.ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Δωρεάν οδοντιατρική εξέταση για τους κατοίκους του Δήμου μας άνω των 65 ετών

Ο ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΣΤO ΠΛΑΙΣΙO ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
ΔΙΕΝΕΡΓΕΙ
ΔΩΡΕΑΝ
ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ
ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ
ΑΝΩ ΤΩΝ 65 ΕΤΩΝ
ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ Β ΚΑΠΗ
ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Β΄ ΚΑΠΗ ( ΓΡΑΜΜΟΥ 19 ΓΟΥΔΙ)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ : 210 77 04 388- 210 77 02 748

.Νέα πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά Σαμαρά για Παπαγεωργόπουλο


Στην καταδίκη του Β. Παπαγεωργόπουλου και στην παλαιότερη στάση του σημερινού πρωθυπουργού απέναντί του, επανέρχεται με σημερινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η υπόθεση αυτή «είναι πρωτοφανής όσον αφορά στην πολιτική κάλυψη που έτυχε από την πρώτη στιγμή, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης από τον κ. Σαμαρά».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, «δεν υπάρχει προηγούμενο πρωθυπουργού τόσο ανενδοίαστα να στηρίζει υπόδικο κομματικό του στέλεχος, με προφανή σκοπό τον επηρεασμό της δικαιοσύνης και της κοινής γνώμης» και ρωτά τον πρωθυπουργό αν αισθάνεται την ανάγκη να «πει κάτι έστω και τώρα».

Για την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του Β. Παπαγεωργόπουλου, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η σχετική απόφαση από πλευράς ΝΔ μετά την καταδίκη του πρώην δημάρχου και μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση και όχι για διαγραφή του, προκαλεί ποικίλα ερωτήματα σχετικά με την έκταση της υπόθεσης, τα εμπλεκόμενα πρόσωπα και τον προορισμό των χρημάτων που υπεξαιρέθηκαν από τα ταμεία του δήμου».

Η υπόθεση Παπαγεωργόπουλου, όμως, δεν είναι η μόνη, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, γιατί «αν συνυπολογίσουμε και την υπόθεση του επίσης καταδικασθέντα και έκπτωτου από το αξίωμά του κ. Ψωμιάδη, ο οποίος ενώ, μάλιστα, ήταν υπόδικος, είχε χριστεί και υπεύθυνος της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα, 

γίνεται εμφανές ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ένα εκτεταμένο δίκτυο διαφθοράς και διαπλοκής που τυγχάνει της πολιτικής κάλυψης κεντρικά από το κόμμα της Ν.Δ και τον πρωθυπουργό».

«Οι ίδιοι που έχουν κάνει σημαία τους τον αγώνα κατά της ανομίας, στέκονται αλληλέγγυοι και καλύπτουν τις πράξεις των στελεχών τους που καταχρώνται χρήματα του ελληνικού δημοσίου και του ελληνικού λαού», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

. «Φιλοδώρημα» καταντούν οι επικουρικές συντάξεις


Μειωμένες συντάξεις για το μήνα Ιούνιο αναμένεται να λάβουν περίπου 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι εντός της ερχόμενης εβδομάδας, λόγω της αναδρομικής περικοπής τους από την αρχή του έτους σε 8 ισόποσες δόσεις έως και τον Ιανουάριο του 2013. 

Οι περικοπές των συντάξεων αφορούν 380.000 συνταξιούχους κύριας ασφάλισης και 550.000 επικουρικής. 
Ειδικότερα, τα ποσά της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ μειώνονται κατά 12% από 1.1.2012. 

Ειδικότερα, μειωμένες κατά 12% θα είναι οι συντάξεις 451.000 συνταξιούχων που λαμβάνουν σύνταξη μεγαλύτερη από 1.300 ευρώ, ενώ μειωμένη σύνταξη κατά 7% θα πάρουν και οι 71.538 συνταξιούχοι του ΝΑΤ.

Η παρακράτηση σε συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ θα υπολογιστεί αφού πρώτα αφαιρεθούν οι προηγούμενες περικοπές της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) και της επιπλέον εισφοράς.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, το ποσό της σύνταξης, μετά τη μείωση, δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.300 ευρώ, ενώ αν καταβάλλονται στο ίδιο πρόσωπο περισσότερες από μία κύριες συντάξεις, ως ποσό σύνταξης νοείται το άθροισμα αυτών.

Παραδείγματα:

i) Συνταξιούχος του ΟΑΕΕ (800 ευρώ) και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (605 ευρώ). Η μείωση κατά 12% θα υπολογιστεί επί του ποσού του αθροίσματος των δύο κύριων συντάξεων που υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ, δηλαδή επί του ποσού των 105 ευρώ. 'Αρα, 105 ευρώ Χ 12% = 12,60 ευρώ μείωση, η οποία θα υπολογιστεί στη μεγαλύτερη σύνταξη, δηλαδή αυτή του ΟΑΕΕ.

ii) Συνταξιούχος του Δημοσίου (1.200 ευρώ) και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (800 ευρώ). Η μείωση κατά 12% θα υπολογιστεί επί του ποσού του αθροίσματος των δύο κύριων συντάξεων που υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ, δηλαδή επί του ποσού των 700 ευρώ. 'Αρα, 700 ευρώ Χ 12% = 84 ευρώ μείωση, η οποία θα υπολογιστεί στη μεγαλύτερη σύνταξη, δηλαδή αυτή του Δημοσίου

.Αλ. Τσίπρας: Συντριπτική καταδίκη της λιτότητας στην Ιταλία


Η συντριπτική καταδίκη της λιτότητας, η συντριπτική αποδοκιμασία του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και ότι οι κοινωνίες υγιώς αναζητούν το καινούργιο, προκύπτουν από τις ιταλικές εκλογές, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας  και πρόσθεσε ότι οι Ιταλοί, αναζητούν νέες πολιτικές δυνάμεις που θα εκφράσουν την αγανάκτηση με το παλιό και σάπιο πολιτικό σύστημα, που μας οδήγησε στη καταστροφή.

 Υπό το πρίσμα αυτό, είπε ο κ. Τσίπρας, «εμείς έτσι εκτιμούμε το φαινόμενο Γκρίλλο στην Ιταλία και, παρά τις  σημαντικές πολιτικές διαφορές που έχουμε, αυτή την εξέλιξη όχι μόνο δεν τη θεωρούμε απεχθή, αλλά τη θεωρούμε υγιή και ελπιδοφόρα».

Αναφερόμενος στη στάση της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε με ποιούς ακριβώς στην Ιταλία είναι οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι «ο πρωθυπουργός κυβερνάει με γραμμή Μόντι και το κόμμα του είναι κόμμα Μπερλουσκόνι. Δεν μας είπε, πρόσθεσε, άραγε προχθές έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον ομογάλακτό του κ. Μπερλουσκόνι για την επιτυχία του; 

Ή μήπως αρκέστηκε σε λόγια παρηγοριάς προς στον κ. Μόντι; Και ο - στα όρια της γραφικότητας - παραληρηματικός κ. Βενιζέλος, είπε ο κ. Τσίπρας,  χθες μας είπε ότι είναι συντηρητική εξέλιξη το αποτέλεσμα στην Ιταλία. 

Γιατί, πέραν του Μπερλουσκόνι, το κίνημα του Γκρίλλο, είπε, είναι λαϊκιστικό, αντιδραστικό και απεχθές. Αλλά αυτόν που απεχθάνεται ο κ. Βενιζέλος, προσκαλεί ο κ. Μπερσάνι για να κάνουν μαζί κυβέρνηση», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Θα μου πείτε ότι άλλο ο κ. Βενιζέλος και άλλο ο κ. Μπερσάνι. Διότι αυτό που θα συμβούλευε ο κ. Βενιζέλος στον κ. Μπερσάνι θα ήταν να κάνει κυβέρνηση με τον Μπερλουσκόνι, όπως κάνει ο ίδιος στην Ελλάδα με τον κ. Σαμαρά.  Και σε ποιά γραμμή; 

Στη γραμμή Μόντι, βεβαίως, βεβαίως. Δηλαδή, στη γραμμή της λιτότητας και του μνημονίου. Μας λένε, λοιπόν, που είναι η αριστερά στην Ιταλία; Στην Ιταλία, δυστυχώς, η αριστερά δεν έχει ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Είναι κατακερματισμένη, όπως ήταν κι εδώ, για πολλά χρόνια, σε ποσοστά, όμως, που αθροιστικά δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα, αφού υπερβαίνουν το 30%».

.Στο μικροσκόπιο του Eurogroup η πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων


Στο μικροσκόπιο του Eurogroup της 4ης Μαρτίου θα βρεθεί η πορεία των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτατου αξιωματούχου της ευρωζώνης.

Όπως δήλωσε ο αξιωματούχος, αυτή τη φορά το κύριο σημείο των συζητήσεων για την Ελλάδα δεν θα είναι η δημοσιονομική  προσαρμογή, αλλά οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως, για παράδειγμα, η μεταρρύθμιση του δημοσίου,  η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και η μεταρρύθμιση του φορολογικού τομέα. 

Σημείωσε δε ότι οι  υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα ενημερωθούν από την Τρόικα για την πορεία εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα. 

Ο αξιωματούχος της ευρωζώνης χαρακτήρισε «υπερτροφικό» τον ελληνικό δημόσιο τομέα και τόνισε ότι θεωρεί αδιανόητο να προταθούν άλλα μέτρα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

.Διαμαρτυρία φοιτητών και σπουδαστών για το σχέδιο «Αθηνά»


Xιλιάδες σπουδαστές και φοιτητές ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας ως τις 5 το απόγευμα διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο «Αθηνά». Οι σπουδαστές και οι φοιτητές προέρχονταν από δεκάδες τμήματα και σχολές, ανά την  Ελλάδα, που έφθασαν το μεσημέρι στην Αθήνα με πούλμαν, ακριβώς για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Επί ώρες είχε αποκλεισθεί η περιοχή και ιδιαίτερα η οδός Παπανδρέου έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Αργά το μεσημέρι, εκπρόσωποι των φοιτητών και σπουδαστών συναντήθηκαν με το διευθυντή του γραφείου του υπουργού Παιδείας, Κων. Αρβανιτόπουλου, Α. Λάσκαρη, και εξέθεσαν τις θέσεις τους για τις συγχωνεύσεις σχολών και τμημάτων.

 Ο κ. Λάσκαρης επισήμανε στους φοιτητές και σπουδαστές ότι το σχέδιο «Αθηνά» στοχεύει στην αναβάθμιση των σπουδών και των πτυχίων, ενώ υπενθύμισε ότι ο διάλογος για την τελική διαμόρφωση του σχεδίου βρίσκεται σε εξέλιξη. Μετά τη συζήτηση, φοιτητές και σπουδαστές αποχώρησαν επισημαίνοντας ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

.Ανδρόγυνο ζητείται για ...ταξίδι στον Άρη


Ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα σκοπεύει να προσλάβει έναν άνδρα και μια γυναίκα -κατά προτίμηση ένα παντρεμένο ζευγάρι- για ένα ταξίδι 501 ημερών μετ' επιστροφής στον Άρη.

Η αποστολή, η οποία αναμένεται να κοστίσει πάνω από 1 δισεκατομμύρια δολάρια, θα χρηματοδοτηθεί από ιδιωτικές δωρεές και χορηγίες.

Ο «εγκέφαλος» της αποστολής, Ντένις Τίτο, ένας πολυεκατομμυριούχος ο οποίος το 2001 κατέβαλε το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων για ένα ταξίδι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, δήλωσε ότι σκοπεύει να χρηματοδοτήσει τα έξοδα της αποστολής για δύο χρόνια, έως ότου ξεκινήσει η πλήρης ανάπτυξη των απαιτούμενων των συστημάτων και τεχνολογιών.

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν αμερικανικά διαστημόπλοια σε λειτουργία, ωστόσο πολλά βρίσκονται υπό ανάπτυξη και αναμένεται να είναι έτοιμα για πτήση το 2017.

Αυτό αφήνει ελάχιστα χρονικά περιθώρια προκειμένου η αποστολή να επωφεληθεί από μια σπάνια πλανητική ευθυγράμμιση που θα επιτρέψει στο σκάφος να κάνει τον γύρω του Άρη, φτάνοντας μόλις 240 χιλιόμετρα από την επιφάνεια του πλανήτη, πριν επιστρέψει στη Γη.

Το χρονικό περιθώριο για την εκτόξευση του διαστημικού σκάφους θα ξεκινήσει στις 5 Ιανουαρίου του 2018, ενώ η επόμενη ευκαιρία για μια τέτοια ευθυγράμμιση θα είναι το 2031.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.