.Παιχνίδι καθυστερήσεων...

Είναι προφανές το «παιχνίδι καθυστερήσεων» και σκοπιμοτήτων που παίζεται στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα.
Οι διαφορετικές προσεγγίσεις των αριθμών και των προτεραιοτήτων είναι πραγματικές. Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση και εξαρτάται από την οπτική γωνία που βλέπει κανείς τα πράγματα. Ούτε τόσο «καλά» είναι όσο τα εμφανίζει η κυβέρνηση, ούτε τόσο «χάλια» όσο τα βλέπουν οι Βρυξέλλες. Σε ορισμένους τομείς, όπως λ.χ. τα έσοδα, υπάρχουν όντως καλύτερες προβλέψεις από τις αναμενόμενες. Και εν πάση περιπτώσει, υπάρχει «πρόοδος» με τα κριτήρια των δανειστών μας.

 Η διατηρησιμότητα όμως σχεδόν των περισσότερων «επιτευγμάτων» είναι αμφισβητήσιμη, καθώς στηρίζεται σε μέτρα έκτακτα, συγκυριακά ή που η μελλοντική απόδοσή τους προϋποθέτει ένα αναπτυξιακό περιβάλλον που προς το παρόν είναι ζητούμενο.

Στηρίζονται κυρίως σε στενά δημοσιονομικά αποτελέσματα (περικοπή μισθών, συντάξεων κ.λπ.) και όχι σε διαρθρωτικές αλλαγές σταθερής απόδοσης και μακροχρόνιου χαρακτήρα.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων και επειδή το «Μνημόνιο» τελειώνει το 2014, αλλά τα προβλήματα δανεισμού, χρέους και ανάπτυξης της χώρας παραμένουν, η Ελλάδα και οι εταίροι-δανειστές τοποθετούνται στα «τρέχοντα» με τα «μάτια στο αύριο».

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί το «πλαίσιο του αύριο» για την Ελλάδα. Ετσι... καθυστερούν όλοι.
Η Ελλάδα θέλει -λογικό- να αποφύγει τα «νέα μέτρα» ως «διαβατήριο» της νέας περιόδου, η δε τρόικα αφενός διαφωνεί εσωτερικά για το «δέον γενέσθαι» (ΔΝΤ - ΕΕ και ΕΚΤ) και αφετέρου γιατί όλοι περιμένουν τον σχηματισμό της νέας γερμανικής κυβέρνησης... 
Αρα «παίζουν» με τον χρόνο, για να «ωριμάσουν» οι τελικές επιλογές.

Στην πραγματικότητα, η νέα οικονομική διαπραγμάτευση που βρίσκεται «επί θύραις» επηρεάζεται από έναν γενικότερο ευρωπαϊκό σχεδιασμό!

«Κλειδί» για την Ελλάδα είναι το χρέος και το χρηματοδοτικό κενό. 
Εάν αυτά «ρυθμιστούν» ικανοποιητικά, δεν θα χρειαστούν νέα δημοσιονομικά μέτρα. Οσο αυτό καθυστερεί, τα «νέα μέτρα» έρχονται πιο κοντά, όσο κι αν τα ξορκίζει η κυβέρνηση... 

.Εκδήλωση ενίσχυσης του Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ζωγράφου την Παρασκευή στο κιν/γράφο "Αλέκα"

Εκδήλωση ενίσχυσης του Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ζωγράφου
την Παρασκευή στο κιν/γράφο "Αλέκα" από την Κοινωνική Παρέμβαση Δημοκρατικών Πολιτών Ζωγράφου με αφορμή τα 40 χρόνια από την εξέγερση στο πολυτεχνείο στην μνήμη των αγωνιστών Αλέξανδρου Παναγούλη και Σπύρου Μουστακλη

.ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ 5ΜΗΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ 27.948 ΑΝΕΡΓΩΝ...

Δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ για την πεντάμηνη απασχόληση 27.948 ανέργων, ειδικοτήτων ενέκρινε το ΑΣΕΠ.
Η πρόσκληση αφορά ...
σε ανέργους ειδικοτήτων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ Κατηγορίας, στο πλαίσιο της υλοποίησης της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα».
Οι άνεργοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην διαδικασία πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ, από σήμερα έως και τις 20 Νοεμβρίου, την «Αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του πίνακα κατάταξης ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε επιβλέποντες φορείς».

.Σύσκεψη για την διαθεσιμότητα

Ευρεία σύσκεψη σχετικά με την διαθεσιμότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση πραγματοποιείται αύριο, στις 10.30 το πρωί, στο υπουργείο Εσωτερικών. 

Στη σύσκεψη θα μετέχουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι δύο αναπληρωτές υπουργοί καθώς και το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητηθεί και η πρόταση της ΚΕΔΕ για την εφαρμογή του μέτρου της ενδοδημοτικής κινητικότητας. 

Βάσει αυτής, οι δημοτικοί υπάλληλοι θα μπορούν να μετακινηθούν από δήμο σε δήμο ή από υπηρεσία σε υπηρεσία ανάλογα με τις ανάγκες προσωπικού, μπαίνοντας ταυτόχρονα σε καθεστώς κινητικότητας και όχι διαθεσιμότητας, γεγονός που σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δεν θα τεθούν εκτός εργασίας, έως ότου ολοκληρωθεί η μετακίνηση τους. 
Εν τω μεταξύ, να διαψεύσει τα διάφορα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «απολύσεις στη Τοπική Αυτοδιοίκηση» και για «λουκέτα», ζητά, με ανακοίνωση του, ο Δήμος Αθηναίων από το υπουργείο Εσωτερικών.

.Αιχμές Βενιζέλου για τους δανειστές μας

Σαφείς αιχμές για τη στάση που τηρούν το τελευταίο διάστημα οι δανειστές μας, άσκησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ενημερώνοντας τις επιτροπές εξωτερικών και ευρωπαϊκών υποθέσεων για τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας κατά το 1ο εξάμηνο του 2014.
Η χώρα είπε ο κ. Βενιζέλος, αδικείται επικοινωνιακά από τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την οικονομική διαπραγμάτευση, καθώς υποτιμούνται οι θυσίες του ελληνικού λαού, ενώ κάποιοι αγνοούν τα δημοσιονομικά επιτεύγματα.
Εμείς επεσήμανε, δεν ζητάμε πολιτική διαπραγμάτευση, αλλά έγκυρους πολιτικούς συνομιλητές, για να κάνουμε μια οικονομική διαπραγμάτευση που να καταλάβουν τα πραγματικά δεδομένα και την πολιτική των αριθμών.

.Καταγγελίες για τρόικες εσωτερικού

Εντός της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται οι διαφωνίες για μια σειρά ζητημάτων. Μιλώντας στον Αθήνα 984 και τη Νόνη Καραγιάννη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης μίλησε για τρόικες του εσωτερικού που στέλνουν σχέδια και προτάσεις στην τρόικα. 

Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, τόνισε στο ΜΕΓΚΑ ότι δεν πρόκειται να μπει στη λογική ότι η καταψήφιση νομοσχεδίων όπως για το φόρο ακινήτων ή τους πλειστηριασμούς μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση. «Να πέσει και να πάει στην ευχή της Παναγίας, κατ' αυτή τη λογική», ανέφερε.

.Ντ. Μπακογιάννη: Να ξαναμπεί στην κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ

«O ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε θέση να καταθέσει εναλλακτική, αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης της χώρας. Άρα, αυτό, εμένα, με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε αυτή η κυβέρνηση να στηριχθεί», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη στον ραδιοσταθμό Real και πρότεινε να αναλάβει πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς προκειμένου να ξαναμπεί η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.

 «Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να αναλάβει μια πολιτική πρωτοβουλία, καλώντας τη ΔΗΜΑΡ, η οποία είναι η αριστερά της ευθύνης κατά τη γνώμη μου, σε μία συζήτηση μιας νέας προγραμματικής συμφωνίας. 

Η κυβέρνηση αυτή χρειάζεται μεγαλύτερη πλειοψηφία - χρειάζεται μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία», είπε και συμπλήρωσε λέγοντας ότι πρέπει ο κ. Σαμαράς «να καλέσει τον κ. Κουβέλη σε μία συζήτηση για συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση και για μία προγραμματική συμφωνία η οποία θα μπορούσε να μας οδηγήσει την επόμενη διετία».

.Φ. Σάντος: «Υποχρέωσή μας προς τους Έλληνες η πρόκριση»

Υποχρεωμένοι να προκριθούν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας αισθάνονται ο Φερνάντο Σάντος και οι διεθνείς, προκειμένου να δώσουν μια νότα ανάτασης στο σκληρά δοκιμαζόμενο από την κρίση ελληνικό λαό.

Αυτό δήλωσε ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας της Εθνικής ομάδας μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, ενόψει της διπλής αναμέτρησης με τη Ρουμανία στις 15 και 19 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του Μουντιάλ 2014.

Αρχικά ο κ. Σάντος ρωτήθηκε για το αμυντικό «προφίλ» της Εθνικής ομάδας: «Πιστεύω πως έχει να κάνει με το πώς έχει χτιστεί η συγκεκριμένη ομάδα, κι ένα φυσικό στιλ που έχει εξελιχθεί στην Ελλάδα από το Euro 2004. 

Αυτή η διοργάνωση άλλαξε κατά κάποιο τρόπο τον τρόπο παιχνιδιού, δίνοντας περισσότερη έμφαση στον αμυντικό τομέα. Μετά από αυτό η ταυτότητά της ως ομάδα καθορίστηκε, κι αυτό είναι δύσκολο να αλλάξει» απάντησε.

.Το 2013 χαρακτηρίσθηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα και άνοδο της στάθμης των θαλασσών

Το 2013, χωρίς να είναι η πιο ζεστή χρονιά στην Ιστορία, χαρακτηρίσθηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως ο πρόσφατος τυφώνας Χαϊγιάν, και από άνοδο της στάθμης των θαλασσών σε ύψος ρεκόρ που διαπιστώθηκε το Μάρτιο, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία (τα οριστικά θα δοθούν στη δημοσιότητα το Μάρτιο του 2014) που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό, μια εξειδικευμένη υπηρεσία του ΟΗΕ, το 2013 είναι μία από τις δέκα πιο ζεστές χρονιές από το 1850, που άρχισαν να τηρούνται αρχεία.

Επίσης, «η μέση στάθμη της θάλασσας έφθασε σε νέο ρεκόρ το Μάρτιο του 2013», αναφέρουν οι ειδικοί.

Οι εννέα πρώτοι μήνες της χρονιάς βρίσκονται, μαζί με το 2003, στην έβδομη θέση των πιο ζεστών μέχρι σήμερα

.Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο απολύσεων γιατρών από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) αν μετά την αξιολόγηση των δομών του Οργανισμού κριθεί ότι υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, ή ειδικότητες γιατρών που δεν χρειάζονται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

«Αν υπάρξουν απολύσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ, σάς παρακαλώ αυτό δεν θέλω να το χρεωθεί η τρόικα, δεν θέλω να μου παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν για τα αυτονόητα. Οι αποφάσεις είναι δικές μου», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, περιγράφοντας το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί στα θέματα της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

Σημείωσε ότι απόφαση της κυβέρνησης είναι να μετατραπεί ο ΕΟΠΥΥ σε «αγοραστή» υπηρεσιών υγείας από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και να σταματήσει να είναι «πάροχος».

«Η χώρα μας πάσχει από έλλειμμα συνεννόησης», είπε ο υπουργός κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις των εκπροσώπων των γιατρών ότι κατά τις συναντήσεις τους είχε δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις γιατρών από τον ΕΟΠΥΥ. 

Υποστήριξε ότι το στοίχημα που είχε βάλει για τις απολύσεις αφορούσε στα Νοσοκομεία, ενώ η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, είναι άλλο θέμα, διευκρίνισε, ωστόσο, ότι στην παρούσα φάση δεν ισχύει ότι θα απολυθούν 1370 γιατροί.

Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των Μονάδων του ΕΟΠΥΥ και των Κέντρων Υγείας θα υπάρξει ένωση των δύο αυτών συστημάτων, είπε ο υπουργός και σε αυτή τη φάση θα «δούμε αν έχουμε έλλειμμα ή πλεόνασμα προσωπικού».

Αναφερόμενος ο κ. Γεωργιάδης στις φωτογραφίες με τα ράντζα του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είπε ότι «τα ράντζα δυστυχώς υπήρχαν και υπάρχουν και η εξάλειψή τους είναι ο στόχος μας», ενώ άφησε αιχμές για όσους διακινούν τις φωτογραφίες, λέγοντας ότι πίσω τους μπορεί να κρύβονται πολιτικά παιχνίδια.

«Ακόμη και πολιτικά deαls μπορεί να κρύβονται πίσω από τις φωτογραφίες. Διότι δεν μπορώ να καταλάβω πώς βοηθά κάποιος εργαζόμενος το ΕΣΥ όταν το παρουσιάζει υπό κατάρρευση», είπε.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.