.Πολιτικά κέρδη και απώλειες

*Η κυβέρνηση* στο τέλος της εβδομάδας είχε μια επικοινωνιακή νίκη στη Βουλή, επί του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την «πρόταση μομφής» και την αναθέρμανση του «success story» για την οικονομία μετά το Eurogroup και το Ecofin της Αθήνας. 

Αλλά πριν καλά καλά το... απολαύσει, επακολούθησε το «αυτογκόλ» της υπόθεσης Μπαλτάκου, με αποτέλεσμα (φαίνεται και στις έρευνες κοινής γνώμης) να χάνει ό,τι είχε κερδίσει... 

Με διάθεση χιούμορ, θα λέγαμε Οικονομία - Δημοκρατία, σημειώσατε Χ. Αν και Χ δεν υπάρχει πουθενά. Η αλήθεια σε όλα είναι (πέραν από τους επικοινωνιακούς εξωραϊσμούς ή τις καταστροφολογ... περισσότερα »

.Καλλονή και ΠΑΣ Γιάννινα «κλείδωσαν» την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα

Την παραμονή τους  στα... σαλόνια της Σούπερ Λίγκας εξασφάλισαν και μαθηματικά η Καλλονή και ο ΠΑΣ Γιάννινα, μετά την επικράτησή τους επί του Πανθρακικού  με 2-0 και του Ολυμπιακού με 2-0, αντίστοιχα. 

Σπουδαίες νίκες στην προσπάθειά τους για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα σημείωσαν η Βέροια, που επικράτησε με 2-1 του Πανιωνίου, ο Απόλλων Σμύρνης που νίκησε 1-0 τον Εργοτέλη και ο Πλατανιάς που νίκησε 1-0 στην Κρήτη τον Παναιτωλικό.

 Αντίθετα, σε μεγάλες «περιπέτειες» μπήκε η Ξάνθη μετά την ήττα της από τον ΟΦΗ με 3-2. Νίκη που τον διατηρεί στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα σημείωσε ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε με 2-0 του Ατρομήτου. Νίκη γοήτρου πέτυχε ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Λεβαδειακό με 3-1. 

Απογοητευτικός ο πρωταθλητής Ολυμπιακός, γνώρισε την 4η ήττα του στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά στους "Ζωσιμάδες" με 2-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος και μαθηματικά πλέον εξασφάλισε την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα. Τα γκολ πέτυχαν οι Μιχαήλ (1΄) και Βίλα (14΄).

Σε αναμετρήσεις για την 33η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκας σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Απόλλων Σμύρνης-Εργοτέλης 1-0

Πλατανιάς-Παναιτωλικός 1-0

Βέροια-Πανιώνιος 2-1

ΟΦΗ-Ξάνθη 3-2

ΠΑΟΚ-Ατρόμητος 2-0

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 3-1

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 2-0

Αστέρας Τρίπολης-Αρης 2-2

Καλλονή-Πανθρακικός 2-0

.Για αποζημίωση των ομολογιούχων που υπέστησαν ζημία από το PSI, δεσμεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Τις «καλύτερες δυνατές λύσεις» για τους ομολογιούχους που υπέστησαν οικονομικά ζημιά με το PSI του Μαρτίου του 2012 έχει επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «έχει δεσμευθεί για τη σταδιακή αποκατάσταση των πληγών και των αδικιών, που έχει προκαλέσει η εφαρμογή των καταστροφικών Μνημονίων στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας».

 Ο ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνοντας υπόψη «την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα», επεξεργάστηκε τις «καλύτερες δυνατές, στις παρούσες συνθήκες, λύσεις για την αποζημίωση των ομολο... περισσότερα »

.Φιλορώσοι εισέβαλαν σε κυβερνητικά κτίρια στην ανατολική Ουκρανία

Φιλορώσοι διαδηλωτές εισέβαλαν σε κυβερνητικά κτίρια στις ρωσόφωνες πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας, Ντονέτσκ και Λουχάνσκ. Οι διαδηλωτές κατέβασαν τις ουκρανικές σημαίες και ύψωσαν μια ρωσικές ζητώντας από τις τοπικές αρχές να οργανώσουν δημοψηφίσματα για να ενωθούν οι επαρχίες τους με τη Ρωσία. 

Αφότου ανατράπηκε στα τέλη Φεβρουαρίου η φιλορωσική κυβέρνηση της Ουκρανίας από φιλοευρωπαίους διαδηλωτές έπειτα από αιματηρές διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα Κίεβο, οι εντάσεις είναι ζωηρές στη ρωσόφωνη ανατολική Ουκρανία, που συνορεύει με τη Ρωσία. Στο Ντονέτσκ οι φιλορώσοι διαδηλωτές εισέβ... περισσότερα »

.Τους 22 πρώτους υποψηφίους για τις ευρωεκλογές ανακοίνωσε «Το Ποτάμι»

Τους 22 από τους συνολικά 42 υποψηφίους του για τις ευρωεκλογές, ανακοίνωσε ο πολιτικός σχηματισμός «Το Ποτάμι».

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με «Το Ποτάμι» θα είναι, μεταξύ άλλων, ο γιος του Λεωνίδα Κύρκου, Μίλτος, ο καθηγητής Γιώργος Γραμματικάκης, ο ολυμπιονίκης και πρώην αρχηγός της Εθνικής Πόλο, Γιώργος Μαυρωτάς και ο ηθοποιός, Νίκος Ορφανός.

Οι 22 υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν είναι οι: Κώστας Αργυρός, Περικλής Βαλλιάνος, Ζαχαρούλα Γιαβρούτα - Λούδα, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Γιώργος Γραμματικάκης, Μαρία Δημητρίου, Παύλος Ελευθεριάδης, 'Αννα Ευφραιμίδου - Παπασταύρου, Σπύρος Καχριμάνης, 

Βάσω Κιντή, Δημήτρης Κοντοπίδης, Δημήτρης Κουρέτας, Μίλτος Κύρκος, 'Αννα Λυδάκη, Γιώργος Μαυρωτάς, Γιούλη Μενουδάκου, Αναστασία Μήλιου, Νίκος Ορφανός, Θανάσης Σκόκος, Φανή Σπυριδάκη, Χριστίνα Ταχιάου και Σταύρος Τσακυράκης.

.«Συγκοινωνούντα δοχεία ΝΔ-Χρυσή Αυγή»

«Μεταξύ της Χ.Α και της σημερινής Ν.Δ. δεν υπάρχει απλώς μεσοτοιχία. Ίσως να μιλάμε για συγκοινωνούντα δοχεία» τονίζει σε συνέντευξη του στη Realnews ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφερόμενος στις εξελίξεις με το βίντεο Μπαλτάκου – Κασιδιάρη.

Σημειώνει ότι αν τα πράγματα είναι τόσο προχωρημένα, τότε η κατάσταση γίνεται άκρως επικίνδυνη για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα. Ο κ. Λαφαζάνης επισημαίνει πως η υπόθεση Μπαλτάκου δεν κλείνει με την παραίτηση του και χρειάζεται να φύγει η κυβέρνηση. Τέλος  τονίζει «μόνη λύση για το χρέος είναι να επιβάλλουμε τη διαγραφή».

.Ετοιμάζουν την ανατροπή Βενιζέλου...Ποιοι θα θέσουν θέμα αλλαγής ηγεσίας

Συνέδριο επανίδρυσης για αλλαγή ηγεσίας και αποκατάσταση της ιδεολογικής φυσιογνωμίας του κόμματος αναμένεται να ζητήσουν μετά τις ευρωεκλογές κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που στο παρελθόν ανήκαν στην κατηγορία των «δελφίνων» και σήμερα βρίσκονται σε φάση συνεννόησης με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Νίκο Ανδρουλάκη. 

Ανεξαρτήτως της κατάληξης που θα έχει η προσωπική σύγκρουση του Ευ. Βενιζέλου με τον Γ. Παπανδρέου, η εν λόγω πρωτοβουλία θα έχει ως αφετηρία την οργανωμένη βάση του κόμματος καθώς το αίτημα για τη διεξαγωγή συνεδρίου θα είναι αποτέλεσμα πανελλαδικής κινητοποίησης και θα ισχυροποιηθεί μέσα από τη διαδικασία συλλογής υπογραφών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Παραπολιτικά», συμβουλευτικό και καθοδηγητικό ρόλο στο κυοφορούμενο εσωκομματικό κίνημα διαδραματίζουν πρώην κορυφαίοι υπουργοί που έχουν κατά καιρούς προειδοποιήσει για την ιδεολογική αποστέωση του κόμματος λόγω της άνευ όρων ταύτισής του με τη Νέα Δημοκρατία. 

Πρόκειται, όπως γράφει η εφημερίδα, για τους Δημήτρη Ρέππα, Κώστα ΣΚανδαλίδη, Πέτρο Ευθυμίου, Κώστα Λαλιώτη, Βάσω Παπανδρέου, Απόστολο Κακλαμάνη κ. ά. 

.Βενιζέλος: Ο Παπανδρέου έχει πολιτικές εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ

«Θλιβερή» χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης. «Είναι θλιβερό ότι ένα πρόσωπο σε υψηλή κυβερνητική θέση φέρθηκε έτσι» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι «η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και φάνηκε από την υπόθεση Μπαλτάκου». 

«Ακραίο φαινόμενο η υπόθεση Μπαλτάκου. Είχα προειδοποιήσει. Χαίρομαι που ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε καθαρά. Ανέλαβε την ευθύνη παρακολούθησης όλων των στελεχών» υπογράμμισε. Για τα εσωκομματικά του κόμματος τόνισε ότι δεν ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.