.Έγινε η διαγραφή χρέους!! (…μόνο που ήταν του Φλαμπουράρη από το Δήμο Αίγινας)

*Για ηρεμήστε όλοι εσείς που λέτε οτι δεν υλοποιήθηκαν οι υποσχέσεις για διαγραφή χρέους! Το super fast ferry της υλοποίησης των υποσχέσεων για τη νέα σεισάχθεια ξεκίνησε δυνατά από την Αίγινα και καπετάνιος είναι ο Αλέκος Φλαμπουράρης!* 

Όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ο Δήμος Αίγινας έκανε ένα γενναίο κούρεμα σε χρέος του υπουργού Επικρατείας και του χάρισε το 60%! Κακώς βέβαια, έπρεπε να του χαρίσει το 100% αλλά αυτό είναι μια αρχή! Ο κ.Φλαμπουράρης είχε από το 2010 χρέος 6.659,47 ευρώ στο δήμο Αίγινας από κατανάλωση νερού... περισσότερα »

.Ήρθαν και τα… πρώτα αριστερά κάγκελα σε παρέλαση!

Ακόμη μια δέσμευση της… πρώτης Αριστερής κυβέρνησης διαψεύστηκε, καθώς τα κιγκλιδώματα, που τόσο πολύ είχε διαφημιστεί ότι καταργήθηκαν από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, επέστρεψαν!
Πιο συγκεκριμένα, τα πρώτα… Αριστερά κιγκλιδώματα τοποθετήθηκαν στη Θεσσαλονίκη μπροστά από τον κόσμο, στη μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου 28ης Οκτωβρίου, προκαλώντας την έκπληξη πολλών, ενώ οι πολίτες δεν είχαν πρόσβαση προς την εξέδρα των επισήμων που είχε στηθεί στο ύψος της Πλατείας Αριστοτέλους, καθώς γύρω από την εξέδρα είχε αποκλειστεί η πρόσβαση από αστυνομικές δυνάμεις.
Υπενθυμίζονται οι τυμπανοκρουσίες και τα πομπώδη λόγια τον Μάρτιο από τον ΥΠΕΘΑ Πάνο Καμμένο για την απομάκρυνση των κιγκλιδωμάτων εν όψει της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, που τελικά εξελίχθηκε σε… πανηγυράκι!

.Ο (νέος) εκβιασμός με τις τράπεζες: Μνημόνιο ή κούρεμα καταθέσεων

Εάν στην πρώτη θητεία της κυβέρνησης Τσίπρα ο μεγάλος εκβιασμός των δανειστών στήθηκε πάνω στην πιστωτική ασφυξία και τις κλειστές τράπεζες, στην δεύτερη φορά χτίζεται, εξίσου κυνικά, πάνω στους εγκλωβισμένους μικροκαταθέτες και την απειλή του bail in: 

'Αμεση και πλήρης εφαρμογή του Μνημονίου ή κούρεμα καταθέσεων είναι το νέο τελεσίγραφο που στέλνουν, από κοινού, Βρυξέλλες και Βερολίνο – ένα τελεσίγραφο που δεν προσυπογράφουν μεν Παρίσι και Φραγκφούρτη, αλλά φέρει τη σφραγίδα του, πλειοψηφικού ακόμη στο Eurogroup, γερμανικού άξονα. Το μήνυμα κόμισε στην Αθήνα και στο Μαξίμου με απόλ... περισσότερα »

.Die Welt: Ο Τσίπρας χρησιμοποιεί ως μέσο πίεσης την προσφυγική κρίση

Μπορεί τα μέχρι τώρα αιτήματα του Αλέξη Τσίπρα για να χαλαρώσουν οι δανειστές τις απαιτήσεις τους για την εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου να έχουν πέσει στο κενό, ωστόσο η προσφυγική κρίση αλλάζει τα δεδομένα. 

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, η όξυνση της προσφυγικής κρίσης δίνει περιθώρια ευελιξίας και πολιτικής διαπραγμάτευσης στην ελληνική κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι «οι πρόσφυγες είναι το νέο μέσο πίεσης του Αλέξη Τσίπρα». 

Όπως παρατηρεί ο Γερμανός σχολιαστής, «πριν από λίγες εβδομάδες η ελληνική κυβέρνηση βρισκόταν ακόμη με την πλάτη στον τοίχο. Ωστόσο, ο άνεμος άλλ...περισσότερα »

.ΠΑΣΟΚ: Ως εδώ τα ψέματα και η εξαπάτηση

«Η κυβερνητική ανικανότητα και οι παλινωδίες, δημιουργούν νέα αδιέξοδα για την χώρα», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ και σημειώνει πως «μετά την αρνητική εξέλιξη στην Σύνοδο Κορυφής για τους πρόσφυγες, έρχεται και η σοβαρή καθυστέρηση στην αξιολόγηση του Προγράμματος (που οι ίδιοι υπέγραψαν) και στην εκταμίευση της δόσης των 2 δις ευρώ».

 Όπως αναφέρει ακόμη το ΠΑΣΟΚ, «η κυβέρνηση χάνει χρόνο, πόρους και δυνατότητες, καθυστερεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την Ανάπτυξη, αδυνατεί να πάρει θετικές πρωτοβουλίες για επενδύσεις. Κυριαρχεί η διγλωσσία, το "αλλαλούμ", ο εμπαιγμ...περισσότερα »

.«Φουσκώνουν» οι εργοδοτικές εισφορές για να αποφευχθούν μειώσεις στις συντάξεις

Το... ταμείο είναι μείον και δίχως νέες επιβαρύνσεις δεν γλιτώνει το Ασφαλιστικό από νέες αιματηρές περικοπές στις συνταξιοδοτικές αποδοχές ακόμα και κάτω των 1.000 ευρώ εκατομμύρια ασφαλισμένων. 

Αυτή είναι η διαπίστωση που κάνουν στο υπουργείο Εργασίας με εκπροσώπους των πιστωτών και την τεχνική βοήθεια του ILO.

 Ως εκ τούτου και για να μην υλοποιηθεί το απευκταίο σενάριο των περικοπών σε συντάξεις κάτω και των 1.000 ευρώ, αλλά και αυτό για νέα έκτακτη εισφορά υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων, αποφάσεις που βάζουν την κυβέρνηση σε διακεκαυμένη ζώνη, στο κυβερνητικό επιτελείο προσανατο...περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.