.Φρέσκος στο Facebook

Εδώ κι έναν μήνα πείστηκα από τη σύντροφό μου ότι είναι λάθος μου που δεν είχα ασχοληθεί με τα κοινωνικά δίκτυα. Ετσι μπήκα, έστω και καθυστερημένα, στο παιχνίδι, δεν έχω εξοικειωθεί ακόμη με όλες τις χρήσεις, βελτιώνομαι όμως, αποκτώ «φίλους», ανανεώνω παλιές γνωριμίες, ανακαλύπτω έναν κόσμο που τον φανταζόμουν διαφορετικό.
Μ΄ αρέσει αυτός ο κόσμος. Ισως δεν έχω δει ακόμη τις άσχημες πλευρές του, σίγουρα είναι πολλές και ακραίες, αλλά, όπως λειτουργεί το σύστημα, μπορείς να τις αποφύγεις. 

Να μετριάσεις τις αρνητικές παρενέργειες και να σταθείς στις θετικές. Που είναι πολλές. Και αφάνταστα χρήσιμες για κάποιον που για λόγους υγείας έχει στερηθεί την καθημερινή προσωπική επαφή με φίλους και συναδέλφους.

Πριν από μερικούς μήνες συμπλήρωσα 50 χρόνια στη δημοσιογραφία. Και ξαφνικά διαπιστώνω ότι ποτέ άλλοτε δεν είχα τέτοια δυνατότητα να αφουγκράζομαι τόσο αυθεντικά τον σφυγμό της κοινής γνώμης. Να πέφτω πάνω σε αφελή και καφενειακού τύπου επιχειρήματα αλλά και πανέξυπνα και ευρηματικά σχόλια. Και να ξέρω πως όσο θα μεγαλώνει ο αριθμός των «φίλων», τόσο θα διευρύνεται και το πεδίο καθημερινής έρευνάς μου.

Φυσικά οι αντιπαλότητες που αναπτύσσονται και οι απόψεις που εκτίθενται πάνω στην πολιτική έχουν ως κύριους προβληματισμούς την (σε πολλά θέματα ανεπαρκή) κυβερνητική πρακτική, την (μεγαλόστομη και αφοριστική) αντιμνημονιακή επιχειρηματολογία και την (διακριτική προς το παρόν τουλάχιστον) προβολή του εγχειρήματος των «58» για την Κεντροαριστερά. Και δεν απέχουν και πολύ από αυτό που περίμενα να συναντήσω.

Ιδιαίτερα στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο. Ολίγον από Δραγασάκη και πολύ (υπερβολικά πολύ) από Τσίπρα, Σκουρλέτη και Λαφαζάνη είναι η δοσολογία που συνθέτει την επιχειρηματολογία τους. 

Κακό, εγκληματικό, δολοφονικό, δωσιλογικό - μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς για το μνημόνιο. Και ανάλογη και η πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων. Αλλά έτσι και τους ζητήσεις το αυτονόητο -«και τι άλλο θα πρέπει να γίνει;»- τότε σου θυμίζουν την ιστορία με τον... πολυμαθή παπαγάλο. 

Κομπιάζουν, διστάζουν και ξαναβάζουν την κασέτα από την αρχή.

Μόνο που τα προβλήματα έχουν την κακή συνήθεια να μη λύνονται με αφορισμούς! Χρειάζονται προτάσεις! 

.Κ. Παπούλιας: Επενδύστε στην Ελλάδα

Στο ανώτατο διμερές επίπεδο, αυτό των Προέδρων των δύο χωρών, διατύπωσε ο Κάρολος Παπούλιας, προς την ομόλογό του της Κορέας, την πρόσκληση να επενδύσουν Κορεάτες επιχειρηματίες στην Ελλάδα.

Στην αντιφώνησή του προς την κ. Παρκ Γκεούν Χιέ, κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε προς τιμή του απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο στη Σεούλ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι στις δύσκολες στιγμές, η Ελλάδα ήταν πάντοτε αλληλέγγυα με την Κορέα και πρόσθεσε με έμφαση: «Λυπούμαι να το πω, η επενδυτική παρουσία της Δημοκρατίας της Κορέας στην Ελλάδα είναι σε χαμηλά επίπεδα, αλλά και οι εισαγωγές ελληνικών προϊόντων χαμηλές. 

Η Ελλάδα είναι πύλη εισόδου στην Ευρώπη, στην Ασία και την Αφρική. Η γεωστρατηγική θέση της χώρας ενισχύεται από τα νέα ενεργειακά δεδομένα στην περιοχή. Οι διαρθρωτικές αλλαγές που συντελούνται στην Ελλάδα, έχουν αλλάξει σημαντικά το επιχειρηματικό περιβάλλον και έχουν αναδείξει ευκαιρίες για διεθνείς συνεργασίες».

.Ανοίγει ο δρόμος για την χρηματοδότηση των τεσσάρων οδικών αξόνων στην Ελλάδα

Τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην επανεκκίνηση της κατασκευής τεσσάρων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα, εξέφρασε σήμερα ο επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε στην Επιτροπή, στις Βρυξέλλες, με τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Όπως αναφέρει ο Όλι Ρεν, σε ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε λίγο μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό, τα έργα στους μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας θα έχουν άμεση επίπτωση στη δημιουργία θέσεων εργασίας. 

Ο επίτροπος Οικονομίας τονίζει ότι η συμμετοχή κορυφαίων ευρωπαϊκών κατασκευαστικών εταιρειών στην επανεκκίνηση των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων θα στείλει μήνυμα στους διεθνείς ιδιώτες επενδυτές για την αυξανόμενη επενδυτική ελκυστικότητα της Ελλάδας, ενώ παράλληλα θα ενθαρρύνει συμπράξεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στη χώρα. 

Συνεχίζοντας, ο Όλι Ρεν τονίζει ότι, όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες στην Ελλάδα, θα ανοίξει ο δρόμος για την τελική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφορικά με την κοινοτική χρηματοδότηση των έργων.

.Η οικονομική κρίση χειροτέρεψε τη ζωή των ΑΜΕΑ

«Η ελληνική κοινωνία δεν κρύβει πια το πρόβλημα της αναπηρίας, έχει σημειωθεί πρόοδος σε συγκεκριμένες συνθήκες ζωής των ατόμων με αναπηρία τα τελευταία 10 χρόνια, όμως υπάρχει ραγδαία επιδείνωση της ζωής τους αναφορικά με τους πόρους διαβίωσης εξαιτίας της κρίσης, ζήτημα για το οποίο πρέπει να μεριμνήσει η Πολιτεία. Παράλληλα, υπάρχει μεγάλη αντίθεση της κοινής γνώμης σε οποιαδήποτε πολιτική επιβαρύνει τα άτομα με αναπηρία».  
Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα της πανελλαδικής έρευνας που διεξήγαγε η ΚΑΠΑ RESEARCH για λογαριασμό της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), αναφορικά με την εικόνα που έχει η ελληνική κοινωνία απέναντι στο ζήτημα της αναπηρίας, και παρουσιάστηκαν με την ευκαιρία της σημερινής Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Όπως καταδεικνύει η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 4.506 ατόμων, από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 21 Νοεμβρίου, το 51,6% των ερωτηθέντων που έχουν άτομο με αναπηρία ή χρόνια πάθηση στο οικογενειακό περιβάλλον τους, ανέφεραν ότι οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν είναι οι οικονομικές.

.Βενιζέλος: Ο Τσίπρας δεν είναι ένας νέος Ανδρέας Παπανδρέου

Για τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αλλά τις ευθύνες που φέρει και ο ίδιος ως πρόεδρος του Κινήματος, μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ».

«Έχει περάσει η εποχή των δυναστειών Καραμανλή και Παπανδρέου», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και συμπλήρωσε: «Και το δικό μου όνομα είναι ίδιο με αυτό του Ελευθέριου Βενιζέλου, αλλά πρόκειται μόνο για σύμπτωση».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πλήρωσε ένα τίμημα όταν ήταν πρωθυπουργός και εκτιμά ότι εφόσον ανέλαβε την ηγεσία του Κινήματος μετά από εκείνον θα πληρώσει και ο ίδιος ένα ιστορικό τίμημα, ενώ δεν έχει ευθύνη, όπως είπε χαρακτηριστικά. «Δεν είναι το πρόβλημά μας η πολιτική μας καριέρα. Θα μας κρίνει η Ιστορία», είπε. 

Όσο για τι έχει να πει σε όσους παραλληλίζουν τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε: «Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ένας ισχυρός ηγέτης που έδωσε μάχη κατά της δικτατορίας. Ο Τσίπρας είναι εκπρόσωπος ενός κόμματος που δημιούργησαν οι διαμαρτυρίες. Δεν έχει μία ιστορία, μία ιδεολογία, ακόμα και ένα παρελθόν όπως το κομμουνιστικό κόμμα».

.Δεκτό επί της αρχής στην αρμόδια επιτροπή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής έγινε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και ΔΗΜΑΡ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών», το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή καταψήφισαν, ενώ επιφυλάξεις εξέφρασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου συνεχίζεται επί των άρθρων.

.«Απαράδεκτο να απαιτεί περισσότερες περικοπές η τρόικα»

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε θετική τροχιά μεταρρυθμίσεων με τεράστια εργασία και ριζοσπαστικές αλλαγές εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο επικεφαλής των ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης του προεδρείου της πολιτικής ομάδας στην Αθήνα.

Ο Χ. Σβόμποντα αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη μείωση του δημόσιου τομέα και της γραφειοκρατίας αλλά και στην ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των περιφερειακών και τοπικών αρχών, οι οποίες συμβάλουν στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και ανοίγουν το δρόμο για ανάπτυξη.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο Χ. Σβόμποντα, τα προβλήματα δεν έχουν ακόμη επιλυθεί και είναι απαράδεκτο που η τρόικα εξακολουθεί να απαιτεί περισσότερες περικοπές οι οποίες δεν βοηθούν τις μεταρρυθμίσεις και τελικά θέτουν σε κίνδυνο τη στήριξη των Ελλήνων στις μεταρρυθμίσεις.

Με απαιτήσεις όπως οι πλειστηριασμοί, η τρόικα καταστρέφει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων προς τη δυνατότητα της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο επικεφαλής των ευρωπαίων Σοσιαλιστών ο οποίος απηύθυνε ακόμη έκκληση για σταδιακή απόσυρση της τρόικας που θα πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία. «Δεν θα πρέπει οι πιο ευάλωτοι να υποφέρουν από την κρίση και τα σκληρά μέτρα λιτότητας», κατέληξε.

.Οριακό προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση

Οριακό προβάδισμα 0,4% παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφο όσον αφορά πιθανές εθνικές εκλογές, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου για την εκπομπή του MEGA «Ανατροπή».

Βάσει των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 20,4%, η Νέα Δημοκρατία 20%, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 8,4% (δεν έχει επανέλθει στα προ συλλήψεων επίπεδα), ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 5,9%. 

Το ΠΑΣΟκ λαμβάνει 5,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,2%, η ΔΗΜ.ΑΡ. 4% , ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα του Α. Λοβέρδου λαμβάνουν 1,2%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4,1%, ενώ οι αναποφάσιστοι αντιστοιχούν στο 17,9%. 

.ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΟΥΛΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

κ.Δήμαρχε 

Σήμερα 02/12/2013 , μου ζήτησες να σου υποβάλλω την παραίτησή μου από την θέση του άμισθου αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και ποιότητας Ζωής .
Όπως πολύ καλά γνωρίζεις είναι κάτι το οποίο ήθελα να κάνω από καιρό, αλλά η σύγκρουση των «πρέπει» με τα «θέλω» μου ,λειτουργούσε αποτρεπτικά πάντα με γνώμονα την «προστασία-συνοχή» της παράταξής μας.

Η ενασχόλησή μου και η προσφορά μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το 1986 έως και σήμερα, έχουν δώσει επαρκή αδιαπραγμάτευτα δείγματα ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.