.Εγκαίνια των γραφείων της παράταξης “Ενωτική Δύναμη Ζωγράφου” του Θ. Μετικαρίδη

Τον προεκλογικό του αγώνα ξεκινάει ο υποψήφιος δήμαρχος Ζωγράφου και επικεφαλής της παράταξης “Ενωτική Δύναμη Ζωγράφου” Θεόδωρος Μετικαρίδης εγκαινιάζοντας τα γραφεία του στη συμβολή των οδών Παπάγου και Αγ. Θεράποντος. Η εκδήλωση θα αποτελέσει σε κάθε περίπτωση ένα βαρόμετρο ως προς τη δυναμική της παράταξης. 

Αναλυτικά η πρόσκληση έχει ως εξής: *ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ* Συνδημότισσες και συνδημότες, Φίλες και Φίλοι Ζωγραφιώτες, Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο η ανάγκη της ένωσης και της σύνθεσης προσώπων και ιδεών είναι επιτακτική για την δημιουργία ενός δήμου ανθρώπινου, φιλικού, κοινων... περισσότερα »

.Υπό διερεύνηση ο ελβετικός λογαριασμός του ζεύγους Παπαντωνίου

 Τον ελβετικό λογαριασμό του ζεύγους Γιάννου Παπαντωνίου - Σταυρούλας Κουράκου, που περιλαμβάνεται στα στοιχεία της αποκαλούμενης λίστας Λαγκάρντ, θέτουν υπό διερεύνηση οι ανακριτές διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος, που ερευνούν υποθέσεις παράνομων χρηματισμών από εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Άμυνας.

Οι δύο ανακριτές, ήδη, έλαβαν κατάθεση από τη σύζυγο του πρώην υπουργού Άμυνας, σχετικά με τον λογαριασμό που διατηρούσε στην τράπεζα «HSBC Private Bank Suisse» στην Γενεύη, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούν για την προέλευση των χρημάτων που περιείχε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ. Μαλλής και Σταυρόπουλος - που ερευνούν τις προμήθειες των υποβρυχίων και των αντιαεροπορικών συστημάτων ASRAD - ζήτησαν και έλαβαν από την κ. Κουράκου έγγραφη εξουσιοδότηση - συναίνεση για το άνοιγμα του εν λόγω τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο καταγράφηκαν καταθέσεις 1,3 εκατ. ευρώ, προκειμένου να εντοπιστεί η προέλευση των χρημάτων.

Ο επίμαχος λογαριασμός φέρεται να παρέμεινε ενεργός από το 2000 μέχρι το 2010, οπότε το προαναφερόμενο ποσό επαναπατρίστηκε με τις ευνοϊκές συνθήκες που προέβλεπε ο λεγόμενος νόμος Αλογοσκούφη. 

.Ο Παγκόσμιος Ιστός γιορτάζει τα 25α γενέθλιά του

Φαντάζει ένας ολόκληρος αιώνας, αλλά είναι μόλις ένα τέταρτο του αιώνα. Σήμερα, ο Παγκόσμιος Ιστός (World Wide Web ή WWW) γίνεται 25 ετών, καθώς στις 12 Μαρτίου 1989 ο άγνωστος- και μετέπειτα τιμηθείς με τον τίτλο του Σερ- Βρετανός επιστήμονας της πληροφορικής Τιμ Μπέρνερς- Λι, που τότε εργαζόταν στο CERN, παρουσίασε ξαφνικά σε μία τεχνική εργασία- ορόσημο την ιδέα του για έναν νέο εύκολο τρόπο, με τον οποίο οι χρήστες του Διαδικτύου θα μπορούσαν να αποκτούν πρόσβαση σε αρχεία και ιστοσελίδες.

 Εκείνη η ημερομηνία θεωρείται η ημέρα γέννησης του Ιστού. Μπορεί το Διαδίκτυο να είχε, ήδη, δημιουργηθεί πριν αρκετά χρόνια, όμως μόνο όταν συνδυάστηκε με τον Παγκόσμιο Ιστό, άνοιξε ο δρόμος για το παγκόσμιο φαινόμενο εξάπλωσης του Ίντερνετ, όπως το ξέρουμε πια σήμερα.  

Η ιδέα του Μπέρνερς- Λι, που έφερε τον καθόλου εντυπωσιακό τίτλο «πρόταση για την πληροφοριακή διαχείριση», τότε θεωρήθηκε μάλλον υπερβολικά τολμηρή και δεν της δόθηκε η δέουσα σημασία, με συνέπεια αρχικά να αγνοηθεί από τους συναδέλφους του στο CERN, αν και αργότερα τέθηκε σε (διστακτική) εφαρμογή. 

Το 1995 η Microsoft κυκλοφόρησε τον πρώτο Internet Explorer και σήμερα περίπου 2,7 δισεκατομμύρια κάτοικοι της Γης (περίπου το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού) είναι συνδεμένοι στο Διαδίκτυο, αξιοποιώντας τις μεγάλες δυνατότητες του Ιστού.

.«Οι Έλληνες γενικά στην Ουκρανία, είναι υπέρ της ρωσικής προσέγγισης»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού Χριστόδουλο Γιαλλουρίδη και τον αντιπρόεδρο Παναγιώτη Μακρή, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Ιδρύματος. 

Ο κ. Γιαλλουρίδης είπε στον κ. Παπούλια ότι μίλησε με τον διευθυντή του παραρτήματος του Ιδρύματος στην Οδησσό, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι οι Έλληνες στη περιοχή είναι καλά. «Είναι δυνατοί, αντέχουν και δεν φοβούνται», είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος παρατήρησε: «Και το πανεπιστήμιο της Μαριούπολης πάει πολύ καλά. Κάνει πολύ καλή δουλειά με τις ελληνικές σπουδές και την ελληνική γλώσσα».

«Οι Έλληνες γενικά στην Ουκρανία, είναι υπέρ της ρωσικής προσέγγισης», επισήμανε ο κ. Γιαλλουρίδης.

«Τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε», σχολίασε ο κ. Παπούλιας, εκφράζοντας την ελπίδα να έχουν καλύτερη μεταχείριση ως μειονότητα, γιατί, όπως είπε, «τράβηξαν πολλά».

.Έως την Παρασκευή η δήλωση των νέων που ψηφίζουν για πρώτη φορά

Έως την Παρασκευή 14 Μαρτίου θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση στο δήμο διαμονής τους ή σε ΚΕΠ, που θα την προωθήσει στο δήμο διαμονής τους, οι νέοι που αποκτούν για πρώτη φορά δικαίωμα ψήφου και επιθυμούν να ψηφίσουν ως ετεροδημότες στις ευρωεκλογές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διευκρινιστικές οδηγίες που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, οι γεννηθέντες/γεννηθείσες το 1996 πρέπει να συμπληρώσουν σχετική αίτηση, γραπτά ή ηλεκτρονικά, την οποία θα υποβάλουν στον δήμο ή σε κάποιο ΚΕΠ.

Στο μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, κατηγόρησε το υπουργείο Εσωτερικών για «εκλογομαγειρέματα» και συνέστησε στον υπουργό Γιάννη Μιχελάκη να «ασχοληθεί περισσότερο με την έγκαιρη και ορθή προετοιμασία της εκλογικής διαδικασίας» και «να εκδώσει επιτέλους τις απαιτούμενες για τη διπλή εκλογική διαδικασία εγκυκλίους. 

Διαφορετικά, είναι δυστυχώς πολύ πιθανόν το σημερινό θεσμικό και αντιδημοκρατικό φιάσκο, με τους γεννηθέντες το 1996 εκλογείς, να μην είναι ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο αυτής της διπλής εκλογικής αναμέτρησης».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.