.Από το Λονδίνο στην Αγκυρα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ 

*Ποια σχέση *μπορούν να έχουν η επαναδιαπρα­γ­μάτευση της ένταξης της Βρετανίας του Κάμερον στην ΕΕ με την αναζήτηση μιας ειδικής σχέσης ανάμεσα στην Τουρκία του Ερντογάν με την Ευρώπη των «28»; *Πρώτα απ' όλα* η χρονική σύμπτωση: 

Την Τρίτη έγινε γνωστή η λίστα των αιτημάτων του Κάμερον και κατέστη σαφές ότι στόχος είναι η διαβούλευση Λονδίνου-Βρυξελλών να έχει τερματισθεί μέχρι τον Δεκέμβριο, ώστε ο Κάμερον να μπορέσει να δεσμευθεί υπέρ του «ναι» στην ΕΕ με το δημοψήφισμα να προσδιορίζεται εντός του Ιουνίου του 2016. Δύο μέρες αργότερα, από τη Μάλτα οι «28» ... περισσότερα »

.Βία, αυθαιρεσία και... καθεστώς

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣ 

*Μερικές φορές *οι λεπτο­μέρειες ορισμένων πράξεων είναι πιο διαφωτιστικές από τα γεγονότα αυτά καθαυτά. 

Οπως η συνομιλία του εντεταλμένου συμβούλου του υπουργού Δικαιοσύνης με ληστές και τρομοκράτες. Υποστηρίχθηκε, λοιπόν, ότι ο κ. Λάμπρου συνομιλεί με κατάδικους επειδή ενδιαφέρεται για τα δικαιώματά τους. Μπορεί να είναι κι έτσι. 

Οι υποσχέσεις, βέβαια, για αλλαγές στον τρόπο χρήσης του DNA, για παράδειγμα, καμία σχέση δεν έχουν με τις συνθήκες κράτησης. Αν παραπέμπουν κάπου, είναι σε μια συνολική διαπραγμάτευση με τους τρομοκράτες για το πώς θα γίνει πιο δύσκολ... περισσότερα »

.Νέες αποκαλύψεις Πανούση: «Όταν γίνονταν συλλήψεις, μου έλεγαν να αφήσω τα… παιδιά!»

*Συνεχίζει να… χτυπά αλύπητα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, αφού προέβη και σε άλλες αποκαλύψεις-«φωτιά».* Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ίδιος στην «Καθημερινή της Κυριακής», «όταν γίνονταν συλλήψεις, δεχόμουν τηλεφωνήματα να αφήσω τα “παιδιά”!». 

«Η αποκάλυψη αυτή αναδεικνύει την προβληματική ή και ενοχική σχέση της κυβέρνησης με τους ‘’μπαχαλάκηδες’’», λέει ο Πανούσης, δηλώνοντας «ιδιαίτερα ανήσυχος» για το «διαφαινόμενο ενδεχόμενο οι διάδοχοί μου να εφαρμόσουν το δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ κατάργηση των ΜΑΤ και διάλογο με τους κουκουλ... περισσότερα »

.Γάλλος Πρωθυπουργός: Είμαστε σε πόλεμο -Θα καταστρέψουμε τον εχθρό

Η Γαλλία είναι "σε πόλεμο" και "θα πλήξει τον εχθρό της", την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, προκειμένου να τον καταστρέψει, δήλωσε απόψε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα του θα συνεχίσει τις επεμβάσεις της στη Συρία με στόχο τους τζιχαντιστές. 

"Είμαστε σε πόλεμο" και "θα δράσουμε και θα χτυπήσουμε αυτόν τον εχθρό (...) για να τον καταστρέψουμε" στη Γαλλία, στην Ευρώπη, στη Συρία και το Ιράκ, είπε ο Βαλς μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι TF1.

 Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση σχεδιάζει να επεκτείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη χώρα ...περισσότερα »

.Θρίλερ με σενάρια για ασύλληπτους τζιχαντιστές στο Παρίσι

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα πρωτοφανές αστυνομικό θρίλερ με επίκεντρο το Παρίσι και προεκτάσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, μετά τον εντοπισμό του μαύρου Seat Leon που χρησιμοποίησαν οι τζιχαντιστές για να σπείρουν το θάνατο το βράδυ της Παρασκευής στη γαλλική πρωτεύουσα.

 Μετά από μεγάλη κινητοποίηση οι γαλλικές Αρχές κατάφεραν να το εντοπίσουν στο προάστιο Μοντρέιγ. Μέσα στο όχημα βρέθηκαν σύμφωνα με γαλλικές δικαστικές πηγές τουλάχιστον τρία τυφέκια καλάσνικοφ, ίδιου τύπου με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις. Εκτός των όπλων ωστόσο, όπως μεταδίδουν γαλλικά Μέσα, έχουν εντοπιστεί... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.