.Στην «καρδιά» της Αθήνας το «Κέντρο υποδοχής ευάλωτων αιτούντων άσυλο» των Γιατρών του Κόσμου

Στην «καρδιά» της Αθήνας βρίσκεται το Κέντρο Υποδοχής ευάλωτων ανθρώπων που αιτούνται άσυλο, το οποίο λειτουργούν οι Γιατροί του Κόσμου (ΓτΚ). Προσφέρει στέγη, σίτιση και είδη ατομικής υγιεινής, νομική συμβουλευτική, ιατρική φροντίδα, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, υπηρεσίες διερμηνείας και εκπαιδευτικές υπηρεσίες σε άτομα που αναζητούν άσυλο στην Ελλάδα.

Στεγάζεται στο ίδιο κτίριο, όπου εδώ και αρκετά χρόνια οι Γιατροί του Κόσμου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όποιον τους έχει ανάγκη. «Πρόκειται για έναν σημαντικό συμβολισμό. Αυτό το κτίριο στάθηκε καταφύγιο όταν έξω κυριαρχούσε η φασιστική απειλή. 

Είναι ένας χώρος που προστατεύει ενεργά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Βρίσκεται στο κέντρο μιας δημοκρατικής Αθήνας, είναι παράδειγμα μιας πόλης αλληλεγγύης» υπογράμμισε ο Νικήτας Κανάκης, γενικός γραμματέας των ΓτΚ, κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της λειτουργίας του έργου «Κέντρο υποδοχής ευάλωτων αιτούντων άσυλο στο κέντρο της Αθήνας, δυναμικότητας 70 ατόμων». 

.«Αποφασισμένη να δείξει την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα η Γερμανία»

«Η Γερμανία έχει λάβει την απόφαση να δείξει την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα κι αυτή είναι μια ειλημμένη απόφαση» τόνισε ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής Έλμαρ Μπροκ, ο οποίος ως πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπογράμμισε επίσης την ετοιμότητα της Ευρωβουλής να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο, ο κ. Μπροκ δήλωσε πως η τρόικα -που «έκανε λάθη, αλλά δεν υπήρχε εγχειρίδιο επίλυσης κρίσεων» και άρα «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω»- θα περάσει από πολλές ακροάσεις της Ευρωβουλής. 

Επίσης, τόνισε πως η δυσκολία έγκειται στη διαμόρφωση μιας ισορροπίας «ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις, την οικονομική δραστηριότητα και την πολιτική επιβάρυνση». Ο κ. Μπροκ δήλωσε πως υποστηρίζει την ιδέα παράτασης της περιόδου των ευνοϊκών επιτοκίων για τη διευκόλυνση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ελληνική κρίση, ο κ. Μπροκ παρατήρησε ότι «η έξοδος από το τούνελ θα είναι τόσο φωτεινή, που θα την δουν οι Έλληνες πολίτες» επικρίνοντας εμμέσως όσους επέλεξαν την απομόνωση «και δεν παρέστησαν στα εγκαίνια της ελληνικής Προεδρίας»

.Αγγ. Φιλιππίδης: Χρηστή η διοίκηση στο ΤΤ

«Βρίσκομαι σε προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό. Θα συμπιέσω τα ραντεβού μου και την ερχόμενη εβδομάδα θα επιστρέψω» δήλωσε ο Άγγελος Φιλιππίδης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, σχολιάζοντας τις φήμες ότι έφυγε εκτός χώρας για να μην εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου επί προεδρίας του.

Υπογράμμισε πως το ΤΤ είχε επισφαλή δάνεια 5% έναντι των συστημικών τραπεζών που ξεπέρασαν το 20% κάτι που αποδεικνύει, όπως είπε, τη χρηστή διοίκηση.

Μιλώντας, εξάλλου, στον ΣΚΑΪ ο Άγγελος Φιλιππίδης είπε ότι ενημερώθηκε για το ένταλμα από το Διαδίκτυο. Υποστήριξε ότι θα ήταν μέντιουμ αν είχε 0% επισφαλή δάνεια. 
Για τον Άγγελο Φιλιππίδη οι δικαστικές εξελίξεις για την υπόθεση ΤΤ σημαίνουν τον «θάνατο της ελληνικής οικονομίας» γιατί «ποια επενδυτική επιτροπή θα ξαναδώσει δάνειο;».

Υποστήριξε ότι τα δάνεια δόθηκαν με ομόφωνες αποφάσεις και τήρηση όλων των διαδικασιών και πως «καλώς δόθηκαν, θα το ξανάκανα αν γύρναγα τον χρόνο πίσω».

.Την ανησυχία των ΗΠΑ για τον Χριστόδουλο Ξηρό εξέφρασε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Την ανησυχία της αμερικανικής κυβέρνησης για την υπόθεση Χριστόδουλου Ξηρού εξέφρασε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζενιφερ Ψάκι, υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ και η Ελλάδα συνεργάζονται στενά για την καταπολέμηση κάθε μορφής τρομοκρατίας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, η κα Ψάκι ανέφερε ότι «ανησυχούμε βαθύτατα για το γεγονός ότι ο καταδικασμένος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός, καίριο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη", η οποία δολοφόνησε πέντε μέλη της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα, αγνοείται μετά από άδεια που του δόθηκε από τις φυλακές όπου εκτίει ποινή εξάκις σε ισόβια για φόνους. 

Βρισκόμαστε σε επαφή με τις ελληνικές αρχές για το θέμα και ζητούμε από την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει τον Ξηρό και να τον επιστρέψει στη φυλακή», όπως είπε.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.