.Προτροπή-έκπληξη από τον Καμμένο προς τον Τσίπρα


Ο Πάνος Καμμένος καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να αποχωρήσουν από κοινού από τη Βουλή, μαζί με τους βουλευτές τους και να προκαλέσουν εκλογές!

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», ο αρχηγός των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι δεν αποκλείεται να μπλοκάρει τα νέα μέτρα όταν τεθούν προς ψήφιση στη Βουλή. 

«Εμείς καταρχήν δίνουμε και θα δώσουμε τη μάχη μέσα κι έξω από τη Βουλή, αλλά μπορούμε να μπλοκάρουμε τα μέτρα και την παράδοση της χώρας και του ελληνικού λαού, προκαλώντας εκλογές. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, απαιτείται η παραίτηση 60 βουλευτών και των αναπληρωματικών τους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

«Με τους 20 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τους αναπληρωματικούς τους, καλώ τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, να προχωρήσει και αυτός στις παραιτήσεις των βουλευτών και των αναπληρωματικών τους στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, για να προκληθούν έτσι πρόωρες εκλογές», συνέχισε ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».

.Νέα απώλεια για τον Παναθηναϊκό που ισοφαρίστηκε στο '89


Στη γνωστή μίζερη κατάσταση των περασμένων εβδομάδων επανέφερε ο Άρης τον Παναθηναϊκό!

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με πέναλτι του Χριστοδουλόπουλου στο 76’, έπαιζαν και με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Παπαζαχαρία, ωστόσο ο Γιαννιώτας τους άφησε «στον τόπο» στο 89’ (1-1) και χωρίς εντός έδρας νίκη από την αρχή της χρονιάς.

Δεν άργησαν να πέσουν οι… μάσκες στο ΟΑΚΑ και να δείξουν οι δύο ομάδες ξεκάθαρα τις προσθέσεις του. Το ιδιαίτερα φορτωμένο κέντρο του Άρη με τους Κοέλιο (λίμπερο μπροστά από τα στόπερ), Παπαστεριανό και Οικονομόπουλο έβαλε από την αρχή δύσκολα στους «πράσινους» που κατάλαβαν αμέσως πως είχαν 90 λεπτά μπροστά τους για να βρουν τρόπο να φτάσουν στο γκολ. 

Και η αλήθεια είναι πως οι γηπεδούχοι δεν είχαν και πολλές ιδέες στο πώς θα διασπούσαν τη διπλή ζώνη άμυνας των «κίτρινων». Άλλωστε, η επιθετική δραστηριότητα των παικτών του Φερέιρα εξαντλήθηκε στην κινητικότητα του Σεϊταρίδη και σε μερικές ωραίες, αλλά ημιτελείς ενέργειες του Χριστοδουλόπουλου.

Μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα –και διαπιστώνοντας πως δεν απειλούνταν ιδιαίτερα- οι φιλοξενούμενοι δοκίμασαν να βγουν στην αντεπίθεση εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα του Γιαννιώτα, αλλά και την εκτελεστική δεινότητα του Αγκάνθο, δίχως όμως να φτάσουν και αυτοί σε κάποια μεγάλη ευκαιρία.

Με την μπάλα να μην μπορεί να μεταφερθεί από τους Βιτόλο-Μαρίνο στην επίθεση, ήταν ξεκάθαρο πως το «τριφύλλι» χρειαζόταν τη βοήθεια είτε του Φερέιρα, είτε της… τύχης για να πανηγυρίσει την πρώτη εντός έδρας φετινή του νίκη. Ο Πορτογάλος αποφάσισε να πάρει πρωτοβουλίες και πέρασε στο ματς αντί του Μαρίνου τον Σισοκό, όμως η αλήθεια είναι πως ελάχιστα είδε να αλλάζουν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ.

Κι ενώ στον «πράσινο» πάγκο, αλλά και στους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν, δεν άργησε να φανεί -πέρα από την αδυναμία δημιουργίας ευκαιριών- και η απογοήτευση, οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν κανένα λόγο να μην αισθάνονται ικανοποιημένοι από την εξέλιξη του ματς. 

Μάλιστα, στο τελευταίο ημίωρο έσφιξαν ακόμη περισσότερο την άμυνά τους, κατέφυγαν και στις… πατροπαράδοτες καθυστερήσεις όποτε τους δόθηκε η ευκαιρία προκειμένου να διατηρήσουν το 0-0, αποτέλεσμα που τους εξασφάλιζε τον πολυπόθητο βαθμό.

Τα πράγματα όμως δεν ήρθαν όπως τα υπολόγιζαν και για αυτό ευθύνεται μια φάση που θα συζητηθεί πάρα μα πάρα πολύ. Ο Σισοκό δέχτηκε κάθετη μέσα στην περιοχή και –σύμφωνα με τον Καλογερόπουλο- τραβήχτηκε από τον Παπαζαχαρία. Πέναλτι και αποβολή η ετυμηγορία. Εύστοχος ο Χριστοδουλόπουλος και το 1-0 που μεταφράστηκε στην «παρθενική» νίκη των «πρασίνων» στο ΟΑΚΑ στ πρωτάθλημα θα ήταν γεγονός αν…

Αν δεν ερχόταν ο Γιαννιώτας στο 89’ να ισοφαρίσει… Ακόμη και με δέκα, ο Άρης βγήκε στην αντεπίθεση και κατάφερε να φτάσει στο 1-1, αποτέλεσμα που με βάση την εικόνα του αγώνα είναι δίκαιο, δεν δικαιολογεί όμως σε καμία περίπτωση την αδιανόητη αδράνεια των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν τη νίκη στα χέρια τους και την είδαν να γλιστρά μακριά τους.

.Ομιλία Ν. Μιχαλολιάκου στο Γουδή


Σε εκδήλωση της 12ης Γιορτής Ελληνικής Νεολαίας μίλησε χθες, στο άλσος Ελληνικού Στρατού, ο γγ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Κατά την ομιλία του, ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε πως η νεολαία του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος είναι ο ανθός της Ελληνικής Νεολαίας κι έχει ως σκοπό και υποχρέωση την Νίκη και την απελευθέρωση της Πατρίδας από τους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους.
Ο κ. Μιχαλολιάκος, που υποστήριξε ότι η διαφορά της Χρυσής Αυγής στις δημοσκοπήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ είναι μικρή, επανέλαβε ότι «Δεν κρύψαμε ποτέ την ιδεολογία μας». Είμαστε Έλληνες εθνικιστές. Ας μας λένε όπως θέλουν. 
Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως δεν διαθέτουμε δηλώσεις μετανοίας, δεν μετανοούμε. Διότι πάντα για αυτές τις σημαίες αγωνιζόμασταν: για Ελλάδα, πατρίδα τιμή, πίστη και τίποτε άλλο.
Κανείς Χρυσαυγίτης δεν περιέχεται στις λίστες της ντροπής, στις λίστες των απατεώνων, δεν περιέχεται στα σκάνδαλά τους, δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά που έγιναν σε βάρος του έθνους είπε ο κ. Μιχαλολιάκος και πρόσθεσε: Το είπα, και το σχολίασαν. 
Στην ομιλία που έκανα στους συναγωνιστές μου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής. Ότι μας είπανε ναζί, δεν μας είπαν όμως ποτέ κλέφτες. Αυτά τα χέρια μπορεί καμιά φορά να χαιρετάνε έτσι. Αλλά είναι καθαρά χέρια. Δεν είναι βρόμικα. Δεν έχουν κλέψει, ανέφερε ο κ. Μιχαλολιάκος.
«Οι ναζιστές είναι υποκριτές, ληστές και φονιάδες των λαών, προστάτες του κεφαλαίου. Αυτούς εκπροσωπεί η Χρυσή Αυγή» δήλωσε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Παναγιώτης Μεντρέκας αναφερόμενος στην ομιλία του Ν. Μιχαλολιάκου στο Γουδή.

.Βίαια επεισόδια στη Βηρυτό


Οργισμένοι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στα γραφεία του πρωθυπουργού του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτι ζητώντας την παραίτησή του, μετά την κηδεία του επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών Ουίσαμ αλ Χάσαν. 

Bίαια επεισόδια ξέσπασαν στο κέντρο της Βυρητού και εκατοντάδες διαδηλωτές φώναζαν «Μικάτι φύγε», αλλά και συνθήματα κατά του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, τον οποίο κατηγορούν ότι βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία την Παρασκευή του αλ Χάσαν.
Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας πυροβόλησαν στον αέρα και έκαναν χρήση δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσουν τους εκατοντάδες διαδηλωτές που έριξαν οδοφράγματα και πετούσαν πέτρες.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης του Λιβάνου, πρώην πρωθυπουργός Σάαντ Χαρίρι έκανε έκκληση στους οπαδούς του να αποχωρήσουν.
«Θέλουμε ειρήνη, η κυβέρνηση πρέπει να πέσει, αλλά επιθυμούμε να συμβεί με ειρηνικό τρόπο. Ζητώ από όλους όσοι είναι στους δρόμους να αποχωρήσουν», δήλωσε ο Χαρίρι στους οπαδούς του μέσω του τηλεοπτικού δικτύου Future Television.
Εξάλλου και ο πρώην πρωθυπουργός Φουάντ αλ Σινιόρα, που ανήκει στο κόμμα του Χαρίρι, επεσήμανε ότι «οποιαδήποτε απόπειρα εισβολής στην έδρα της κυβέρνησης είναι απαράδεκτη».

.Αποπροσανατολιστικές και βλαπτικές χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τις συζητήσεις περί ανασχηματισμού


Την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν σενάρια περί ανασχηματισμού που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, αλλά και αξιολογήσεις υπουργών που δεν ανήκουν στη ΝΔ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κινήματος, οι «συζητήσεις περί ανασχηματισμού και μάλιστα σχόλια εστιασμένα σε δήθεν αξιολογήσεις υπουργών που δεν ανήκουν στη ΝΔ είναι αποπροσανατολιστικές και βλαπτικές».

.Φλώρινα: Σε κινητοποιήσεις στις 30 και 31 Οκτωβρίου κάτοικοι και φορείς του νομού για το πετρέλαιο θέρμανσης


Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχωρούν στις 30 και 31 Οκτωβρίου οι κάτοικοι και οι φορείς της Φλώρινας, με αίτημα τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης σε μία περιοχή που πλήττεται από σφοδρούς και μεγάλους σε διάρκεια χειμώνες.

Όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Επιμελητήριο της Φλώρινας, στις 30 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ θα ακολουθήσει κλείσιμο του τελωνείου και αποκλεισμός ενεργειακών μονάδων της ΔΕΗ.

Την επομένη ημέρα, 31 Οκτωβρίου, κάτοικοι και φορείς της ακριτικής πόλης θα μεταβούν με λεωφορεία στην Αθήνα, καθώς προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή.
«Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης έχει φέρει σε τραγική κατάσταση τον τοπικό πληθυσμό, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

 Δεν μπορούμε να πληρώσουμε το πετρέλαιο και είμαστε αποφασισμένοι να κινηθούμε δυναμικά γιατί αλλιώς δεν θα βγάλουμε τον χειμώνα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΕΒΕ), Σάββας Σαπαλίδης.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.