.Ποιος ο ρόλος του προέδρου της Δημοκρατίας;

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι... ιερός. Αλλά ταυτόχρονα είναι τόσο αδρανής που ο εκάστοτε Πρόεδρος μοιάζει περισσότερο με τα... λείψανα της Αγίας Βαρβάρας παρά με κάποιον ενεργό πολίτη που έχει άποψη, λόγο, πυγμή και παρέμβαση στα όσα συμβαίνουν. 

Το πρόβλημα αυτό είναι διαχρονικό, κανείς δεν το αμφισβητεί, έτσι και ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν είχε τίποτε περισσότερα να κάνει παρά να το παίξει... Παυλόπουλος, δηλαδή «ακούνητος κι αμίλητος». Ξέρετε όπως τότε που ο Κασιδιάρης επιτέθηκε στην Κανέλλη και ο νυν Πρόεδρος είχε μείνει άναυδος. Έτσι λοιπόν ...περισσότερα »

.Μαξίμου: Οι «κόκκινες» γραμμές σε εργασιακά και ασφαλιστικό παραμένουν

*Τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου και απαντήσεις σε όσους την επικρίνουν, δίνει το Μαξίμου με άτυπο σημείωμα. Η κυβέρνηση επιτίθεται στη ΝΔ που μιλά για φοροεπιδρομή ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην επιτυχία της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε Δημόσιο και Ταμεία.* Αναλυτικά το σημείωμα του Μαξίμου αναφέρει:

 Η Κυβέρνηση συμπληρώνει τέσσερις μήνες ζωής, και στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα παρουσιάζει σημαντικό έργο η καταγραφή του οποίου αναδεικνύει την εντατική προσπάθεια και τη συντονισμένη λειτουργία της. *Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης* Όσοι, τελευταία, ασκούν κριτική... περισσότερα »

.Βάζουν χέρι στα ομόλογα των ασφαλιστικών ταμείων»... «Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν μεγάλες απώλειες»

Ότι «βάζει χέρι» στα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων μετά το αποθεματικό του ΑΚΑΓΕ κατηγορεί την κυβέρνηση η Χαριλάου Τρικούπη, με το ΠΑΣΟΚ να υπογραμμίζει σε μακροσκελή ανακοίνωσή του ότι «δεν έχει τελειωμό η καταστροφική πολιτική που ακολουθείται». 

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της επίθεσης του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται η αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση υποχρεώνει τα Ταμεία να ρευστοποιήσουν ομόλογα πριν τη λήξη τους, με αφορμή το ομόλογο του ΕΤΕΑ, το οποίο εξετάζεται να «σπάσει» για να πληρωθούν επικουρικές συντάξεις.
 «Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν μεγάλες απώλειες, στην περιουσία των... περισσότερα »

.Σε σπάσιμο ομολόγου για την καταβολή συντάξεων οδεύει το ΕΤΕΑ

Το σπάσιμο ενός ομολόγου για να μπορέσει να πληρώσει τις επικουρικές συντάξεις και να μην προβεί σε μειώσεις, όπως προβλέπεται από τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, εξετάζει το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, το οποίο βρίσκεται σε αναζήτηση 100 εκατ. ευρώ. 

Οι επικουρικές πρέπει να καταβληθούν στις 30 Μαΐου σε 1.000.080 δικαιούχους, με το μηνιαίο κόστος της καταβολής των συντάξεων για το Ταμείο να ανέρχεται στα 196 εκατ. ευρώ. 

Η «τρύπα» 100 εκατ. ευρώ διαπιστώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά την οποία τέθηκε επί τάπητος το σενάριο πρόωρης ρευστοποίησης του ομολόγου.

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα, παρουσία εκπροσώπου του αρμόδιου υπουργείου. 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.