.Τριτοκοσμικοί...

Φανταστείτε μια εικόνα. Τον Μπαράκ Ομπάμα, έναν πραγματικά δημοκράτη, προοδευτικό πολιτικό, να ανεβαίνει στην Πνύκα, σε μια τοποθεσία ιερή στην οποία αγόρευσαν σπουδαίοι πολιτικοί στρατηγοί και ρήτορες. Ο Θεμιστοκλής, ο Αριστείδης, ο Περικλής, ο Δημοσθένης, μέχρι και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
Φανταστείτε την εικόνα αυτή, πέραν την επικοινωνιακής διαχείρισης που θα ήθελε να κάνει οποιαδήποτε κυβέρνηση, όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Σκεφτείτε την εικόνα, ένας Αμερικανός πρόεδρος να μιλά για τη Δημοκρατία, τις κοινωνικές ελευθερίες, τα δημοκρατικά δικαιώματα. Να εξυμνεί την Ελλάδα για τις προσπάθειες που έχει κάνει στο προσφυγικό και να αποθεώνει τους Έλληνες που έχουν αντέξει στην κρίση.
Θα ήταν ή όχι μια εικόνα και μια είδηση που θα έκανε το γύρο του κόσμου; Δεν έχει σημασία αν δίπλα του θα ήταν ο Τσίπρας, ο Μητσοτάκης ή όποιος άλλος, σημασία θα είχε η προβολή της Ελλάδας ως κοιτίδα της Δημοκρατίας αλλά και η προβολή των δίκαιων αιτημάτων που θα μπορούσαν να ακουστούν από το… Αφγανιστάν μέχρι τη Γερμανία. Και να τα ακούσει και ο Τραμπ αλλά και ο Σόιμπλε.
Κι όμως, σε μια χώρα που δεν είναι ικανή να διατηρήσει την εικόνα της αλώβητη από περιπτώσεις όπως αυτή με την χειροβομβίδα στη Γαλλική πρεσβεία, η ευκαιρία του Ομπάμα χάνεται. Θα πάει, λένε, σε κάποιο χώρο αδιάφορο ή τουλάχιστον όχι τέτοιον που θα ξεσήκωνε τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης. Και γιατί όλα αυτά; Για μια χειροβομβίδα; Για το γεγονός ότι ο δήμος Καισαριανής… επικήρυξε τον Ομπάμα και τον θεωρεί ανεπιθύμητο; Όπως έγραψε και κάποιος, δεν είχε πρόθεση να πάει για ούζα στα ταβερνάκια της περιοχής ο πλανητάρχης, οπότε από πού είναι ανεπιθύμητος;
Μήπως όλα αυτά συμβαίνουν γιατί ο Λαφαζάνης, η Ζωή, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μερικοί άλλοι τρελαμένοι αριστεροί θα κάνουν συγκεντρώσεις εναντίον του; Μήπως γιατί οι Ρουβίκωνες και οι Πυρήνες της Φωτιάς τον απειλούν;
Μπορεί να είναι όλα αυτά μαζί που οδήγησαν στην ακύρωση της ομιλίας του στην Πνύκα για λόγους ασφαλείας. Όμως, κάποτε αυτή η χώρα θα πρέπει να βρει τρόπους να μην αυτοκαταστρέφεται. Εντάξει, θα πει κανείς, δεν έγινε και τίποτε που δεν θα πάει Ακρόπολη ο Ομπάμα. Κι όμως, έγινε. Είναι ένα ακόμη δείγμα ότι είμαστε τριτοκοσμικοί, ότι καμιά κυβέρνηση δεν είναι ικανή να διασφαλίσει την επίσκεψη ενός μεγάλου ηγέτη ή δεν είναι ικανή να αντιμετωπίσει κάποιους ανόητους ακραίους που πήραν ένα τουφέκι και πέντε χειροβομβίδες και το παίζουν τρομοκράτες.
Για φανταστείτε στην Αρχαία Ελλάδα τον Περικλή να μη μιλά στην Πνύκα γιατί η… Ρούπα της εποχής τον απειλούσε ή γιατί η Αρχαία Ελευσίνα τον κήρυσσε ανεπιθύμητο;

Επιτέλους, κάποτε πρέπει να γίνουμε μια κανονική χώρα. Που θα έρχεται ο Ομπάμα ή ο Τραμπ ή όποιος άλλος θέλει και δεν θα έχει όλους αυτούς τους γραφικούς ή επικίνδυνους να κάνουν την παράστασή τους. Ή όλους αυτούς που φωνάζουν στη διαδήλωση για τη «17 Νοέμβρη»: «Φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι» και την άλλη στιγμή πάνε… Στάρμπακς για φρεντοτσίνο και Μακ Ντόναλντς για τσίζμπεργκερ. Έλεος πια.

.Η ήττα των «ελίτ» μαζί με τη Χίλαρι Κλίντον

Η μεγάλη μήτρα της «πολιτικής ορθότητας» είναι οι ΗΠΑ. Από εκεί, οι ανακυκλωμένοι αριστεριστές μόλυναν και την Ευρώπη με αυτή την ολοκληρωτική γάγγραινα. Επιτομή της, η διεφθαρμένη και αιματοβαμμένη Χίλαρι, που είχε κληρονομήσει τους μηχανισμούς του άνδρα της. Χρόνια αναρωτιόμουν για τους λόγους που οδήγησαν στη σφαγή του σερβικού έθνους, τις αιτίες των βομβαρδισμών και της ταπείνωσης ενός λαού που ήταν σύμμαχος των Αμερικανών και στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, αλλά κατ’ ουσίαν και στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. 
Τι ήταν αυτό που οδήγησε τις ΗΠΑ να σκοτώνουν ορθόδοξους χριστιανούς για να υποστηρίξουν τη δημιουργία στο μαλακό υπογάστριο της Ευρώπης της μουσουλμανικής Βοσνίας και να υποστηρίξουν τον Αλίγια Ιζετμπέκοβιτς, πολιτικό διάδοχο της Μεραρχίας Χαντζάρ των SS και των Αδελφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου, συμμάχων του Αδόλφου;
Διότι το «σύστημα Κλίντον» το εξαγόρασαν με πακτωλούς εκατομμυρίων δολαρίων οι Σαουδάραβες και οι εμίρηδες του Κόλπου. Οι ίδιοι που, μαζί με τους Τούρκους, συνέχισαν τη γαλαντόμα οικονομική υποστήριξη στη Χίλαρι για την προεδρία. Βουτηγμένη στο σουνιτικό χρήμα, έχει τεράστια ευθύνη για τη δημιουργία και άνδρωση του ISIS, τη γενοκτονία των χριστιανών στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, την άγρια σφαγή σιιτών και κάθε αντίθετου στους χασάπηδες που η ίδια βοήθησε, για τη διάλυση της Λιβύης, της Συρίας και του Ιράκ. 
Με αυτή συντάχθηκαν ο Τσίπρας, ο Μητσοτάκης, η Φώφη, το ξεροπόταμο του Σταύρου και όλο το ψοφοδεές αριστερόστροφο σύστημα των αποστόλων του μαρασμού, με οιμωγές θυμωμένων καπουτσίνων - όχι των μοναχών, αλλά των πιθήκων. Μόνο η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ πήρε από την αρχή θέση υπέρ της υποψηφιότητας του Τραμπ, με μοναδικό κριτήριο το εθνικό συμφέρον, ΕΦΟΣΟΝ ο Τραμπ κάνει πραγματικότητα κάποιες βασικές θέσεις. Κυρίως, όμως, ο αμερικανικός λαός συνέτριψε την ολοκληρωτική προσπάθεια των διεφθαρμένων ελίτ, των δημοσκόπων και των ΜΜΕ να τον χειραγωγήσουν.

Η Ν.Δ., για πρώτη φορά, όχι μόνο δεν υποστήριξε τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο, αλλά τον έβρισε κιόλας. Ο δυστυχής Κουμουτσάκος καλύτερα να αλλάξει δουλειά, να αρμέγει λαγούς και να κουρεύει χελώνες. Η διορατικότητα είναι σημαντική αρετή ενός ηγέτη και του επιτελείου του. Οι εθνικές αβαρίες μας, ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης, αλλά και οι προπαγανδιστές της «προόδου», έχοντας χάψει την προπαγάνδα της αμερικανικής ελίτ, στέγνωσαν τη γλώσσα τους στο γλείψιμο.
Ομως, ο αμερικανικός λαός δεν κάμφθηκε από τις ύβρεις των αντίστοιχων αμερικανικών φυλλάδων και καναλιών, ίδιων με τις ύβρεις που απευθύνουν στην Ελλάδα στους νοικοκυραίους πατριώτες, συκοφαντώντας τους ως «φασίστες», «ρατσιστές» κ.λπ. - βλέπε Ωραιόκαστρο, όπου η παρακμή ομοφρόνησε στη κατασυκοφάντηση και στις απειλές κατά Ελλήνων πολιτών. Οι απλοί άνθρωποι στις ΗΠΑ εκδικήθηκαν τους αντίστοιχους Τσιπρομητσοτάκηδες και τα ΜΜΕ τους. Και τώρα, οι δύο προτάσεις φοροεισπράκτορα θα πρέπει να συνεργαστούν με αυτόν που έβριζαν. Οχι πολύ σοφή η στάση τους για τα εθνικά συμφέροντά μας. Πρώτα η Ουγγαρία, τώρα οι ΗΠΑ, έρχονται καλπάζοντας η Γαλλία και η Αυστρία, ενώ το Brexit έριξε σφαλιάρα.

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης - Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

.Αντισυστημικοί.... αστούληδες

Τώρα για να καταλάβουμε. Είναι αντισυστημική η ψήφος στον Τραμπ; Είναι αντισυστημική η ψήφος στην Λεπέν ή στον Μπέπε Γκρίλο; Τελικά ήταν αντισυστημική η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ψεκασμένους; Είναι όλοι αυτοί κατά του συστήματος ή μήπως είναι σαρξ εκ της σαρκός τους;
Τι πάει να πει άραγε αντισυστημικός; Είναι αυτός προφανώς που δεν έχει καμιά σχέση με το κατεστημένο, που προχωρά σε ρήξεις και τομές, που αν χρειαστεί τα σπάει όλα προκειμένου να υπηρετήσει την ιδεολογία για την οποία ψηφίστηκε.
Πώς είναι ο Τραμπ αντισυστημικός όταν δεν ξέρει και ο ίδιος τι έχει ή όταν το σύστημα είναι αυτό που τον έκανε μεγιστάνα; Ποιοι τον ψήφισαν άραγε; Μήπως είναι αντισυστημικοί χιλιάδες ψηφοφόροι του που δεν θέλουν το πρόγραμμα υγείας και ασφάλισης του Ομπάμα; Μα υποτίθεται ότι «βαφτίζεσαι» αντισυστημικός όταν πας κόντρα στο κατεστημένο, στις ελίτ και ζητάς να βοηθηθούν οι φτωχοί. Πόσο δηλαδή πολεμικό κατά του συστήματος ήταν το πρόγραμμα του Τραμπ που υπόσχεται φοροελαφρύνσεις στους πλούσιους ή διακρίσεις μεταξύ φτωχών και πλουσίων;
Γιατί είναι αντισυστημικό να ψηφίζεις μια νεοναζί που απλά άλλαξε προβιά, όπως η Μαρίν Λεπέν; Γιατί να ψηφιστούν οι ακροδεξιοί του AfD ή ακόμη και η Χρυσή Αυγή που θα ήθελαν πολύ τις… εκκαθαρίσεις όποιου δεν είναι δικός τους;
Και πάμε στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ που υποτίθεται ότι ψηφίστηκαν ως το αντίπαλον δέος των… συστημικών κομμάτων. Προσέξτε. Ο Καμμένος που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του, θεωρήθηκε από τους πολίτες αντισυστημικός. Μαζί του ο Κουίκ με τις αργομισθίες, ο… Χαϊκάλης με τις off shore, η πριγκίπισσα Κουντουρά και τόσοι άλλοι που πέρασαν άλλωστε και από άλλα κόμματα. Κάποιοι ήταν και βουλευτές, επομένως υπηρέτησαν το σύστημα με τα μπούνια.
Αντισυστημικός ο Τσίπρας. Μάλιστα γιατί εμείς νομίζαμε ότι είναι αστός από τον Διόνυσο, που δεν έχει ούτε ένα ένσημο και που μια ζωή παιδί του κομματικού σωλήνα είναι. Ομοίως και πολλοί ανεπάγγελτοι ή άεργοι Συριζαίοι πλάσαραν τον εαυτό τους ως πολεμιστές του κατεστημένου που θα μας έσωζαν από τα μνημόνια και τους δανειστές. Τα αποτελέσματα τα είδαμε. Έχουν υπογράψει μέχρι και τις χαρτοπετσέτες των δανειστών, έχουν υποκύψει στις ορέξεις επιχειρηματιών, έχουν μάλιστα χρηματοδοτηθεί από αυτούς. Ο Τσίπρας πήγαινε στα ραντεβού με τη γάτα Ιμαλαΐων και με άλλα «μαντρόσκυλα» των Βορείων προαστίων, ο Παππάς θεωρείται το απόλυτο σύστημα του ΣΥΡΙΖΑ και ούτω κάθε εξής.
Θέλουμε να πούμε ότι όποιος πουλάει τον εαυτό του ως πολέμιο του κατεστημένου και της διαπλοκής δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας. Δείτε π.χ. τι θα κάνει από όλα όσα έχει πει ο Τραμπ. Ήδη πήρε πίσω ότι θα καταργήσει το Obamacare, ήδη είναι έτοιμος να κάνει πίσω σε πολλά άλλα ακραία, όπως το χτίσιμο τείχους στο Μεξικό και άλλα τέτοια. Ο ρεαλισμός της εξουσίας θα τον αναγκάσει να προσαρμοστεί γιατί απλά δεν ήταν και δεν είναι αντισυστημικός. Το ίδιο και ο Τσίπρας, ποτέ δεν ήταν, ασχέτως αν ο ίδιος έβλεπε τον εαυτό του με φωτοστέφανο ή με τόξο σαν τον Ρομπέν των Δασών.
Αν είσαι αντί αυτό σημαίνει ότι ρίχνεσαι στη φωτιά για τους φτωχούς και τους αδικημένους, δεν συμβιβάζεσαι με το σύστημα και τους εκπροσώπους του. Καλό είναι να πάρουν ένα μάθημα και οι Έλληνες που πιστεύουν στις μπαρούφες που τους προσφέρουν οι κυβερνώντες οι οποίοι νομίζουν ότι αντισυστημικός είναι αυτός που δεν βάζει γραβάτα ή που δεν συναντά την τρόικα στο υπουργείο αλλά στο Χίλτον ή που πιστεύει ότι το να είσαι «αριστερός» σε κάνει ταυτόχρονα και μαχητή του κατεστημένου.

Στο πέρασμα των χρόνων αποδεικνύεται ότι πιο βουτηγμένοι στο σύστημα από τους «αριστερούς» δεν υπάρχουν. Θα ήταν πιο έντιμοι π.χ. αν τα είχαν κάνει όλα Κούγκι στο όνομα της… δήθεν ιδεολογίας τους κι ας πλήρωναν το τίμημα. Αλλά να μιλά ο Τσίπρας, ο Παππάς και ο Καμμένος για αντισυστημική δράση και διαπλοκή είναι σαν να λες ότι ο Τραμπ τσάκισε τον καπιταλισμό, όπως μας πληροφόρησε ένας τηλεαστέρας...

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.