.Ο Γιάννης Σπανός στην Πλατεία Τερζάκη!

Το Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, οργανώνει μια συναυλία με ήχους μαγικούς, με ήχους που έχουν συγκινήσει και έχουν ταξιδέψει τους περισσότερους από εμάς. Μια συναυλία με τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη, Γιάννη Σπανό.
Το βράδυ της Τετάρτης 7 Μαίου 2014, στην πλατεία Τερζάκη Άνω Ιλίσια, ο ΓιάννηςΣπανός, θα παρουσιάσει στους ζωγραφιώτες ένα πρόγραμμα με τις πιο γνωστές επιτυχίες του! Μαζί του, η Πένη Ξενάκη.
Τραγούδι: Νίκος Καρακαλπάκης
Μπουζούκι – φωνή:  Κοσμάς Κοκόλης
Κιθάρα-φωνή: Χρίστος Θεσσαλονικεύς 
Πλήκτρα: Γιώργος Τσοκάνης
Συμμετοχή: Κορίνα Αντωνοπούλου
Επιμέλεια Προγράμματος: Νίκος Δανίκας
Η συναυλία ξεκινά στις 19:30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

.Δ. Κουτσούμπας: Οι προτάσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν σε νέα αντιλαϊκά μέτρα

Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στο Toc.gr, απαντώντας στην παρατήρηση περί αιχμηρής, εκ μέρους του πολιτικής και προσωπικής αντιμετώπισης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αντίπαλος, είπε ότι οι αιχμηρές εκφράσεις δεν χρησιμοποιούνται (από το ΚΚΕ) ειδικά για το ΣΥΡΙΖΑ, 

πρόσθεσε ότι «τυχαίνει πολλές φορές εν τη ρύμη του λόγου να χρησιμοποιούμε διάφορες εκφράσεις» και σημείωσε ότι με «την έκφραση "κωλοτούμπες" που δεν είναι και πετυχημένη, αυτό που θέλουμε να προσδιορίσουμε είναι οι παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ και οι συνεχείς αντιφάσεις που πέφτει στην πολιτική του, όχι γιατί δεν έχει πολιτική κατεύθυνση ή γιατί δεν έχει θέσεις - βέβαια κάποιες τις επεξεργάζεται ακόμα». 

Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι πρέπει να παρακολουθήσει κανείς τις θέσεις που έπαιρνε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ και αυτές που άρχισε να παίρνει ως αξιωματική αντιπολίτευση, και εξέφρασε την άποψη ότι «όταν ένα κόμμα είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση και παλινωδεί ή υποχωρεί σε θέσεις, με τις οποίες τον ψήφισαν οι ψηφοφόροι και τον έφεραν σε αυτό το 27%, μπορεί να καταλάβει πολύ καλά ένας άνθρωπος τι θα γίνει όταν βρεθεί στην κυβερνητική εξουσία».  

Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω του ότι βρίσκεται στην αξιωματική αντιπολίτευση, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται όπως ένα οποιοδήποτε άλλο (εκτός κυβέρνησης) κόμμα. 

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ δεν ταύτισε ποτέ τη ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα, και φέροντας ως παράδειγμα τις διαφορές μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του χρέους, ότι «και οι δύο προτάσεις, είτε με λίγο κούρεμα, είτε με περισσότερο κούρεμα, είτε με επιμήκυνση, οδηγούν μαθηματικά σε καινούργια αντιλαϊκά μέτρα».

.Το πρόγραμμα "Μεταρρύθμιση του Δημοσίου Τομέα 2014-2020" παρουσίασε η E. Χριστοφιλοπούλου

 Το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014 - 2020» και το Σχέδιο Δράσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, παρουσίασε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Το νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα βασίζεται στην Εθνική Στρατηγική για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και εξασφαλίζει τη μεγαλύτερη δυνατή συνέργεια. Επιπλέον:

-Είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο. Καμία αλλαγή δεν μπορεί να γίνει μόνο με νομοθετικές παρεμβάσεις και υπουργικές αποφάσεις. Χρειάζονται συγκεκριμένοι πόροι για την υποστήριξή της. Σχεδόν ολοκληρωτικά οι πόροι αυτοί θα διατεθούν από το νέα ΕΣΠΑ.

- Είναι το αποτέλεσμα εξαντλητικής διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Το ΥΔΜΗΔ προσπάθησε να ικανοποιήσει τις ανάγκες όλων των τομέων της οικονομίας (δικαιοσύνη, υγεία, κοινωνική ασφάλιση), εντάσσοντας όλα τα σημαντικά έργα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

.Ενώπιων των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, τέσσερις βουλευτές

Αίτημα εξαίρεσης των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, κατέθεσε ο προσωρινά κρατούμενος βουλευτής Γιάννης Λαγός, την ώρα που οι τέσσερις συνάδελφοί του, μεταξύ των οποίων και η σύζυγος του γενικού γραμματέα του κόμματος Ελένη Ζαρούλια, βρίσκονται ενώπιον των δύο δικαστικών λειτουργών κατηγορούμενοι για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι κατηγορούμενοι Ε. Ζαρούλια, Μιχάλης Αρβανίτης, Νίκος Κούζηλος των οποίων η ασυλία ήρθη πρόσφατα από τη Βουλή, αναμένεται να λάβουν προθεσμία για τις απολογίες τους προκειμένου να ενημερωθούν για τη δικογραφία και να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους. Προθεσμία έλαβε ήδη ο Δημήτρης Κουκούτσης.
Η νέα αίτηση εξαίρεσης, που υποβάλλεται από τη Χρυσή Αυγή, βασίζεται, όπως και η πρώτη που είχε υποβάλει ο Ηλίας Κασιδιάρης, σε υπόνοιες μεροληψίας των δύο εφετών σε βάρος των κατηγορουμένων.

.Νέες μάχες είναι σε εξέλιξη στο Σλαβιάνσκ

Νέες μάχες είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο Σλαβιάνσκ, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με το Associated Press, υπάρχει ανταλλαγή πυρών μεταξύ ουκρανικών στρατευμάτων και φιλορώσων στα περίχωρα της πόλης Σλαβιάνσκ.

Το Reuters υποστηρίζει ότι αυτή την ώρα ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις.

Εκπρόσωπος των ανταρτών δήλωσε στο Interfax ότι τουλάχιστον πέντε φιλορώσοι ακτιβιστές έχουν τραυματιστεί σοβαρά, ενώ το Associated Press μεταδίδει ότι υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις νεκροί.
Ρωσικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για τουλάχιστον πέντε νεκρούς και περίπου 30 τραυματίες.

.Εντός της εβδομάδας το κοινωνικό μέρισμα

Eντός της εβδομάδος θα χορηγηθεί το κοινωνικό μέρισμα σε 265.000 δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έως 30 Απριλίου, ενώ την Παρασκευή θα πιστωθεί η ενίσχυση και στους 75.000 ένστολους.

Μέχρι τώρα οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα υπερβαίνουν τις 800.000 (ακόμη και από νοικοκυριά που δεν διαθέτουν τις προϋποθέσεις για την είσπραξη του), εκ των οποίων έχουν εγκριθεί 265.000.

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει πάντως στους δικαιούχους να συμπεριληφθούν και όσοι έχουν εισοδήματα λίγο πάνω από τα 6.000 ευρώ έως και 6.500 ευρώ. 

Παράλληλα έχει ήδη ανακοινωθεί ότι στην υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων θα δοθεί η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων ώστε να καταβληθεί κοινωνικό μέρισμα σε όσους έμειναν άνεργοι κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

.Βενιζέλος: Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση

«Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, μετά από οκτώ χρόνια ύφεσης», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, απευθυνόμενος σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους του αραβικού κόσμου και της ΕΕ, μιλώντας στο συνέδριο του Economist με θέμα «Η Ευρώπη και ο Αραβικός Κόσμος».

«Τώρα η Ελλάδα μπορεί να παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό πρωτογενές πλεόνασμα, το μεγαλύτερο στην ΕΕ», υπογράμμισε ο κύριος Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι «η χώρα παρουσιάζει τώρα όλα τα στοιχεία της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας». 

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.