.Το 99,9% του χαμομηλιού που κυκλοφορεί στην αγορά είναι από την Αίγυπτο


Ούτε για δείγμα δεν υπάρχει χαμομήλι ελληνικής παραγωγής στην αγορά, καθώς οι αναγκαίες ποσότητες για να καλύψουν τη ζήτηση εισάγονται από την Αίγυπτο όπου η καλλιέργειά του καλύπτει τεράστιες εκτάσεις και εξάγεται κατά τόνους.

Σύμφωνα με το made in creta η εκτεταμένη καλλιέργεια χαμομηλιού στην Ελλάδα, παρά το ότι είχε δοκιμαστεί πιλοτικά δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενώ και η διαδικασία συνεργασίας με παραγωγούς είναι αρκετά μπλεγμένη.

Για να βρεθούν ανθοί ελληνικού χαμομηλιού πρέπει να υπάρξει ειδική συμφωνία με μεμονωμένο παραγωγό ο οποίος θα πάει, θα το μαζέψει και θα το αποξηράνει.
Στην αντίπερα όχθη στην Αίγυπτο υπάρχουν τεράστιες εκτάσεις καλλιέργειας, με το εργατικό κόστος να είναι μηδαμινό με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες να στρέφονται σε εκείνη την πλευρά της Μεσογείου για την εισαγωγή χαμομηλιού.

Το madeincreta μίλησε με ανθρώπους που ασχολούνται με την πώληση ή εμπορία βοτάνων οι οποίοι επιβεβαιώνουν ότι το 99,9% του χαμομηλιού στην αγορά είναι αιγυπτιακής προέλευσης.

Ο Νίκος Δοξαστάκης ιδιοκτήτη καταστήματος αναφέρει ότι δεν έχει ελληνικό χαμομήλι στο μαγαζί του και σημειώνει «Είμαστε ένα μικρό χωράφι ενώ η ζήτηση είναι τεράστια, για το χαμομήλι. 

Για να βρεις ντόπιο χαμομήλι ή πρέπει να έχεις βγει ο ίδιος στους αγρούς ή να το έχεις αγοράσει από άλλον. Και να το κάνει αυτό κάποιος βιοποριστικά, δε συμφέρει. Πρέπει να έχεις πολλά στρέμματα για να βγάλεις ορισμένα κιλά χαμόμηλο. Και αυτό οικονομικά δεν συμφέρει διότι είναι εξαιρετικά φτηνό ως προϊόν. Όλο το χαμομήλι της Ελλάδας - μη σας πω και της Ευρώπης είναι Αιγυπτιακό, και πολύ ποιοτικό».

Για την ιστορία το χαμομήλι είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά βότανα της ελληνικής γης και φυτρώνει πραγματικά παντού.

.Δεν δέχονται τα μέτρα της κυβέρνησης οι αγρότες που «ζεσταίνουν» τα τρακτέρ


Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι αγρότες που δεν διέλυσαν τα μπλόκα τους. Μάλιστα, δηλώνουν έτοιμοι να κλιμακώσουν τις ενέργειές τους αποκλείοντας κεντρικούς οδικούς άξονες.

Οι εξαγγελίες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιου Τσαυτάρη το βράδυ της Τετάρτης, μετά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών, φαίνεται πως δεν ικανοποίησαν τους αγρότες, που θα αποφασίσουν την εξέλιξη των κινητοποιήσεών τους την ερχόμενη Κυριακή στη Λάρισα όπου θα γίνει πανελλαδική συνέλευση του κλάδου.

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων, τα αιτήματά τους είναι άμεσα συνδεδεμένα με την επιβίωσή τους και δηλώνουν πως δεν θα κάνουν πίσω αν δεν ικανοποιηθούν και τονίζουν ότι θα κατέβουν στις εθνικές οδούς με όσα μέσα διαθέτουν.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης τόνισε πως «οι συνθήκες δεν είναι "αριστοποιημένες" για να δώσουμε άριστες λύσεις». 

«Αναγκαστικά κινούμαστε στο πλαίσιο του κλειστού δημοσιονομικού πλαισίου. Λειτουργούμε στο επίπεδο του εφικτού, όχι του άριστου» υποστήριξε ο υπουργός στη συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσίασε τις προτάσεις της κυβέρνησης.

.«Ντουμάνιασε» η Βουλή από τους καπνιστές


Το θέμα της απαράδεχτης, όπως τονίζουν, εικόνας που παρουσιάζει η Βουλή καθώς «δεν υπάρχει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο στο οποίο ειδικά τις κρίσιμες ημέρες των συνεδριάσεων να γίνεται σεβαστή η απαγόρευση του καπνίσματος» επισημαίνουν σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Σώματος 88 βουλευτές.

«Το εντευκτήριο της Βουλής έχει μετατραπεί σε καπνιστήριο βουλευτών και συνεργατών τους. Το ίδιο συμβαίνει και στο καφενείο, παρά το ότι ατύπως έχει δημιουργηθεί ειδικός κλειστός χώρος για καπνιστές», επισημαίνουν οι βουλευτές.

Την επιστολή των 88 βουλευτών παρέδωσαν οι βουλευτές Ανδρέας Ψυχάρης και Πύρρος Δήμας, που ζητούν την παρέμβαση του πρόεδρου της Βουλής προκειμένου «να σταματήσει αυτή η θλιβερή και εξοργιστική κατάσταση, αλλά ταυτόχρονα να προστατευτεί το κύρος του κοινοβουλίου».

. Σαμαράς: Μεγάλος στόχος η ανάκαμψη και η ανάπτυξη

Οικονομική σταθερότητα και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις υλοποιούνται στην Ελλάδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. 

«Ο μεγάλος στόχος τώρα είναι η ανάκαμψη και η ανάπτυξη. Γι’ αυτό τα διαρθρωτικά ταμεία είναι κλειδί, είναι εγγύηση για την επιτυχία τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ανάπτυξη» είπε ακόμη

.«Ντροπή για τη χώρα οι σκηνές που θυμίζουν Κατοχή»


Ντροπή για τη χώρα χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν χθες έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κατά τηδωρεάν διανομή οπωροκηπευτικών.

«Έγιναν ουρές και σηκώθηκαν τα χέρια, μιλιούνια ο κόσμος για να πάρει μια σακούλα με ντομάτες ή ζαρζαβατικά. Αυτή είναι η εικόνα της Ελλάδας το 2013», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο 1ο ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «είναι ντροπή για τη χώρα μας να ζούμε αυτές τις σκηνές, σκηνές που θυμίζουν την εποχή της πείνας, την περίοδο της Κατοχής».

«Δεν έχουμε να δούμε τίποτα χειρότερο απ’ αυτό στο οποίο μας έχουν οδηγήσει», είπε απευθυνόμενος στους ηλικιωμένους, τονίζοντας πως έχει έρθει η ώρα «να σταματήσει ο φόβος».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό. «Βγήκαν οι ίδιοι οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ και είπαν "κάναμε λάθος". Ε, "αφού κάνατε λάθος, γιατί το συνεχίζετε", είναι η απάντηση».

«Πάει σήμερα ο Πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες. Τι θα τους πει; "Κάνατε λάθος, ευχαριστώ, συνεχίζουμε; Συνεχίστε το λάθος;"», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Και συμπλήρωσε: «Τι πάει να κάνει σήμερα ο Πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες; Να αποδεχθεί τη μείωση των κοινοτικών κονδυλίων για την Ελλάδα; Ή να τους πει "διακόψτε τη συνεδρίαση εδώ"; "Παραδέχθηκαν το λάθος, το παραδέχεστε κι εσείς; Ελάτε να το διορθώσουμε";».

. Ανανέωσε ο Μέσι


Είναι πλέον και επίσημο! Ο Λιονέλ Μέσι μετέβη στα γραφεία της Μπαρτσελόνα την Πέμπτη, όπου έπεσαν οι υπογραφές στο νέο του συμβόλαιο, που θα έχει χρονική διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2018!

Εδώ και καιρό ήταν γνωστό πως οι δύο πλευρές είχαν έρθει σε πλήρη συμφωνία για την ανανέωση της συνεργασίας τους, ωστόσο σήμερα έκλεισε και το τυπικό σκέλος της υπόθεσης με τις υπογραφές. Το «παιδί θαύμα» του ποδοσφαίρου επέκτεινε πρόωρα το συμβόλαιό κατά δύο έτη, καθώς το προηγούμενο εξέπνεε το 2016.

Ο «Λέο» πήγε στη Μπάρτσα σε ηλικία 13 ετών, αγωνίστηκε με την πρώτη ομάδα στα 16 και εφόσον εξαντλήσει το νέο συμβόλαιο, θα έχει κλείσει τα 31!

Αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά ανανέωση για τους «μπλαουγκράνα», καθώς είχαν προηγηθεί αυτές των Κάρλες Πουγιόλ και Τσάβι!

Βέβαια, ούτε λόγος για προσπάθεια άλλης ομάδας να τον κάνει δικό της, καθώς μπήκε και νέα ρήτρα αποδέσμευσης που φτάνει τα 250 εκατομμύρια ευρώ!

.Στάινμπουργκ: Η Ελλάδα θέλει χρόνο και σεβασμό


Τη θέση του ότι η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο
επανέλαβε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία της Γερμανίας , Πέερ Στάινμπρουκ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο, στο πλαίσιο των επαφών του κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Ο Στάινμπρουκ επεσήμανε ότι τα μέτρα που επιβάλλονται «οδηγούν σε μέτρα τα οποία είναι ιδιαίτερα επώδυνα για συνταξιούχους, για μισθωτούς οι οποίοι χάνουν το 30 και 40% των εισοδημάτων του Και γι' αυτό ακριβώς και η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο, για να επιτύχει τη σταθερότητα για να μπορέσει και ο κόσμος να ανασάνει και να αποκτήσει πάλι εμπιστοσύνη και ελπίδα».

Σημείωσε δε, ότι «πρέπει να υπάρξει εμπιστοσύνη προς αυτή τη χώρα», καθώς αυτή είναι «άκρως απαραίτητη για να υπάρξουν επενδύσεις, τόσο από τους ίδιους τους Έλληνες όσο και από το εξωτερικό».

«Γιατί απλά και μόνο η παγίωση του προϋπολογισμού, η λιτότητα δεν επιφέρει αποτελέσματα. Με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει ανάπτυξη», τόνισε ο Στάινμπρουκ

Ο κύριος αντίπαλος της Άγκελα Μέρκελ στις εκλογές για την Καγκελαρία, υποστήριξε επίσης ότι «πρέπει να κρατήσουμε τη συνοχή της Ευρώπης μέσα στα πλαίσια θεμελιωδών αλλαγών που γίνονται παγκοσμίως» και πως «πρέπει να υποστηρίξουμε την Ελλάδα και σε διοικητικό επίπεδο προκειμένου να μπορέσει να δεχτεί και να αξιοποιήσει τις επενδύσεις και τη βοήθεια που της δίδεται από το εξωτερικό».

 «Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις και πραγματικά θέλω να εκφράσω το σεβασμό μου σε αυτή την προσπάθεια που καταβάλλετε. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρετε, σας ευχαριστώ πολύ», κατέληξε ο κ. Στάινμπρουκ.

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την ελπίδα ο υποψήφιος του SPD να ηγηθεί της ομοσπονδιακής Γερμανίας μετά τις επόμενες γερμανικές εκλογές και εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι «η ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία έρχεται να παρουσιάσει τώρα μια άλλη αντίληψη για την Ευρώπη».

«Τώρα, που είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τη στροφή, τώρα που είμαστε έτοιμοι να ξαναγυρίσουμε σε μια κατάσταση πραγματικής ισοτιμίας και αυτοδυναμίας μέσα στην Ευρώπη, έχουμε ανάγκη από τη στήριξη, την κατανόηση, τη συμπαράσταση των εταίρων μας και κυρίως των προοδευτικών Ευρωπαίων που εκπροσωπεί εδώ ο κ. Σταίνμπρουκ», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Πέερ Στάινμπρουκ θα έχει επαφές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και τον υπουργό Οικονομικών, Γ.Στουρνάρα, ενώ νωρίτερα έγινε δεκτός στο Μέγαρο Μαξίμου από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Το πρωί επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων.

.ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΟΛΑΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...


Την πεποίθησή ότι τα χειρότερα σε ό,τι αφορά την κρίση στην Ευρωζώνη έχουν περάσει εξέφρασε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στην τοποθέτησή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης... 
Ο Φρανσουά Ολάντ επεσήμανε ότι η Ελλάδα «παρέμεινε στην ευρωζώνη παρά τις εκτιμήσεις αρκετών πως η χώρα δεν είχε κανένα μέλλον στην Νομισματική Ένωση» ενώ ζήτησε να ληφθούν μέτρα που θα επαναφέρουν την εμπιστοσύνη των πολιτών για το ευρώ

«Πρέπει να βρούμε λύσεις για ανάπτυξη αλλιώς καταδικάζουμε την Ευρώπη σε διαρκή λιτότητα κάτι που δεν μπορούμε να δεχθούμε. Δεν γίνεται να εφησυχάζουμε όσο υπάρχουν 27 εκατομμύρια άνεργοι Ευρωπαίοι»  τόνισε ο Ολάντ.


Ο Πρόεδρος της Γαλλίας αναφέρθηκε και στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και στην ανάγκη να εφαρμοστεί ένα κοινό ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θα βοηθά όσους πλήττονται περισσότερο από την κρίση, ενώ αναφερόμενος στον Ντέιβιντ Κάμερον  τόνισε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι απλώς μια ενιαία αγορά, αλλά πρέπει να προχωρήσει περισσότερο προς την ενοποίησή της.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.