.Εκδήλωση μνήμης στο δολοφονηθέντα αγωνιστή της δημοκρατίας ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

Δήμος Ζωγράφου - Περιφέρεια Αττικής - 
Ίδρυμα "Γρηγόρης Λαμπράκης" - 
Εκδήλωση μνήμης & τιμής στο δολοφονηθέντα αγωνιστή της δημοκρατίας ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ
Δήμος Ζωγράφου - Περιφέρεια Αττικής 
Ίδρυμα "Γρηγόρης Λαμπράκης" 
 Εκδήλωση μνήμης & τιμής στο δολοφονηθέντα 
αγωνιστή της δημοκρατίας 
ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ
  

."SOS" από την Περιφέρεια Αττικής για τα σκουπίδια


Εξαντλείται σε 22 μήνες  από σήμερα η χωρητικότητα  του χώρου ελεγχόμενης διάθεσης απορριμμάτων στη Φυλή, δήλωσε ο πρόεδρος του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός.
Κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι, 

σύμφωνα με μετρήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας του Συνδέσμου, ο χώρος των 3.800 τ.χλμ. που εξυπηρετεί όλο το λεκανοπέδιο, όπου παράγονται καθημερινά 5.500 τόνοι οικιακών απορριμμάτων, εξαντλείται στους επόμενους 22 μήνες. 

Έως τις 16 Νοεμβρίου, όπως σημείωσε, είχαν εναποτεθεί 11.650.000 κ. μ. απορριμμάτων και η εναπομένουσα χωρητικότητας ανέρχεται σε 5.381.231 κ.μ.

Γι' αυτό, τόνισε ο κ. Σγουρός, είναι  επιτακτική η ανάγκη υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων, ώστε με την κατασκευή των τεσσάρων νέων μονάδων να περιοριστεί η ποσότητα των απορριμμάτων που οδηγούνται προς υγειονομική ταφή. 

.Αλαβάνος: Η επιστροφή στη δραχμή θα αποτελούσε τομή για τη χώρα


«Έχουμε ένα νόμισμα που δεν μας βοηθά να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ανάπτυξης και του δανεισμού. Είναι η καταδίκη της Ελλάδας», είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα ο Αλέκος Αλαβάνος στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ. 

Είχε υποστηρίξει μάλιστα πως «αν είχαμε βγει από το ευρώ θα είχαμε άλλο κλίμα σήμερα», σημειώνοντας ότι η επιστροφή στη δραχμή θα αποτελούσε τομή για τη χώρα, και ότι, πολλές χώρες της ΕΕ που δεν μετέχουν στην ευρωζώνη είναι ακμαίες.
   
Σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο μόνο με έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη μπορεί να καταργηθεί το Μνημόνιο, ενώ, για τον ΣΥΡΙΖΑ είχε πει ότι υπάρχει μεν κυβερνητική προοπτική γιαυτόν, αλλά το ζητούμενο είναι ποια πολιτική γραμμή θα ακολουθήσει καθώς η παραμονή στην ευρωζώνη δεν θα φέρει πρόοδο στην Ελλάδα.

   Για το ΚΚΕ είχε πει ότι είναι το κόμμα που έχει δικαιωθεί σε σχέση με την κριτική του για την ευρωζώνη αλλά «κλείστηκε στον εαυτό του και αρνείται να κάνει συνεργασία». Τέλος, για τη Χρυσή Αυγή είχε πει ότι είναι μια καθαρή απειλή απέναντι στις στοιχειώδεις κοινοβουλευτικές λειτουργίες και ότι θα έπρεπε να τεθεί εκτός νόμου.

.Τα κατοχικά δάνεια σε βιβλίο με "πικρές" αλήθειες


Σε πεντακόσια δισεκατομμύρια ευρώ- για την ακρίβεια 510.033.165.000- ανέρχονται οι ανεξόφλητες οφειλές της Γερμανίας από τα κατοχικά δάνεια. Σε αυτό το ύψος υπολογίζει ο συγγραφέας Δημοσθένης Κούκουνας το περιλάλητο ποσό, σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στο βιβλίο του «Η ελληνική οικονομία κατά την Κατοχή» και υπότιτλο «η αλήθεια για τα κατοχικά δάνεια», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ερωδιός.

Σε μια ογκώδη μελέτη 556 σελίδων κάνει μια ιστορική επισκόπηση της αφαίμαξης του ελληνικού λαού από τις δυνάμεις κατοχής των Γερμανών Ναζί και των Ιταλών φασιστών, όταν υποχρέωσαν την Ελλάδα να τους δανείσει για να καλύψουν τα έξοδα συντήρησης των στρατευμάτων κατοχής!

Ο συγγραφέας, ο οποίος έχει μια προσφορά δεκαετιών στην ιστορική έρευνα αυτού του θέματος, λαμβάνοντας υπόψη στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδας- η οποία υποχρεώθηκε να υπογράψει τη συμφωνία της Ρώμης το 1942 - αναφέρει ότι η μεταπολεμική Ιταλία αναγνώρισε την οφειλή της και ύστερα από διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές κυβερνήσεις για το ακριβές ποσό, το αποπλήρωσε. 

Εν αντιθέσει με την μεταπολεμική Γερμανία ,η οποία δεν αναγνώρισε την οφειλή της ,με αποτέλεσμα το ελληνικό κράτος να δικαιούται την είσπραξη του δανείου με τους επιπλέον τόκους που τρέχουν μέχρι και σήμερα.

Η πραγματική αποτίμηση του γερμανικού χρέους- επισημαίνει ο ερευνητής- έφθασε ως την ημέρα που αποχώρησαν τα γερμανικά στρατεύματα στο συνολικό ύψος των 100 δισ. ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις.

Ο όρος περί άτοκης επιστροφής των δανείων ξεπεράστηκε όταν η δανειακή σύμβαση κατέστη ληξιπρόθεσμη. Αυτό συνέβη με τη Διάσκεψη Ειρήνης του 1946. Από τότε τα δάνεια είναι έντοκα και, άρα, το αρχικό κεφάλαιο των 100 δις , με ένα χαμηλό επιτόκιο 2,5% ανεβαίνει στο μεγάλο αυτό ποσό, που φθάνει και περισσεύει να ξεπληρώσει όλο το ελληνικό χρέος.

Το βιβλίο εξετάζει επίσης θέματα ταμπού ,όπως είναι το ζήτημα των οικονομικών δοσίλογων. Ένα άλλο θέμα που φωτίζεται είναι η χρησιμοποίηση ελλήνων εργατών στη Ναζιστική Γερμανία. Ένα βιβλίο με πικρές αλήθειες.

."Η κρίση στην ΕΕ είναι μία πολύ σοβαρή απειλή"


Η κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρείται από τη Μόσχα "ως μια πολύ σοβαρή απειλή", δήλωσε ο ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο και την εφημερίδα Le Figaro. 

"Η κατάσταση στη χώρα μας σε ένα μεγάλο μέρος εξαρτάται από το τι συμβαίνει στις οικονομίες της ΕΕ", τόνισε ο Μεντβέντεφ και πρόσθεσε πως οι μισές εμπορικές συναλλαγές της Ρωσίας γίνονται με την ΕΕ.

Ο Μεντβέντεφ που αναμένεται σήμερα στη Γαλλία φάνηκε να μην είναι απόλυτα πεπεισμένος για τις προσπάθειες της ΕΕ να αντιμετωπιστεί η κρίση. 

"Καμιά φορά μας φαίνεται ότι οι ευρωπαίοι εταίροι μας δεν διαθέτουν ενέργεια και βούληση για να πάρουν αποφάσεις...Οι εταίροι μας στην Ευρώπη μοιάζουν να βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη συμφωνία. Το σημαντικό είναι να μην αργήσουν πάρα πολύ", πρόσθεσε. 

"Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή το τι συμβαίνει στην ΕΕ και την ευρωζώνη", είπε ο ρώσος πρωθυπουργός, ο οποίος εξέφρασε την υποστήριξή του στο ευρώ.

.Εισαγγελική παρέμβαση για τις 200 χιλιάδες συνταγές


 Yπό εισαγγελική έρευνα τίθεται η υπόθεση των 200.000 συνταγών ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ που εκτελέστηκαν τον περασμένο Αύγουστο αλλά γράφτηκαν τον Σεπτέμβριο.
   
Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου διέταξε προκαταρκτική εξέταση με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα ενώ για το θέμα διενεργείται ήδη διοικητική έρευνα που διέταξε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ , Λ. Παπαγεωργόπουλος. 
   
Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης που φαίνεται να αφορά μεγάλο χρηματικό ποσό έχει ζητηθεί και η παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
   
Να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαγεωργόπουλος δεν έχει αποκλείσει την περίπτωση λάθους στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης (ΗΔΙΚΑ) και της μηχανογραφικής επεξεργασίας (ΚΜΕΣ) ενώ ο  πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θ. Αμπατζόγλου έχει υποστηρίξει πως πρόκειται για τεχνικό λάθος.
   
Η εντολή της Εισαγγελέως είναι να διαπιστωθεί αν στην υπόθεση προκύπτει αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα και αν τίθεται θέμα ζημιάς του ΕΟΠΥΥ.  

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.