.Το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣ Για μια σημαντική μερίδα του πολιτικού κόσμου το κύριο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας είναι η «διαπλοκή» και η παντοδυναμία των Μέσων Ενημέρωσης. Παραδόξως αυτή η παντοδυναμία δεν επιβεβαιώνεται πάντα στην πράξη. Το αντίθετο. 

Ο ασφαλέστερος τρόπος για να εκλεγεί κανείς πρωθυπουργός είναι να παραστήσει τον πολέμιο της «διαπλοκής», όπως αποδεικνύουν τα παραδείγματα των κ. Κώστα Καραμανλή και Αλέξη Τσίπρα. Αυτά στην πολιτική. Γιατί στην οικονομία σαν παράδειγμα της παντοδυναμίας αναφέρουν πολλοί τα 800 περίπου εκατομμύρια των δανείων που έχουν δοθεί στα ΜΜΕ. Λησμον... περισσότερα »

.Η λαογραφία της φοροδιαφυγής: ψυχογράφημα του Έλληνα homo economicus

*Δημήτρης Κυριακαράκος * Οι Έλληνες βιώσαμε το μεγαλύτερο μέρος της (πιο πρόσφατης) Ιστορίας μας ως έθνος υπό κατοχή αλλά και σε διασπορά. 

Για να δυνηθούμε να επιβιώσουμε και να αναπτυχθούμε, αξιοποιήσαμε το πανάρχαιο δαιμόνιό μας στο ιδιωτικό επιτηδεύεσθαι, καθ' ότι για πολλούς αιώνες ήμασταν αποκλεισμένοι από τα θεσμοθετημένα επαγγέλματα που η εκάστοτε ξένη ηγεμονία διατηρούσε «κλειστά» για εμάς τον υποτελή ή «φιλοξενούμενο» λαό. 

Παράλληλα αναπτύξαμε ευφάνταστους μηχανισμούς φοροδιαφυγής για να προστατεύσουμε τον πλούτο μας από τα «χαράτσια» του αυτοκράτορα. Η φοροδιαφυγή είχε έ... περισσότερα »

.Εφτασε στην Αθήνα για δύο ημέρες ο Φρανσουά Ολάντ

Στην Αθήνα έφτασε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Το αεροσκάφος του Γάλλο προέδρου προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λίγο πριν τις 17:00. Εκεί τον υποδέχθηκε με κάθε επισημότητα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον οποίο αντάλλαξε αγκαλιά και ασπασμούς. 

Εν συνεχεία οι δύο άνδρες μπήκαν στο ίδιο αυτοκίνητο για να κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα, όπου, ο Φρ. Ολάντ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου. Αμέσως μετά, κατευθύνθηκε προς τους δεκάδες δημοσιογράφους και έκανε δηλώσεις, δεχόμενος και ερωτήσεις. Ο Φρανσουά Ολάντ, εν συνεχεία, κατευθύνθηκε στο προεδρικό μ... περισσότερα »

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΩ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ * ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ *

.

.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.