.ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 2013

 Οι εορταστικές εκδηλώσεις της φετινής Αποκριάς του Δήμου Ζωγράφου  ολοκληρώθηκαν σήμερα, Καθαρά Δευτέρα στον Πάρκο Γουδή , όπου μικροί και μεγάλοι γιόρτασαν τα Κούλουμα με λαγάνα, χαλβά, ελιές και φυσικά πολύ γλέντι.


.Στα πρόθυρα εξέγερσης οι Κύπριοι - «Πολιορκία» στο Προεδρικό Μέγαρο


Κλιμακώνεται η ένταση στην Κυπρο όπου εκατοντάδες πολίτες συνεχίζουν να διαμαρτύρονται μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο, ενώ ορισμένοι προσπάθησαν ακόμη και να σπάσουν την πόρτα και να μπουν μέσα. Νωρίτερα ένας νεαρός σκαρφάλωσε και κατέβασε τη γερμανική σημαία από το κτίριο της πρεσβείας.

Η κατάσταση στην Κύπρο δείχνει να είναι οριακή με τους εξαγριωμένους διαδηλωτές να χτυπάνε την πόρτα του Μεγάρου και να προσπαθούν να τη σπάσουν για να μπουν μέσα.

Νωρίτερα μεγάλη ένταση επικράτησε και έξω από τη γερμανική πρεσβεία, όπου ένας νεαρός σκαρφάλωσε τον εξωτερικό φράχτη, ανέβηκε στο στύλο και κατέβασε τη γερμανική σημαία.

Το περιστατικό έληξε με την παρέμβαση της Αστυνομίας χωρίς να προκληθεί κάποιο διπλωματικό επεισόδιο.

Από την οργή του πλήθους δεν γλίτωσε ούτε ο Γιώργος Λιλλήκας τον οποίο προπηλάκισαν, ενώ διαδηλωτές κούρεψαν πρόβατα και έκαψαν το μαλλί τους μπροστά από τη Βουλή.

.Το ΚΚΕ επικρίνει την χειρονομία του παίκτη της ΑΕΚ


«Η συμπεριφορά του παίκτη της ΑΕΚ και ο ναζιστικός του χαιρετισμός προκαλεί όλους τους φιλάθλους και τον ελληνικό λαό. Προσβάλλει τη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του ναζισμού, των αθλητών που και στη χώρα μας πολέμησαν το ναζισμό, στήθηκαν ακόμη και μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα» 

επισημαίνεται σε σχόλιο του ΚΚΕ, ενώ υπογραμμίζεται πως είναι σημαντικό το ότι «η ενέργεια αυτή καταδικάστηκε από τους παίκτες της ομάδας, από τους συναδέλφους τους σε όλο το φάσμα του αθλητισμού, και πάνω από όλα αποδοκιμάστηκε μαζικά από τους φιλάθλους της ΑΕΚ και των άλλων ομάδων». 

«Οι φίλοι της ΑΕΚ, με τις ιστορικές μνήμες της προσφυγιάς και του ξεριζωμού, αλλά και όλοι οι φίλαθλοι, πρέπει να απομονώσουν και να αποβάλουν τα φασιστικά παράσιτα που δρουν και χρησιμοποιούν τον σάπιο αθλητισμό των μεγαλοεπιχειρηματιών και τις ομάδες, προκειμένου να χύσουν το ναζιστικό τους δηλητήριο» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

.Αναβάλλεται η ψηφοφορία στην Κύπρο


Αναβάλλεται για αύριο στις 6 το μεσημέρι η ψηφοφορία της κυπριακής Βουλής, καθώς γίνεται προσπάθεια μέσα από σκληρές διαπραγματεύσεις να υπάρξουν νέα δεδομένα στο κούρεμα και ταυτόχρονα να αποφευχθεί η ανάληψη μεγάλων χρηματικών ποσών από τις τράπεζες, που θα μείνουν κλειστές μέχρι την Παρασκευή, σύμφωνα με το 24h.com.cy. 

Η επαναδιαπραγμάτευση περιλαμβάνει, μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, εκτός από τους δύο συντελεστές του 6% και του 9.9%, πέφτει στο τραπέζι και ένας τρίτος, μηδενικός συντελεστής για καταθέσεις μέχρι 20.000 ευρώ. 

Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα δεδομένα, υπάρχουν σκέψεις να υπάρξει μηδενική φορολόγηση από μηδέν μέχρι 20.000 ευρώ, να μην υπάρξει κούρεμα δηλαδή και από εκεί και πέρα, να γίνει κλιμακωτή φορολόγηση από 25.000 μέχρι 100.000 ευρώ. 

Παράλληλα, θα σημάνει νομική εμπλοκή, αφού το 9.9% που προβλεπόταν μέχρι στιγμής για τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ, θα πρέπει να αυξηθεί σε εως 15% ούτως ώστε να γίνει εξισορρόπηση των εσόδων. 

Η αποφυγή πανικού και το να σπεύσει ο κόσμος να σηκώσει την ίδια ώρα ώρα τα χρήματά του από τις τράπεζες είναι επίσης μέσα στις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης. 

.Ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί την κατάσταση στην Κύπρο


Η αμερικανική κυβέρνηση "παρακολουθεί στενά" την κατάσταση στην Κύπρο, δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, επαναλαμβάνοντας ότι "μια ισχυρή και σταθερή Ευρώπη είναι προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών".

Ο εκπρόσωπος δεν θέλησε να σχολιάσει την απόφαση του Eurogroup και ειδικότερα για το κούρεμα στις κυπριακές τράπεζες, το οποίο ταρακούνησε τις χρηματοπιστωτικές αγορές. "Προφανώς, παρακολουθούμε στενά την κατάσταση αυτή την στιγμή", 

δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, υπογραμμίζοντας ότι "είναι πολύ σημαντικό η Ευρώπη να κάνει τα απαραίτητα βήματα για την ανάπτυξη και για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του χρέους".

Στο μεταξύ, οι εξελίξεις για την Κύπρο είναι το πρώτο θέμα στις οικονομικές ειδήσεις στα αμερικανικά ΜΜΕ. Μεταξύ άλλων, καταγράφονται οι τελευταίες εξελίξεις, όπως η αναβολή για αύριο Τρίτη, 
της σύγκλησης της Ολομέλειας της Κυπριακής Βουλής, η διεξαγωγή τηλεδιάσκεψης των Υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης, το βράδυ της Δευτέρας, για πιθανή τροποποίηση της απόφασης, 

καθώς και η αναμενόμενη απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες, πιθανόν μέχρι την Πέμπτη, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο μαζικής απόσυρσης των καταθέσεων.

.Γ. Άσμουσεν: Η Λευκωσία μπορεί να αλλάξει τους όρους του προγράμματος


Η κυπριακή κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει τους όρους του προγράμματος, εφόσον εξασφαλίζεται το ποσό που έχει τεθεί ως στόχος, σημείωσε το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιεργκ Άσμουσεν και υποστήριξε ότι δεν ήταν η ΕΚΤ η οποία καθόρισε τους όρους της λύσης.
«Πρόκειται για πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της κυπριακής κυβέρνησης.

 Από αυτήν, λοιπόν, και μόνο εξαρτάται εάν επιθυμεί να αλλάξει τη δομή του» δήλωσε ο Γερμανός τραπεζίτης και πρόσθεσε ότι «το σημαντικό είναι να παραμείνει η συμμετοχή με 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ» και ότι «είναι στο χέρι της κυπριακής κυβέρνησης και της Βουλής να αποφασίσουν για τη δομή».

Αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του Eurogroup, ο κ. Άσμουσεν δήλωσε: «Θέλω να τονίσω ότι δεν ήταν η ΕΚΤ που πίεσε γι αυτή την ειδική δομή της συμμετοχής στο σχέδιο διάσωσης που επελέγη. Πρόκειται για αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης».

Σε δηλώσεις του στον Τύπο στο περιθώριο συνεδρίου σήμερα στο Βερολίνο, ο κ. Άσμουσεν επισήμανε ακόμη ότι θεωρεί την Κύπρο συστημικά σημαντική, παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει απολύτως ασφαλής λύση και τόνισε ότι ενδεχόμενη χρεοκοπία της θα επηρέαζε τόσο την Ελλάδα όσο και την Πορτογαλία και την Ιρλανδία.

Απαντώντας, πάντως, σε ερώτηση σχετικώς με το εάν οι καταθέτες σε άλλες χώρες έχουν λόγο να ανησυχούν, διευκρίνισε ότι η λύση που επελέγη για την Κύπρο είναι μοναδική, όπως μοναδική είναι και η κατάσταση στη χώρα και στον τραπεζικό τομέα της.

.Ανταραχή στις ασιατικές αγορές ελέω Κύπρου


Το ιαπωνικό γεν ανατιμήθηκε σημαντικά έναντι του ευρώ και οι μετοχές στις ασιατικές αγορές υποχώρησαν αισθητά με την έναρξη των συνεδριάσεων τη Δευτέρα, μετά από την "ασυνήθιστη¨" πρόταση διάσωσης της κυπριακής οικονομίας που «ταρακούνησε» τα νεύρα των επενδυτών.

Το ιαπωνικό νόμισμα ανατιμήθηκε κατά πολύ νωρίς τη Δευτέρα στην Ασία έναντι του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος το οποίο βυθίστηκε σε χαμηλό 121,585 ανά ευρώ, από τα 124,93 γεν ανά ευρώ, αργά την Παρασκευή.

Το ευρώ άγγιξε και τα χαμηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων εβδομάδων έναντι του δολαρίου- 1,2895 δολάρια ανά ευρώ- νωρίς Δευτέρα, πολύ κάτω από το επίπεδο των περίπου 1,30 δολαρίων ανά ευρώ, αργά την Παρασκευή.

«Θα έχουμε μια διόρθωση σήμερα. (?) .Το γιεν είναι κοντά στα 95 σε σχέση με το δολάριο. Αυτά είναι άσχημα νέα για την ιαπωνική αγορά» δήλωσε ο Τακάσι Χιρόκι, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Monex Inc.

Στις χρηματιστηριακές μετοχές ο ευρύτερος δείκτης MSCI των μετοχών της Ασίας-Ειρηνικού, εκτός των μετοχών του ιαπωνικού χρηματιστηρίου, άνοιξε μειωμένος κατά 0,8%, με το χρηματιστήριο της Αυστραλίας να βυθίζεται κατά 1,7% και της Νότιας Κορέας να υποχωρεί κατά 0,6%.

«Η εβδομάδα ξεκίνησε με μια σαφή αύξηση του επιπέδου κινδύνου μετά την απόφαση έκπληξη στις Βρυξέλλες (?) με την καταβολή φόρου καταθέσεων στη Κύπρο για να εγκριθεί το δάνειο των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ», δήλωσε ο Σιν Κάλοου στρατηγικός αναλυτής της Westpac.

Κατά τους αναλυτές το προτεινόμενο σχέδιο διάσωσης για την Κύπρο προκαλεί αύξηση της αβεβαιότητας και δυνητικά δημιουργεί τάσεις αναζωπύρωσης της κρίσης χρέους της ευρωζώνης.

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.