.ΠΑΟ στους...«8»


Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση τόσο σε άμυνα όσο και επίθεση, ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι ήθελε την Μπάμπεργκ στην Γερμανία και τη νίκησε με σκορ 82-60. Έτσι, οι «πράσινοι» εξασφάλισαν την πρόκριση στους «8» και πλέον έχουν την ευκαιρία την τελευταία αγωνιστική του Top-16 απέναντι στην ΤΣΣΚΑ να κυνηγήσουν και το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. 


Οι «πράσινοι» επέβαλαν από πολύ νωρίς το παιχνίδι τους προηγήθηκαν με 48-27 στο 22’ και έφτασαν άνετα στην επικράτηση που τους… χάρισε την πρόκριση στα πλεϊ όφ της Ευρωλίγκας.


Τα δεκάλεπτα: 16-26, 27-42, 41-59, 60-82 

Μπάμπεργκ(Φλέμινγκ): Νάχμπαρ 14, Τάντα 4, Σμιτ, Νέουμαν 2, Φορντ 11, Τζέικομπσεν 8, Μάσεϊ, Γκαβέλ, Ζίρμπες, Ογκίλβι 9, Γουάλς 12 

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 5, Ματσιούλις 24 (6/7 τρ), Ούκιτς 4, Λάσμε 11, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 8, Γκιστ 11, Μπανκς 3, Ξανθόπουλος 4, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 10 

.Κουτσούκος: Να σταλεί στα ουρητήρια ο Χ. Παππάς


Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση ΠΑΣΟΚ- «Χρυσής Αυγής» με εκατέρωθεν βολές σε μία κόντρα που πλέον λαμβάνει χαρακτήρα προσωπικών επιθέσεων. Πριν λίγη ώρα και κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Απασχόλησης, σημειώθηκε και νέο επεισόδιο με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της «Χρυσής Αυγής» Χρήστο Παππά και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκο. 

Ο βουλευτής της ΧΑ που, μετά και το πρόσφατο περιστατικό στο Mega, έχει βρεθεί στο στόχαστρο από όλες τις πολιτικές πτέρυγες της Βουλής, εκαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον –απόντα- Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο, με αφορμή τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν δηλωθεί στο πόθεν έσχες του. 

Στο θέμα παρενέβη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Κουτσούκος που ζήτησε να διαγραφούν από τα πρακτικά τα όσα ανέφερε ο κ. Παππάς και να σταλεί ο βουλευτής της ΧΑ στα ουρητήρια. Απαντώντας από την πλευρά του ο κ. Παππάς απευθύνθηκε στον κ. Κουτσούκο λέγοντάς του ότι σύντομα το ΠΑΣΟΚ θα διαγραφεί από την πολιτική ζωή του τόπου. 

Υπενθυμίζεται ότι ΠΑΣΟΚ και «Χρυσή Αυγή» έχουν... προηγούμενα καθώς η Ιπποκράτους επαναφέρει με κάθε ευκαιρία στη δημόσια συζήτηση τις προτάσεις του για διάλογο όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου για την αντιμετώπιση της ανόδου του νεοφασισμού και των πολιτικών του εκπροσώπων. 

.Σόιμπλε: Θα τους περάσει ο θυμός στους Κυπρίους


Κατανόηση στην οργή που νιώθουν οι Κύπριοι για το σχέδιο διάσωσης της κυπριακής οικονομίας εξέφρασε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προβλέποντας ωστόσο ότι η κατάσταση αυτή δε θα διαρκέσει για πολύ.

«Πάντα έτσι συμβαίνει όταν ένας πληθυσμός αγωνιά κι έχει προβλήματα», δήλωσε ο γερμανός υπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τοπικό ραδιοσταθμό SWR2. «Ο λαός αναζητά κάποιον να ξεσπάσει το θυμό του», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «αυτό θα περάσει».

Η Γερμανία έχει μπει στο στόχαστρο πολλών Κυπρίων μετά την έγκριση του σχεδίου διάσωσης, την περασμένη Δευτέρα. Στη Λευκωσία, ορισμένοι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που απεικόνιζαν την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ με χαρακτηριστικά του Αδόλφου Χίτλερ.

«Είναι η φύση των πραγμάτων. Αυτοί που είναι πιο ισχυροί οικονομικά και πρέπει να βοηθήσουν περισσότερο επωμίζονται πιο εύκολα το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου. Προσπαθούμε να το καταπολεμήσουμε αυτό, να εξηγήσουμε. Αλλά δεν πρέπει και να εμφανιζόμαστε αλαζόνες», πρόσθεσε.

Την Τετάρτη η υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας Σαμπίνε Λοϊτχόισερ-Σναρενμπέργκερ είχε ζητήσει περισσότερη «αλληλεγγύη» εκ μέρους του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι, καλώντας τους «να υπερασπιστούν τους Γερμανούς απέναντι στις άδικες κατηγορίες».

.ΚΚΕ: Προκλητικές και αποκαλυπτικές οι δηλώσεις Νταβούτογλου


«Οι προκλητικές και ταυτόχρονα αποκαλυπτικές δηλώσεις Νταβούτογλου για την Κύπρο επιβεβαιώνουν την ορθότητα των εκτιμήσεων του ΚΚΕ ότι η συμμετοχή της Κύπρου στην ΕΕ και η εκχώρηση του φυσικού της πλούτου σε πολυεθνικές, εκτός από τη βάρβαρη επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα θα έχουν ως αποτέλεσμα και την επαναφορά του «Σχεδίου Ανάν» σε ακόμα χειρότερη έκδοση».

 Αυτά επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, καλώντας ταυτόχρονα τον λαό «να μην έχει καμία εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση ότι ως εγγυήτρια δύναμη θα συμβάλλει στην αποτροπή της διχοτόμησης και της νομιμοποίησης των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής στην Κύπρο».

 «Αυτό δείχνει η έως τώρα στάση των ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά και η επί της ουσίας αποδοχή από την κυβέρνηση των γκρίζων ζωνών, καθώς και η παράδοση των υδρογονανθράκων στις πολυεθνικές για τη συνεκμετάλλευσή τους στο Αιγαίο», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

.Νέα μείωση, στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών από τις τράπεζες


Περαιτέρω μείωση, κατά 3,9%, εμφάνισε η χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών από τις τράπεζες τον Φεβρουάριο. Οι αποπληρωμές παλαιότερων δανείων τον ίδιο μήνα ξεπέρασαν τις όποιες νέες χορηγήσεις (αρνητική ροή χρηματοδότησης) κατά 949 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα το χρέος του ιδιωτικού τομέα προς το τραπεζικό σύστημα να υποχωρήσει στα 225 δισ. ευρώ από τα 247 δισ. ευρώ που ήταν τον Φεβρουάριο του 2012.

 Πιο αναλυτικά, η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Φεβρουάριο του 2013, ήταν αρνητική κατά 439 εκατ. ευρώ, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της διαμορφώθηκε σε -4,3% από -4,4% τον Ιανουάριο του 2013.

 Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων ήταν οριακά περισσότερο αρνητικός στο -2,7% από -2,6% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η καθαρή ροή της χρηματοδότησης ήταν αρνητική κατά 518 εκατ. ευρώ (Φεβρουάριος 2012: αρνητική καθαρή ροή 438 εκατ. ευρώ). 

Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ήταν λιγότερο αρνητικός στο -22,9% από -25,9%, τον Ιανουάριο του 2013.

.Μεταβολισμός, φλεγμονές και στρες "αναστατώνουν" τον ύπνο μας


Η σημασία του ύπνου για την μνήμη και την μάθηση, καθώς επίσης για τη σωματική και ψυχική υγεία, αποτέλεσε το αντικείμενο επιστημονικής ενημερωτικής εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου. 

Την πρωτοβουλία είχαν τέσσερεις συνεργαζόμενοι φορείς, η Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες, το Ίδρυμα Ευγενίδου, η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων και η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας του Ύπνου, σε συντονισμό με τον Παγκόσμιο Οργανισμό «Dana Alliance for Brain», στο πλαίσιο της φετινής παγκόσμιας εβδομάδας ενημέρωσης για τον εγκέφαλο και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου στις 21 Μαρτίου.

Ο παιδίατρος Γεώργιος Χρούσος, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, τόνισε η επιστήμη έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι διαταραχές του ύπνου οφείλονται σε διαταραχές του μεταβολισμού, σε φλεγμονώδεις καταστάσεις και στο στρες. 

Καταστάσεις όπως οι λοιμώξεις, οι φλεγμονώδεις παθήσεις και η παχυσαρκία, συχνά συνδέονται με την υπερβολική ημερήσια υπνηλία και κόπωση, ενώ καταστάσεις στρες, όπως η ανησυχία, οι αγχώδεις διαταραχές και η μελαγχολική κατάθλιψη, συσχετίζονται συχνά με τις διαταραχές του ύπνου (αϋπνία, ξύπνημα νωρίς το πρωί, συχνές αφυπνίσεις μέσα στη νύχτα κλπ.).

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι μόνο μετά την ηλικία των 30-35 ετών αρχίζουν οι αϋπνίες, ενώ η σύγχρονη νέα γενιά κοιμάται κατά μέσο όρο περίπου δύο ώρες λιγότερες από ό,τι οι προηγούμενες γενιές πριν μερικές δεκαετίες. 

Μεταξύ των 60 έως 75 ετών οι άνθρωποι νιώθουν τη λιγότερη υπνηλία, ενώ μετά τα 75 η υπνηλία αυξάνεται απότομα και γίνεται έντονη, όπως συμβαίνει και κατά την εφηβεία. Είπε ακόμα ότι ο μεσημεριανός ύπνος βοηθάει, χωρίς όμως να αναπληρώνει πλήρως την απώλεια του βραδινού ύπνου.

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Δικαίος, αναπληρωτής καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Α΄ Ψυχιατρική Κλινική) και υπεύθυνος της Μονάδας Μελέτης του Ύπνου στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, τόνισε ότι η διάρκεια του φυσιολογικού ύπνου ελαττώνεται σταδιακά μέχρι το τέλος της εφηβείας, οπότε οι ανάγκες για ύπνο εξισώνονται με αυτές των ενηλίκων, οι οποίες είναι περίπου 7,5 έως οκτώ ώρες μέσα στο 24ωρο. 

Τόνισε πάντως ότι δεν υπάρχει η ίδια «φυσιολογική» διάρκεια ύπνου για όλους τους ενήλικους, καθώς μερικοί είναι εντάξει με πέντε ώρες, ενώ άλλοι χρειάζονται εννέα έως δέκα ύπνου.

.Ανάμεσα στα 10 καλύτερα νησιά του κόσμου η Σαντορίνη


Το μεγαλύτερο νησί του Μπελίζ, το Αμπέργκρις Κέι, ένας δημοφιλής προορισμός για τους αυτοδύτες, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των 10 καλύτερων νησιών του κόσμου σε μια έρευνα για ταξιδιώτες που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η δυτική χώρα της Καραϊβικής, η οποία διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο κοραλλιογενή ύφαλο στον κόσμο μετά το Γκρέιτ Μπάριερ Ριφ της Αυστραλίας, "νίκησε" έναν άλλο προορισμό της Καραϊβικής, το Σεν Τζον στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους, και βρέθηκε στην κορυφή του καταλόγου που καταρτίζει ο όμιλος TripAdvisor.

Την τρίτη θέση εξασφάλισε το νησί Μπόρα-Μπόρα της Γαλλικής Πολυνησίας στον Ειρηνικό Ωκεανό που περιβάλλεται από μια λιμνοθάλασσα και έναν ύφαλο και είναι δημοφιλές για τα ξενοδοχεία του με τα μπανγκαλόου που στηρίζονται σε πασσάλους πάνω από τη θάλασσα.

"Το Αμπέργκρις Κέι διαθέτει εκατοντάδες εντυπωσιακά σπήλαια από ασβεστόλιθο, ελισσόμενους καταρράκτες, και τροπικά δάση", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της TripAdvisor Έμμα Σο.

Η λίστα του TripAdvisor για τα καλύτερα νησιά του κόσμου βασίστηκε σε εκατομμύρια κριτικές και βαθμολογίες από διεθνείς τουρίστες στην ιστοσελίδα του για τα ταξίδια το περασμένο έτος.

Το ευρωπαϊκό νησί με την υψηλότερη βαθμολογία που περιλαμβάνεται στον κατάλογο είναι η Σαντορίνη, με τις παραλίες της με μαύρη ηφαιστειακή άμμο, τα βαμμένα με λευκό ασβεστόχρωμα σπίτια της και την εκπληκτική της θέα στην θάλασσα και το ηφαίστειο.

Η Σαντορίνη είναι επίσης πρώτη σε μια ξεχωριστή λίστα με τα 10 καλύτερα ευρωπαϊκά νησιά όπου και άλλα ελληνικά νησιά, όπως η Κεφαλονιά, η Νάξος, και η Ζάκυνθος, κατέλαβαν σημαντικές θέσεις.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.