.OI YΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ...

Το ευρωπαϊκό ινστιτούτο λογοτεχνικής μετάφρασης της ελληνοαμερικανικής ένωσης, το ινστιτούτο Γκαίτε και το ινστιτούτο Θερβάντες απονέμουν για μία ακόμη ...

χρονιά τα βραβεία λογοτεχνικής μετάφρασης, ενώ από το 2014 ο κύκλος των βραβείων διευρύνεται με την συμμετοχή του ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα.

Με την ευκαιρία εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μετάφρασης

Τα φετινά βραβεία, τα οποία θα απονεμηθούν σε τρεις μεταφραστές της αγγλόφωνης, γερμανόφωνης και ισπανόφωνης λογοτεχνίας, αφορούν μεταφράσεις μυθιστορημάτων, διηγημάτων, ποίησης και θεατρικών έργων που εκδόθηκαν το 2012. Το βραβείο σε κάθε νικητή συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο. 

Η εκδήλωση απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ινστιτούτου Θερβάντες (Μητροπόλεως 23, Αθήνα) με την ευκαιρία εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μετάφρασης.

.Ανακοίνωση του Δημάρχου Ζωγράφου Κωνσταντίνου Καλλίρη για τις πανελλαδικές

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε κάθε νέα και νέο Ζωγραφιώτη που κέρδισε το εισιτήριο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Η επιτυχία σας στις πανελλαδικές εξετάσεις αποτελεί επιστέγασμα μιας προσπάθειας χρόνων και μας δίνει χαρά και υπερηφάνεια.  

Πάνω από όλα όμως, συγχαρητήρια αξίζουν στις οικογένειές σας που στάθηκαν δίπλα σας και μοιράστηκαν τις αγωνίες σας σε αυτό το δύσκολο αγώνα.  Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στους καθηγητές σας που συνέβαλαν από την μεριά τους στην επίτευξη του προσωπικού σας ονείρου.

Θα ήθελα να απευθυνθώ και σε όσους δεν πέτυχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Η μάχη που πέρασε είναι μια μόνο από τις πολλές ευκαιρίες που θα σας δοθούν στη διάρκεια της ζωή σας. Ο μόνος αγώνας που είναι χαμένος είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ. Είμαι σίγουρος ότι, στο τέλος οι προσπάθειές σας και οι κόποι σας θα ανταμειφθούν.

Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να έχετε πάντα υγεία και επιτυχίες στη ζωή σας, καλή σταδιοδρομία και καλή δύναμη τόσο σε εσάς όσο και στις οικογένειές σας .

  Κωνσταντίνος Καλλίρης
                                                                                                                                  Δήμαρχος Ζωγράφου
                                                                                                                      

.Διάσπαση για ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, ιδιωτικοποίηση για ΛΑΡΚΟ

Οριστικοποιήθηκε, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η τελική πρόταση της κυβέρνησης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το μέλλον των δύο αμυντικών βιομηχανιών της χώρας, ΕΛΒΟ και ΕΑΣ, καθώς και της ΛΑΡΚΟ.

   Όπως ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, αμέσως μετά τις διαδοχικές συσκέψεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με την αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ασημάκη Παπαγεωργίου, η πρόταση θα περιλαμβάνει τη διάσπαση και διατήρηση μόνο του στρατιωτικού σκέλους για τα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ και την επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησης για τη ΛΑΡΚΟ.

   Η ελληνική πρόταση αναμένεται να σταλεί στις κοινοτικές αρχές έως την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ οι συζητήσεις θα συνεχιστούν με την τρόικα και τον 2ο τη τάξει στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Gere Koopman, ο οποίος είχε συνυπογράψει με τον Ματίας Μορς το e-mail της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

.Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί αντιδρώντας στην αλλαγή χρήσης νοσοκομείων και στην κινητικότητα του προσωπικού, κηρύσσοντας τριήμερη πανελλαδική απεργία την ερχόμενη εβδομάδα, από την Τρίτη 17 έως και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καλεί τα μέλη της  «στην ανάληψη τοπικών κινηματικών πρωτοβουλιών, ακόμη και λειτουργικών καταλήψεων μαζί με τους άλλους Κοινωνικούς Φορείς, για να υπερασπίσουμε» , όπως αναφέρει, «τα Νοσοκομεία και τις δομές υγείας που απειλούνται να κλείσουν».

.Δώρο Πάσχα ξανά στους συνταξιούχους

Η επαναχορήγηση από τον προσεχή Απρίλιο του δώρου Πάσχα στους χαμηλοσυνταξιούχους είναι ένα από τα μέτρα ανακούφισης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που σχεδιάζει το κυβερνητικό επιτελείο, στο πλαίσιο  του κοινωνικού μερίσματος που θα προκύψει εφόσον επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί για πρωτογενές πλεόνασμα από τον φετινό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», το εισοδηματικό κριτήριο που θα τεθεί και θα καθορίσει τον αριθμό των δικαιούχων που θα λάβουν το εν λόγω επίδομα, όπως και η ανάληψη αναλόγων πρωτοβουλιών για άλλες κοινωνικές ομάδες που επλήγησαν από την κρίση, θα εξαρτηθεί από το ύψος του δημοσιονομικού πλεονάσματος, για το οποίο επιμένουν κυβερνητικές πηγές πως «υπάρχει ειλημμένη απόφαση ότι σε ποσοστό 70%-75% θα μετατραπεί σε κοινωνικό μέρισμα».

Έτσι, όπως εξηγούν, «αν τα έσοδα του κράτους συνεχίσουν με τον ρυθμό που έχουν τώρα και το πλεόνασμα είναι της τάξης του ενός δισ. ευρώ, τότε ένα ποσό 700-750 εκατ. ευρώ μπορεί να διατεθεί σε μέτρα άμεσης κοινωνικής ανακούφισης και τα υπόλοιπα θα πάνε  για την εκπλήρωση υποχρεώσεων από τις δανειακές συμβάσεις».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.