.Θεόδωρος Μετικαρίδης ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΖΩΓΡΑΦΟΥ, 21 /05/2104 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω εκ μέρους των μελών της Ενωτικής Δύναμης Ζωγράφου της οποίας είχα την τιμή να ηγούμαι ως υποψήφιος Δήμαρχος, τις Ζωγραφιώτισσες και τους Ζωγραφιώτες που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Κάναμε έναν αγώνα καθαρό και τίμιο, χωρίς κομματική σημαία, χωρίς λάσπη. Μοναδικό όπλο είναι το συναισθηματικό δέσιμο μιας παρέας ανθρώπων που αγαπούν πραγματικά την Πόλη ΠΟΥ ΖΟΥΝ και ενδιαφέρονται για τα προβλήματα των συνδημοτών τους. Τον αγώνα αυτόν, φέραμε εις πέρας με αξιοπρέπεια, παρά τον πόλεμο και τα χτυπήματα που... περισσότερα »

.«Καμπανάκι» για την άνοδο των εξτρεμιστών

Για άνοδο των εξτρεμιστών στην Ευρώπη έκαναν λόγο Γιούνκερ - Σουλτς στην τελευταία τηλεμαχία τους, η οποία διοργανώθηκε από το γερμανικό κανάλι ARD. «Δεν θα εκλεχθώ από φασίστες, ρατσιστές, από όσους τάσσονται εναντίον ανθρώπων επειδή δεν τους συμπαθούν» ξεκαθάρισε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τέως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος προέτρεψε τους συμπατριώτες του να προσέλθουν στις κάλπες, ώστε να εμποδίσουν το ακροδεξιό Εθνικοδημοκρατικό Κόμμα να κερδίσει έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο. Παράλληλα, και οι δύο εξέφρασαν το σκεπτικισμό τους σχετικά με την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. 

.«Η ΔΗΜΑΡ δεν θα γίνει δημοκρατικό άλλοθι»

Ο Φώτης Κουβέλης κάλεσε τους πολίτες να ενισχύσουν τη ΔΗΜΑΡ, αρνούμενοι με την ψήφο τους το διχαστικό, όπως το αποκάλεσε, κλίμα πόλωσης, που επιχειρούν να θέσουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ από τη μια και ο ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη.

Σε διακαναλική συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσε «Όσο λάθος είναι το δίλημμα σταθερότητα ή πισωγύρισμα, που θέτει η κυβερνητική πλειοψηφία, άλλο τόσο λάθος είναι και το δίλλημα Μέρκελ ή ΣΥΡΙΖΑ, που θέτει η αξιωματική αντιπολίτευση» και τόνισε ότι «η ΔΗΜΑΡ θα διαψεύσει τις Κασσάνδρες στις ευρωεκλογές».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις για το ενδεχόμενο δυσμενούς αποτελέσματος για το κόμμα του και τυχόν δικές του ευθύνες. «Οι νίκες και οι ήττες έχουν τους δικούς τους πατέρες και συντελεστές» είπε και άφησε να εννοηθεί ότι όλα θα εκτιμηθούν από τα συλλογικά όργανα του κόμματος ακόμη κι αν γίνει πρόταση για πραγματοποίηση συνεδρίου.

«Όποιος θέλει μπορεί να το ζητήσει. Γιατί όχι;» ανέφερε.

Για τις επικρίσεις που δέχεται η ΔΗΜΑΡ απάντησε λέγοντας ότι το κόμμα «έρχεται από μακριά και πάει μακριά, ανεξάρτητα ποιος θα είναι πρόεδρός της. Ούτε η ΔΗΜΑΡ ούτε ο πρόεδρός της χρωστούν σε κανένα».

Ενόψει του Β' γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι η θέση της ΔΗΜΑΡ είναι να στηριχθούν οι υποψήφιοι που έχουν αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, προοδευτικό πρόγραμμα και αξιοσύνη στις τοπικές κοινωνίες.

.Debate για την Αθήνα

Το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, το μέλλον της Αθήνας καθώς και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί στην πόλη η οικονομική κρίση, ήταν τα βασικά θέματα στο πρώτο ντιμπέιτ που είχαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στον Αντέννα. 
Ο Γιώργος Καμίνης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κλείνει το μάτι στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, ενώ ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης απάντησε ότι ήδη από την Κυριακή είχε κάνει λόγο για την ανάγκη επαγρύπνησης των πολιτών απέναντι στα υψηλά ποσοστά του νεοναζιστικού μορφώματος.
Για το μέλλον της Αθήνας ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι από την πρώτη στιγμή της νέας θητείας του θα ξεκινήσει έργα για το νοικοκύρεμα της πόλης με έργα ανάπτυξης ύψους 120 εκ ευρώ από το ΕΣΠΑ και αύξησης του τουρισμού.
Σε ό,τι αφορά την κοινωνική πολιτική ο κ. Καμίνης τόνισε ότι ήδη στηρίζονται 5 χιλιάδες οικογένειες, ενώ το όλο πρόγραμμα θα ενισχυθεί. Από την πλευρά του ο κ Σακελλαρίδης επεσήμανε ότι -εφόσον εκλεγεί δήμαρχος ,- οι πρώτες ενέργειές του, θα επικεντρωθούν στην κοινωνική πολιτική , στην ποιότητα ζωής, στην ασφάλεια, στον πολιτισμό και και στην συμμετοχική δημοκρατία.
Ο Γιώργος Καμίνης υποστήριξε ότι όταν εμπόδιζε τα σισίτια της Χρυσής Αυγής «ήταν απελπιστικά μόνος».
Σε ό,τι αφορά τις βολές Καμίνη για τα συσσίτια, ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε ότι αυτό ήταν το μόνο που έκανε η δημοτική αρχή για το θέμα της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνη την περίοδο ήταν «στους δρόμους, στα κινήματα και στις γειτονιές» για το ίδιο θέμα.
Σχετικά με την κατάσταση στις γειτονιές της Αθήνας όπου η Χρυσή Αυγή φαίνεται να βγαίνει ενισχυμένη, ο κ. Καμίνης σημείωσε ότι η υποβάθμιση σε αυτές τις γειτονιές είχε ξεκινήσει από χρόνια και κορυφώθηκε με την κρίση.
«Ο δήμος αθηναίων ανέπτυξε ένα τεράστιο κοινωνικό έργο, στηρίζει 4 χιλιάδες οικογένειες, έχει 5 χιλιάδες 500 παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς κλπ. Οι γειτονιές αυτές υποβαθμίστηκαν εδώ και πολλά χρόνια, ήταν θέμα της κεντρικής εξουσίας να το αντιμετωπίσει», είπε ο κ. Καμίνης.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.