.«Σόου» Μητρόπουλου στη Βουλή με στόχο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

*Μετά από μία θυελλώδη συνεδρίαση Μετά τους καβγάδες στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όπου λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια βουλευτές, το κλίμα έγινε κάπως πιο... ευχάριστο το βράδυ με την ανέλπιστη παρέμβαση του αντιπροέδρου της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλου.*

 Ο κ. Μητρόπουλος, ως προεδρεύων της σημερινής συνεδρίασης πέταξε ατάκες που.... θα μείνουν στην ιστορία και είχαν στόχο την απούσα λόγω ταξιδιού στο εξωτερικό πρόεδρο του Σώματος, Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Μη γελάτε γιατί από Δευτέρα θα έλθει η Ζωή Κωνσταντοπούλου και θα αναπολείτε αυτά που μου λ... περισσότερα »

.Γιατί το Μαξίμου, παρά τις διαψεύσεις, δεν αποκλείει τις εκλογές

*Εγκλωβισμένος σε επικίνδυνα αδιέξοδα εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που αναζητεί εναγωνίως λύτρωση με την προσφυγή σε διπλές κάλπες για την ταυτόχρονη διεξαγωγή εκλογών και δημοψηφίσματος.* 

Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι τα περιθώρια στενεύουν σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα με κίνδυνο η κυβέρνηση να εξαντλήσει ταχύτατα το πολιτικό της κεφάλαιο με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. 

Με την πραγματική οικονομία να έχει καταρρεύσει και τα πενιχρά αποθεματικά του κράτους και της γενικής κυβέρνησης να έχουν εξαντληθεί δεν απομένουν πολλά περιθώρια για πρωτοβουλίες και κινήσεις για την αν... περισσότερα »

.«Κυμαινόμενη» σύνταξη από το ΙΚΑ για 100.000 δικαιούχους

*Κρυφή βόμβα βρίσκεται στην τσέπη 100.000 ασφαλισμένων που θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από το ΙΚΑ μέσα στο 2015 καθώς όσοι υποβάλλουν τις αιτήσεις τους παίρνουν αποφάσεις «με την επιφύλαξη ότι τα ποσά μπορεί να αλλάξουν εάν προκύψει μεταβολή στον υπολογισμό των συντάξεων με τις νέες διατάξεις», όπως αναφέρεται στο έγγραφο που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής.* 

Στην πραγματικότητα οι αποφάσεις αυτές είναι στον αέρα και οι ασφαλισμένοι που θεμελιώνουν δικαίωμα εξόδου από την 1η/1/2015 και υποβάλλουν αιτήσεις αποδέχονται όταν βγουν οι αποφάσεις ότι θα επιστρέψουν απο... περισσότερα »

.Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ και Ντάισελμπλουμ

Συμφωνία με διαδικασίες εξπρές επιδιώκει το Μέγαρο Μαξίμου και στην προσπάθεια αυτή υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, η συζήτηση, που έγινε σε θετικό κλίμα, ήταν σε συνέχεια της συνάντησης των δύο ηγετών στις Βρυξέλλες.

 Στη συνομιλία τους, εκφράστηκε η κοινή βούληση για σταθερή επικοινωνία καθ’ όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης, προκειμένου να υπάρξει άμεσα μια αμοιβαία επωφελής λύση. Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Στο μπαράζ των διαβουλε... περισσότερα »

.Βενιζέλος: Η χώρα έχει υποστεί όλα τα δεινά της δραχμής, εντός του ευρώ

Η κυβέρνηση δεν έχει εντολή ρήξης, ούτε μπορεί να διαχειριστεί τη ρήξη και τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς της, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας για στρατηγικό εγκλωβισμό. 

Τα κυβερνητικά στελέχη καλλιεργούν τα σενάρια των πολιτικών εξελίξεων για πρόωρες κάλπες ή δημοψήφισμα, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», εκτιμώντας ότι «η χώρα θα πάει με συνθήκες πάρα πολύ άσχημες, είτε σε δημοψήφισμα, είτε σε εκλογές. 

Δεν θα πάει όπως πήγαμε στις 25 Ιανουαρίου.... Από τότε έως σήμερα, η χώρα έχει υποχωρήσει, έχει υποβαθμιστεί». Ακόμη, ο κ. Βενιζέλος έκαν... περισσότερα »

.Λαπαβίτσας: Να μην φοβηθούμε τη ρήξη - Δεν διαφαίνεται έντιμος συμβιβασμός

Την άποψή του πως η κυβέρνηση, αλλά και ο λαός δεν θα πρέπει να φοβηθούν τη ρήξη, αν είναι ένας δρόμος για την εθνική ανασυγκρότηση, έγραψε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας. Μάλιστα, προχωράει σε μια προσωπική εκτίμηση του πρόσφατου εκλογικού αποτελέσματος, γύρω από το τι θέλει πραγματικά ο λαός να συμβεί. 

Παράλληλα, χαρακτηρίζει την απόφαση της κυβέρνησης για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα, ήταν δύσκολη. *Αναλυτικά το άρθρο του:* «Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση μετέφερε τα ταμειακά... περισσότερα »

.Φίλης: Αχνοφαίνεται συμφωνία -Οι εκλογές είναι θετικού χαρακτήρα

Για την πιθανότητα να υπάρξει οικουμενική κυβέρνηση, ο ίδιος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Real News, επισήμανε: «Καθώς αχνοφαίνεται η επίτευξη της συμφωνίας με τους εταίρους, που θα αφορά όχι μόνο την παρούσα φάση, αλλά και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και την απομείωση του χρέους, τα σενάρια για πρόωρες εκλογές ή δημοψήφισμα, παρότι αποτελούν συνταγματικές δυνατότητες, δεν συνιστούν εξαναγκαστικές πολιτικές προτεραιότητες. 

Η προσφυγή στις κάλπες, προκειμένου να υπάρξει πρωτογενής λαϊκή έγκριση του επιδιωκόμενου προωθητικού συμβιβασμού με τους εταίρους, μπορεί να αποδειχθε... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.