.Ανακοίνωσε ο δήμος Ζωγράφου, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων καθυστέρησης της λεωφορειακής γραμμής 235.


Μέτρα ελέγχου της στάθμευσης των Ι.Χ. επί της Γεωργίου Ζωγράφου, αλλά και διευκόλυνσης με δωρεάν πάρκινγκ στο δημοτικό γκαράζ, ανακοίνωσε ο δήμος Ζωγράφου, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων καθυστέρησης της λεωφορειακής γραμμής 235.

Μετά από επικοινωνία με τον ΟΑΣΑ και την αυτοψία που διενήργησαν οι υπηρεσίες του, επιβεβαιώνοντας το φαινόμενο της έντονης στάθμευσης και στις δυο πλευρές της Γ. Ζωγράφου, ο Δήμος ανέλαβε την πρωτοβουλία διευθέτησης μιας χρονίζουσας κατάστασης, όπως την έχουν βιώσει όσοι (…δεν) εξυπηρετούνται με το 235.

Όπως ανακοίνωσε, λοιπόν, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Ανδρέας Στεργίου:

-Η δημοτική αστυνομία αρχικά θα εμποδίζει τη στάση και τη στάθμευση Ι.Χ., χωρίς να βάζει κλήσεις κατά τις ώρες αιχμής.

-Εάν το μέτρο αυτό δε φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα σε εύλογο χρονικό διάστημα, η δημοτική αστυνομία θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να βάζει κλήσεις στα παρανόμως σταθμευμένα οχήματα.

-Εάν ούτε και με αυτό τον τρόπο υπάρξουν τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, θα τοποθετηθούν κορίνες κατά μήκος της Γ. Ζωγράφου, ώστε να μην είναι δυνατή ούτε η στάση ούτε και η στάθμευση.

Παράλληλα, για τη διευκόλυνση των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής, θα μειωθεί σημαντικά το κόστος στάθμευσης στο δημοτικό γκαράζ της Γ. Ζωγράφου 21, καθώς επίσης θα επιτρέπεται δωρεάν η ολιγόλεπτη στάθμευση σε αυτό.

,Προβόπουλος: Έχουμε διανύσει το 70% της διαδρομής


Ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος ενημέρωσε τον
πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και για την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών.
Στην ερώτηση του κ. Παπούλια «τι κάνουν οι τράπεζες» ο κ. Προβόπουλος απάντησε πως «οι τράπεζες επηρεάζονται από το γενικότερο κλίμα. Και επειδή περιέγραψα ένα κλίμα πιο θετικό για τη χώρα, θα ήθελα να πω ότι και οι τράπεζες βρίσκονται σε μια θετική πορεία».

Ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας στη σύντομη συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μπροστά στις κάμερες ανέφερε πως «είναι σημαντικό ότι οι καταθέσεις επιστρέφουν. 

Τον Φεβρουάριο επέστρεψαν περί τα δύο, ίσως και λίγο παραπάνω, δισεκατομμύρια ευρώ, ένας ικανοποιητικός αριθμός. Από τον Ιούνιο και μετά έχουν επιστρέψει περίπου 16-17 δις και αυτό είναι θετικό».

Μιλώντας γενικότερα για την πορεία της οικονομίας ο κ. Προβόπουλος τόνισε πως τα πράγματα εξακολουθούν να είναι δύσκολα, διατυπώνοντας, ωστόσο,την άποψη ότι «έχουμε διανύσει ένα 70% της διαδρομής. 

Μας απομένει όμως ακόμα ένα 30%. Αλλά, όπως ξέρετε, στον μαραθώνιο – και παλαιά ήσασταν και αθλητής από ότι ξέρω – το τελευταίο κομμάτι είναι και το πιο δύσκολο και το πιο εξαντλητικό».

«Νομίζω ότι έχουμε πετύχει μια μεγάλη πρόοδο σε τρεις κρίσιμους τομείς: Ο ένας είναι η δημοσιονομική εξυγίανση, ο δεύτερος είναι η ανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητος. 

Και επίσης, μεγάλη πρόοδος έχει επιτευχθεί στον τραπεζικό τομέα», κατέληξε ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας.

.Nέες ποινικές διώξεις για τους αδελφούς Ψωμιάδη


Νέες ποινικές διώξεις εναντίον του Παναγιώτη και του Διονύση Ψωμιάδη ασκήθηκαν από την εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την υπόθεση με τα «45άρια».

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ηθική αυτουργία σε απιστία σε βάρος του δημοσίου από κοινού και κατ' εξακολούθηση, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα seleo.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά σε 456 έργα και η ζημιά που υπέστη το ελληνικό δημόσιο υπολογίζεται σε 4,1 εκατ. ευρώ, καθώς η τότε νομαρχία ανέθετε τα έργα απευθείας με πρόχειρους διαγωνισμούς.

.«Απιστοι Θωμάδες» οι Τροϊκανοί για τις αποχωρήσεις από το Δημόσιο


Συνάντηση με τους επικεφαλής της Τρόικα είχε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης που είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους για τα προαπαιτούμενα και τα χρονοδιαγράμματα της μεταρρύθμισης στο δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών, Ματίας Μορς από την ΕΕ, Κλάους Μαζούχ από την ΕΚΤ και Μαρκ Φλάναγκαν από το ΔΝΤ, δεν έθεσαν θέμα απολύσεων από το Δημόσιο, αλλά σαφή δείγματα αξιοπιστίας και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη αποφασιστεί.

Από την πλευρά του υπουργείου, συνεργάτες του κ. Μανιτάκη τόνισαν πως «έγινε μία παραγωγική συζήτηση», με βάση το κείμενο του μεσοπρόθεσμου, όπου διαπιστώθηκε ότι η πορεία της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο προχωρά καλά.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ήδη βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσής της η μετακίνηση των 1.891 υπαλλήλων ΙΔΑΧ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και 890 επίορκοι υπάλληλοι με την οριστική τους παύση να ακολουθεί.

Παράλληλα, αναφέρουν ότι έως το τέλος του 2013 θα ολοκληρωθεί η διαθεσιμότητα ακόμη 25.000 υπαλλήλων και υπογραμμίζουν πως το τελευταίο 15μηνο αποχώρησαν από το δημόσιο τομέα 75.000 υπάλληλοι.

.Νέο μίνι «Λας Βέγκας» εντοπίστηκε στη Συγγρού – Δώδεκα συλλήψεις


Με βελούδινες μωβ πολυθρόνες, εντυπωσιακό φωτισμό και ποικίλες άλλες ανέσεις υποδέχονταν τους πελάτες τους στο παράνομο καζίνο που εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. το απόγευμα του Σαββάτου επί της Λεωφόρου Συγγρού.

Συνελήφθησαν συνολικά δώδεκα άτομα, ανάμεσά τους ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, πέντε υπάλληλοι και έξι παίκτες, ενώ αναζητείται ο νόμιμος εκπρόσωπος του καταστήματος.
  • Πενήντα εννέα ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα, τα οποία απεικόνιζαν το τυχερό παίγνιο «ρουλέτα»
  • Είκοσι τρία ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα τύπου «τρίλιζα»
  • Μία επιτραπέζια ρουλέτα
  • Το χρηματικό ποσό των 1.605 ευρώ
  • Τέσσερις ασύρματες συσκευές επικοινωνίας
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών ΑθΗΝΩΝ

.Ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ οι εισροές καταθέσεων τον Φεβρουάριο


Εισροές καταθέσεων, οι οποίες ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ, καταγράφηκαν τον Φεβρουάριο, αποκάλυψε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Ο διοικητής της ΤτΕ εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος αναφέροντας ότι υπάρχουν κάποια θετικά μηνύματα αυτό τον καιρό. 

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη, καθώς η «χώρα πρέπει ακόμη να διανύσει το 30% του Μαραθωνίου, που "τρέχει" όλον αυτόν τον καιρό». 

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί μέχρι τέλους, προκειμένου να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού. 

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Ιανουαρίου οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών είχαν διαμορφωθεί στα 160,97 δισ. ευρώ, και, όπως ανέφερε ο διοικητής της ΤτΕ, θετικό είναι το γεγονός ότι από τον Ιούνιο και εντεύθεν έχουν επιστρέψει στις ελληνικές τράπεζες καταθέσεις 16,17 δισ. ευρώ 

Ερωτώμενος από τον Πρόεδρο της Δημοκρρατίας για την κατάσταση των τραπεζών, ο κ. Προβόπουλος ανέφερε ότι τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας βρίσκονται σε θετική πορεία. 

.Δεν ζήτησε απολύσεις η τρόικα


Σαφή δείγματα αξιοπιστίας ζήτησαν και από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη (μετά τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα πορείας της «εφεδρείας»), οι επικεφαλείς της τρόικας, κατά τη σημερινή τους συνάντηση, στην οποία εξετάστηκαν όλα τα προαπαιτούμενα και τα χρονοδιαγράμματα για τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο, σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο.
     
Η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τους εκπροσώπους των δανειστών, Ματίας Μορς από την ΕΕ, Κλάους Μαζούχ από την ΕΚΤ και Μαρκ Φλάναγκαν από το ΔΝΤ, διεξήχθη σε θετικό κλίμα. 

Όπως ανέφεραν συνεργάτες του κ. Μανιτάκη, «έγινε μία παραγωγική συζήτηση», με βάση το κείμενο του μεσοπρόθεσμου, όπου διαπιστώθηκε ότι η πορεία της μεταρρύθμισης στο Δημόσιο προχωρά καλά, ενώ, επισημάνθηκε πως «οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έθεσαν, τώρα, ζήτημα απολύσεων στο Δημόσιο».

.Οι Αυστραλοί οι πιο "ανοιχτοχέρηδες" τουρίστες


Οι τουρίστες από την Αυστραλία που επισκέπτονται την Ελλάδα ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα από τους τουρίστες οποιασδήποτε άλλης χώρας.
Αυτό αναφέρει σήμερα δημοσίευμα της εφημερίδας The Age, σύμφωνα με το οποίο, κατά μέσον όρο, ένας τουρίστας από την Αυστραλία δαπανά στην Ελλάδα 1420 ευρώ (1820 δολάρια Αυστραλίας) και μένει 12 μέρες, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εθνικότητα.

 
Ακολουθούν οι Καναδοί (1207 Ευρώ), οι Αμερικανοί (1098 Ευρώ) και οι Ρώσοι (1005 Ευρώ).

  
Το σχετικό δημοσίευμα έχει τίτλο «Η Ελλάδα είναι ο κόσμος για τους Αυστραλούς» και σημειώνεται πως κάθε χρόνο 100.000 Αυστραλοί επισκέπτονται την Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία είναι ομογενείς που ταξιδεύουν με αυστραλιανό διαβατήριο.

 
Η επικεφαλής του ΕΟΤ στο Σίδνεϊ, Χριστίνα Καλογερά, δηλώνει στην εφημερίδα πως «αυτή η εποχή είναι ιδιαίτερα καλή για τους Αυστραλούς να επισκεφθούν την Ελλάδα λόγω της υψηλής αξίας του αυστραλιανού νομίσματος».

Σχολιάζοντας τις αυστραλιανές ταξιδιωτικές συστάσεις για την Ελλάδα η κ. Καλογερά σημειώνει πως «η Αθήνα και η Ελλάδα είναι ασφαλέστατοι προορισμοί. Οικονομικές κρίσεις έρχονται και παρέρχονται, αλλά η Ελλάδα παραμένει ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στον κόσμο».

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.