.Σαρωτικός ο Ολυμπιακός

 Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε συγκεντρωμένος και στα 40 λεπτά του αγώνα και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στον Παναθηναϊκό, ισοφαρίζοντας τη σειρά των τελικών σε 1-1. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν 89-64 τον κυπελλούχο Ελλάδας στο ΣΕΦ και την Πέμπτη επιστρέφουν στο ΟΑΚΑ (19:45) με στόχο να ολοκληρώσουν το «break» που τους γλίστρησε από τα... χέρια στον πρώτο αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 29-12, 48-29, 67-46, 89-64

.Πολιτικές διεργασίες και νέοι συσχετισμοί

Νέους συσχετισμούς και πολιτικές διεργασίες φέρνει το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης, με τα ρεπορτάζ της επόμενης ημέρας να αναφέρουν πως έρχεται ανασχηματισμός. Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά πως το αποτέλεσμα στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα απορρίπτει τα εκβιαστικά διλήμματα Τσίπρα, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένεται συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Ευ. Βενιζέλο, τόσο για τον ανασχηματισμό όσο και για την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας την οποία έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια συναντάται ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας... περισσότερα »

.Ευρώπη: Ο εκλογικός χάρτης

Η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα υπό το σοκ του πολιτικού σεισμού που προκάλεσε ο θρίαμβος του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία και των ευρωφοβικών του Ukip στη Βρετανία και ο οποίος δείχνει την απόρριψη των Βρυξελλών και των πολιτικών ελίτ που βρίσκονται στην κυβέρνηση. 

Παρά την άνοδο της άκρας δεξιάς και των ευρωσκεπτικιστών στην Ευρώπη, η συντηρητική δεξιά διατηρεί το μεγαλύτερο αριθμό εδρών στο νέο ευρωκοινοβούλιο των 28. Σύμφωνα με νέα πρόβλεψη αποτελέσματος που δόθηκε πριν από λίγη ώρα στη δημοσιότητα από το ευρωκοινοβούλιο, μειώνεται η διαφορά ανάμεσα στις έδρες που εξασφαλίζουν το Ευρωπα...περισσότερα »

.Τσίπρας: Ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες

Προσφυγή στις κάλπες, το συντομότερο δυνατόν, για να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας, λίγες μόνο ώρες, μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, που φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα. 
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για νέο πολιτικό τοπίο, που συνιστά ιστορική ανατροπή, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να μην διανοηθεί να εφαρμόσει τα σχέδια που έχει στο συρτάρι του για λιτότητα και να μην προχωρήσει στον διορισμό νέου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. 
Πρόσθεσε μάλιστα ότι κανείς δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων και στην εκλογή νέου Προέδρου Δημοκρατίας.
Για πρωτοφανή θεσμική εκτροπή εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Γραμματείας Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εκλαμβάνει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ως εθνικών, για να κρύψει το γεγονός ότι δεν πήρε ούτε μισή μονάδα πάνω, από τον Ιούνιο του 2012.
Ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης, με τον πρωθυπουργό, ο οποίος στη μία το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Αύριο, Σαμαράς και Βενιζέλος θα μεταβούν στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και τη Σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών, αντίστοιχα.
Και στα υπόλοιπα κόμματα γίνεται μια πρώτη αποτίμηση του αποτελέσματος, με μεγάλο χαμένο την Δημοκρατική Αριστερά.
Ήδη, ο Φώτης Κουβέλης ξεκίνησε από σήμερα συναντήσεις με στελέχη του κόμματος, ενώ ο πρώην γραμματέας Σπύρος Λυκούδης, μιλώντας στο σταθμό μας, εμφανίστηκε επικριτικός κατά της ηγεσίας, όντας και φανερά φορτισμένος για το άσχημο αποτέλεσμα.
Έτοιμη να προχωρήσει στην υλοποίηση αποφάσεων που έχουν ληφθεί από την Περιφέρεια Αττικής το προηγούμενο διάστημα, αλλά τελικώς «έμειναν στα χαρτιά» δηλώνει η νέα περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι ο συνδυασμός της κατόρθωσε να διαψεύσει την «πραγματικότητα των δημοσκοπήσεων».

.Τα τελικά αποτελέσματα των ευρωεκλογών


Στο 3,9% διαμορφώθηκε η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Στο 3,9% διαμορφώθηκε η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στις ευρωεκλογές, με βάση τα οριστικά αποτελέσματα.

O ΣΥΡΙΖΑ, με ενσωμάτωση 100%, λαμβάνει 26,6% και έξι έδρες στο ευρωκοινοβούλιο και η ΝΔ 22,7% και πέντε έδρες.

Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 9,3%, εκλέγοντας τρεις ευρωβουλευτές για πρώτη φορά.

Ακολουθούν η ΕΛΙΑ με 8,02% και δύο έδρες, το «Ποτάμι» με 6,61% και δύο έδρες, το ΚΚΕ με 6,07% και δύο έδρες οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,46% και μία έδρα.






.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.