.Δήλωση παραίτησης αντιδημάρχου και ανεξαρτητοποίησης από την παράταξη «Ζωγράφου Αύριο»

Προς: κ. Δήμαρχο Ζωγράφου, κ. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Κοιν: Δημοτικούς Συμβούλους *Θέμα:Δήλωση παραίτησης αντιδημάρχου και ανεξαρτητοποίησης από την παράταξη «ΖωγράφουΑύριο» ΚύριεΔήμαρχε, κύριε Πρόεδρε, Mετην επιστολή μου αυτή δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του ΑντιδημάρχουΝεότητας, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας, καθώς και την ανεξαρτητοποίηση μου από τηνπαράταξη «Ζωγράφου Αύριο». 

Ωστόσο, θα παραμείνω ενεργός δημοτικός σύμβουλος καιθα επιστρέψω στο τεχνικό μου γραφείο συνεχίζοντας την επαγγελματική μου πο... περισσότερα »

.Ο Μετικαρίδης στις γειτονιές του Ζωγράφου

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεόδωρος Μετικαρίδης, μαζί με τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του "Ενωτική Δύναμη Ζωγράφου" χθες πρωί του Σαββάτου περπάτησαν στις γειτονιές του Γουδί, συνάντησαν τους μαγαζάτορες και τους δημότες της περιοχής και άκουσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και τις προτάσεις τους πάνω σε αυτά.
Ο κ. Μετικαρίδης με μεγάλη θητεία στα δημοτικά δρώμενα και γνώστης της δημοτικής κατάστασης, τους μίλησε για τις θέσεις της παράταξής του, οι οποίες δεν περικλείουν μεγάλες ανέφικτες λύσεις, αλλά ουσιαστικές και ικανές να επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα που μπορεί κάποιος να διαχειριστεί, πιστός στους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η αποδοχή από τους μαγαζάτορες και τους δημότες ήταν πολύ θερμή με την ευχή όλων να ευοδωθούν οι στόχοι του από τη θέση του αυριανού Δημάρχου.

.Δωρεάν ιατρικές επισκέψεις για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

 Τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ δεν κλείνουν, διαμηνύει το υπουργείο Υγείας, σημειώνοντας ότι μετατίθεται για περίπου ένα μήνα μετά η επανέναρξη λειτουργίας τους, προκειμένου να εξελιχθεί αποτελεσματικά η διαθεσιμότητα-κινητικότητα.

Επαναλαμβάνει ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις, επισημαίνοντας ότι πιθανώς να υπάρξουν αποχωρήσεις καθώς οι γιατροί θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ της απασχόλησής τους στο Δημόσιο, όπως οι συνάδελφοί τους του ΕΣΥ, και της διατήρησης του ιδιωτικού τους ιατρείου, και υπογραμμίζεται ότι, για όποια κενά δημιουργηθούν στη στελέχωση των γιατρών, θα καλυφθούν σε πρώτη φάση από συμβασιούχους και επικουρικούς, δίνοντας έτσι το δικαίωμα εργασίας και σε νέους γιατρούς.

Σε διευκρινιστικό του σημείωμα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το προσωρινό «κλείσιμο» των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ και τις αντιδράσεις των γιατρών, το υπουργείο εξηγεί ότι για το διάστημα των 30 ημερών, που θα διαρκέσει η μετάβαση των πολυιατρείων στον νέο φορέα ως Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου, οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται δωρεάν από συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς, εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείων και Κέντρα Υγείας. 

Οι πενταψήφιοι τηλεφωνικοί αριθμοί για ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ θα απενεργοποιηθούν για το διάστημα των 30 ημερών, που τα πολυϊατρεία θα παραμείνουν κλειστά. Σημειώνεται επίσης, ότι η χορήγηση όλων των ακριβών φαρμάκων συνεχίζεται κανονικά και γίνεται όπως και πριν, μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ. 

.Πάνω από 340.000 οι νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων

 Στις 341.937 ανέρχονται οι δηλώσεις υπαγωγής στον νέο νόμο 4178/2013 για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο, κατά το πρώτο εξάμηνο εφαρμογής του, το δε συνολικό ύψος των καταχωρημένων προστίμων ανέρχεται στα 1.843.062.825 ευρώ, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι 125.778 αφορούν σε νέες δηλώσεις στον ν.4178 και στις 216.159 ανέρχονται οι μεταφερόμενες δηλώσεις από τον παλιό νόμο 4014.
Οι προς μεταφορά δηλώσεις, που εκκρεμούν από τον ν.4014, ανέρχονται στις 153.663 και, όπως σημειώνεται, έχουν εκδοθεί συνολικά 428.521 δηλώσεις για μεταβίβαση ακινήτων.

Όσον αφορά τα πρόστιμα, 1.143.768.131 ευρώ έχουν καταχωρηθεί με τον ν.4014, και 699.294.694 ευρώ, με το νέο νόμο.

.Γ. Ντάισελμπλουμ: Μετά τις ευρωεκλογές μπορούν να περιμένουν οι αποφάσεις για την Ελλάδα

Μετά τις ευρωεκλογές μπορούν να περιμένουν οι αποφάσεις των εταίρων της ευρωζώνης για την Ελλάδα, ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας (Eurogroup), Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών των χωρών του ευρώ, σήμερα στις Βρυξέλλες.

«Βρισκόμαστε εν μέσω αξιολόγησης. Αν η αξιολόγηση κλείσει θετικά, η απόφαση για μία νέα βοήθεια για την Ελλάδα μπορεί να περιμένει μετά τις ευρωεκλογές»,
 ανέφερε ο Πρόεδρος του Eurogroup. 


«Πάντα λέγαμε ότι θα κοιτάξουμε το μέλλον όταν η Eurostat επικυρώσει τα ελληνικά στοιχεία. Αυτό θα γίνει τέλος Απριλίου», ανέφερε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, διευκρινίζοντας ότι στη συνέχεια η Ευρωομάδα θα αποφασίσει ένα νέο πιθανό πρόγραμμα για την Ελλάδα, εάν αυτό είναι αναγκαίο. 

Ερωτηθείς, δε, πότε ακριβώς θα ληφθεί αυτή η απόφαση, ο Γ. Ντάισελμπλουμ απάντησε «μετά το καλοκαίρι», «θα μπορούσε να είναι και το Σεπτέμβριο», σημειώνοντας ότι με αυτό συμφωνεί και το ΔΝΤ

.Νέα κυβέρνηση στην Ιταλία

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ιταλίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο ζήτησε πριν από λίγο και επίσημα από τον γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Ματέο Ρέντσι να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα την περασμένη εβδομάδα, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος της προεδρίας.

Ο 39χρονος δήμαρχος της Φλωρεντίας κι εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας
, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ναπολιτάνο για 90 λεπτά, πρόκειται να ξεκινήσει αύριο συναντήσεις με τα κόμματα που έχουν εκφράσει τη βούληση να τον στηρίξουν (Επιλογή Πολιτών, Χριστιανοδημοκρατική Ένωση και νέα Κεντροδεξιά).

Ο Ρέντσι θα χρειαστεί να συνάψει μια επίσημη συμφωνία συνασπισμού με τα κόμματα, ώστε να διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση πριν ζητήσει επίσημα ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή και τη Γερουσία εντός της εβδομάδας.

.Ηλεκτρονικά από σήμερα οι δηλώσεις Ε9 με μεταβολές στην περιουσιακή κατάσταση

Από σήμερα έως και τις 30 Μαΐου θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά το έντυπο στοιχείων ακινήτων Ε9, οι φορολογούμενοι με μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση το 2013.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, θα υπολογιστεί γι αυτούς ο ενιαίος φόρος ακινήτων, καθώς και ο συμπληρωματικός φόρος στην περίπτωση που η αξία της ακίνητης περιουσίας τους υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι ο ενιαίος φόρος ακινήτων επιβάλλεται φέτος για πρώτη φορά και θα καταβληθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους. 

Γι αυτό ακόμη και οι φορολογούμενοι που δεν είχαν μεταβολές στην περιουσιακή κατάστασή τους, κατά το 2013, θα πρέπει να ελέγξουν, μέσω του TAXISnet, ότι είναι σωστά τα στοιχείων των προηγούμενων δηλώσεων ακινήτων Ε9 για να αποφευχθούν λάθη στον υπολογισμό του φόρου.

.Προγράμματα για άνεργους

Την άμεση υλοποίηση τριών προγραμμάτων απασχόλησης που θα καλύψουν 27.713 ανέργους, προβλέπουν αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις του Υπoυργείου Εργασίας.

Τα προγράμματα, εντάσσονται στο «Ολοκληρωμένο Σχεδίο Δράσης για την Απασχόληση και την Καταπολέμηση της Ανεργίας", συνολικού προϋπολογισμού 1.527.642.069 ευρώ με ευκαιρίες εισόδου στην αγορά εργασίας για 443.474 ανέργους και αφορούν σε:

-«Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ηλικίας 30 - 66 ετών» μέσω του οποίου θα επιχορηγούνται επιχειρήσεις για την πρόσληψη (με πλήρη μισθό και ασφάλιση) ανέργων, ηλικίας 30-66 ετών. Η επιχορήγηση του μισθολογικού κόστους των προσλαμβανόμενων διαρκεί ένα χρόνο και ανέρχεται στα 18 ευρώ ημερησίως και μέχρι 25 ημέρες το μήνα. Η συγκεκριμένη παρέμβαση αφορά 10.000 άνεργους και η συνολική του δαπάνη ανέρχεται στα 54.000.000 ευρώ.  

-«Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων "Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας - ΤοπΣΑ" και "Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες - ΤοπΕΚΟ"», μέσω του οποίου θα τοποθετούνται σε θέσεις απασχόλησης άνεργοι όλων των ηλικιών που συμμετείχαν σε τοπικά σχέδια.
 Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15 ? την ημέρα και μέχρι  25 ημέρες το μήνα, ενώ η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους ηλικίας άνω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 18 ? την ημέρα και μέχρι 25 ημέρες το μήνα. 
Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα  του μισθολογικού  κόστους και η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους τέσσερις μήνες. Ωφελούμενοι θα είναι 10.000 άνεργοι και το κόστος της παρέμβασης ανέρχεται στα 17.000.000 ευρώ.

-«Παρεμβάσεις για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες», το οποίο αφορά συνεκτικές δράσεις για κοινωνική ενσωμάτωση και ένταξη στην αγορά εργασίας για ευπαθείς ομάδες (άτομα με αναπηρία, αποφυλακισμένοι, οροθετικοί, πρώην χρήστες ουσιών κ.α.). Ωφελούμενοι είναι 7.713 άνεργοι αυτής της κατηγορίας και η συνολική δαπάνη του προγράμματος ανέρχεται στα 79.560.000 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έναρξη των δυο πρώτων προγραμμάτων, τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης σε αυτά, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και ωφελούμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στις τοπικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ ή στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr όπου θα αναρτηθούν και οι σχετικές προκηρύξεις.

.«Θέλω να με στηρίξει η κοινωνία, όχι τα κόμματα»

Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του ο Γιάννης Σγουρός για το αν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στην Περιφέρεια Αττικής. «Θέλω να με στηρίξει η κοινωνία, όχι τα κόμματα» ανέφερε πάντως. 

Όπως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ θα ανακοινώσει σε μια εβδομάδα, αμέσως μετά την ανακοίνωση του απολογισμού της Περιφέρειας Αττικής, εάν θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια.

Ερωτηθείς αν θα επηρεαστεί από ενδεχόμενη απόφαση του Ανδρέα Παχατουρίδη για την Περιφέρεια, τόνισε ότι η απόφασή του δεν επηρεάζεται από αυτό. «Λέξη νίκη, υπάρχει λέξη φόβος δεν υπάρχει» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Ας τοποθετηθεί επισήμως» ανέφερε για τον κ. Παχατουρίδη.

Τόνισε ότι η Περιφέρεια πήγε το ΠΕΠ (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα) Αττικής από το 14% στο 77%, ενώ η απορροφητικότητα πήγε στο 400%. Παράλληλα, έκανε λόγο για 313 εκατ. ευρώ πλεόνασμα στην Περιφέρεια. «Έχουν γίνει έργα σε 66 δήμους, εμβληματικά έργα» πρόσθεσε.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ταυτόχρονα τη σπουδαιότητα Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων σε Ανατολική και Δυτική Αττική Παιανία, Κρωπία, Μαρκόπουλο και Θριάσιο.

«Μόνο στήριξη δεν μου έδιναν όλα αυτά τα χρόνια, αδειάσματα έτρωγα» ανέφερε ο κ. Σγουρός, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της κυβέρνηση.

Ο περιφερειάρχης Αττικής άφησε δε αιχμές για τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, σημειώνοντας ότι ο «δήμος Αθηναίων έχει 8 με 9.000 υπαλλήλους, ενώ εμείς 2.000 με 3.000, είμαστε υποστελεχωμένοι».

Στο ερώτημα αν προτιμά για την Αθήνα τον Άρη Σπηλιωτόπουλο ή το Νικήτα Κακλαμάνη, απάντησε «και οι δυο, η αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι αυτοδιοίκηση όχι ετεροδιοίκηση» ζητώντας να μην εμπλέκονται τα κόμματα στα αυτοδιοικητικά χρίσματα.

.Στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ «οχυρώνονται» οι γιατροί

Αρνούνται να παραδώσουν τα κτίρια που στεγάζονται τα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ οι γιατροί με αποτέλεσμα το κλίμα στον τομέα της Υγείας να γίνεται πολεμικό. 
Η διορία που έχει δώσει εντολή η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για την καταγραφή του υλικού και του εξοπλισμού των πολυιατρείων καθώς και για το σφράγισμά τους εκπνέει σήμερα, ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης τα πολυιατρεία θα ανοίξουν έπειτα από έναν μήνα ως Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου για όλους τους πολίτες. 
Η αρχή έγινε από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ Δάφνης - Αγίου Δημητρίου οι οποίοι αποφάσισαν να μην παραδώσουν το κτίριο στη διοίκ... περισσότερα »

ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ...???


.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.