.Ενας «παλιός», δύο «νέοι» και οι ψηφοφόροι

Γιώργος Καρελιάς 
Με την τυπική ανακοίνωση της αναμενόμενης υποψηφιότητας Μεϊμαράκη την Πέμπτη, ξεκαθαρίζει το τοπίο στην αρχή της κούρσας για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας.
 Οι υποψηφιότητες φαίνεται ότι θα είναι τρεις, υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ, αλλά όλα θα κριθούν από τη σύνθεση των ψηφοφόρων που θα φτάσουν στην «γαλάζια» κάλπη. 

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις κι ενώ η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει το απόγευμα της Παρασκευής, η μάχη θα δοθεί μεταξύ του «παλιού» *Βαγγέλη Μεϊμαράκη* και δύο στελεχών της νεότερης γενιάς, του βουλευτή *Κυριάκου Μητ... περισσότερα »

.Τσακαλώτος: Είμαι αριστερός αλλά μπορώ να κάνω και πράγματα που δεν είναι αριστερά!

Το τι έχει υπογράψει ο Τσίπρας στο τρίτο μνημόνιο θα το μαθαίνουμε σιγά σιγά όσο θα φτάνει κομμάτι κομμάτι ο λογαριασμός στα νοικοκυριά. Ήδη έχει αρχίσει η φοροκαταιγίδα με τον Αλεξιάδη να επιβεβαιώνει δια της διάψευσης ότι τα εισοδήματα πάνω από 12 χιλιάδες ευρώ θα τα φάει το μαύρο φίδι, η συζήτηση για τις περικοπές στις συντάξεις με σενάρια ακόμα χειρότερα και από τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις έχει ανοίξει και σχεδόν είναι βέβαιο με τις δηλώσεις Κατρούγκαλου ότι θα πέσει πέλεκυς και στις κύριες συντάξεις. Και αυτά είναι μόνο μερικά από τα πολλά που ... περισσότερα »

.Ανοίγει τη «βεντάλια» του κυβερνητικού έργου ο Τσίπρας

Τροχιοδεικτικά πυρά ενός ευρέος κυβερνητικού προγράμματος που προτίθεται να προωθήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός συνεχίζει να ρίχνει ο Αλέξης Τσίπρας σε μία προσπάθεια να «ανοίξει» τη βεντάλια πέραν του μνημονίου που καλείται να εφαρμόσει η κυβέρνηση. 

Ενδεικτικό των προθέσεων του πρωθυπουργού είναι το γεγονός ότι ήδη σε δέκα ημέρες μετά τις εκλογές και με προμετωπίδα την εξωτερική πολιτική ένεκα της Συνόδου του ΟΗΕ, έχουν ανοίξει πολλά ζητήματα που ξεφεύγουν από το μονόδρομο των μνημονιακών πολιτικών. Στο Μέγαρο Μαξίμου αποτελεί στόχο εκ των ουκ άνευ να μην περιοριστεί η κυβέρνηση στη... περισσότερα »

.Άρχισαν οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία: Βομβαρδίζεται η επαρχία Χομς

*Ξεκίνησαν οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στο έδαφος της Συρίας εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους προς υποστήριξη τω δυνάμεων του Μπασάρ αλ-Άσαντ μόλις λίγες ώρες μετά το «πράσινο φως» της Άνω Βουλής για άμεση στρατιωτική εμπλοκή.* 

Το συριακό καθεστώς ανακοίνωσε ότι οι επιδρομές έρχονται κατόπιν αιτήματος του Μπασάρ αλ-Άσαντ στον Βλαντιμίρ Πούτιν για «στρατιωτική βοήθεια». 

Η Ρωσία προοδεύει αργότερα εντός της ημέρας συνεδρίασης του ΣΑ για την τρομοκρατία. *Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν πως η Ρωσία ξεκίνησε τις επιδρομές κοντά στην ... περισσότερα »

.Τρεις οι “σίγουροι” – μέχρι στιγμής – διεκδικητές της ηγεσίας της ΝΔ

Σύμφωνα με πληροφορίες του* Lykavitos.gr* oι* Βαγγέλης Μειμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας* είναι αυτοί που μέχρι στιγμής συγκεντρώσει τις “υποχρεωτικές” 50 υπογραφές και θα συμμετέχουν στην κούρσα για την επιλογή του νέου αρχηγού. 

Ο *Άδωνις το παλεύει* αλλά μέχρι τώρα μάλλον δεν έχει βρει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών, αφού αρκετά μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ – που θα μπορούσαν να στηρίξουν τον Α.Γεωργιάδη – αναμένουν την ολοκλήρωση της υποβολής ενδιαφέροντος από τους υποψηφίους για να καθορίσουν την τελική τους στάση. *Πάντως οι πληροφορίες από... περισσότερα »

.Ουκρανοί προπηλάκισαν Bαλαβάνη και Ήσυχο στην Οδησσό

Αντιμέτωποι με μέλη του φασιστικού Δεξιού Τομέα βρέθηκαν, σήμερα, οι πρώην υπουργοί Νάντια Βαλαβάνη και Κώστας Ήσυχος, που επισκέπτονται την Οδησσό για επαφές με τις κοινότητες της ομογένειας. 

*Η πρώην υπουργός Νάντια Βαλαβάνη κατήγγειλε ότι μέλη της ακροδεξιάς ουκρανικής οργάνωσης τους ακολουθούσαν συνεχώς, ζητώντας τους «εξηγήσεις» για ποιο λόγο βρίσκονται στην Οδησσό.* 

Τα μέλη της αντιπροσωπείας, στην οποία μετέχουν ο πρώην βουλευτής Βασίλης Χατζηλάμπρου και ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου, αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε ένα εστιατόριο για να ξεφύγουν από τα ακροδεξιά στοιχεία κ... περισσότερα »

.Η Ρωσία άρχισε τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία -36 νεκροί άμαχοι

Ρωσικά μαχητικά ξεκίνησαν επιδρομές στο έδαφος της Συρίας εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους. Η επιχείρηση της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας ξεκίνησε μετά και το «πράσινο φως» της Άνω Βουλής για άμεση στρατιωτική εμπλοκή.

 Υπενθυμίζεται πως οι επιδρομές έρχονται κατόπιν αιτήματος του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ Αλ Άσαντ, στον Βλαντιμίρ Πούτιν για «στρατιωτική βοήθεια». *ΗΠΑ: 

Η Ρωσία μας ενημέρωσε μία ώρα πριν τα πρώτα χτυπήματα* Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν πως η Ρωσία ξεκίνησε τις επιδρομές κοντά στην επαρχία Χομς, προσθέτοντας ότι η Μόσχ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.