.Λουκέτο στους δήμους !

Τριήμερο μπλακάουτ στην τοπική αυτοδιοίκηση καθώς από τη Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη όλοι οι Δήμοι (με την εξαίρεση των κοινωνικών υπηρεσιών) θα είναι κλειστοί.Την Τρίτη απεργούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενω Τρίτη και Τετάρτη θα παραλύσει ο χώρος της δημόσιας υγείας λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων. 

Ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για παύση της αποκομιδής απορριμμάτων, αλλά το ενδεχόμενο αυτό έχει αφήσει ανοιχτό ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος, ενώ ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Δήμο Αθηναίων ζητά να κλείσει και η υπηρεσία Καθαριότητας. Το πρόγραμμα κινητοποιήσεων της ΠΟΕ ΟΤΑ, ενόψει της ... περισσότερα »

.Αδιέξοδο και καβγάς - Σύμβουλος του Στουρνάρα είπε τους δημάρχους «Ταλιμπάν»

Στο έκτακτο ζήτημα των δημοτικών αστυνομικών κυβέρνηση και δήμαρχοι βρήκαν κοινό τόπο συζήτησης, ωστόσο όταν η ατζέντα πήγε στο «καυτό» για την τοπική αυτοδιοίκηση ζήτημα του προκαταβολικού ελέγχου προϋπολογισμών από το Οικονομικό Παρατηρητήριο, η κουβέντα εκτροχιάστηκε.

Δεν έλειψαν φραστικές αντεγκλήσεις που κορυφώθηκαν με την άγρια κόντρα ανάμεσα σε σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Νίκαιας. Το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών φέρεται να αποκάλεσε τον Γιώργο Ιωακειμίδη «ταλιμπάν της αυτοδιοίκησης». 

Ο δήμαρχος Νίκαιας μετά το συμβάν αποχώρησε από το ΥΠΟΙΚ ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Αναλυτικά η ΚΕΔΕ στη συνάντηση που ολοκληρώθηκε έπειτα από 2,5 ώρες ζήτησε από τους Στουρνάρα, Μιχελάκη, Μητσοτάκη να απαλειφθεί από το πολυνομοσχέδιο η διάταξη, βάσει της οποίας ασκείται πειθαρχική δίωξη σε δημάρχους στην περίπτωση που δεν τηρούν τους προϋπολογισμούς τους.

Σύμφωνα με τους δημάρχους, η διάταξη αυτή αποτελεί «κόκκινη γραμμή» και εάν δεν αποσυρθεί, υπάρχει πρόταση μαζικής παραίτησης δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων ανά την Ελλάδα, με στόχο την προκήρυξη δημοτικών εκλογών.

Το δεύτερο αίτημα της ΚΕΔΕ είναι να μην υπάρξουν νέες προϋπολογισμό των δήμων. Το συγκεκριμένο αίτημα, ο υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε ότι θα το εξετάσει, ενώ δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξει το προσεχές διάστημα και νέο κύμα διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα, επίσης, με τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ, στη σύσκεψη συζητήθηκε και το να μετακινηθοαρεμβάσεις προς την ενίσχυση του Παρατηρητηρίου των ΟΤΑ, ήτοι το Παρατηρητήριο να μην ελέγχει εκ των προτέρων τον πύν το 80% των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ και να ασχολούνται με την είσπραξη φόρων αρμοδιότητας των δήμων. 

Πάντως, ενώ η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων, οι δήμαρχοι που μετείχαν στη σύσκεψη υποστήριξαν ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να θιγούν και καθαρίστριες των σχολείων.

 Επιπλέον, οι δήμαρχοι πρότειναν να υπάρξει τιτλοποίηση εσόδων, προκειμένου να εισπράξει το κράτος, για λογαριασμό των δήμων, τα ποσά που τους οφείλουν διάφοροι φορείς και στη συνέχεια να τούς τα αποδώσει. Παράλληλα, στο τραπέζι της συνάντησης τέθηκε και το θέμα κατάργησης νομικών προσώπων (π.χ. αναπτυξιακών εταιρειών) στους δήμους.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.