.Ο αγωγός, οι κυρώσεις και η προκαταβολή: Τι συμφώνησαν Τσίπρας-Πούτιν

Ενα «όχι», ένα «ίσως» και μια προκαταβολή φαίνεται πως εξασφάλισε ο πρωθυπουργός από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο πλαίσιο της συνάντησης που είχαν το μεσημέρι της Τετάρτης στη Μόσχα. 

Το κλίμα στη συζήτηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν αρκετά καλό, κάτι που φάνηκε και από την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν και στην οποία μίλησαν για τις ελληνορωσικές σχέσεις και τις πρωτοβουλίες για στενότερη συνεργασία στο μέλλον. 

Ο Ρώσος Πρόεδρος μίλησε για το σχέδιο κοινών δράσεων και την ανάπτυξη συνεργασίας σε επενδύσεις, ενέργεια και τουρισμό, ενώ, ο πρ... περισσότερα »

.Μ. Σουλτς: Ο Αλ.Τσίπρας δεν εγκατέλειψε τη γραμμή της ΕΕ στη συνάντηση με τον Βλ. Πούτιν

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρεξέκλινε από την κοινή γραμμή της ΕΕ κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

"Παρόλη την εγκαρδιότητα μεταξύ του κ. Πούτιν και του κ. Τσίπρα, δεν εγκατέλειψε τη γραμμή, την οποία αναμέναμε από εκείνον" δήλωσε ο κ. Σουλτς στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF και πρόσθεσε ότι αυτό τον καθησυχάζει, καθώς, όπως επισήμανε, ο κ. Τσίπρας έχει να ικανοποιήσει δύο κοινές γνώμες, αυτήν στην ίδια του τη χώρα και αυτήν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

.Jubilee Debt Campaign: Το ΔΝΤ έχει κερδίσει 2,5 δισ. ευρώ από την Ελλάδα

 Σύμφωνα με στοιχεία της βρετανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Jubilee Debt Campaign, το ΔΝΤ έχει αποκομίσει κέρδη 2,5 δισ. ευρώ από τα δάνεια που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα από το 2010 έως το 2014. Το ποσό αυτό θα αυξηθεί στα 4,3 δισ. ευρώ, εάν η Ελλάδα αποπληρώσει πλήρως το ΔΝΤ έως το 2024, αναφέρει η ίδια οργάνωση.

Όπως εξηγεί η βρετανική ΜΚΟ, το πραγματικό (effective) επιτόκιο που πληρώνει η Ελλάδα για τα δάνεια από το ΔΝΤ ανέρχεται σε 3,6% και είναι πολύ υψηλότερο από το 0,9% που χρειάζεται το ΔΝΤ για να καλύψει όλο του το κόστος. Εάν η Ελλάδα πλήρωνε επιτόκιο 0,9% στο ΔΝΤ από το 2010, θα είχε δαπανήσει 2,5 δισ. ευρώ λιγότερα σε πληρωμές τόκων στο Ταμείο.

.Ηλεκτρονικά η ρύθμιση οφειλών για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ

Μέσω του διαδικτύου θα μπορούν στο εξής οι ασφαλισμένοι οφειλέτες του ΙΚΑ να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για την υπαγωγή στη ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών, ενώ παράλληλα θα μπορούν να καταβάλουν τις καθυστερούμενες οφειλές μέσω των πιστωτικών ιδρυμάτων με τη χρήση του συστήματος «Δίας».
Πρόσβαση στις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες έχουν:
-Οι οφειλέτες-εργοδότες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κάνουν χρήση των ίδιων κωδικών πρόσβασης της ηλεκτρονικής υπηρεσίας υποβολής ΑΠΔ.

-Οι λοιποί οφειλέτες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (π.χ. ασφαλισμένοι με οφειλές από παροχές ή συντάξεις, παλιοί εργοδότες κοινών επιχειρήσεων ή εργοδότες οικοδομοτεχνικών έργων που δεν υπέβαλαν ηλεκτρονικά την ΑΠΔ), και οι οφειλέτες Κ.Ε.Α.Ο. του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ μπορούν να πιστοποιηθούν μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας "Πιστοποίηση Οφειλετών ΚΕΑΟ" και να κάνουν χρήση των κωδικών που δήλωσαν κατά την πιστοποίησή τους.

.Η επανεκκίνηση των ελληνορωσικών σχέσεων στη συνάντηση Αλ. Τσίπρα - Βλ. Πούτιν

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και στη συνέχεια των αντιπροσωπειών, στη Μόσχα, οι οποίες διήρκησαν περισσότερο από δυόμισι ώρες. Αυτή την ώρα, οι δύο ηγέτες παραχωρούν κοινή συνέντευξη Τύπου. 

Στην επανεκκίνηση των σχέσεων Ελλάδας Ρωσίας προς όφελος των δύο λαών αλλά και της ασφάλειας και της σταθερότητας της περιοχής αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον σύντομο διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κρεμλίνο πριν από την κατ' ιδίαν συνάντησή τους. Στον σύντομο χαιρετι... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.