.Ο ξένος Τύπος για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα

Με το ελληνικό πολιτικό σκηνικό ασχολούνται στην πλειονότητά τους τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης κυρίως ανά την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. 

Σε ανταποκρίσεις τους από την Ελλάδα και σε αρθρογραφία, κάνουν κυρίως λόγο για νευρικότητα των αγορών μετά την αποτυχή εκλογή ΠτΔ από τη Βουλή, που οδηγεί τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, και τις εξελίξεις, που ενδεχομένως πυροδοτήσει στην Ευρώπη μια εκλογική νίκη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ειδικότερα, δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων *Ρόιτερς* σημειώνει ότι «η αποτυχία των Ελλήνων βουλευτών να εκλέξουν νέο Πρόεδρο στην τελευταία σημερινή ψηφ... περισσότερα »

.Η ώρα της αλήθειας έφτασε, τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος

Σε «εκβιασμό των θεσμών που επιβλήθηκε από την αντιπολίτευση με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής» απέδωσε τη διάλυση της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της τρίτης ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή.

«Η χώρα οδηγείται σε εκλογές, η οικονομία σε αβεβαιότητα και αστάθεια με τη σύμπλευση όχι μόνο των ετερόκλητων δυνάμεων της αντιπολίτευσης που ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο αλλά και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Αυτό είναι όνειδος για τη δημοκρατία που ελπίζω να μην έχει βαθύτερες επιπτώσεις», είπε. 

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η «ώρα της αλήθειας έφτασε» και «ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα κρατούν τη μοίρα τους στα χέρια τους» και «καλούνται να λάβουν μια απόφαση για την πορεία της χώρας τα επόμενα πάρα πολλά χρόνια». Ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική 

Παράταξη κουβάλησε δυσανάλογο βάρος, «ακρωτηριαστήκαμε, πονέσαμε, ταπεινωθήκαμε, γίναμε το εξιλαστήριο θύμα για να στηρίξουμε τη χώρα και γιατί έπρεπε να καταβάλουμε το δικό μας μερίδιο ευθύνης για τα λάθη της μεταπολίτευσης που ανεξαρτήτως των προσώπων που κάθε φορά εμπλέκονται είναι λάθη ιστορικά, παραταξιακά, εθνικά».

.Αλ. Τσίπρας: Με τη θέληση του λαού, σε λίγες μέρες θα είναι παρελθόν τα μνημόνια της λιτότητας

Ιστορική για την Ελληνική Δημοκρατία χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σε δήλωσή του ύστερα από την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ευχάριστη εξέλιξη και ανέφερε: «Οι Έλληνες βουλευτές, τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης απέδειξαν ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται όσες πιέσεις και μεθοδεύσεις κι αν κάποιοι σκαρφιστούν.

 Όταν η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αποφασισμένη να μπει ένα τέρμα στις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας, τότε οι βουλευτές δεν μπορούν παρά να ανταποκριθούν στο καθήκον, να εναρμονιστούν με τη λαϊκή βούληση. 

Σήμερα, η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, που επί δυόμισι χρόνια λεηλάτησε την κοινωνία και που ήδη είχε αποφασίσει και δεσμευτεί για νέα μέτρα, αποτελεί παρελθόν. Με τη θέληση του λαού μας, σε λίγες μέρες θα είναι παρελθόν και τα μνημόνια της λιτότητας. Το μέλλον ήδη ξεκίνησε, να είστε αισιόδοξοι και χαρούμενοι».

.«Βουτιά» στο Χρηματιστήριο

Μετά την πτώση που ξεπέρασε το 11% στον απόηχο των πολιτικών εξελίξεων και της προσφυγής σε εκλογές, η αγορά έχει καλύψει ένα σημαντικό μέρος των απωλειών της. 

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 14:40, διαμορφώνεται στις 797,25 μονάδες σημειώνοντας πτώση 6,56%. Ενδοσυνεδριακά έχει καταγράψει κατώτερη τιμή στις 756,80 μονάδες, όταν σημείωνε πτώση έως και 11,30%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 74,915 εκατ. ευρώ.
  
Εξάλλου, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διεύρυναν τις απώλειές τους μετά τη σημερινή άκαρπη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 σημείωνε πτώση 0,5%, εν μέσω υποχώρησης του δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά 11%. Οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας υποχωρούσαν πάνω από 1,6% και ο γερμανικός δείκτης DAX κατέγραφε απώλειες 1,2%.

.«Αν ο λαός επιλέξει σωστά, τότε ο λαϊκισμός ηττάται για πάντα»

«Ο λαός πρέπει να αποφασίσει απερίσπαστα για το μέλλον του στην πιο αποφασιστική αναμέτρηση της τελευταίας δεκαετίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο. Απευθυνόμενος προς τους υπουργούς του υπογράμμισε: «Περιμένω από όλους να κάνετε τη δουλειά σας με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα.

 Η χώρα έχει κυβέρνηση και η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη. Καμία χαλάρωση δεν επιτρέπεται. Όλοι περιμένουν από εμάς να μείνουμε όρθιοι και να κάνουμε τη δουλειά μας απερίσπαστοι». Αναφερόμενος στην κρισιμότητα της συγκυρίας είπε: «Σήμερα τα πράγματα είναι ... περισσότερα »

.«Η αντιπολίτευση πρόσθεσε τις ψήφους της με τη Χρυσή Αυγή»

Λυπηρό χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το γεγονός ότι, όπως είπε, «έχουμε μια αντιπολίτευση η οποία πρόσθεσε τις ψήφους της με της Χρυσής Αυγής για να προκαλέσει πρόωρες εκλογές, την ίδια ώρα που οι Έλληνες δεν επιθυμούν εκλογές, στη μεγάλη τους πλειοψηφία».

Μιλώντας σε ξένα ΜΜΕ, ο Αντ. Σαμαράς τόνισε πως η χώρα πλέον οδηγείται σε εκλογές και επισήμανε πως ο ίδιος πιστεύει έντονα ότι «οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις κι εκείνες οι δυνάμεις που στηρίζουν τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές σε αυτή τη χώρα θα επικρατήσουν. Είμαι πολύ αισιόδοξος για αυτό. Είναι η μόνη διέξοδος», τόνισε.

.«Νομιμοποιημένος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι ο Βενιζέλος»

Αυτή τη στιγμή, νομιμοποιημένος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι ο κ. Βενιζέλος. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς και κατά τη γνώμη μου δεν έχει και κανένα νόημα να το κάνει. Ο κ. Βενιζέλος, πρέπει να μείνει ως έχει, με πλήρη καθήκοντα, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μέχρι τις εκλογές. 

Αυτό που πρέπει να κάνει ο κ. Βενιζέλος, είναι αυτό που έγινε το 2007. Το πιο απλό πράγμα που οφείλει να κάνει απέναντι στην παράταξή του είναι να δεσμευτεί ότι θα θέσει τον εαυτό του στην κρίση της βάσης του κινήματος, σε περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα είναι διαφορετικό από αυτό που είχε το ΠΑΣΟΚ το 2... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.