφο, την πιο συνηθισμένη και λιγότερο δαπανηρή μέθοδο στις ΗΠΑ.

Φέτος, το ποσοστό μπορεί να φτάσει το 35% σύμφωνα με τον Μάικλ Μακντόναλντ, ειδικό στην «πρώιμη ψήφο» και καθηγητή στο πανεπιστήμιο Τζορτζ Μέισον, ο οποίος θεωρεί τον Οκτώβριο και όχι τον Νοέμβριο τον πιο σημαντικό μήνα των εκλογών.

Οι Ρεπουμπλικάνοι πιστεύουν ότι τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων στην Φλόριντα και το 45% στο Οχάιο, δύο πολιτείες με αμφίβολο αποτέλεσμα, θα ψηφίσουν πριν από την 6η Νοεμβρίου. 

Ήδη σε 25 από τις 50 πολιτείες επιτρέπεται η επιστολική ψήφος και σε τρεις από αυτές--Νότια Ντακότα, 'Αινταχο και Βερμόντ--έχουν ανοίξει εκλογικά κέντρα.

.Σύσκεψη στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη λίστα με τα ονόματα πολιτικών


Νέα διάσταση στο θέμα της λίστας του ΣΔΟΕ, με τα 32 ονόματα των νυν και τέως βουλευτών, των νυν και τέως υπουργών, κ.λπ., οι οποίοι φέρονται να έχουν πλουτίσει με ύποπτο τρόπο, δινουν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης προσδίδοντας μια άλλη, όχι αυτή του καινούριου.
Κατ΄ αρχάς, σύμφωνα με πληροφορίες, η λίστα περιέχει 32 ονόματα εν ενεργεία και τέως υπουργών, νυν και τέως βουλευτών και γενικών γραμματέων. Τα 32 αυτά ονόματα είναι από τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά και από άλλους πολιτικούς χώρους, ενώ δεν περιλαμβάνονται πρόσωπα από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Όμως όλα τα ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα δεν είναι καινούρια στους οικονομικούς εισαγγελείς, καθώς πρόκειται για «ανοικτές» υποθέσεις που βρίσκονται ήδη σε δικαστική εξέλιξη. Κάθε μία από τις υποθέσεις αυτές που θα ολοκληρώνεται θα διαβιβάζεται στους Πεπόνη και Μουζακίτη, προκειμένου να αποφασίζουν την «τύχη τους».

Κατά τη σύσκεψη, τέθηκε ως πρώτη προτεραιότητα η ποινική εκκαθάριση των υποθέσεων που φέρονται να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα αλλά και γενικότερα πρόσωπα που άσκησαν πολιτική εξουσία, προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι πτυχές την επίμαχης υπόθεσης και να μην υπάρχουν «σκιές» στον πολιτικό κόσμο.

Σε δήλωσή τους, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς αναφέρουν ότι η λίστα αφορά εν δυνάμει ήδη εισαγγελικές παραγγελίες διαφόρων εισαγγελιών της χώρας, ορισμένες μάλιστα δόθηκαν «προ ικανού χρονικού διαστήματος», 

καθώς και παραγγελίες των ίδιων των δύο οικονομικών εισαγγελέων που δόθηκαν τα δύο τελευταία χρόνια (2011-2012). Επίσης, αφορούν αυτεπάγγελτες ενέργειες ανακριτικών υπαλλήλων, διαφόρων περιφερειών του ΣΔΟΕ.

Για τα επίμαχα ονόματα διενεργούνται προανακριτικές έρευνες ή αυτεπάγγελτες ανακρίσεις, προκειμένου να ελεγχθεί η βασιμότητα του περιεχομένου των μηνυτριών αναφορών και καταγγελιών σε βάρος των 32 αυτών προσώπων, σημειώνουν στη δήλωσή τους οι οικονομικοί εισαγγελείς.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.