.ΑΠΟΚΡΙΕΣ...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ) ΓΑΡΔΕΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Το πρωϊνό του Σαββάτου 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένο στα παιδιά και σ’όσους νιώθουν ακόμα παιδιά. Στην πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια) στις 11:00 θα πλεχθεί τοΓαϊτανάκι και στη συνέχεια ένας παμπόνηρος Αρλεκίνος, από τη θεατρική ομάδα «Αστροναύτες» θα ανέβει στη σκηνή. Η “Αρλεκινάδα” είναι μια παράσταση με χιούμορ,ανατροπές  και διαδραστικά παιχνίδια, βασισμένη στην κλασσική κωμωδία της Αναγέννησης: «Αρλεκίνος, ο υπηρέτης δύο αφεντάδων», του Carlo Coldoni.

Στις 12:00, ελάτε να φτιάξουμε μαζί την αποκριάτικη μάσκα σας, καθώςτο Εργαστήρι Ζωγραφικής του Ν.Π του Δήμου μας σας περιμένει  για κατασκευές με φαντασία και πλήθος υλικών .
Παράλληλα μικροί και μεγάλοι μπορούν να ξεφαντώσουν με χορευτική μουσική.

Το βράδυ της ίδιας μέρας στις 20:00, οι “Plastic People” επι σκηνής.
Έξι μουσικοί σ’ένα 2ωρο πρόγραμμα, με μουσικές 70’ς, Soul, funk, disco, 80’ς pop & latin rock.Στο τέλος της συναυλίας θα απολαύσουμε χορευτικά απο το Εργαστήρι Ευρωπαϊκών και latin χορών του Ν.Π. του Δήμου μας, που θα ξεσηκώσουν και τους πιο διστακτικούς.




.Τα ιταλικά συνδικάτα τρέμουν στο ενδεχόμενο υποβάθμισης


Τα μεγαλύτερα συνδικάτα της Ιταλίας, με δηλώσεις των ιθυνόντων τους εκφράζουν μεγάλη ανησυχία για την υποβάθμιση της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch.

«Η υποβάθμιση αυτή αποτελεί σοβαρό γεγονός, διότι μπορεί να είναι η αρχή της καθόδου που όλοι φοβόμαστε. Μπορεί να δώσει το μήνυμα ότι δεν θα τα καταφέρουμε», δήλωσε ο Λουίτζι Αντζελέττι, γενικός γραμματέας του συνδικάτου Uil.

Κατά την άποψη της Σουζάννα Καμούσσο, επικεφαλής της κεντροαριστερής συνδικαλιστικής οργάνωσης της Ιταλίας Cgil, που είναι και η μεγαλύτερη της χώρας, «οι οίκοι αξιολόγησης δεν μπορούν να θεωρούνται σημείο αναφοράς, από την στιγμή που ευθύνονται οι ίδιες για την κρίση, έστω και αν προσποιούνται ότι, δήθεν, δεν το γνωρίζουν».

Τέλος, ο γραμματέας του συνδικάτου Cisl, Ραφφαέλε Μπονάννι, τονίζει οτι «η οικονομία δεν είναι σε θετική τροχιά και μοιάζει να είναι αδύνατον να πληρωθούν τα χρέη. Είναι σαφές ότι μια χώρα που θεωρείται από τις πιο ανεπτυγμένες, υποφέρει εντονότατα».

.Β. Σόιμπλε: Η Ελλάδα κάνει σαφείς προόδους


Με θετικές τοποθετήσεις και εύσημα για την Ελλάδα, η οποία, όπως τονίζει, «κάνει σαφείς προόδους στην οικονομική ανάκαμψη»,  εμφανίζεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε σημερινή εκτενή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ».

       Όπως επισημαίνει, στην πρόσφατη έκθεση της τρόικας, επιβεβαιώνεται ότι η Ελλάδα εφαρμόζει το πρόγραμμα όπως έχει συμφωνηθεί, το έλλειμμα μειώνεται, οι εξαγωγές αυξάνονται και αυτή την εβδομάδα υπήρξε, για πρώτη φορά, μείωση  στον αριθμό των ανέργων.

       Προσθέτει δε, πως σήμερα είναι ιδιαίτερα εμφανής μια σαφής βελτίωση των βασικών στοιχείων της ελληνικής οικονομίας, συγκεκριμένα η Ελλάδα πέτυχε μέσα στο προηγούμενο τρίμηνο πλεόνασμα στις εξαγωγές -- ιδιαίτερα  σε σχέση με χώρες εκτός Ευρωπαικής Ενωσης -- 

η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας βελτιώνεται, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ισοσκελίζεται ολοένα και  περισσότερο, η χώρα ανακάμπτει στον τουρισμό και σε άλλους τομείς. 
Κατά την άποψή του, τα δύσκολα  δεν έχουν ακόμη ξεπεραστεί ακόμη, όμως οι Ελληνες είναι έτοιμοι να πετύχουν μια  καμπή

.Ν. Αναστασιάδης: Χρειαζόμαστε τις εμπειρίες της Ελλάδας για το μνημόνιο


Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος έρχεται αύριο στην Αθήνα και τη Δευτέρα θα έχει συνομιλίες με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Ελλάδος, παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την πρώτη αποκλειστική συνέντευξη από την ημέρα της εκλογής του. 

Ο Κύπριος πρόεδρος δηλώνει ότι με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τους συνδέει προσωπική φιλία και ότι στις συνομιλίες τους θα κυριαρχήσουν οι οικονομία και το κυπριακό.

«Σε αυτή τη χρονική συγκυρία χρειαζόμαστε τις εμπειρίες της Ελλάδας τόσο στη διαπραγμάτευση όσο και στην εφαρμογή του μνημονίου. 

Με τη σειρά μας θα προσφέρουμε στην Ελλάδα τις δικές μας εμπειρίες σε ζητήματα που είμαστε πιο προχωρημένοι, όπως στον τομέα των υδρογονανθράκων», τονίζει. Επίσης, αναφέρει ότι θα συζητηθεί ο τρόπος συντονισμού των δύο κυβερνήσεων στο κυπριακό.

.Το ένα πέμπτο των ερπετών στη Γη κινδυνεύουν με εξαφάνιση


Περί το ένα πέμπτο (ποσοστό 19%) των διαφόρων ειδών ερπετών του πλανήτη απειλούνται με εξαφάνιση, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις των επιστημόνων.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι σχεδόν τα μισά είδη ερπετών (ποσοστό 47%) είναι ευάλωτα. Ποσοστό 41% θεωρείται ότι αντιμετωπίζουν απειλές στο περιβάλλον τους και για 12% αυτοί οι κίνδυνοι είναι κρίσιμοι.

Οι εκτιμήσεις, για τις οποίες συνεργάστηκαν 200 ειδικοί, βασίζονται στη μελέτη ενός τυχαίου δείγματος 1.500 ειδών ερπετών σε διάφορες περιοχές της Γης. «Ήταν ένα είδος "γκάλοπ" για να δούμε πώς τα πάνε τα ερπετά ως σύνολο» ανέφερε η Μπομ.

Τα ερπετά, που εμφανίστηκαν στη Γη πριν από περίπου 300 εκατ. χρόνια, είναι μια ομάδα που περιλαμβάνει τα φίδια, τις χελώνες, τις σαύρες, τους κροκόδειλους κ.α.. 

Υπολογίζεται ότι στον πλανήτη υπάρχουν περίπου 9.500 διαφορετικά είδη ερπετών, τα οποία θεωρούνται σημαντικά για τα οικοσυστήματα και στις τροφικές αλυσίδες τόσο ως θηρευτές όσο και ως θηράματα. 

Η απώλειά τους μπορεί να έχει «δραματικές συνέπειες» για άλλα είδη, σύμφωνα με τους ερευνητές, οι οποίοι θεωρούν ότι η κατάσταση των ερπετών μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «δείκτης υγείας» για πολλά οικοσυστήματα.

Τα ερπετά κινδυνεύουν περισσότερο στις τροπικές περιοχές λόγω πιέσεων από την εξάπλωση της γεωργίας και την επεκτεινόμενη υλοτόμηση. 

Οι χελώνες του γλυκού νερού επίσης, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, δέχονται μεγάλες απειλές σε ποσοστό 50%, ενώ γενικότερα περίπου ένα στα τρία ερπετά του γλυκού νερού (ποσοστό 30%) κινδυνεύει να εξαφανιστεί. Οι κίνδυνοι είναι κάπως μικρότεροι για τα ερπετά που ζουν στην ξηρά σε σχέση με όσα ζουν στο νερό.

.Κρυμμένος "θησαυρός" στα ... σκουπίδια της ελιάς


Έναν "θησαυρό" στα απόβλητα που προκύπτουν από την επεξεργασία της ελιάς και την παραγωγή του ελαιολάδου αναζητούν επιστήμονες από την Ελλάδα και τις άλλες μεσογειακές χώρες, προσπαθώντας να απομονώσουν τις πολυφαινόλες, ουσίες με προληπτική δράση κατά ορισμένων ειδών καρκίνου και χρόνιων ασθενειών, έντονες αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ανασταλτική επίδραση στην ανάπτυξη ορισμένων μικροοργανισμών και φυτών.

Σήμερα, συνθετικές πολυφαινόλες χρησιμοποιούνται ευρύτατα ως πρόσθετα τροφίμων, έχουν, όμως, ενοχοποιηθεί για παρενέργειες, γεγονός που στρέφει τη βιομηχανία τροφίμων στις φυσικές πολυφαινόλες, η τιμή των οποίων στην αγορά "αγγίζει", ανάλογα με την καθαρότητα του προϊόντος, τις 3000 ευρώ το κιλό!

Δεδομένης, μάλιστα, της φυτοτοξικότητας και του τεράστιου ρυπαντικού φορτίου των αποβλήτων των ελαιοτριβείων, που στις περισσότερες περιπτώσεις καταλήγουν στην Ελλάδα σε ρέματα, χαράδρες και απομονωμένες περιοχές, το "παιχνίδι", σε επιστημονικό επίπεδο, κρίνεται στο βαθμό που θα επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση των πολύτιμων συστατικών τους και η ταυτόχρονη μηδενική ή ελάχιστη περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Συνεργασία ερευνητών με ιδιωτικές εταιρείες

"Στο πλαίσιο συνεργασιών που έχουμε ξεκινήσει και στις οποίες συμμετέχουν το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων (ΙΔΕΠ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΕΤΑ) με επιχειρήσεις επεξεργασίας βρώσιμης ελιάς, έρχεται να προστεθεί και μια νέα σημαντική συνεργασία με εταιρείες ενεργειακής αξιοποίησης βιομάζας και αποβλήτων, παραγωγής πυρηνέλαιου και βιολογικών καθαρισμών, με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση του κύριου απόβλητου των ελαιοτριβείων, του κατσίγαρου. 

Από το απόβλητο αυτό, με καινοτόμες μεθόδους, επιδιώκουμε να εξάγουμε τις πολύ χρήσιμες πολυφαινόλες, να παράγουμε συστατικά που μπορούν να προστεθούν σε ζωοτροφές (λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε λίπη και ελαιώδη συστατικά) και να πάρουμε ακόμη υπολειμματικό ελαιόλαδο, βιομάζα προς καύση και καθαρό νερό για άρδευση" εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσικών Πόρων και Εναλλακτικών Μορφών ενέργειας (ΕΦΕΜ) του ΙΔΕΠ Αναστάσιος Καράμπελας. 

Τονίζει, μάλιστα, ότι σύμφωνα με αυτόν τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό, δεν θα προκύπτει καμία επιβάρυνση στο περιβάλλον και κανένα απόβλητο, καθώς ακόμη και η μη αξιοποιήσιμη βιομάζα που θα απομένει θα καίγεται και η παραγόμενη ενέργεια θα αξιοποιείται για τη λειτουργία των μονάδων επεξεργασίας της ελιάς

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.