.ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΜΑΜΟΥΘ 700.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ALPHA KAI ANT1!!!


Πρόστιμα μαμούθ συνολικού ύψους 700.000 ευρώεπιβλήθηκαν, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΕΣΡ, στους τηλεοπτικούς σταθμούς Alpha και ANT1. Τα πρόστιμα αφορούν την συνεχιζόμενη παράνομη προβολή των τηλεπαιχνιδιών... 
Boing και Τηλεκύβος, αντίστοιχα, που μεταδίδονται χωρίς την άδεια της αρμόδιας Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ). 

Αναλυτικά, πρόστιμο ύψους 500.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Alpha (από 100.000 ευρώ για κάθε προβολή του τηλεπαιχνιδιού στις 17 και 19/12, 20 και 21/12, 2/1, 5/1 και 6/1) και 200.000 ευρώ στον ΑΝΤ1 (100.000 ευρώ για τις 26/11 και 2/1).

.ΜΟΥΔΙΑΣΕ '' Η ΕΥΡΩΠΗ...


Η Ευρώπη «μούδιασε», μολονότι το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία δεν ήταν… κεραυνός εν αιθρία. Και αυτό γιατί οι δημοσκοπήσεις δεν απέκλειαν τίποτε. 
Στο Βερολίνο κυριαρχούσε ωστόσο,...
την τελευταία εβδομάδα συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς θεωρήθηκε ότι το διακύβευμα των ιταλικών εκλογών για την ίδια την Ιταλία και κυρίως την ευρωζώνη ήταν τόσο μεγάλο που το εκλογικό σώμα θα στήριζε τον σχηματισμό μιας ισχυρής κυβέρνησης που θα προωθούσε τις μεταρρυθμίσεις που εγκαινίασε ο Μόντι.

«Στο κενό έπεσαν οι προειδοποιήσεις της καγκελαρίου Μέρκελ», σχολιάζει ο αναλυτής του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων Κρίστοφ Ζάτορ, υπονοώντας φυσικά τις γερμανικές προειδοποιήσεις για την επιστροφή του Μπερλουσκόνι στην εξουσία.

Δύο ήταν τα σενάρια που προκαλούσαν ανησυχία στο Βερολίνο. Το ένα ήταν το ενδεχόμενο ακυβερνησίας στην Ιταλία, σε περίπτωση που δεν προκύψει καμία δυνατότητα σχηματισμού συμμαχικής κυβέρνησης σε μια περίοδο όπου πληθαίνουν οι ενδείξεις επιστροφής της ευρωκρίσης.

Το άλλο ήταν η επιστροφή του Μπερλουσκόνι, που σύμφωνα με τους αναλυτές θα τρομοκρατούσε ακόμη περισσότερο τις αγορές. Και τα δύο έγιναν.

Όπως γράφει η Hessische Allgemeine, «είναι πολύ πιθανό οι ευρωφοβικοί λαϊκιστές του Μπερλουσκόνι και του Γκρίλο με τη βοήθεια της γερουσίας, να ακυρώσουν οποιαδήποτε μεταρρυθμιστική προσπάθεια».

Και η Münchener Merkur θα συμπληρώσει:
«Τρελάθηκαν οι Ιταλοί. Περίπου το 50% των πολιτών εμπιστεύθηκε την πολύτιμή ψήφο του σε δύο πολιτικούς λαοπλάνους φορτωμένους με καταστροφικό δυναμικό». «Μια κακή ημέρα για τις προσπάθειες διάσωσης του ευρώ», σχολίασε τέλος γερμανός αξιωματούχος υπό το κράτος της ανωνυμίας.

.Τα παλαβά που λέει ο Μπέπε Γκρίλο για τους Ελληνες


Οι Ελληνες κι η συμπεριφορά τους εν μέσω της κρίσης δεν λείπουν βέβαια από τη ρητορική του Μπέπε Γκρίλο που τα δίνει όλα κάθε φορά μπροστά στο ακροατήριό του προκειμένου να συγκινήσει και να πείσει. Αυτή τη φορά ήρθε με υπερβολές να προβάλει τα νέα στερεότυπα για τους Ελληνες, μετά τον μύθο του Ζορμπά.

«Στην Ελλάδα μπαίνουν στα σούπερ μάρκετ, παίρνουν τρόφιμα και τα μοιράζουν στον λαό» ... «Στην Ελλάδα κλέβουν τράπεζες και μοιράζουν τα χρήματα στον λαό». Με αυτές τις αναφορές ο Μπέπε Γκρίλο απευθύνεται στο -όπως αποδείχθηκε- τεράστιο ακροατήριό του στην Ιταλία. 

Οι αναφορές αυτές προκαλούν σήμερα τον σχολιασμό του Τάκη Θεοδωρόπουλου στην εφημερίδα Καθημερινή:
«Με εμφάνιση γκουρού των Εξαρχείων, στο πιο καλοντυμένο, και χωρίς τσιγάρο στο στόμα, ευτραφής και απολύτως ικανοποιημένος από τον εαυτό του, ο Ιταλός κωμικός συνεχίζει τη μεγάλη ευρωπαϊκή παράδοση της Ελλάδας του μύθου. 

Ακούγοντάς τον θυμήθηκα τον Σατωβριάνδο, ο οποίος στην κοιλάδα του Ευρώτα πριν από δύο αιώνες φώναζε τον Λεωνίδα να βγει από τον τάφο του και όταν εκείνος δεν του απάντησε αποχώρησε απογοητευμένος.

Ο Μπέπε Γκρίλο φωνάζει το φάντασμα της επανάστασης. Δεν ξέρω αν θα του δοθεί η δυνατότητα να απογοητευθεί, να αντικρίσει την πραγματικότητα δηλαδή. Δεν ξέρω καν αν τον ενδιαφέρει. 

Η Ιταλία έχει μεγάλη κωμική παράδοση, όμως η διαφορά των νέων κωμικών από τους «κλασικούς» του ιταλικού κινηματογράφου είναι η διαφορά που χωρίζει τον Λαζόπουλο από τον Αυλωνίτη ή τον Λογοθετίδη, η διαφορά του λαϊκισμού από την αυτοσυνειδησία. 

Ο Σόρντι έπεφτε μονίμως έξω και γι' αυτό σε έκανε να τον αγαπάς, και γι' αυτό αν και δημοφιλής δεν υποσχέθηκε ποτέ ότι θα λύσει τα προβλήματα των Ιταλών και του κόσμου όλου.

Ο Γκρίλο, η άλλη όψη του μπερλουσκονικού νομίσματος, νομίζει ότι έχει πάντα δίκιο. «Live your myth in Greece» όπου μπορεί να μην κλέβουν, ακόμη τουλάχιστον, τράπεζες για να μοιράζουν χρήματα στον λαό, ούτε σούπερ μάρκετ για να μοιράζουν τρόφιμα, όμως ακούγεται ωραία να βεβαιώνεις ότι έτσι γίνεται "εκεί πέρα"», γράφει μεταξύ άλλων ο Τάκης Θεοδωρόπουλος

.Κάρτες SIM για κινητά τηλέφωνα, από... χαρτί


«Πράσινες» κάρτες SIM για κινητά τηλέφωνα κατασκευάζει η κινεζική εταιρεία Beijing Big Ben Technology,σύμφωνα με την εξειδικευμένη σε θέματα τεχνολογίας διαδικτυακή πύλη cnet.

Η κινεζική εταιρεία παρουσίασε τις πρωτοποριακές κάρτες SIM στη Διεθνή Έκθεση Κινητής Τηλεφωνίας, που διοργανώνεται στη Βαρκελώνη.

Οι συνηθισμένες κάρτες SIM που χρησιμοποιούνται στα κινητά τηλέφωνα κατασκευάζονται από μέταλλο και πλαστικό. Οι νέες οικολογικές κάρτες SIM κατασκευάζονται από συνθετικό χαρτί, υλικό το οποίο μπορεί να ανακυκλωθεί πολύ πιο εύκολα από το πλαστικό.

Όπως ισχυρίζονται στελέχη της Beijing Big Ben Technology, το κόστος της χάρτινης κάρτας SIM είναι το ίδιο με της πλαστικής.

.Ρεν: Περίπλοκο το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών


«Περίπλοκο» χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών ο Επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, υπογραμμίζοντας την εμπιστοσύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους ιταλικούς θεσμούς.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του για τις ιταλικές εκλογές, ο Επίτροπος Οικονομίας επισημαίνει από την Κοπεγχάγη τα εξής:

«O ιταλικός λαός έκανε τη δημοκρατική του επιλογή. Η εικόνα που αναδείχθηκε από αυτές τις εκλογές είναι φυσικά περίπλοκη. 

Όμως έχουμε εμπιστοσύνη στους ιταλικούς θεσμούς και στην ικανότητα του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας να χαράξει άμεσα μια πορεία προς τα εμπρός που να διασφαλίζει ότι η Ιταλία θα δύναται να συνεχίσει να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, σε διαβούλευση με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας και σύμφωνα με τα όσα ορίζει το ιταλικό Σύνταγμα.

Φυσικά είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Ιταλία επιδιώκει μεταρρυθμίσεις προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας. Η Επιτροπή θα συνεχίσει να εργάζεται στενά με την Ιταλία και να τη στηρίζει στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων».

.Στις 17 Μαΐου ξεκινούν οι πανελλαδικές


Στις 17 Μαΐου θα ξεκινήσουν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ- Ομάδα Β') για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ, στις 15 Μαΐου θα λήξουν τα μαθήματα του σχολικού έτους 2012-13.
   Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας:
   
Στις 15 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα του σχολικού έτους 2012-2013 και στις 16 Μαΐου ολοκληρώνεται η διαδικασία έκδοσης και αποστολής των στοιχείων των υποψηφίων από τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια προς τα οικεία εξεταστικά κέντρα.
   Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β') για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν την Παρασκευή 17-5-2013, ενώ, οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α') θα αρχίσουν την Τρίτη 21-05-2013. 

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν το Σάββατο 15-6-2013 και η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από τις 17-6-2013 έως και τις 28-6-2013. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν το Σάββατο 8-6-2013.
   
Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για τη Γ' τάξη των ημερήσιων και τη Δ' τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 3-6-2013, για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές.
   
Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α' και Β') σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 10-6-2013.
   Όσοι υποψήφιοι συμμετάσχουν σε κάποιο ειδικό μάθημα και γι' αυτό τον λόγο απουσιάσουν, δικαιολογημένα, από τις ενδοσχολικές τους εξετάσεις, θα μπορούν να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές ενδοσχολικές εξετάσεις του Ιουνίου.

.Διέξοδο από την κρίση μέσω εξαγωγών ανακαλύπτουν οι ελληνικές επιχειρήσεις


Αυξάνονται ραγδαία χρόνο με τον χρόνο, εντός της κρίσης, τα αιτήματα επιχειρηματιών στα Γραφεία Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων στις ελληνικές πρεσβείες για παροχή πληροφοριών σχετικά με τις διεθνείς αγορές.
   
Τα αιτήματα το 2012 έφτασαν τα 15.800 έναντι 11.800 το 2011, όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων με θέμα τη διοργάνωση του Greek Exports Forum 2013 που θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 29 έως το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013.
  
 Η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων Χριστίνα Σακελλαρίδη, σημείωσε στην ομιλία της ότι η έλλειψη ρευστότητας και η μείωση της εσωτερικής κατανάλωσης έχει στρέψει τις επιχειρήσεις στις αγορές του εξωτερικού.

 Σε ερωτήσεις που έγιναν σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής ανταποδοτικού τέλους για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών από τις πρεσβείες, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες, ανέφερε ότι αυτό θα ήταν ακόμη ένα χαράτσι που θα βάρυνε την εξαγωγική προσπάθεια, η οποία ωφελείται σήμερα από την ανάγκη των επιχειρηματιών να επιβιώσουν.

.Φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός απειλούν 31 στους 100 Έλληνες


Το 31% του πληθυσμού στην Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 24,2%, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες και αναφέρονται στο 2011.

Ειδικότερα, προκύπτει ότι στην Ελλάδα, ανά ηλικιακή ομάδα, το 30,4% των παιδιών κάτω των 18 ετών αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού (27% στην ΕΕ), ενώ στους πολίτες 18- 64 ετών το ποσοστό ανέρχεται στο 31,6% (24,3% στην ΕΕ) και στους ηλικιωμένους (άνω των 65 ετών) είναι 29,3% (20,5% στην ΕΕ).

Παράλληλα, ο κίνδυνος της φτώχειας μειώνεται όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο εκπαίδευσης των γονέων.

Αναλυτικότερα, στην Ελλάδα το 50,2% των παιδιών με γονείς με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης απειλείται με τον κίνδυνο φτώχειας (49,2% στην ΕΕ), 
ενώ για τα παιδιά με γονείς με μέσο επίπεδο εκπαίδευσης το ποσοστό αυτό μειώνεται στο 28,7% (22,4% στην ΕΕ) για να μειωθεί περαιτέρω στο 7,9% για τα παιδιά με γονείς υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης (7,5% στην ΕΕ).

.Αποσύρονται και από Ασία - Καραϊβική τα κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ


O όμιλος επίπλων και ειδών οικιακού εξοπλισμού Ikea, που πωλεί επίσης σουηδικές σπεσιαλιτέ, ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρει τα κεφτεδάκια με κρέας από τα καταστήματά του σε 24 χώρες στην Ασία και την Καραϊβική.

"Πρόκειται 26 καταστήματα σε 24 χώρες, στις οποίες ο σουηδός προμηθευτής μας παραδίδει τα κεφτεδάκια με κρέας", δήλωσε η εκπρόσωπος του ομίλουη Ιλβα Μάγκνουσον. Το σκάνδαλο πλήττει ευρωπαϊκές χώρες κυρίως αλλά και την Ταϊλάνδη, το Χονγκ Κονγκ και τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Τα κεφτεδάκια που διατίθενται στα εστιατόρια των καταστημάτων του Ikea και στα ψυγεία του με τα κατεψυγμένα προϊόντα αποσύρθηκαν μέχρι νεοτέρας.

Στην Ευρώπη τα κεφτεδάκια αποσύρθηκαν από τις αγορές σε Πολωνία, Αυστρία, Ουγγαρία, Βρετανία, Πορτογαλία, Φινλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Δανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ρουμανία, Σλοβακία, Τσεχία, Σουηδία, Ισπανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Γαλλία, Κύπρο, Ιρλανδία.

.Και νέα έρευνα "υμνεί" τα θετικά της μεσογειακής διατροφής


Η μεσογειακή διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς, ψάρια και φρέσκα φρούτα μπορεί να αποτρέψει τις καρδιακές νόσους και τα εγκεφαλικά επεισόδια, αναφέρεται σε έρευνα που διεξήχθη στην Ισπανία.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν αυτό το μοτίβο διατροφής έχουν πιο υγιή καρδιά.

 Ερευνητές επέλεξαν τυχαία εθελοντές για τη συγκεκριμένη μελέτη, οι οποίοι βρίσκονταν σε αυξημένο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις και τους παρείχαν ένα μεσογειακό πρότυπο διατροφής, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, που έπρεπε να ακολουθήσουν για πέντε χρόνια. 

Αυτό επέτρεψε στην ερευνητική ομάδα να διαχωρίσουν το ρόλο που έπαιξε η διατροφή στην υγεία των εθελοντών.

«Τα νέα είναι καλά, αφού πλέον γνωρίζουμε πώς να αποτρέψουμε την κύρια αιτία θανάτων ?τις καρδιοαγγειακές παθήσεις- χορηγώντας στους ασθενείς μια καλή δίαιτα», δήλωσε ο Μιγκέλ Άνχελ Μαρτίνεζ-Γκονζάλες, μέλος της ερευνητικής ομάδας. 

Σύμφωνα με τον Γκονζάλες, το μυστικό που εγγυάται μια υγιή καρδιά βρίσκεται στον συνδυασμό των μεσογειακών τροφών και όχι σε κάποιο συγκεκριμένο συστατικό.

«Η ποιότητα των λιπαρών στη μεσογειακή διατροφή είναι πολύ καλή. Αυτή η καλή πηγή θερμίδων αντικαθιστά τις επικίνδυνες για τον οργανισμό θερμίδες»

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.